Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz: ‘Dan hadden ze maar beter hun best moeten doen’

Laatste update:

Peter Bosz grijpt de laatste Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik aan om enkele bassispelers rust te gunnen. Ajax zal donderdag zodoende met een flink gewijzigd elftal aantreden in de laatste groepswedstrijd van de Europa League. Het team van Bosz is immers al zeker van overwintering in Europa en de duels met FC Twente, PSV (Eredivisie) en SC Cambuur (KNVB Beker) zijn belangrijker.

/

"Hoe je het ook wendt of keert: iedereen gaat nu richting de winterstop en dan zit de eerste seizoenshelft er bijna op, waarin wij eigenlijk constant een dubbel programma gedraaid hebben", zo stelt Bosz via de officiële kanalen van Ajax. Dat ga je op een gegeven moment echt wel voelen. Dan ben je blij dat je straks eventjes die kleine minibreak hebt."

Welke spelers donderdag vanaf de bank of tribune mogen toekijken, kan Bosz in dit stadium echter nog niet aangeven. "Ik weet dat nu nog niet precies, we gaan dat de komende dagen eerst eens bekijken", zo stelt de oefenmeester van Ajax. Voor Standard staat er echter nog wel wat op het spel, daar de Luikenaren ten koste van Celta de Vigo in Europa willen overwinteren.

Bosz heeft geen boodschap aan een eventueel Spaans verwijt dat Ajax zijn sportieve plicht niet doet in Luik. "Aan Celta de Vigo heb ik maling, want daar heb ik niks mee te maken. Dan hadden ze maar beter hun best moeten doen in de wedstrijden die ze hiervoor gespeeld hebben. Maar ik vind dat wij er niet slechter van werden als we andere spelers opstelden, dus wij hebben gewoon meer goede spelers."

Wat doet Ajax tegen Standard Luik?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Juist. Enige juiste reactie van Bosz. Elke trainer zal zo denken, alleen brengen ze het vaak zo politiek.

Het enige waar ik mee zit is dat NL broodnodig punten nodig heeft voor de coefficentenlijst. Maar Ik heb het er het volste vertrouwen in dat de B-keuze van Ajax die ook kan binnen slepen. Prima spelers namelijk!

6 december 2016 om 08:19

Het aantal punten dat Ajax dit jaar in de poulefase heeft gepakt is al een luxe. Feyenoord, AZ en PSV moeten zorgen dat ze overwinteren voor NL anders word het sowieso een slecht jaar.

6 december 2016 om 08:24

Ik verwacht toch dat dit lastig wordt. AZ ligt er zo goed als uit volgens mij. PSV moet winnen van Rostov, maar dat is gewoon een geslepen ploeg.

6 december 2016 om 08:32

Az kan nog doorgaan maar dan moeten ze winnen en Zenit winnen van die Ieren

6 december 2016 om 08:42

AZ speelt zelf thuis tegen Zenit. Als ze winnen zijn ze door.

6 december 2016 om 08:44

Az speelt toch juist tegen Zenit? Het al geplaatste Zenit, dat wel.

6 december 2016 om 08:46

Psv speelt thuis, uit was Psv ook de betere maar goed, in de tussentijd heeft Psv wel een serie matige wedstrijden achter de boeg terwijl Rostov toch knap Bayern versloeg. Wordt zeker geen makkelijke walk-over voor Psv, en denk dat wie er ook wint het een minimale zege wordt.

6 december 2016 om 08:50

Ik denk dat PSV er vanavond uit vliegt, die zitten in zo'n slechte fase, telkens als je denkt dat het dieptepunt bereikt is, blijkt dat het nog erger kan. Ik denk aan een Rostov-Ajax achtige wedstrijd voor Psv.

6 december 2016 om 09:10

Az moet winnen van zenit, kom op zeg haha.. google

6 december 2016 om 09:13

Az speelt tegen Zenit dus hebben het in eigen hand. 1 opdracht en dat is winnen.

6 december 2016 om 09:18

@BenNL
Feyenoord moet 2-0 winnen van Fener en dan zijn ze ongeacht ManU door!

6 december 2016 om 09:23

@stinoamsterdam

Ik zie nu inderdaad dat ze Fener nog kunnen passeren. Dat verandert het wel. In de Kuip, wie weet. Spannend.

6 december 2016 om 10:02

Even alles op een rijtje:
AZ is bij winst door, bij gelijkspel door mits de andere wedstrijd ook een gelijkspel wordt, bij verlies zeker uitgeschakeld.
Feyenoord is bij winst met 2 doelpunten verschil zeker door. Bij winst met 1 doelpunt verschil door mits Manu verliest, bij gelijkspel of verlies zeker uitgeschakeld.
PSV moet winnen, anders vliegen ze er uit.

Overigens is het overdreven om dit een slecht Europees jaar te noemen. Sterker nog, na deze week hebben we al meer punten verzameld dan in de voorgaande 4 jaren (ervan uitgaande dat op z'n minst 1 ploeg een gelijkspel kan bewerkstelligen). Voor de winterstop meer punten halen dan in de laatste jaren in een heel seizoen, zo slecht lijkt me dat toch niet.

6 december 2016 om 10:11

@ tubby. ik snap je opmerking niet...

6 december 2016 om 11:23

@mrflowers

AZ is ook door als de andere 0-0 spelen en ze zelf verliezen.

6 december 2016 om 14:08

Och.. Een sneer naar Ajax?... In dat geval gebaseerd op het vorige seizoen? Het enige seizoen in de afgelopen 5 jaar dat PSV of Feyenoord meer punten verzamelden?

Als het geen sneer was, had je het misschien anders moeten omschrijven.

6 december 2016 om 14:10

Nee hoor. Maccabi heeft een beter onderling resultaat.. Bij 0-0 daar en een nederlaag Az, ligt Az er toch echt uit.

6 december 2016 om 14:11

Nee hoor, bij 0-0 en een nederlaag Az ligt Az er gewoon uit. Maccabi heeft een beter onderling resultaat .

6 december 2016 om 14:34

@pdeb: luxe? Ajax wil de beste zijn en spreekt dat geregeld uit. Daar hoort dan ook presteeren bij in Europa. met de instelling dat Ajax dit jaar al genoeg punten heeft gepakt in de vorm van 'luxe' kan ik dan ook niet inkomen. Je dient gewoon elke wedstrijd te benaderen alsof je hem wilt winnen, anders kun je net zo goed niet spelen. Andere Nederlandse ploegen dienen natuurlijk ook hun plicht te doen Europees, al moet je als club zijnde enkel naar de factor kijken waar je invloed op hebt: jezelf.

6 december 2016 om 10:14

@ Vlugge, Belgie is ook nog eens directe concurrent van Nederland. Dus als we Luik uitschakelen is dat gewoon 2 vliegen in 1 klap.

6 december 2016 om 11:08

Naja tuurlijk zijn goed recht om te zeggen, hadden ze beter hun best moeten doen. Maar andersom zouden we ook hopen dat ze gewoon hun best doen en het liefst met een volwaardig eerste elftal. Nu scheelt het dat er best goede wissels zijn maar toch vind ik het persoonlijk niet echt netjes om dit soort dingen te roepen.

Maar hopelijk gewoon 3 punten zou mooi zijn!

Hij heeft inderdaad gelijk. Zelf met dat zogenaamde 2e team is Ajax favoriet. En heeft Celta zich zelf ook niet schuldig gemaakt aan het opstellen van een tweede elftal in de Europa League?

6 december 2016 om 09:36

Precies, ik denk ook dat Bosz daar op doelt. Celta speelde alle wedstrijden nooit met de sterkste opstelling. Ik begrijp ook niet waar dat arrogantie vandaan komt om de EL minder serieus te nemen. Vooral bij een kleinere club als Celta.

Celta heeft het ook nog in eigen hand door met een grotere verschil te winnen dan Standard. Al denk ik dat Standard niet eens gaat winnen.

Ook wel weer goed voor de talentvolle jeugdspelers. Is voor hen goede ervaring. En bepaalde mensen kunnen laten zien hoe ver ze zijn en hoe dicht ze tegen de basis aan zitten. Dit zouden eventueel mooie kansen kunnen zijn voor Tete, Riedewald, Bazoer, van de Beek, El Ghazi, Cerny en eventueel een Nouri. En om nou te zeggen dat je bij het opstellen van deze spelers perse minder wordt.....

6 december 2016 om 08:23

Vergeet De Ligt niet. Die doet het ook redelijk tot goed in het eerste tot nu toe. Ook Cassierra hoort erbij. Die zit toch in precies dezelfde situatie als een Riedewald of Bazoer? Als hij vanuit de opleiding was doorgeschoven had je hem denk wel genoemd in dat rijtje? Hoe dan ook, ruim voldoende kwaliteit in de breedte. Bosz heeft voldoende opties om de spelers die rust kunnen gebruiken, rust te geven. Hopelijk doet hij dat ook.

6 december 2016 om 08:28

Je hebt helemaal gelijk. Aan die twee had ik nog niet eens gedacht. Alhoewel Bosz wel moet ophouden Casseira op de buiten op te stellen. Stel die jongen gewoon op als spits. Heeft Dolberg ook zijn rust.

De ligt achterin is ook prima. Alleen Een middenveld Riedewald, Bazoer en van de Beek ben ik niet zo voor. Dat is veel te statisch. Dan zou je Riedewald achterin moeten opstellen. Ik weet alleen niet of de combinatie Riedewald en de Ligt een goede combinatie is.

6 december 2016 om 08:35

Denk dat de volgende opstelling het zomaar is kan worden...

Krul - Tete - de Ligt - Westermann - Dijks - Bazoer - Riedewald - vd Beek - El Ghazi - Cassiera - Nouri

Speel je misschien met 1 of 2 mensen die ook zondag gaan spelen en in mijn optiek een prima opstelling !!

6 december 2016 om 08:44

Het zou een logische opstelling zijn. Ik zie echter enkele problemen. Volgens mij is dat middenveld veel te statisch (teveel mensen die continu achteruit willen voetballen) en als je Nouri op de buitenpositie zet hou je het veld niet breed. Grote kans dat dan Dijks heel veel er overheen komt en voorzetten geeft. Nu vind ik persoonlijk de voorzetten van Dijks 95% van de tijd vrij beroerd. Ik denk dat je met deze opstelling vrij makkelijk te bespelen bent eigenlijk.

6 december 2016 om 10:23

Pcs beter Clement op links voor, en dan Nouri eventueel op 6 proberen, dan is alleen de vraag wie er wissel komt, Bazoer of Riedewalt, lastig!

Lekker boeiend hoe ze er bij Celta over denken. Je speelt toch voor jezelf, niet voor Celta?

6 december 2016 om 08:23

Dat zegt Bosz toch ook??

6 december 2016 om 08:41

Toch ben ik wel benieuwd of Guidetti nu voor Ajax gaat zitten duimen

6 december 2016 om 09:36

@ Veldkampj, haha goeie, had ik niet eens aangedacht. Mocht Ajax verliezen zijn we in ieder geval van hem af. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

6 december 2016 om 10:10

Je hebt er verder toch geen last van als Celta door gaat?

6 december 2016 om 10:23

@ Fr12jules, Celta moeten we kunnen hebben als we die nog een keer tegenkomen. Alleen het scheelt dat ik die ...... kop van Guidetti niet meer hoef te zien als ze uitgeschakeld worden.

Iemand die zich zo kinderachtig gedraagd, gun ik ook helemaal niks.

6 december 2016 om 11:25

@Finalvoetbal ach het heeft toch wel wat? Ik vind het leuker als Ajaxsupporters het liedje gaan zingen dat Feyenoord normaal zingt als ze scoren, zwaaiend naar Guidetti en waarna Guidetti zijn middelvinger opsteekt enz, dan wanneer je gewoon standaard wint van Celta zonder dat je die wedstrijd ooit zal onthouden. Guidetti tegen Ajax brengt wat meer beleving, zowel voor supporters van Ajax als sommige van Feyenoord. Ik zou het ook mooi vinden hoor als hij wordt uitgeschakeld met Celta, puur vanwege die realiteit. Maar ik vind het wel mooi die gezonde 'haat' van hem naar Ajax en andersom.

6 december 2016 om 14:19

Wellicht noemt hij het dan 'tegen Luik' juichen/duimen. Zo doe ik dat ook altijd bij bijvoorbeeld Feyenoord - Utrecht. Vanwege mijn woonplaats en clubvoorkeur heb ik in mijn prive leven vaak genoeg discussies met Feyenoorders en Utrechters. Mochten die twee tegen elkaar spelen, en Utrecht scoort. Juich ik tegen Feyenoord, en niet voor Utrecht. Volg je me nog? Haha

6 december 2016 om 09:42

Tegen Celta had Ajax ook een veredeld B-elftal opgesteld, toen hoorde je ze niet.
Volgens mij zette Celta zelf ook niet het topelftal neer tegen Ajax. Dusjaa, ben het volledig met Bosz eens: Hadden ze maar beter hun best moeten doen.

6 december 2016 om 10:11

Klopt, maar net hoe de wind waait. Ajax is al door, dus lekker interessant hoe ze voor de dag komen. Al een winstpartij misschien wel beter is voor de coefficienten.

6 december 2016 om 10:22

Dat laatste lijkt me duidelijk.
Winst is altijd beter dan gelijk of verlies.

Ik denk dat ze juist in het nadeel zijn, nu Ajax met het B-elftal gaat voetballen! De spelers die er gaan staan willen zich bewijzen en zullen daar hun best voor gaan doen. Althans dat hoop ik!

Ajax heeft gewoon een goede brede selectie. Kan zelfs met een Westermann- de Ligt centrum gaan spelen. Middenveld kan helemaal mee gespeeld worden, dacht iets van 9 + opties voor het middenveld?
Hoe dan ook, maakt niet uit wie speelt bij Ajax, Standard moet ongeacht welke 11 er voor Ajax spelen.

Onana
Tete
de Ligt
Riedewald
Dijks
Donny
Bazoer
Lasse
Anwar
Cassiera
Cerny
6 december 2016 om 10:03

@ Mrbremerjr, Lasse zou ik juist rust gunnen. Nouri op zijn plek.
Ik vind Bazoer een prima 6, maar Bosz ziet hem niet als 6 dus ik denk dat hij Riedewald op die plek zet.

6 december 2016 om 13:53

Zat ik aan te denken. Ik zal Lasse als aanvoerder en ervaren moter op het veld willen hebben. Mocht het goed gaan kan je hem altijd nog wisselen voor Appie.

El ghazi lekker in de basis. Bazoer erin Riedewald en Tete ook. Lekker weer de wissels erin hebben die ook weer een kans om zich te bewijzen.

6 december 2016 om 15:19

Ik zie liever Vd.Beek dan Bazoer.

Donderdag Krul in goal?

6 december 2016 om 12:22

Dat is nou echt een van de weinige wissels die ik niet zou doorvoeren. Keeper gewoon laten staan.

7 december 2016 om 10:40

Zo iemand wil je toch ook tevreden houden. Jaar geleden stond ie nog wekelijks in de Premier League. Nu moet ie het doen met wedstrijdjes in de Jupiler League. Het gaat toch nergens om morgen.

Bosz heeft gelijk andere clubs doen het ook.

Bij Celta moeten ze niet zo janken. Het zijn zij die eigenlijk de hele tijd met een B-elftal aankomen. Zo begon sterspeler Iago Aspas in beide wedstrijden tegen Ajax gewoon als bankzitter. Ook Orellana en Wass werden veelal bespaart dit toernooi.

Of Ajax nou met A of B keuze spelen, staan er toch gewoon 2 prima elftallen. Het team dat nu speelt, staat goed, maar ik denk dat je 11 reserves kan opstellen waar het echt niet veel minder op wordt.

Dat ze bij Celta echt vervelend vinden lijkt me trouwens sterk, die spelen volgens mij elke wedstrijd met een half B team in europa.

a) tegen panathinaikos ging het ook prima met een jeugdelftal, dus dat kan donderdag ook. En Bazoer/ghazi etc kunnen ook prima ballen, zeker nu.

b) Een overwinning is belangrijk voor ajax en de andere nederlandse clubs. Punten pakken. En het is ook beter om Luik er uit te knikkeren. Belgiã« en Griekenland zijn concurrenten, Spanje niet.

Zo werkt dat nu eenmaal. Als je als club geplaatst bent dan is het logisch dat je anderen de kans gunt en vinden we het allemaal logisch.

Was het andersom en was een Nederlandse club nog aan het strijden om door te gaan, terwijl een geplaatste ploeg een B-team opstelt tegen hun concurrent, dan vindt het gros het belachelijk dat de sportieve plicht niet wordt vervuld.

Het is maar net aan welke kant van de medaille men zich bevindt.

Ik hou wel van de manier waarop Bosz het zegt. Geen slap geneuzel er omheen maar gewoon duidelijk en eerlijk zijn.

En zo is het maar net bosz!

Gio en Cocu zouden ook eens zulke antwoorden moeten geven.

Wat een luxe toch ook. Een b-elftal op kunne stellen terwijl de andere Nederlandse clubs nog vol aan de bak moeten. Daarnaast is dat B elftal ook nog eens in staat om leuke dingen neer te zetten. Ajax heeft het in jaren niet meer zo goed gehad in Europa.

6 december 2016 om 15:11

Heeft ook wel wat met een gunstige loting te maken dit keer. Eerlijk is eerlijk.

6 december 2016 om 16:50

Absoluut waar. Maar zowel Ajax als PSV hebben best vaak ondermaats gepresenteerd in de EL omdat ze liever CL speelden. Dit keer lijkt Ajax zich niet te verrassen door mindere clubs.

Ik zou zeggen geef het hele basisteam maar rust. En laat ze lekker thuis de wedstrijd bekijken zodat ze ook niet hoeven af te reizen. Mooie kans voor de reserves om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Boer
Tete De Ligt Riedewald Dijks
Vd.Beek Frenkie De Jong Nouri
El Ghazi Cassierra Cerny

Wisselspelers:

Van Bladeren
Zeefuik Doekhi Westermann Savastano
Bazoer Eiting Serrero
J.Kluivert Sierhuis Clement

Elk puntje dat Ajax pakt in deze wedstrijd is een bonuspunt. Maar mocht er worden verloren is er niks aan de hand. Een luxepositie.

Het laatste nieuws is trouwens dat Bosz besloten heeft dat Krul niet meer in actie komt voor Ajax voor de winterstop.
Dan maar Boer laten keepen tegen Standard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren