Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boilesen wacht af: 'We zullen zien wat voor opties we krijgen'

Laatste update:

Ajax is druk bezig met de terugkeer van Mitchell Dijks en dat zou wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor Nicolai Boilesen. De vleugelverdediger heeft een bijzonder teleurstellend seizoen achter de rug en beschikt over een contract dat nog maar ruim een jaar doorloopt. Het is nog maar de vraag of Ajax van plan is om deze verbintenis nog te gaan verlengen.

/

Boilesen sprak in de Deense pers al meerdere malen de wens uit om naar een sterkere competitie te gaan. "We zullen zien wat voor opties we krijgen", zegt Kenny Boilesen, de vader en zaakwaarnemer van de linksback, tegen Ajax Showtime. "We hebben gehoord dat Ajax bezig is met Dijks. Dat betekent dus extra concurrentie voor Nicolai, maar nog steeds zou hij het prima vinden om bij Ajax te blijven."

De 23-jarige Boilesen speelt sinds 2010 voor Ajax en maakte alle vier de kampioenschappen onder Frank de Boer mee. In het onlangs afgelopen voetbaljaar moesten de Amsterdammers genoegen nemen met de tweede plek, achter PSV. Boilesen droeg verschillende keren de aanvoerdersband om zijn arm, maar Frank de Boer is niet tevreden over wat de Deen in de afgelopen maanden heeft laten zien.

Mitchell Dijks is beter dan Nicolai Boilesen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop heel veel opties uit Spanje en Engeland, zodat we verlost zijn van de allerslechtste aanvoerder van Ajax; tevens ook de allerslechtste beslissing van een trainer van Ajax.

26 mei 2015 om 15:57

haha ja hij is de allerslechtste aanvoerder die ajax ooit heeft gehad, snap inderdaad ook echt niet dat FdB hem aanvoerder heeft gemaakt

hoop echt dat hij vertrekt...hij kan het niveau niet aan en is ook nog veel te blessuregevoelig

26 mei 2015 om 18:18

Idd met afstand de slechtste aanvoerder ooit !! Ik zou ook niet rouwig zijn als hij vertrekt , maar om dan iemand terug te halen die nog slechter is daar zie ik de logica even niet van in. Man man man wat een dramatische scouting als je bij Dijks uitkomt...

26 mei 2015 om 18:26

mee eens, ik vind dijks niet slechter maar ik vind het voor ajax ook onder het niveau...als backup is het wel een goeie maar niet als eerste keus

26 mei 2015 om 19:09

Nou jongens, wacht effe.. ik kan me nog herinneren dat ene Olaf Lindenbergh ooit die mooie Amsterdamse band mocht dragen, dat was toch ook om je kapot te schamen. Boilesen heeft tenminste nog bewezen een beetje talen te hebben (in het verleden)

26 mei 2015 om 22:34

Moisander was dit seizoen ook aanvoerder en speelde zo mogelijk nog schandaliger (zeker gezien z'n ervaring). Ook een record denk ik: twee van de slechtste aanvoerders, in 1 seizoen!

26 mei 2015 om 16:03

Haha hij wil naar sterkere competitie Dan zal het toch een promovendus in Spanje moeten worden want bij elke andere club kan hij niet mee. En de competities in Engeland, Duitsland, Italië zijn te fysiek voor deze slapjanus..

26 mei 2015 om 16:04

Boilesen. Mooi man, tijdens zijn blessure was hij een god. Na zijn herstel zou hij heel de Eredivisie kapot spelen, zo goed was hij. Binnen 2 jaar zou hij de linksback van Barcelona, Real Madrid of Bayern Munchen zijn. Ongelooflijk hoeveel onzin ik hier heb gelezen over de kwaliteiten van Boilesen.

Nou. Tjongejonge, dat hebben we gezien hoor. Wat een pannenkoek.

26 mei 2015 om 16:11

Hij liet voor zijn blessure ook zien wel degelijk over de potentie te beschikken om in de (sub) top van Europa te spelen. Hij was verdedigend sterk (kon ook centraal uit de voeten) en aanvallend liet hij zich ook zien door sterke rushes en mooie voorzetten. Ik dacht ook toen na Maxwell eindelijk weer een keer een fatsoenlijke linksback te zien bij Ajax.

Maar niks lijkt minde waar. Verdedigend erg zwak, hij liet ongelofelijk vaak zijn man uit zijn rug lopen en dekt wanneer nodig aan de verkeerde kant. En aanvallend leiden zijn rushes nu vaak tot balverlies en een counter door de tegenstander. En hij blijft keer op keer dezelfde naïeve fouten maken.

Ondanks dat zie ik het in Dijks ook niet direct zitten. Is bij Heerenveen en Willem II misschien wel beter geworden maar verwacht ook niet dat hij veel beter zal zijn als Boilesen.

26 mei 2015 om 17:58

Idd, hij heeft ook gewoon goede wedstrijden gespeeld, maar mensen vergeten snel, héél snel..

26 mei 2015 om 18:09

De statistieken van Boilesen zijn dit seizoen zelfs beter dan die van Dijks.

26 mei 2015 om 18:38

maar dijks speelde bij willem 2 en boilessen bij ajax

denk niet dat dijks de verlosser is maar in ieder geval beter dan boilessen...wat heeft die vaak balverlies gehad waaruit kansen voor de tegenstander kwamen

Mwa ik heb Boilissen vaak zien voetballen in de eerste seizoenen dat hij basis stond. Hij voegde toen veel toe aan het spel van Ajax. Met name aanvallend (net als in grotere mate Marcelo bij Real). Laatste 2(?) seizoenen echter door blessures enorm qua niveau gedaald.

Echter ben ik ook geen fan van Dijks. Hij excelleerde dit jaar bij Willem 2, maar is in mijn ogen niet de geschikte concurrent/vervanger voor Boilessen. Daarvoor komt hij denk ik te kort.

26 mei 2015 om 15:59

Dijks is in ieder geval wel een speler die de beuk erin gooit. Die zie je niet snel zoals bijvoorbeeld een Schöne zijn been terugtrekken in een duel. Zo'n type speler kan Ajax wel gebruiken, misschien pept het de rest van het lamme zooitje wel een beetje op.

26 mei 2015 om 16:03

Zeker waar, maar daarvoor hebben we onze vriend Gudelj toch al gehaald? Denk dat Dijks op Europees niveau voetballend te kort komt. Backs zijn in het 'ajax spel' belangrijke aaanvallende schakels namelijk

26 mei 2015 om 16:57

De backs zijn totaal geen belangrijke schakels, want aan beide kanten bakken ze er zo weinig van. Geen voorzet die aankomt. Wel wordt er positiespel gespeeld alsof ze belangrijk zijn inderdaad, wat resulteert in een opbouw die de verdediging van FC bal op het dak nog kan verstoren.

Cruijff zei dat nog, backs moeten helemaal geen rol spelen in de opbouw. De reden dat dit te weinig gebeurt is omdat de middenvelders die ballen niet opeisen. Dit is ook de reden waarom Van der Hoorn niet functioneert, die moet je ook geen pass over 40 meter laten geven. Nu moet hij constant teveel ruimte aan de aanvallers geven omdat er balverlies wordt geleden.

Krijgt zijn salaris doorbetaald dus waarom zou die moeilijk doen, ben blij dat dijks terugkomt

Tja, ik denk dat menig Ajacied hoopt dat Boilesen van de hand wordt gedaan. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij een handjevol aardige wedstrijden heeft gespeeld (bijvoorbeeld een helft tegen Barcelona, voor hij geblesseerd afhaakte). Echter is hij echt al tijden hopeloos uit vorm en is hij ook gewoon geen type-aanvoerder voor Ajax. Ben benieuwd of hij mentaal net zo sterk is als Daley Blind die in een soortgelijke positie zat. Of Dijks de ideale man is voor de linksback positie waag ik te betwijfelen, zou zelf eerder voor Riedewald op die positie kiezen.

26 mei 2015 om 18:13

Eens, Boilesen heeft óók laten zien prima te kunnen voetballen, maar in het voetbal hebben mensen nou eenmaal graag een selectief geheugen.. Ik hoop overigens dat Boilesen pas vertrekt als Dijks daadwerkelijk komt, want vind beide momenteel niet basiswaardig en hoop dat Ajax gewoon een basiswaardige back haalt, het liefst een jongen met ervaring. Maar als Dijks komt en Boilesen blijft zie ik dat niet gebeuren.. Riedewald is gewoon geen back, dat is van zijn 3 mogelijke posities (cvm, LCV en back) veruit zijn minste. Die jongen hoort imo in de as te staan, het liefst Lcv..

Strik er om en weg er mee.. Al kan mie niet voorstellen dat de clubs voor hem in de rij zullen staan. Ben wel benieuwd hoe Dijk het zou doen bij Ajax.. Excelleren bij Willem II is natuurlijk geen enkele garantie dat hij 't ook goed zal doen bij Ajax.. Misschien verrast hij ons allemaal. Het is afwachten

Ik heb me toch een paar keer gruwelijk erg geërgerd aan Boilesen. En dan vind ik nog het mooiste dat hij het over een vertrek heeft terwijl hij mijns inziens niets heeft laten zien. Ja, een leuke wedstrijd tegen Barça (dacht ik?). Maar ja, dat had Derk Boerrigter ook. Scoorde ook nog. En Hoesen ook. Kijk waar zij zijn beland.

Persoonlijk denk ik dat Boilesen wellicht meer talent heeft dan de twee eerdergenoemde spelers, maar dat geeft geen garantie op een succes in het buitenland. We zullen het zien! Ben benieuwd!

Ajax zou moeten kijken voor die linksback/-centraal van Dnipro, die Douglas. Daar kom je nog eens ver mee!

Hij wil naar een grotere competitie. Hahaha, bedoelt hij een competitie waar meer ploegen in uit komen dan in de Eredivisie?

Die man haalt nauwelijks het niveau van Jong Ajax.

Hij kan dan wel naar een hogere competitie willen, maar als je bij Ajax niet slaagt dan daar ook niet. Nu AZ er niet in slaagt Dijks te contracteren is Boilesen misschien wel een laatste optie voor AZ? AZ heeft een wat andere speelstijl dan Ajax dus misschien komt hij dan wat beter uit de verf. Ookal heb ik liever dat Cavlan naar Alkmaar komt.

26 mei 2015 om 16:12

En Boilesen is vast niet tevreden over het salaris wat hij bij AZ kan gaan verdienen bedenk ik me net, maar ach

Ik pies toch haast in de broek van het lachen sterkere competitie, deze jongen kan net met Dordrecht mee man!

26 mei 2015 om 22:37

Als je kijkt naar de vorm van Boilesen dit seizoen vind ik dat je Dordrecht tekort doet. Echter, wanneer Boilesen in vorm is, is het wel een speler die een meerwaarde heeft voor Ajax. Maar ja, die vorm...

Ajax zou er goed aan doen om nog een jaartje door te gaan met boilesen. En dan dijks als backup. Ik heb niet het idee dat dijks namelijk beter zal zijn dan boilesen.

26 mei 2015 om 17:49

Wellicht dat ik één van de enige ben, maar ik hoop dat Ajax met Boilesen verlengt. De vijver waaruit Ajax kan vissen is beperkt. Er kan niet zomaar iemand aangetrokken die heel veel toevoegt. Bovendien is er binnen de huidige selectie of net daarachter niemand met de kwaliteit of potentie om de linksbackpositie goed in te vullen. Viergever, Riedewald zijn beter centraal en in de jeugd loopt niemand die er binnen 1/2 jaar staat.
Met de komst van Dijks heeft Ajax een redelijk alternatief. Hopelijk motiveert de concurrentie van Dijks Boilesen om zijn potentie waar te maken. Mocht dit niet gebeuren kan er volgend jaar zomer alsnog afscheid genomen worden.

Willem 2 zoekt nog een linksback als dijks weggaat.

26 mei 2015 om 18:03

We kunnen Heymans wss behouden, dus Boilesen liever niet...

Ik hoop dat ze geweldige opties hebben.
Als Boilesen in het veld staat kun je beter met 10 man spelen.

26 mei 2015 om 16:34

Met milik erbij wordt het dan met 9 man spelen.
Die komt amper aan voetballen toe.

26 mei 2015 om 16:55

Milik vind ik een prima spits.
Dat de spits te weinig in stelling wordt gebracht en vleugelspelers liever voor eigen succes gaan is een ander verhaal.

26 mei 2015 om 17:28

Milik is beter dan je denkt. Als 't team beter gaat draaien gaat hij ze er links en rechts inknallen die man heeft een schot....pff

26 mei 2015 om 17:32

Ze gaan voor hun eigen kans omdat milik constant in de dekking loopt. Ook is milik geen goed meevoetballende spits, of iemand waar je de combinatie mee aan gaat.

26 mei 2015 om 17:37

Voor een spits die een tweespitsensysteem gewend is vind ik hem een goed eerste seizoen hebben gedraaid. Volgend seizoen verwacht ik wel wat progressie in z'n teamspel, maar dat geldt voor meerdere spelers.

26 mei 2015 om 18:42

Spitsen spelen al jaren niet zo goed in Ajax, heeft meer te maken met het spel en met de matige aanvoer. Ik vind milik trouwens helemaal niet slecht, redelijk snel en sterk, prima dribbel, speelt goed mee en een dodelijk linkerbeen

26 mei 2015 om 19:02

Vind je? Ik vind hem helemaal niet goed meevoetballen. Loopt constant in de dekking of loopt zich daar te verstoppen. Daarmee speel je voor een groot deel van de wedstrijd met een man minder.

Die Boilesen mist veel kwaliteiten, één ding heeft hij wel: humor. Ik vind het oprecht grappig dat hij naar een sterkere competitie wil. Dijks is niet beter dan Boilesen, die is 40909499449 keer beter.

Het was toch al duidelijk dat Ajax niet wil verlengen? En dat betekent dat ze Boilesen zullen willen verkopen. Al vrees ik dat ze niet veel voor hem krijgen. Veel te blessuregevoelig en als hij speelt, is het de laatste tijd ook behoorlijk matig. Jammer maar helaas.

Boilesen is gewoon een lapzwans. Maar dit is ook een enorme flater van de Boer. Boilesen vind ik het ultieme bewijs dat ze bij Ajax elkaar niet lijken te corrigeren. Boilesen is zelfs 1 van de spelers die bij de bottom 5 horen van het Gillette Pro Klassement. Nou weet ik ook wel dat dat niet alles zegt maar het zegt wel wat. En dat wordt dan aanvoerder gemaakt. Echt een enorme blunder.

26 mei 2015 om 17:15

Dit is inderdaad vrij apart en kun je De Boer aanrekenen.
De slechtste speler in een rol zetten waarin hij anderen moet aanspreken op hun fouten is verre van ideaal.

Ik verbaas me erover dat hij dit seizoen zo'n afschuwelijk niveau haalt. Ik kan me nog herinneren hoe goed en onbevangen hij speelde als 18/19 jarige tijdens zijn debuut tegen Heracles thuis in 2011. Destijds dacht ik ook echt dat we goud in handen hadden, maar daar heb ik helaas geen gelijk in gekregen. Ben oprecht benieuwd welke clubs interesse hebben na zijn belabberde spel van de afgelopen twee, drie maanden.

26 mei 2015 om 22:39

Ik dacht hetzelfde. Maar zijn blessures en matige instelling hebben ervoor gezorgd dat zijn talent zich niet zo heeft kunnen ontwikkelen als het had gekund. Veel pech en een beetje z'n eigen schuld. Dit seizoen is het helemaal niks, maar ik hoop nog op een opleving.

Frank de Boer had hem gewoon niet aanvoerder meten maken. Zo staat er veel te veel druk op hem en vanwege zijn blessures is hij ook niet vooruit gegaan (misschien wel achteruit). Nu omdat hij slecht speelt en aanvoerder is heeft iedereen extra veel kritiek op hem. Volgend seizoen gewoon de concurrentie aangaan met Dijks of verhuren. En als hij het volgend seizoen weer slecht doet, mag hij weg. Een paar jaar hadden bijna alle ajaxfans enorme kritiek op Daley Blind en tsja, nu speelt hij bij Manchester United.

Als hij naar een sterkere competitie wil zal hij toch echt een kaartje moeten kopen...

Jemig wat overschat hij zichzelf. Ik kan mij geen mindere aanvoerder(!) van Ajax herinneren...

26 mei 2015 om 18:42

Bij FC Madurodam is het een van de wat sterkere spelers. Lijkt me een mooi niveau voor hem. Het enige wat hij van een sterkere competitie kan doen.... is dromen.

26 mei 2015 om 22:40

Moisander eerste seizoenshelft?

26 mei 2015 om 23:29

Moisander kan nog wel voetballen vergeleken met Boilessen. Vorig seizoen droeg Moisander ook echt bij aan het team dat kampioen is geworden. Dat heb ik bij Boilessen nooit gevonden.

Hij kan beter vertrekken. Denk dat Ajax geen miljoen betaalt voor Dijks om hem vervolgens op de bank te zetten.

Wat is dat nou weer voor flutaankloop Mitchell Dijks. Nooit van gehoord. Heeft ie CL gespeeld? Heeft ie in europa wat laten zien? Heeft hij wel eens een prijs gewonnen? Wat zijn het ook oor een stelletje dwazen bij Ajax. Je wilt ooit een keer de CL winnen dan kom je niet met dit soort rotzooi. Dijks ik kan het bijna niet geloven. Niet dat die Boilesen zo bijzonder is maar dat is die Dijks al helemaal niet. Ga zo door Ajax om ons clubje meer de afgrond in te werken. Schijtziek wordt ik hier van!!!

26 mei 2015 om 20:31

Zo erg is het helemaal niet bij julllie, kappen met janken.

Inter Baku, Örebrö en Hearts of Midlothian zijn naar verluid gegadigde om deze topper over te nemen.

Dat hij 1 van de mindere spelers was bij Ajax valt niet te ontkennen maar om die jongen nu af te zagen omdat hij reserve aanvoerder was is onzin daarvoor moet je Frank doorzagen.na mijn mening moet je een speler die met veel moeite een minimum niveau weet te halen geen aanvoerder maken omdat dit a. niet geloofwaardig naar de rest van de groep is als hij moet corrigeren en b. nog eer druk op hem legt om te presteren waardoor er juist helemaal niets lukt.

Ja ik heb mij ook geërgerd in het stadion bij het zien van o.a. zijn spel maar er waren velen die zijn niveau niet konden ontstijgen...een Moisander (je Captain en meest ervaren speler) een van Rhijn...en zo kun je er nog wel een paar opnoemen...maar die jongen is op het veld en daar buiten het mikpunt geworden voor het slechte Ajax-spel terwijl hij daar enkel een bijdrage in had...wie gaat het volgende mikpunt worden als hij weggaat en Dijks gaat spelen?

onvrede uiten moet kunnen...immers we betalen veel geld om die knuppels te zien voetballen en dan is geen inzet tonen een doodzonde maar 1 speler er uitlichten en al tijdens de wedstrijd afzeiken gaat je club en de speler niet verder helpen.

Ik hoop dat Boilessen een leuke club vind en het zou mij niet verbazen dat wanneer de negatieve druk wegvalt en hij heel blijft er een beste back te voorschijn kan komen.

Krijgt zijn salaris doorbetaald dus waarom zou die moeilijk doen, ben blij dat dijks terugkomt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren