Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach komt op voor Ajacied na ‘volkomen onredelijke’ kritiek Perez

Laatste update:

Vanuit Denemarken wordt vol onbegrip gereageerd op de kritiek die Kenneth Perez onlangs uitte op landgenoot Anton Gaaei. De analist van ESPN sprak na de verloren Klassieker van Ajax tegen Feyenoord (0-4) onder meer uit dat Gaaei ‘niet weet wat hem overkomt’. Analist David Nielsen en bondscoach Kasper Hjulmand springen in de bres voor de twintigjarige rechtsback.

Perez vond Gaaei de grote dissonant bij Ajax tijdens de vernederende Klassieker eind september, zo liet hij weten na het gestaakte eerste deel. “Je moet het zo zien: die jongen komt van Viborg, een kleine, kleine, club uit Denemarken. Die jongen weet niet wat hem overkomt. Hij heeft helemaal nooit gehoord hoe het hier is en wat de bedoeling is om hier te voetballen. Al die nieuwe dingen, nieuwe indrukken... Het gaat hem way, way, way boven zijn pet.”

De Deense analist zei verder dat Gaaei ‘echt niet meer kon’. In zijn geboorteland vindt men Perez te kritisch. “Het is volkomen onredelijk dat Perez een jonge, twintigjarige speler verplettert. Daarom wil ik reageren”, begon analist David Nielsen van TV2 zijn betoog in Ekstra Bladet.

“Als televisiepersoonlijkheden hebben we relatief veel macht, maar ook verantwoordelijkheid. Als het persoonlijk wordt, begeef je je op glad ijs. Ik hoorde Perez zeggen dat Gaaei een flopaankoop is en nooit goed genoeg zal zijn voor Ajax. Dat gaat veel en veel te ver naar mijn smaak."

Ook bondscoach Hjulmand neemt het op voor Gaaei. “Het is niet direct aan Kenneth gericht, maar het zegt veel over de manier waarop we met elkaar omgaan. Zo persoonlijk en neerbuigend, dat is onnodig. Het moet professioneler”, aldus de 51-jarige oefenmeester in gesprek met bold.dk.

Ajax betaalde deze zomer liefst 4,5 miljoen aan Viborg FF voor de diensten van Gaaei, die zelf in de Deense media overigens ook reageerde op de kritiek van Perez. “Ik ben het zat om dat te horen. Ajax heeft al mijn statistieken en prestaties gevolgd bij Viborg en ik heb een aantal goede gesprekken gehad met Sven Mislintat, die er niet meer is. Maar er ligt een goed plan en het is niet zomaar dat ik in twee grote wedstrijden aan de aftrap heb gestaan. Ze geloven in mij.”

Gaaei, die in de Johan Cruijff Arena tot medio 2028 vastligt, speelde tot dusver 238 minuten voor Ajax. Dat deed hij in vijf verschillende wedstrijden, waarin hij nog geen bijdrage leverde aan doelpunten van de Amsterdammers. Gaaei moet bij Ajax concurreren met Devyne Rensch, die in de afgelopen twee wedstrijden tegen AEK Athene (1-1) en AZ (1-2 nederlaag) mocht starten.

Zie jij Anton Gaaei nog slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wanneer is iemand geslaagd? Als hij voor een hoger bedrag vertrekt dan zijn aankoop bedrag? In dat geval zie ik hem nog wel slagen. Verder is het ook wel eens goed dat Perez eens wat tegengas krijgt. Vd Gijp heeft bijvoorbeeld Manolev gewoon publiekelijk kapot gemaakt terwijl dat gewoon een gewaardeerde international was.

16 oktober 2023 om 20:32

Manolev was op een gegeven moment een "grap" die veel te ver werd doorgevoerd ter eer en meerdere glorie van Gijp. De kritiek op Gaaie was op dat moment terecht o.b.v. de wedstrijd tegen Feyenoord, maar aan de andere kant onredelijk omdat een relatief jonge, onervaren jongen wordt beoordeeld op deze ene wedstrijd en vooral die zeer onfortuinlijke momenten (waarvan ik niet verwacht dat dat zijn normale niveau was op basis waarvan hij Ajax is opgevallen).

16 oktober 2023 om 21:23

@njfromvol

Toendertijd kon ik er, vanwege misschien jeugdige leeftijd, nog wel een soort van om lachen om een Manolevje. Achteraf denk ik er inderdaad aan terug en is het eigenlijk ronduit schandalig wat Gijp gedaan heeft. Er zal iemand maar eens elke week grappen gaan maken over zijn zwakke mentale gesteldheid. Of elke week word hij beschuldigt van schandalig drank gebruik met allerlei verzonnen verhalen erbij.

Of nog beter, dit word op film opgenomen op zijn slechtste momenten en elke week herhaalt.

Nee dit bedoel ik niet serieus, ik overtrek en chargeer. Vd Gijp heeft zijn problemen gehad fysiek en mentaal en niemand zou daar week in week uit hem over de grond in moeten boren. Net zomin als vd Gijp/derksen dat elke week schijnen te moeten doen.

Ben blij dat ik nog maar weinig VI vandaag of hoe het tegenwoordig heet kijk. Veel zinnigs komt er toch niet naar voren.

17 oktober 2023 om 01:07

Je vergelijking met Vd Gijp is niet terecht. Vd Gijp ridiculiseerde Manolev week in week uit. Perez heeft alleen maar harde kritiek gegeven na een slechte wedstrijd van Gaaei. Die kritiek was wellicht overdreven hard, maar ik heb Perez vooralsnog niet structureel en bewust Gaaei belachelijk horen maken.

Het probleem is ook dat wanneer je een fout maakt anno 2023 het daarna in 14 talkshows en 38 podcasts geanalyseerd, besproken en veroordeeld wordt door oud-voetballers, journalisten en analisten.

Als klap op de vuurpijl krijg je dan sites zoals deze die als consolidatieplatform al dit nieuws herkauwen en nogmaals onder de aandacht brengen, van wedstrijdverslag tot eindeloze quotes van bovengenoemde, waarna als laatste de reaguurders ook nog eens hun plasje eroverheen doen op deze fora danwel op social media.

Nee, het lijkt mij totaal geen feest om voetballer te zijn in dit tijdperk.

16 oktober 2023 om 20:38

Financieel dan wel weer (iig beter dan in bv de jaren '80)

16 oktober 2023 om 21:26

@zanazanyan

Persoonlijk vind ik het nog erger, als je als voetballer een fout maakt en daar gaat een analist inclusief beeld materiaal en verbeter punten mee aan de haal. Dan is het nog in het redelijke, aangezien dat bij een publieke functie hoort.

Waar ik mij veel meer aan stoor is het ongefundeerd, niet onderbouwt en belachelijk harde kritiek die geleverd word zonder dat er ook maar enigzins een opbouwende kritiek achter zit. Precies hetgeen wat Perez deed bij Gaaeij. Of wat veel reaguurders doen zonder ook maar iets verder een achtergrond onderzoek uit te voeren.

Dat is bewust iemand kapot maken zonder enige reden, en dat zou in mijn ogen altijd weersproken moeten worden. Ook erg goed hoe deze analist en bondscoach even Perez in duidelijke bewoordingen en met goede argumenten op zijn plek zetten.

Perez kan een voorbeeld nemen aan de analisten bij het WK rugby waarbij ook over spelers die het niveau (nog) niet aankunnen met respect wordt gesproken. Ongelooflijk dat dit soort lieden een podium krijgt. Je schijnt tegenwoordig alleen maar te scoren als analist wanneer je opvalt door respectloze of buitensporige quotes.

16 oktober 2023 om 20:56

Heel treffend verwoordt.
En hier sluit ik me dan ook zeker bij aan.

Wat kritiek leveren betreft is Perez wel echt een Nederlander geworden: Gewoon lekker hard en direct kritiek leveren. Love it.

16 oktober 2023 om 21:27

Over ruggen van anderen carriere willen maken, bedoel je. Heeft niets te maken met hard en direct zijn.

16 oktober 2023 om 22:03

De kritiek is niet eens zo zeer hard of direct. In de kritiek struikelen ze allemaal over elkaar heen om het nog groter en erger te verwoorden dan de voorganger. Het is eigenlijk nep en heel triest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren