Bolt werkt trainingsstage af in Noorwegen: ‘Misschien ziet een club iets in mij’

Woensdag, 30 mei 2018 om 15:15Chris Meijer • Laatste update: 14:32

Usain Bolt traint de komende dagen mee met Strømsgodset IF, zo maakt de Noorse club via officiële kanalen bekend. De achtvoudig Olympisch kampioen heeft al een aantal keer laten doorschemeren dat hij een voetbalcarrière ambieert. De 31-jarige Bolt, die eerder een trainingsstage afwerkte bij Borussia Dortmund, traint zeven dagen bij Strømsgodset.

“Ik wil beter worden en zo hard mogelijk werken. Misschien ziet een club iets in mij en geeft me een kans”, laat Bolt weten op de website van Strømsgodset. De trainingsstage komt niet helemaal uit de lucht vallen, want de Noorse club wordt gesponsord door Puma. Het Duitse sportmerk is tevens verbonden aan Bolt, waardoor de stage tot stand werd gebracht. Het is dus onduidelijk hoe serieus de proefperiode van de oud-sprinter in Noorwegen precies is.

“We vinden het heel leuk dat Bolt ervoor gekozen heeft om bij Strømsgodset te komen trainen. Hij is een kampioen, een van de grootste atleten aller tijden. We kunnen veel van hem leren en met zijn energieke verschijning is hij waarschijnlijk een grote inspiratiebron voor onze spelers en trainers”, zegt Jostein Flo, sportief directeur van de Noorse club. Hij benadrukt dat de stage van Bolt niet alleen een PR-stunt is.

“We willen hem de kans geven om een proefwedstrijd te spelen. Hij is een goede speler, anders was hij hier niet geweest”, vervolgt Flo. “We zeiden laatst tegen de spelersgroep dat er een speler kwam meetrainen en dat hij verrekte snel was. De deur ging toen open en Bolt kwam binnenlopen. Het was een schok voor de groep.”


Poll

Zie jij Usain Bolt ergens als profvoetballer aan de slag gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door jeromb)

Zou zeker wel betaald kunnen voetballen, maar nooit op hoog niveau. Daarvoor mist hij de techniek en souplesse, omdat hij er door zijn leven heen te weinig op heeft getraind. Maar in de Noorse competitie, waarom niet?

30 mei 2018 om 15:21

Als je uberhaupt nooit echt als voetballer getraind hebt lijkt het me al lastig om dat zomaar even op professioneel niveau aan te leren, of je moet echt laag mikken.

30 mei 2018 om 15:24

De nummer 4 van Noorwegen (en sowieso de Noorse Tippeligaen) is gewoon hoog niveau hoor. Weliswaar geen top van Europa maar zo'n ongetrainde amateur komt daar echt niet aan de bak.

30 mei 2018 om 16:16

Eens, dat je een topsporter bent zegt niets over je techniek, je kunt waarschijnlijk vooral fysiek mee. Ik heb laatst met mijn amateurteam tegen een team gespeeld waar Mark Tuitert meespeelde, hij liep iedereen er finaal uit, maar voetballen kon hij niet echt. Hij speelt dan ook 7e klasse.

30 mei 2018 om 17:45

Iemand er finaal uitlopen in de 7e klasse is natuurlijk ook niet heel moeilijk 😇. Verder heb je natuurlijk wel gelijk. Fysiek sterk worden kunnen we allemaal maar voor voetbal heb je talent nodig om tegen een bal te trappen. Als Bolt dat niet heeft dan heb je er niks aan.

Ze zeggen dat het niet alleen PR is maar dat is natuurlijk onzin. Die Bolt kan geen bal aannemen. Hij heeft altijd een beetje "er bij" gevoetbald en moet nu op zijn 31e concurreren met gastjes die hun hele leven full-time spelen.

Op basis waarvan zou die zeker betaald kunnen voetballen? Omdat die hard kan rennen?
Ik denk dat die niet eens het snelste is op gras. Verder heeft die, zoals je zelf al zegt, geen techniek.

30 mei 2018 om 15:40

Ene Moses bij Chelsea kan niet dribbelen, kan niet passen, heeft een waardeloos schot en denkt een voorzet te kunnen geven door een speler heen.

30 mei 2018 om 19:16

Ik ben het wel met je eens dat hard kunnen rennen geen garantie is om goed te zijn - voetballers zijn over het algemeen niet extreem snel eigenlijk, zeker op bepaalde posities. Ze zijn vaak wel heel snel op de korte afstanden en kunnen snel draaien. Echter zou ik er niet aan durven twijfelen dat Bolt de snelste voetballer zou zijn; zo veel verschil maakt dat gras echt niet hoor.

Nou Willem II sla je slag. Wat zou dat vet zijn als Bolt ons kwam versterken. Offtopic. Weet iemand of dit logo een ripoff is van het willem ii logo?

30 mei 2018 om 16:24

Zou kunnen. Clubs betalen soms groot geld aan marketingpartijen die dan een nieuw logo ontwerpen cq. kopiëren. Easy money. Het logo van KVV THES SPORT uit Tessenderlo (België) is sowieso gejat van jullie hahaha: www.thes-sport.be

De beste man heeft nul balgevoel. Leuk van Puma dat ze hem een profwedstrijd gunnen, ben blij dat het in Noorwegen gebeurt en Groningen als Puma-club niet met deze ongein mee hoeft te doen.

De trainingen bij Borussia Dortmund waren bedoeld als publiciteitsstunt. Zo makkelijk als sommige lieden die bal aannemen en bij zich houden, zo simpel verliest Bolt de bal bij de eerste aanraking.

Zie wel een pinchhitter in usain bolt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Stromsgodset IF

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Odd10-1
Voor de complete stand: Tippeligaen
SpelersPositieW
F. DahlVerdediger80
G. ValsvikVerdediger82
V. MyhraKeeper80
L. VilsvikVerdediger80
T. GulliksenMiddenvelder80
I. JackMiddenvelder81
H. StengelMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Stromsgodset IF.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren