Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Booth-show’ bij FC Utrecht - FC Volendam: Taylor maakt er 3, Zach 1

Laatste update:

FC Utrecht heeft zondag een zeer welkome overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van Ron Jans won met 4-2 van nummer voorlaatst FC Volendam en stijgt zo van de veertiende naar de elfde plaats op de ranglijst. Saillaint detail was dat zowel Taylor Booth als zijn broertje Zach scoorde: eerstgenoemde namens Utrecht, laatstgenoemde voor de bezoekers uit Volendam. Taylor maakte zelfs een hattrick.

Het is en blijft een moeizaam seizoen voor Utrecht. Onder trainer Michael Silberbauer wilde het niet vlotten, en ook Jans krijgt het maar moeilijk op de rit. De ervaren oefenmeester gidste de club weliswaar uit de degradatiezone, maar het blijft kwakkelen qua resultaten. Zo werd er dit kalenderjaar nog niet gewonnen.

Voor Volendam geldt echter hetzelfde. Het rommelt zowel sportief als bestuurlijk, en ook in het vissersdorp kwam een nieuwe hoofdtrainer in de persoon van Regilio Simons. Voorafgaand aan het duel stond Volendam in punten gelijk met hekkensluiter Vitesse, waardoor het Andere Oranje misschien nog wel meer behoefte had aan drie punten. Wat dat betreft ging Volendam goed van start.

Na een dikke acht minuten begon Bilal Ould-Chikh aan een actie, die hem uiteindelijk een hoekschop opleverde. De vleugelaanvaller ging zelf achter de bal staan en slingerde die in de richting van Zach Booth, die niet goed aannam, maar toch kon binnenwerken: 0-1. Het was het eerste doelpunt van de Amerikaan voor Volendam, en eentje waarmee hij zijn broer op achterstand zette. Die had iets na het halfuur het perfecte antwoord.

Een aanval over links belandde via Sam Lammers bij Taylor Booth, die uit de draai schoot en daarmee Volendam-goalie Mio Backhaus verraste: 1-1. Ook voor Taylor was het zijn eerste dit seizoen, en daar zou later die middag nog eentje bij komen. Maar eerst was het de beurt aan Nick Viergever: de Utrecht-captain kopte op slag van rust raak uit de nasleep van een corner. Lang konden de Domstedelingen echter niet van de voorsprong genieten.

Weer was het een doelpunt uit een hoekschop: invaller Joshua Flint werkte na 54 minuten de 2-2 tegen de touwen. Ditmaal wist Utrecht echter sneller de rug te rechten. Daarvoor mocht wederom Booth bedankt worden: de middenvelder was met een fraai hakje het eindstation van een lage voorzet van Jens Toornstra.

Voordat Taylor met een publiekswissel naar de kant werd gehaald, maakte hij er nog eentje bij. Hij kon vrij doorlopen na een steekbal van Toornstra en verschalkte Backhaus voor de derde maal die middag: 4-2. Zach was op dat moment net gewisseld en zag de situatie met gemengde gevoelens aan. Utrecht klimt zo naar de elfde plek, terwijl Volendam zeventiende blijft. Het verschil met hekkensluiter Vitesse bedraagt nog altijd slechts een doelpuntenmarge van drie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi die trotse vader op de tribune

4 februari 2024 om 16:38

Ik heb vader Booth ondertussen vaker gezien dan m’n eigen vader

Fris spel van mijn Utrecht. Veel beweging zonder bal en veel gretige spelers. Ongelofelijk dat die eerste goal van Volendam wordt goedgekeurd. Uit het camerabeeld van de achterkant was duidelijk te zien dat Booth de bal controleert met zn arm, enfin. Dik verdiende overwinning die nodig was want al die gelijke spelen schoten niet op voor het puntentotaal. Nog maar 3 punten verwijderd van play offs Europees voetbal. Jans verricht fantastisch werk.

4 februari 2024 om 16:38

En wat dacht je van De Haan die doorgebroken was en wordt vastgepakt, is gewoon rood en een penalty…. Oostrom is echt verschrikkelijk

4 februari 2024 om 19:15

Doorgebroken aan de zijkant , penalty kan je geven al is de overtreding buiten het strafschopgebied ingezet maar rood . Nee dat niet.

Man of the match: Papa Booth. Je zag echt de trots van zijn gezicht, en terecht. 12 wedstrijden ongeslagen! En doorrrr!

Eindelijk 3 punten !! Wat een goed gevoel. 1e helft wel wat rare beslissingen van de scheidsrechter.
2e helft leuk om te kijken en speelde we steeds beter.

Man of the Match, Oostrom… die man is echt elke week een drama

Steeds vaker zie je bij Utrecht wat voor talent en kwaliteit daar rondloopt. Al was het vandaag 'maar' Volendam, ook tegen koploper PSV was het al te zien. Ben benieuwd naar de twee Denen. Sagnan en Ramselaar kunnen gemist worden, en als deze nieuwe wat toe gaan voegen is dat winst.
Niet te vroeg juichen maar in Jans we trust, Uuuuuhhh.

4 februari 2024 om 17:49

Heel benieuwd hoe een heel seizoen Jans gaat zijn, zeker als hij de zomer nog een paar versterkingen krijgt! Dan eindelijk de langverwachte aanval op de top drie??

jans is (wederom) goed bezig... heel knap hoe hij dit utrecht heeft weten om te vormen tot een team dat elke wedstrijd strijd in de wedstrijd gooit, en tegen op papier mindere tegenstanders ook gewoon best aardig voetbal laat zien. Zal volgend jaar, met een voorbereiding en wat gerichte aankopen, een leuk team zijn gok ik zo.. als Jans er dan nog zit.

Ik zeg het al jaren, maar Ron Jans is in mijn ogen 1 van de betere trainers van NL. Had hem graag eens bij Ajax gezien (ja, als je de keuzes ziet zoals Steijn etc, kan je Ron Jans die kan zeker geven) of als bondscoach. Kan goed met vedettes overweg en is een goed uithang bord. Ik ben fan.

Utrecht was sterker,maar jammer dat ze hier niks schrijven over het feit dat Volendam n 100% penalty had moeten krijgen,en 2e geel voor van der hoorn. Ipv een mogelijke 0-2 maakt Utrecht gelijk uit een hoekschop wat n achterbal had moeten zijn.....

4 februari 2024 om 20:28

Tweede geel vd hoorn, heb ik wat gemist?

4 februari 2024 om 20:34

Zekers,fredje trekt milan de haan onderuit in de 16,ook de analist gertjan verbeek zei 100% pingel en 2e geel voor fredje van der hoorn

4 februari 2024 om 20:40

Knap want het was Oscar Fraulo die de overtreding maakte.

5 februari 2024 om 00:22

Jij hebt een nogal subjectieve kijk op de dingen, Martin Tol.

Volendam had geen 100% strafschop moeten krijgen. De scheidsrechter had wel moeten fluiten voor een overtreding, maar dan had hij een strafschop maar ook een vrije trap buiten het strafschopgebied kunnen geven, want daar werd de overtreding ingezet.
Die overtreding werd gemaakt door Fraulo, dus dat had nooit een 2e gele kaart voor Van der Hoorn kunnen zijn.
Bovendien moet je dan ook benoemen dat de 0-1 gemaakt werd na een duidelijke handsbal.

Dat FC Utrecht voorafgaand aan de 1-1 geen hoekschop had moeten krijgen ben ik wel me je eens.

Weer die VAR, hoor ik van heel veel vooral de Volendam supporters.
Die hands vergeten ze maar even bij de 0-1.
Ik denk dat de strafschop had kunnen worden gegeven maar een VAR grijpt pas in bij een 100% fout.
Zovaak Utrecht dit seizoen benadeeld is door de abritrage hoor je nooit wat over maar nu krijgen ze een keer het voordeel van de twijfel en is(vooral van der Beek) verbolgen over het niet geven van de pingel.

Het was een zeer terechte overwinning met 2 twijfel gevallen waar beide het geluk mee hadden denk ik.
Maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren