Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooijs meest gewaagde keuze krijgt bijval: ‘Hij heeft zich bewezen’

Laatste update:

Sander Boschker vindt het geen onlogische keuze van Ruud van Nistelrooij om Joël Drommel ook in de bekerfinale te laten starten. De oud-doelman denkt dat PSV's 'bekerkeeper' zich ondanks zijn vele flaters van de laatste jaren al vaak genoeg heeft bewezen op hoog niveau. Daarom is er volgens Boschker geen reden om Drommel te slachtofferen. "Het was anders geweest als hij achttien was en nog helemaal geen ervaring had", aldus Boschker in de Volkskrant.

Drommel werd in de zomer van 2021 naar PSV gehaald als eerste doelman, maar ging in zijn debuutseizoen meer dan eens de fout in. Daarom besloot PSV een jaar na zijn komst al een nieuwe keeper te halen in de persoon van Walter Benítez. Die geniet dit seizoen het vertrouwen in de competitie, maar in bekerverband moet hij voorrang verlenen aan Drommel. Van Nistelrooij laat laatstgenoemde ook zondag spelen, zo liet hij vrijdag al doorschemeren.

Een begrijpelijke keuze, vindt Boschker. "Joël heeft al bijna een heel seizoen voor PSV gekeept en in de Europa League gespeeld. Hij heeft bewezen dat hij het niveau aankan. Het was anders geweest als hij achttien jaar was en nog helemaal geen ervaring had", aldus de oud-doelman van onder meer FC Twente in de Volkskrant.

Uit ervaring weet hij dat Drommel tot op het bot gemotiveerd zal zijn in De Kuip. Boschker zat in 2011 namelijk in precies hetzelfde schuitje als de PSV-goalie. Met 'bekerkeeper' Boschker onder de lat boekte Twente destijds de eindzege, en een dergelijke prijs zal ook voor Drommel speciaal voelen, zo vertelt hij. "Als speler ben je altijd betrokken, maar als je speelt toch net iets meer. Die bekerwinst in 2011 voelt nog altijd als mijn prijs."

Huub Stevens: 'Ik zou in een finale altijd met mijn sterkst mogelijke team spelen'
Huub Stevens, die ook ondervraagd wordt door de Volkskrant, koestert meer twijfels dan Boschker. De oud-trainer van onder meer PSV en Schalke 04 denkt dat Van Nistelrooij zichzelf in de vingers heeft gesneden. "Ik zou in een finale altijd met mijn sterkst mogelijke team spelen. Maar als Van Nistelrooij de belofte heeft gemaakt, kan hij nu niet meer terug. Dan verliest hij zijn geloofwaardigheid", aldus Stevens.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als van Nistelrooij nu Benitez had opgesteld zou de tendens in de media precies andersom zijn. Mij lijkt dit gewoon de juiste beslissing.

Als die iets heeft bewezen dan is het wel dat hij allesbehalve betrouwbaar is. Heeft persoonlijk de titel gekost vorig seizoen.

Had gewoon tegen Drommel moeten zeggen van ja als we in de finale komen kies ik voor mijn sterkste 11. Dat is het meest logische.

30 april 2023 om 12:18

Drommel is idd een grote bron van onzekerheid. Bij het uitkomen in de 16 is het zo'n verschil met bijvoorbeeld Unnerstal. Hij kost je veel te vaak tegendoelpunten en punten. Helaas verbloemen mooie reddingen zijn onzekerheid in de 16

30 april 2023 om 12:53

Is unnerstal goed met uitkomen? Volgens mij is hij vooral een lijnkeeper die het niveau van psv niet aan kon

30 april 2023 om 12:21

Oke, maar dit seizoen verving hij Benitez prima. Ondanks dat hij geen clean sheet had, de goals tegen waren geen keepersfouten.

30 april 2023 om 12:34

Tja dus een paar wedstrijden wegen meer dan bijna een heel seizoen?

30 april 2023 om 12:50

Een heel seizoen? Volgens mij werd hij uiteindelijk ook op de bank gezet. Het is zeker geen werelddoelman en heb me als PSVer flink geërgerd aan zijn blunders. Echter de wedstrijden die hij onlangs heeft gekeept zijn zeker prima. Je hebt ook ook nog iets zoals een bepaalde vorm. Bij Twente keepte hij ook een goed seizoen. Ik ben hem liever kwijt dan rijk maar hem helemaal afschrijven zal ik nog niet doen.

30 april 2023 om 12:51

Wat is belangrijker de huidige vorm of die van vorig jaar? Want anders zijn Bassey en Wijndal ook goede voetballers en moeten ze spelen.

30 april 2023 om 12:58

Als de huidige vorm belangrijker is kies je toch voor je beste keeper?

30 april 2023 om 13:51

Maar heeft Drommel dit seizoen dan teleurgesteld of grote fouten gemaakt?

30 april 2023 om 12:50

Er ging vorig jaar meer fout dan alleen Drommel. Maar als je zo kijkt heeft Benitez je dit seizoen CL gekost met zijn fouten tegen de rangers!! Moeten ze Benitez dan ook maar niet meer opstellen?

30 april 2023 om 12:59

Aha, 2 fouten tegen Rangers of een foutje of 10 van drommel. Goeie vergelijking

30 april 2023 om 13:57

Dat is ook onzin. Als de finale tegen nec of sparta was geweest had niemand zich hier druk om gemaakt.

Zo gaat dat met keepers, Pasveer had zich nog veel meer bewezen voor dit seizoen. Drie keer grabbelen en je kan er niets meer van.

Het is een keuze en die kan goed en slecht uitpakken. Onder aan de streep denk ik dat met Benitez l de kans op een puntenpakkende redding groter is en de kans op een blunder kleiner. Ik had de afspraak vooraf nooit genaakt. Als ik dat wel gedaan had dan had ik me er als trainer zijnde uiteraard wel aan gehouden.

Drommel heeft het goed gedaan de laatste tijd. Geef die jongen meer vertrouwen en hij laat zien dat hij echt wel kan keepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren