Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zuidam onthult wat Utrecht minimaal aan Douvikas en Booth hoopt te verdienen

Laatste update:

FC Utrecht staat voor een drukke transferperiode. Zo eindigen de contracten van Bas Dost, Sander van de Streek en Mark van der Maarel na dit seizoen en lijken clubtopscorer Anastasios Douvikas, de gehuurde doelman Vasilios Barkas en Taylor Booth de club deze zomer sowieso te verlaten. “We hebben als doel om voor zo’n twaalf miljoen euro te verkopen”, onthult technisch directeur Jordy Zuidam in gesprek met ESPN.

Dost, Van de Streek en Van der Maarel zijn drie belangrijke spelers voor Utrecht. De club is daarom in gesprek met het drietal over hun toekomst. “Met Dost hebben we afgesproken om daar de komende periode over in gesprek te gaan”, vertelt Zuidam tegenover ESPN. “Met Van der Streek waren we al in gesprek, maar we kennen zijn ambities. Hij wil misschien een stap maken naar het buitenland. We doen er als club wel alles aan om hem te behouden. Met Van der Maarel zijn we wat langer in gesprek. Dat duurt zo lang omdat we ook praten over de tijd na zijn spelerscarrière. Om te kijken of hij ook dan voor de club behouden kan blijven.”

Zuidam, die eind april met NEC’er Souffian El Karouani al de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen vastlegde, verwacht dat een aantal van de huidige basisspelers vertrekt uit de Domstad. Onder meer Barkas, die gehuurd wordt van Celtic. “Bij veel van onze huurspelers is een koopoptie in het huurcontract bedongen. Bij Barkas is dat niet zo. Om eerlijk te zijn is de kans minimaal dat hij blijft. Ik probeer altijd naar de mogelijkheden te kijken en die te onderzoeken. Dan kijk ik of er toch nog een vervolgperiode in zit”, aldus de technisch directeur.

Ook Booth en Douvikas zijn waarschijnlijk bezig aan hun laatste weken in de Galgenwaard. “Van spelers als Booth en Douvikas weet ik dat er veel interesse is", aldus Zuidam. "Als we de club gezond willen houden, moeten we transfers maken. We hebben als doel om voor zo'n twaalf miljoen euro te verkopen. Dat moeten we ook volgend jaar weer doen. Dan zijn dat jongens die een waarde vertegenwoordigen. Je probeert jongens ook te behouden, maar je moet realistisch zijn en dat gaat blijken de komende periode.”

Dylan Timber
Donderdag werd bekend dat Utrecht na dit seizoen afscheid neemt van Dylan Timber, de oudere broer van Jurriën en Quinten. Het contract van 23-jarige centrale verdediger loopt komende zomer af, waarna hij zijn carrière zal vervolgen bij VVV-Venlo. Dit seizoen kwam Timber tot dusver tot negen duels namens Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Voor de hoofdmacht kwam hij nog niet in actie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 mei 2023 om 18:04

Wel als je denkt er niet meer uit te halen. En wanneer deze spelers gewild zijn, gaan clubs toch tegen elkaar bieden.

4 mei 2023 om 18:27

Op voorhand een prijs noemen is gewoon dom.

4 mei 2023 om 19:16

Clubs bieden niet tegen elkaar op, dat gebeurt simpelweg niet. De zaakwaarnemer bespreekt een richtprijs af met in dit geval Utrecht en gaat dan leuren. Clubs informeren eerst bij de zaakwaarnemer van een speler voor ze zich officieel melden bij een club. Dan is er al lang over die richtprijs gesproken.

4 mei 2023 om 19:33

Clubs mogen zich officieel helemaal niet eerst melden bij de speler of de zaakwaarnemer van die speler. Eerst moet de club richting de club waar de speler onder contract staat.

4 mei 2023 om 19:43

Welkom in de echte wereld consy.

4 mei 2023 om 18:08

Hij hangt toch geen specifiek kaartje om de nek van deze spelers. Hij zegt dat Utrecht voor 12 miljoen wil verkopen. Hij zegt niet dat hij voor Booth + Douvikas 12 miljoen wil vangen. Dat deze twee spelers waarde vertegenwoordigen spreekt toch ook voor zich.

Laat ze van der Maarel een contract voor onbepaalde tijd geven. Die hoort bij het meubilair. Onze parel.

4 mei 2023 om 18:21

Misschien in de staf, maar als speler begint het wel echt schrijnend te worden. Voetballend sowieso niveautje Sagnan en defensief steeds vaker te laat.

4 mei 2023 om 18:43

Ja of commercieel. Zet m achter de bar van mijn part of op een grasmaaier, maar zorg ervoor dat hij nooit meer voor een andere club werkt.

Mhm voor Booth het beste als die nog een jaar of 2 eredivisie speelt want behalve die ene maand anderhalve maand vind ik het nou ook niet zo bijzonder. Snap wel dat utrecht van de hype wil gebruiken om nu te cashen

4 mei 2023 om 19:01

Hij is nu ook international van USA en daarom ook commercieel interessant voor veel clubs. Ik denk dat hij voor ons niet te houden is.

Nou top zet weer van je hoor Jordy! Laat iedereen maar weten hoeveel we nodig hebben, nu zal je Booth en Douvikas echt voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

12 miljoen nodig? Nou 6 mil voor beide he 😂
Wat een ei, zolang Zuidam en van Es daar zitten wordt het nooit wat met de club.

4 mei 2023 om 18:18

Behalve dat het erg dom is om specifieke bedragen te noemen, spreekt er ook weinig ambitie uit. Hoe kun je dit rijmen met een top 5 ambitie. Maar goed weinig ambitie en geen hoogvlieger zijn sowieso de rode draad door Jordy's carriere.

5 mei 2023 om 07:07

@peter Isaias, hij noemt geen specifieke bedragen, hij spreekt uit minimaal 12 miljoen binnen te willen halen, en als dat voor alleen booth bijvoorbeel al zo is dan hoeft een douvikas dus niet per se verkocht te worden. Oh en geen hoogvlieger en weinig ambitie? die jongen wist precies wat zijn plafond was, heeft 2 bekers en een JC schaal gewonnen, is nu al een tijdje de man waar alles om draait bij een grote club in nederland dus zo slecht is hij echt niet, ik snap dat het in het niet valt bij al jouw CL bekers, kampioenschappen en wereldtitels, maar niet iedereen kan zo goed zijn als meneer Isaias.

4 mei 2023 om 19:36

Beter verkopen ze die spits dan voor 8 of 10, kan psv een gokje wagen voor een paar miljoen voor booth. Zie ik wel als geschikte speler.

5 mei 2023 om 10:12

Als Douvikas voor een mooi bedrag verkocht wordt, betekent dat niet dat de prijs voor Booth daalt.

5 mei 2023 om 10:31

I know, maar blijkbaar wil Utrecht 12 miljoen verdienen, dus dat helpt je onderhandelingspositie niet als je er al 1 voor veel verkoopt.

Leuke spelertjes maar niet voor dat geld, dan zou ik lekker verder scouten.

ik volg utrecht niet op de voet, maar een sander van de streek is toch gewoon een prima speler voor dat niveau? snap niet dat ze hem niet verlengen, kan natuurlijk zijn dat hij niet wil verlengen en een ander avontuur gaat zoeken.

voor douvikas en booth snap ik dat er interesse komt, maar denk dat ze qua niveau nog gewoon prima bij utrecht passen... zijn ook nog jong, net 1 redelijk seizoen achter de rug..

4 mei 2023 om 18:53

Streekie moet ook willen eh. Hij heeft aangegeven dat hij graag nog een keer naar het buitenland wilt dus houdt alle opties open.

Bij iedere andere club was Jordy al lang ontslagen denk ik! Deze man is toch totaal ongeschikt als td?!
Gelukkig heeft ome Frans diepe zakken.

4 mei 2023 om 19:28

Hetgeen wat hem redt is dat hij goed weet te verkopen en daarmee geld binnenhaalt voor de club. Afgelopen jaren zijn G.kerk en Q. Timber voor miljoenen verkocht. Samen hebben ze zo'n 15 miljoen opgeleverd en dat is veel geld voor een club als Utrecht. Bovendien weten we ons meestal te plaatsten voor de play-offs Europees voetbal en dat is de doelstelling van de club. Ik ben geen fan van Jordy, want met hem hebben niet de stap kunnen maken naar een plek 4 of 5, maar aan de andere kant snap ik ook wel waarom Frans hem er niet uitgooit.

4 mei 2023 om 21:37

Maar we hebben het over FC Utrecht. Dergelijke bedragen moet je in de huidige markt vangen. Heerenveen vangt flinke bedragen voor Sarr, Ejuke en eerder ook Vlap, Veerman, Dumfries en Pierie. FC Groningen ontvangt flinke bedragen voor Strand Larsen, Doan, Meijer en Gudmundsson.

Is het dan echt zo bijzonder dat Utrecht dergelijke bedragen ook vangt? Doen de Td's het dan zo uitmuntend, of is het gewoon de markt? Kijkend naar wat ze er van bakken betreft het technische beleid, is het namelijk ronduit slecht. Ik denk dus dat Td's als Zuidam, Fledderus en Hamstra pure middelmaat op hun best zijn. Hoog in de boom willen zitten is toch wel het minimum-vereiste voor een technisch directeur.

4 mei 2023 om 22:58

Natuurlijk is het ook de markt waardoor we spelers voor goede bedragen kunnen verkopen, maar uiteindelijk is het verkoopbeleid iets waarop hij wordt afgerekend. En als je als TD genoeg geld weet binnen te halen, dan heb je wat krediet. Dit jaar draaien we een matig seizoen, maar we halen wel de play-offs weer (ook al is de kans klein dat we die gaan winnen) en in de zomer worden Booth en Douvikas voor veel geld verkocht. Dan zal Zuidam waarschijnlijk zeggen dat hij het goed heeft gedaan...

Overigens hebben Heerenveen en Groningen nog meer geld binnengehaald met transfers de afgelopen jaren. Alleen zij halen de doelstellingen niet en zakken juist verder weg, terwijl wij steady voor plek 6 of 7 blijven strijden. Vroeger waren het directe concurrenten van ons, maar dat is al jaren niet meer zo. Dat Groningen nu ook gaat degraderen is echt een drama voor de club!


Als hij 12m voor beide spelers wil hebben, dan blijven ze lekker bij Utrecht komend seizoen. Niemand gaat dat betalen.
Maar aan de andere kant krijgen Engelse promovendi een flinke sloot aan tv gelden waarbij 12m een schijntje is.

Douvikas zie ik nog wel vertrekken, maar Booth vind ik nog niet heel erg overtuigend. Daarnaast erg balen dat ze niet de kans hebben om Barkas definitief over te nemen. Hele goede keeper en heeft me erg verrast. Zie het ook nog wel gebeuren dat hij niet eens terug gaat keren bij Celtic, maar direct wordt verkocht.

Een goedkope vervanger voor als Pavlidis gaat lijkt me dan Douvikas te worden.
Ook een prima stap denk ik voor hem.
Beetje jammer dat Utrecht nu al bedragen noemt.

Tja, allemaal leuk, maar als je technische beleid dermate ruk is dat je dit soort transfers nodig hebt om de jaarlijkse tekorten te dichten en je onder ploegen eindigt die minder te besteden hebben met betrekking tot de selectie, schiet het allemaal ook niet op.

Die moeten echt zuiniger aan gaan doen en die opleiding eens herstructureren. Het aantal Utrechters dat het goed doet buiten FC Utrecht om, is echt niet normaal veel. Intussen zit de club met een opleiding die 3 miljoen euro per jaar kost en er komt nauwelijks iets relevants door.

Douvikas is al eens genoemd bij Bremen als vervanger voor Fullkrug/duksch..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren