Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Invaller Ricardo Pepi onderdeel van historische prestatie Team USA

Laatste update:

De Verenigde Staten heeft zondagnacht in de finale van de CONCACAF Nations League met 0-2 gewonnen van Canada. In het Allegiant Stadium pakte Borussia Dortmund-middenvelder Giovanni Reyna de hoofdrol met twee assists, die hij afleverde op Chris Richards en Folarin Balogun. Daardoor prolongeerde Team USA voor het eerst in de geschiedenis van de Nations League de titel.

Bijzonderheden:
Bij de VS moest Almeerder Sergiño Dest vanaf de tribune toekijken, na zijn rode kaart in de halve finale tegen Mexico (3-0 winst). Voormalig FC Groningen-huurling Ricardo Pepi kreeg een korte invalbeurt, terwijl FC Utrecht-middenvelder Taylor Booth de volledige wedstrijd op de bank zat. Na een kwartier spelen kwam Team USA op voorsprong, toen Crystal Palace-verdediger Richards een hoekschop van Reyna achter doelman Milan Borjan wist te knikken: 0-1. Nog voor rust was het Balogun die de finale, opnieuw op aangeven van Reyna, kon beslissen: 0-2.

De Verenigde Staten is het eerste land dat een Nations League-titel weet te prolongeren.

Canada - Verenigde Staten 0-2
12’ 0-1 Chris Richards (assist: Giovanni Reyna)
34’ 0-2 Folarin Balogun (assist: Giovanni Reyna)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een leuke getalenteerde team! Ik denk dat zij op het wk mooie dingen zullen laten zien. Afgelopen wk, heb ik ook echt genoten van ze. De mls zijn niveau begint ook steeds meer en meer te stijgen. Interesse in het voetbal blijft groeien daar en dat is mooi om te zien.

19 juni 2023 om 09:10

Leuk dat Balogun zijn vorm ook doortrekt bij de nationale ploeg, Ik hoop dat hij zijn kans krijgt bij Arsenal. Hij deed het zeer goed bij Reims.

19 juni 2023 om 12:01

Had liever dat hij vorige wedstrijd tegen Mexico zijn vorm door trok. Dan had een goaltje me 400 opgeleverd 😂

Mooi om te zien dat het voetbal in de US in de lift zit. Toch knap aangezien het als sport nog heel wat groei kan doormaken kwa populariteit in de land zelf. Het talent is er in ieder geval wel.

Ook wel benieuwd om te zien of de college structuur van opleiden wat zo succesvol oogt in andere sporten als basketball en American football ook in het voetbal zijn vruchten gaat afwerpen daar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren