Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund walst over Odd heen in tweeluik met 16 goals

Laatste update:
/

De ontmoetingen tussen Borussia Dortmund en Odd BK in de laatste voorronde van de Europa League gaan de geschiedenisboeken bij beide clubs in. Vorige week verbaasden de Noren vriend en vijand door met 3-0 voor te komen tegen de favoriet geachte Duitsers, maar Borussia kwam keihard terug en won nog met 3-4. Donderdavond werd de return in het Signal Iduna Park een feest van jewelste: het eindigde in liefst 7-2.

De fans die er vorige week ook bij waren zagen dus liefst vijftien doelpunten, verspreid over twee wedstrijden. Waar BVB in Noorwegen in het mes van Odd BK liep, ging het nu weer vroeg mis. Ole-Jörgen Halvorsen kopte na negentien minuten raak uit een hoekschop vanaf de rechterkant, die slecht verdedigd werd door de Duitsers. Het team van Thomas Tuchel stelde al heel vlot orde op zaken en kwam via Henrikh Mkhitaryan terug tot 1-1: de Armeense middenvelder schoot heerlijk binnen.

/

Daarna ging het heel rap voor Dortmund. Marco Reus schoot van dichtbij doodeenvoudig binnen na goed voorbereidend werk van Ilkay Gündogan. Vijf minuten daarna, er stond toen iets meer dan een half uur op de klok, maakte Reus zijn tweede van de avond en nummer drie voor zijn club. Ditmaal bereidde Mkhitaryan de treffer voor en stond het 3-1. Over twee duels bezien was de score zodoende reeds opgelopen tot 7-4 en dus werden de supporters volop verwend met het schouwspel tussen hun clubs. Nog voor rust tilde Shinji Kagawa de tussenstand naar 4-1 en maakte hij aan alle Noorse illusies een definitief einde.

De Japanse middenvelder kwam door het midden op en liep zo tegen een voorzet van Mattias Ginter aan, die eenvoudig opgeruimd had moeten worden. In de tweede helft maakte Dortmund er een feestje van voor de hondstrouwe supportes en werd er nog tweemaal gescoord. Gündogan tekende voor de nog ruimere voorsprong nadat Jonas Hofmann hem de bal op een presenteerblaadje aanbood: Reus voltooide zijn hattrick met een intikker via het lichaam van de doelman. Oliver Berg deed nog iets terug namens Odd BK met de 6-2, maar het slotakkoord was voor Kagwa. Borussia verloor dit seizoen nog geen duel en wil die goede reeks zondag doorzetten, thuis tegen Hertha BSC.

Borussia Dortmund is een van de favorieten voor de winst van de Europa League

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

prachtige overwinning. Voorzie na het desastreuze seizoen van vorig jaar een mooi seizoen voor tuchel en zijn troepen

Heerlijk dat dortmund het weer goed doet. Dit is dan wel tegen een nietszeggend team maar in de competitie zijn ze ook al lekker begonnen.
Ze zijn zeker een favoriet voor de winst van de EL!

Dortmund is aan haar stand natuurlijk gewoon verplicht te winnen van deze koekenbakkers. Hopen dat Dortmund het Bayern dit jaar wat moeilijker kan maken in de bundesliga. Tuchel lijkt zijn zaakjes goed op orde te hebben.

27 augustus 2015 om 22:46

Beetje meer waardering mag wel. Met dat verschil in budget en toch 3-0 hebben voorgestaan.

Wat een uitslag. Zie je niet vaak meer op de Europese velden. De mindere clubs graven zich steeds vaker in.

27 augustus 2015 om 23:25

Ja dan haal je resultaat. Zo kan het ook, 3-0 voor maar graaf je dan in, als je dat niet doet verlies je. Ingraven is het beste en dat doen ze overal behalve in de eredivisie

Dit is toch machtig mooi.. wat een club is dit. Zal ze missen in de CL!! Maar, ver komen in de Europa league is ook mooi.

En dan staat er in de tekst toch 15 goals en bij 4-1 zou dortmund nog 2 x scoren.

Zucht

27 augustus 2015 om 22:34

In de titel staat wel 16 goals aangegeven. Klein foutje.

Was iig een heerlijke pot, hoop dat we deze streak doorzetten in de bundesliga

27 augustus 2015 om 22:49

Off: Speelt gundogan goed na zijn blesure?

28 augustus 2015 om 01:08

Heb helaas vanwege m'n werk niet veel kunnen zien. Heb het via de club radio gevolgd. Maar vandaag heeft hij zeker lekker gespeeld. Ik denk dat tuchel het voor elkaar heeft gekregen iedereen een boost te geven. En als je ziet hoe de machine weer begint te lopen hoop ik dat ze kunnen verrassen dit jaar!

28 augustus 2015 om 08:58

Gundogan speelde gister een heerlijke pot

28 augustus 2015 om 14:13

Gundugan heeft eigelijk elke officiele wedstrijd dit seizoen wel een 8 gehaald, speelt echt uitstekend. Hij en Hummels zijn echt uit hun dip gekomen. Reus is fit, miki in vorm, een goede keeper, dat is echt het verschil met vorig jaar.

Wat speelde Dortmund weer fantastisch. Er werden zoveel kansen gecreëerd door goed positiespel en snelle counters, maar er werd ook veel gemist. Dat moet in de loop van het seizoen wel efficiënter gaan want zoveel blijft men niet het hele seizoen creëren. Motm was voor mij Gündogan kort gevolgd door Weigl. Vooral Gündogan strooide met prachtige pasjes over de verdediging en had een aantal schitterende individuele acties.

27 augustus 2015 om 22:44

Kagawa, Reus, Miki en Auba zijn dit seizoen al goed voor ruim 20 treffers. Het oude Dortmund is back. Deze ploeg kan de EL winnen en kampioen worden. Die Weighl is overigens wel een pareltje zeg.

27 augustus 2015 om 22:53

Ja die jongen doet het geweldig. Natuurlijk speelt het mee dat Dortmund in bloedvorm steekt, dan is het altijd lekker meedoen voor jonge spelers. Maar wat me echt pakt is de rust en het overzicht waarmee hij speelt. Op zo'n jonge leeftijd maakte hij zelden een foute keus. Passing altijd on-point, spel verleggen, ruimtes induiken, hij leest het spelletje gewoon zo goed.

27 augustus 2015 om 23:38

Ik zie ze zeker meedoen om beide prijzen, toch hoop ik dat ze het achterin nog wat zekerder krijgen. Geven nog wel teveel goals weg, dat moet er wel uit.

27 augustus 2015 om 23:46

Met Burki op doel nog geen tegengoals geincasseerd. Met Weidenfeller al liefst 5. Haha dus dat zegt misschien wel iets. Weidenfeller keept gelukkig alleen in de EL en beker.

Toch knap. In de titel plaatsen 16 doelpunten, om vervolgens in de 2e alinea 15 doelpunten neer te zetten.
Ik vind het wel jammer dat ik die wedstrijden heb gemist. 16 doelpunten in 2 wedstrijden. Momenteel heeft mijn cluppie daar geloof ik 16 wedstrijden voor nodig!

*mierenneuker mode on* In de titel staat dat er 16 doelpunten zijn gemaakt maar in de tekst staat bij de eerste niet vetgedrukte zin al dat het er 15 zijn *mierenneuker mode off*

Dat zijn nog eens een keer uitslagen om voor thuis te blijven. Ik zie Dortmund wel als de grootste kanshebber voor de winst van de Europa League. Zij kunnen prima concurreren met de andere grote kanshebbers en clubs die via de Champions League in de Europa League belanden.

27 augustus 2015 om 22:42

Hahahaha geniaal!

27 augustus 2015 om 22:42

Hahahaha geniaal!

Zo een prachtige club hoort altijd Europees voetbal te spelen.

BVB is helemaal opgeleefd!! Ben benieuwd hoe ze het dit jaar gaan doen in de BuLi. Zijn voor mij ook inderdaad een van de kanshebbers voor de winst van EL, misschien wel de grootste favoriet. Mkhi ook helemaal opgebloeid!!

Overigens is Kevin Kampl vertrokken bij Bvb. Gaat naar Bayer Leverkusen voor 11 miljoen. Weet niet wat ik daar van denken moet. Voor BVB voor veel geld verkocht, Bayer neemt een risico maar aan de kant Schmidt kent Kampl al van zijn eerdere periode uit Salzburg.

27 augustus 2015 om 23:23

Best verassende transfer!

27 augustus 2015 om 23:39

Kampl heeft het bij bvb niet waar kunnen maken. Past er toch niet echt bij, terwijl ik vooraf blij waar dat hij kwam. Maar het kan dus een keertje mis gaan.

28 augustus 2015 om 08:22

@ snapik,

Nee, niet zeer verrassend. Dat snelle aanvalsspel van Tuchel is niets voor hem. Hij functioneert beter met pure pressing voetbal. Dus, Leverkusen is de juiste keuze.

28 augustus 2015 om 01:34

Kampl komt natuurlijk als vervanger van Son

What are the odds???

7-2, wat een uitslag. Die 4-3 vorige week vond ik al vrij slecht. En ik weet dat ik voor zuurpruim/azijnzeiker/pessimist wordt uitgemaakt, maar ik vind die 2 tegengoals nog vrij slecht. Ze kwamen ook nog eerst achter. 5 goals tegen, en dat tegen een Noorse tegenstander van nog niet zo'n hoog niveau. Ik vind dat vrij matig eerlijk gezegd. Maar goed, 7-2 en 4-3 zijn dan wel weer uitslagen waar ik van kan genieten als voetballiefhebber

28 augustus 2015 om 01:10

Helaas is van die goals ook een hoop de wijten aan roman.. Hij is niet meer wat hij is geweest. En dat is jammer want hij hoort bij de club. But all good things come to an end! Ik ben blij dat we bürki er bij hebben.

28 augustus 2015 om 08:28

@dd28

Ja, als je ziet (vanaf 15 m achter het doel) hoe passief iedereen bij de eerste goal was, dan was het even schrikken. Jij hebt volledig gelijk, hier is nog werk aan de winkel.

Maar ach, voor de rest was iedere wedstrijd tot nu toe een feest voor ogen en ziel. BVB is op een goede weg.

Zolang reus blijft, winnen ze de el

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren