Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosnië & Herzegovina - Nederland: Depay de grote afwezige; viertal op scherp

Laatste update:

Het Nederlands elftal treedt vanavond om 18.00 uur aan in de Nations League. In Zenica is Bosnië & Herzegovina de tegenstander van het team van Frank de Boer. De bondscoach spaarde woensdag een aantal belangrijke spelers in de met 0-1 verloren oefenwedstrijd tegen Mexico. In het Bilino Polje, de thuishaven van NK Celik, zal het beter moeten om de tweede overwinning van dit seizoen in het toernooi van de UEFA in de wacht te slepen.

Nederland maakte woensdagavond een povere indruk tegen Mexico. Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Marten de Roon kwamen slechts 45 minuten in actie, terwijl Jasper Cillessen, Denzel Dumfries, Daley Blind en Frenkie de Jong de gehele wedstrijd op de bank zaten. De Boer gaf voor de wedstrijd toe dat hij niet met zijn sterkste opstelling speelde, omdat hij sommige internationals wilde sparen voor de Nations League-duels met Bosnië en Italië (zondag). Daardoor konden Owen Wijndal en Teun Koopmeiners debuteren. Aanvoerder Van Dijk gaf na afloop van de verliespartij aan dat het even wennen was om in een andere samenstelling te spelen en dat een van de redenen was waardoor het niet goed liep. Persoonlijke fouten van onder meer Tim Krul, Hans Hateboer, Wijndal en Koopmeiners zorgden voor grote kansen voor Mexico. Het was in vele opzichten een wedstrijd om snel te vergeten.

De Boer zei na afloop tegen de NOS dat hij een ‘rotgevoel’ overhoudt aan zijn debuut als bondscoach, al plaatste hij wel een kanttekening: “Ik mag maar zes keer wisselen en de jongens die normaal gesproken kans maken om te spelen hebben allemaal zondag nog gespeeld. Dan moet ik dat doseren. Ik denk vooral aan de komende twee wedstrijden. Als ik ze nu deze drie wedstrijden laat spelen... Ze gaan tot en met december om de drie dagen wedstrijden spelen. Ik denk dat het gewoon een hele verstandige keuze van ons was”, aldus de keuzeheer. Ondanks de nederlaag en het povere spel viel er na afloop toch iets positiefs te melden: alle Oranje-internationals zijn ongeschonden uit het duel met Mexico gekomen en fit voor de komende wedstrijden.

De Boer deelt complimenten uit na nederlaag Mexico: 'Prima debuut'

Ondanks dat Bosnië & Herzegovina onderaan staat in de poule mag van onderschatting absoluut geen sprake zijn. De ploeg van bondscoach Dusan Bajevic hield Italië op een 1-1 gelijkspel, terwijl er nipt van Polen werd verloren met 2-1. Met name in de voorhoede loopt er meer dan genoeg kwaliteit rond bij de tegenstander van Oranje. Edin Dzeko is de grote man in de punt van de aanval, terwijl Istanbul Basaksehir-buitenspeler Edin Visca een speler is om in de gaten te houden. Op het middenveld zet Miralem Pjanic de lijnen uit. Het is de vraag in hoeverre de selectie van Bosnië & Herzegovina zich kan opladen voor het duel met Oranje; afgelopen donderdag kreeg het namelijk een grote klap te verwerken in de play-offs voor de EK-kwalificatie. Volgend jaar zal Bosnië & Herzegovina er niet bij zijn op de Europese eindronde. Op eigen veld bleef het tegen Noord-Ierland bij 1-1 en omdat er in de verlenging niet werd gescoord bracht een strafschoppenserie de beslissing. Missers van Visca en Haris Hajradinovic kwamen het land duur te staan.

Vermoedelijke opstellingen:
Ten opzichte van de wedstrijd tegen Mexico zal De Boer een groot aantal wijzigingen doorvoeren. Cillessen zal terugkeren onder de lat. Dat hij woensdag niet speelde had ermee te maken dat hij pas is hersteld van een blessure en De Boer geen risico met hem wilde nemen. De trainer heeft al bevestigd dat de Valencia-keeper gaat spelen. Op de rechtsbackpositie wordt Denzel Dumfries verwacht. De PSV-verdediger lost Hans Hateboer af, die tegen Mexico geen goede indruk maakte. Het centrum zal gevormd worden door Stefan de Vrij en Van Dijk. De Vrij is de vervanger van de geblesseerde Matthijs de Ligt en speelde, net als Van Dijk, woensdag slechts een helft. Op de linksbackpositie zal naar verwachting Daley Blind aan de aftrap verschijnen. Hij vervangt Wijndal, die bij zijn debuut zijn handen vol had aan Jesús Corona.

Het middenveld zal in Bosnië gevormd worden door De Roon, Wijnaldum en De Jong. Donny van de Beek en Koopmeiners zullen genoegen moeten nemen met een plek op de bank. De Jong had lichte klachten en bleef daarom negentig minuten op de bank. De Boer reageerde genuanceerd op de opmerking dat zonder De Jong ‘het middenveld er gelijk heel anders uitziet’: “We weten allemaal dat hij heel belangrijk is voor het Nederlands elftal, maar ik moet zeggen dat je dan ook Koopmeiners tekortdoet. Ik denk dat hij echt een puike wedstrijd heeft gespeeld. Hij heeft ook wel zijn foutjes gemaakt, maar Koopmeiners heeft denk ik gewoon negentig minuten lang een hele goede wedstrijd gespeeld. Frenkie zit natuurlijk al langer op dit niveau en we weten allemaal wat hij kan.”

In aanvallend opzicht is Oranje enigszins gehavend. Memphis Depay ontbreekt namelijk wegens een schorsing. In september kreeg de Olympique Lyon-spits geel tegen zowel Polen als tegen Italië. Woensdag is de aanvalsleider van het Nederlands elftal weer inzetbaar op bezoek bij Italië. Zijn vervanger in de spits heet waarschijnlijk Luuk de Jong. De aanvaller van Sevilla viel woensdagavond al in en was dicht bij de gelijkmaker. Het Algemeen Dagblad sluit niet uit dat Donyell Malen aan de aftrap verschijnt. De PSV-spits werd woensdag buiten de wedstrijdselectie gelaten en nam plaats op de tribune. Steven Berghuis maakte op de rechterflank een goede indruk en heeft wellicht een basisplaats afgedwongen, terwijl het nog een vraagteken wie er vanaf links zal spelen. Ryan Babel speelde tegen Mexico, maar maakte geen beste indruk. Mogelijk krijgt Ajacied Quincy Promes de voorkeur, zo is ook de verwachting van de krant. De Boer mag morgen vijf keer wisselen.

Het complete middenveld van Oranje moet zondagavond uitkijken voor een gele kaart. De Roon, De Jong en Wijnaldum staan namelijk op scherp en zijn bij een gele prent geschorst voor het duel met Italië. Joël Veltman staat eveneens op scherp.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Cillessen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; De Roon, Wijnaldum, F. De Jong; Berghuis, L. De Jong/Malen, Promes

Vermoedelijke opstelling Bosnië & Herzegovina: Sahic; Cipetic, Ahmedhozic, Sanicanin, Kolasinac; Cimirot, Hadziahmetovic, Pjanic; Visca, Dzeko, Krunic

Wat verwacht jij van Bosnië & Herzegovina - Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou vreemd zijn als de Boer als spits met Malen zou spelen, het ligt veel meer voor de hand om Luuk de Jong op te stellen. Heeft veel meer ervaring en zou op goede passes goed kunnen koppen. Malen heeft misschien meer toekomst, maar nu moet er gepresteerd worden.

10 oktober 2020 om 11:14

Ik denk juist dat Malen er beter in kan staan. Luuk moet het hebben van de kopballen en hoewel Berghuis een goede voorzet heeft, speelt Promes bij Ajax in een systeem dat juist niet zo speelt. Ik denk dan dat het onlogisch is om op de voorzet te spelen als dat niet volledig je kracht is. Ik gun het De Jong zeker wel, ik denk alleen dat hij gewoon niet in het systeem past als basisspeler.

10 oktober 2020 om 11:25

Dat is juist de vraag: met welk systeem gaat de Boer spelen? Omdat je moet aankijken welk systeem morgen wordt gebruikt, kun je Malen niet boven Luuk prefereren of andersom.

10 oktober 2020 om 12:27

Gewoon Malen vanaf links en De Jong in de spits. Promes is niet in vorm en met Malen heb je snelheid en met De Jong een aanspeelpunt

10 oktober 2020 om 13:07

Het is in mijn ogen een misvatting om te stellen dat Luuk de Jong per se buitenspelers nodig heeft die hem van een voorzet kunnen voorzien. Bij PSV speelde Luuk juist altijd met buitenspelers die continu naar binnen trokken en slechts zelden een voorzet gaven (o.a., Bergwijn, Lozano, Locadia, Memphis). Desondanks had hij zijn waarde, ten eerste omdat hij veel meer is dan een goede kopper alleen (verricht een karrevracht aan arbeid, is fysiek sterk, kan goed een bal vasthouden) en ten tweede omdat er ook andere spelers in een elftal zijn die hem van aanvoer kunnen voorzien (bijv. de backs). Bij Sevilla is er zelfs maar één speler die Luuk zo af en toe een voorzetje geeft en dat is rechtsback Jesus Navas.

11 oktober 2020 om 14:49

En hij kan andere spelers om hem heen ook van aanvoer voorzien.

11 oktober 2020 om 16:23

Het waren inderdaad de backs met de super voorzet die het voor hem deden: Willems, Angelino en Arias.

11 oktober 2020 om 16:46

In principe was Angelino toen ook een halve buitenspeler

10 oktober 2020 om 11:23

Malen lijkt mij logischer. Er zijn te weinig spelers die De Jong kunnen voorzien van aanvoer

10 oktober 2020 om 20:06

Heeft Berhuis niet een mooie voorzet in de benen? Daarnaast is Malen ook wel een speler die luuk goed bedienen.

10 oktober 2020 om 23:28

Berghuis staat meer bekend om zijn doelpunten dan om zijn voorzetten. Niets voor niets topscorer.

11 oktober 2020 om 16:47

Berghuis heeft ook 2 seizoenen boven de 10 assists gegeven bij Feyenoord.

11 oktober 2020 om 15:09

Alsjeblieft niet, gaan we de hele wedstrijd ballen voor het doel gooien en hopen dat er eentje goed valt. Kun je nog beter Bas Dost opstellen als dat je plan is.

Leuk, potje met Luuk. Berghuis en Stengs gaan echt wel wat ballen op zn hoofd leggen lijkt me. Of Frankie moet met Babel en Promes beginnen natuurlijk.

10 oktober 2020 om 11:16

Ik verwacht dat Promes speelt. Beiden verkeren niet in bloedvorm, maar dan heeft Promes alsnog meer ervaring.

10 oktober 2020 om 11:21

Meer ervaring dan Babel? Op basis van? Zou ook voor Promes kiezen hoor daar niet van maar niet op basis van ervaring...
btw: waarom niet gewoon 442... je hebt niet echt aanvallers van topkwaliteit wel op middenveld en verdediging. Met berghuis/malen of malen/luuk voorin zou het denk ii beter zijn.

10 oktober 2020 om 23:28

Berghuis en Stengs zoveel assists geven die niet, dus zou unicum zijn als ze beide zouden starten.

11 oktober 2020 om 11:25

Die voorhoede lijkt mij ook prima. Promes en Babel hebben al een half jaar geen bal goed geraakt. Dus tijd voor andere spelers een kans geven.

11 oktober 2020 om 14:20

Strengs heeft nog veel langer geen bal goed geraakt..

11 oktober 2020 om 14:00

Ik hoop toch dat de aanval malen de jong Berghuis word. Malen is een klasse beter als primes en heeft veel meer diepgang in zijn spel als promes.

Sowieso met L de Jong starten! wedstrijden van Bosnische elftal kijk is vaak en wat me opvalt is dat ze achterin niet sterk in de lucht zijn.

Ik ben zelf Bosnier die in NL woont en als ik de elftallen vergelijk dan zou NL de wedstrijd met 2 a 3 goals verschil moeten winnen.

10 oktober 2020 om 14:03

Klopt alle hoge ballen leveren gevaar op. Verdediging totaal in paniek.

Ik zou Berhuis vaste rechtsbuiten maken. Is denk ik onze beste vleugelaanvaller op t moment.
En dan op links Bergwijn en in de spits Memphis.
Morgen dan Luuk in de spits en Promes als lb.

Het gemis van depay?? Hij raakt al een jaar geen knikker in oranje. Haalt de bal overal op.. (in de spits, waar hij moet zijn, is hij al een jaar lang niet gezien) levert de helft overigens nonchalant in bij de tegenstander en door de ene leuke actie per wedstrijd is hij de zogenaamde ster?! Ik denk dat we eindelijk een leuke pot gaan zien van oranje en dat het gemis van depay de sleutel naar iets nieuws kan / moet zijn!

10 oktober 2020 om 13:57

Helemaal mee eens, mooi keer zonder Depay en hopen dat het uitstekend gaat! Hij wil alles hebben, altijd een actie ipv direct, wat vaak balverlies oplevert.

10 oktober 2020 om 14:01

Een jaar klinkt heel ernstig maar zijn dus maar 3 wedstrijden door corona. Vond hem tegen polen overigens best prima spelen. Dat ophalen erger ik me inderdaad wel aan. Zeker tegen mexico stond hij overal behalve in de spits.

10 oktober 2020 om 14:05

Lekker meepraten met de mannen van VI shenkie? Je spreekt over een jaar, in feite waren het 3 wedstrijden waarvan hij er 2 slecht speelde. Depay is juist een van de redenen dat het NL elftal het EK überhaupt gehaald heeft. Je reactie getuigt van weinig nuance en het feit dat je ook nog upvotes krijgt zegt wel iets over het opportunisme van de gemiddelde bezoeker hier.

10 oktober 2020 om 14:48

Ik weet echt niet of jij en ik naar dezelfde Memphis Depay kijken, maar Memphis is al 3 seizoenen lang een van de belangrijkste spelers in de Franse Ligue 1. Een competitie waar hij alle seizoenen dubbele cijfers haalt. En dan heb ik het nog niet over hoe Memphis betrokken is bij het kwalificeren voor het EK.

10 oktober 2020 om 18:52

Depay heeft in 18 wedstrijden onder Koeman 11 goals en 12 assist afgeleverd dat zijn cijfers waar messi jaloers op zou zijn bij Argentinië. Als oranje ben je nog grotendeels afhankelijk van depay. Hoe vervelend hij ook oogt. Dus het is niet een actie maar over een serie van 18 wedstrijden!

11 oktober 2020 om 00:42

Zou ik messi zn stats toch nog keer checken.. die gast is letterlijk 9 van de 10 keer betrokken bij een doelpunt

10 oktober 2020 om 23:32

Nederlanders staan nu ook eenmaal bekend om diegene die gepresteerd hebben, gelijk de grond in te trappen als het een paar wedstrijden minder is. Diezelfde mensen staan het hardst te juichen als zij hun waarde laten zien op een eindtoernooi. En bij Memphis twijfel ik daar niet aan. Hij is namelijk echte winner.

11 oktober 2020 om 13:19

Stop even met anderen napraten zeg, vast van VI. Ten eerste er is lang geen interland voetbal gespeeld. En daarvoor was Depay weergaloos bij Oranje. De belangrijkste man, met zoveel goals. Belangrijk in zijn spel, balvasthouden e.d., zeer spelende ook tegen de grote landen. Kom nou! Wat een onzin om Depay zo te kleineren.

Dzeko en pjanic gaan niet spelen. Hebben dinderdag 120 min in de benen. Dus makkie voor NL

Ben vrijwel de enige in Nederland met de mening dat Berghuis weliswaar een echte leuke speler is met techniek en een goede trap, maar tegelijkertijd niet het niveau is wat Nederland zou moeten nastreven? Vooruit, hij heeft een leuke voorzet, maar dat is toch niet genoeg voor een uitnodiging - laat staan basisplaats? Voordat ik word beticht van clubvoorkeur: Promes geldt volledig hetzelfde en Babel kan beter vandaag eruit dan morgen, want o o wat is hij drama! Ook Strootman zal ik nimmer begrijpen waarom hij wordt opgeroepen. Volgens mij heeft laatstgenoemde chantagemateriaal van de gehele KNVB-top, want anders kan ik zijn oproep totaal niet begrijpen. Kan je net zo goed mij oproepen!

10 oktober 2020 om 19:44

Ik snap je punt, maar wie wil je dan basis zetten? Berghuis is geen Robben, maar hij is beter dan Promes of Babel...

11 oktober 2020 om 11:45

De aanwas wat betreft goede buitenspelers is gewoon karig de laatste jaren. We waren spelers als robben gewend. Nu moet er gekozen worden uit het beste van middelmaat. Dan kom je uit op dit soort spelers. Er is gewoonweg niets anders.

11 oktober 2020 om 14:03

Malen kan prima uit de voeten op elke positie voorin.die heeft alles wat een aanvaller nodig heeft. Die zou wat mij betreft altijd een van de 3 posities innemen. Normaliter met depay en bergwijn.maar vandaag zou ik malen Luuk Berghuis starten.

Er zijn tegenwoordig veel te veel oud-voetballers (en misschien veel te veel kletsprogramma's over voetbal) waardoor er ook steeds meer zo genaamde "analisten" zijn. En die moeten allemaal hard schreeuwen over "fouten" die ze zien, of onbelangrijke zaken heel hard opkloppen. Ik heb ook het idee dat ze steeds meer nagebrabbeld worden. In no time worden spelers die het Nederlands elftal weer helemaal in de lift hebben gezet boven het maaiveld afgezaagd door de Driessens, Derksens, Kiefts, Vandevaarts en noem ze allemaal maar op. Depay was de belangrijkste en creatiefste aanvaller - en is dat nog steeds - van het opgeleefde oranje. Nu al weer vergeten ?: We zullen hem morgen missen ! Hij, maar ook al zijn teamgenoten verdienen toch wel een stukje meer krediet !!

Nog Babel nog Promes zullen morgen starten. Malen oprechts, Berghuis op links en de Jong in de spits. Dan kan Berghuis met zijn r been naar binnen, Blind buitenom, Malen en Dumfries lopen het l.verdedigingsblok stuk en Wijnaldum komt onder Luuk te spelen

11 oktober 2020 om 14:04

Berghuis is linksbenig en malen rechts. Dus Berghuis vanaf rechts malen links en Luuk in de spits.

Zoals hierboven al gezegd is zou ik voor Malen vanaf links gaan en De Jong in de spits. Mocht je voor Malen als spits gaan dan is Promes op links prima.

11 oktober 2020 om 14:22

Eens met jou dat Malen sowieso moet spelen, is in elk geval beter dan Promes (op dit moment) als ie op linksbuiten zou moeten spelen, en past denk ik ook beter in het systeem dan Luuk als ie in de spits staat.

Malen is een logischere vervanger van Depay dan de Jong als je naar type speler kijkt. Maar een voorhoede Berghuis, Malen, Promes is wel heel erg triest. Berghuis is nationaal goed, internationaal een dwerg. Als je hem opstelt naast een de Jong kan hij in ieder geval nog wat goede voorzetten op Luuk geven, maar Luuk heeft een 10 achter zich nodig, geen Wijnaldum. Promes is ook ondermaats. Zou het toch maar gaan aanpassen naar de kwaliteit van de spelers, want je kan die lijn Koeman niet eens doorzetten. Daarbuiten moet Bosnie niet een groot probleem vormen.

Cilissen
Dunfried
van Dijk
de Vrij
Blind
Berghuis
de Jong
Wijnaldum
vd Beek
de Jong
Malen

Nou, het ei is gelegd door de Boer: Malen i.p.v. Berghuis. En voor de "balans" de Roon. Want de weegschaal sloeg met van de Beek de verkeerde kant op. De meestal in Oranje falende Wijnaldum (net als Promes) mag ook zijn steentje bijdragen, kortom, oude wijn ion nieuwe zakken. Blind op de linksback zie ik niet zitten. Die is bij Ajax de laatste tijd al een weifelende Lcv. Logisch, met zijn medische geschiedenis. Moet nog zien of die zijn oude niveau weer haalt. B-H ligt nog in de kreukels na de EK uitschakeling tegen N-I. Dus wordt een zakelijke 0-1 of 0-2, is mijn voorspelling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren