Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blunderende Indy Groothuizen is basisplaats voorlopig kwijt

Laatste update:

Indy Groothuizen is zijn plek onder de lat bij ADO Den Haag voorlopig kwijt. Via de officiële clubkanalen laat trainer Alfons Groenendijk donderdag weten dat Robert Zwinkels zondag tegen AZ mag keepen. De keeperswissel is een gevolg van het zwakke optreden van Groothuizen in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen FC Utrecht van afgelopen zondag.

De zege van Utrecht werd ingeleid door een blunder van Groothuizen: de 22-jarige doelman gaf de thuisploeg de 1-0 cadeau door de bal na een terugspeelpass niet onder controle te krijgen. Groenendijk kondigt 'wat wijzigingen' aan in zijn opstelling tegen AZ en een daarvan is de keuze voor Zwinkels. "De doelmannen zijn al op de hoogte gebracht van dit besluit. We hebben wel nog steeds het volste vertrouwen in Indy. Hij blijft een keeper met enorme potentie. Hij was echter wat ongelukkig in de afgelopen periode, waardoor we Robert nu de voorkeur geven."

Zwinkels was al de vaste 'bekerkeeper' van ADO en maakte een week geleden een goede indruk in het bekerduel met Feyenoord, ondanks een 5-1 nederlaag. "Als het een tijdje niet loopt, moet je om je heen kijken", legt Groenendijk zijn keuzes voor wijzigingen uit. "Ik ben een trainer die graag vertrouwen geeft aan spelers, maar als er wat minder gepresteerd wordt, dan moet je soms niet schromen om in te grijpen."

Groothuizen trok na de nederlaag tegen Utrecht al het boetekleed aan. Hij sprak bij FOX Sports van een 'zwarte dag'. "Maar ik moet een grote jongen zijn. Ook dit hoort erbij. Ik ren erachteraan, ik voelde Cyriel Dessers niet echt aankomen", zei hij. "Ik kan nu ook niet echt uitleggen wat er precies gebeurde. Het is gewoon zuur. Dit overkomt mij eigenlijk nooit."

Is het terecht dat Indy Groothuizen zijn basisplek kwijt is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Indy is nog altijd pas 22, die komt er wel.

De rest van de wedstrijd deed hijtochbehoorlijk? Ik vind het dus ene beetje overdreven om de basisplek weg te doen.

8 november 2018 om 18:05

Keept al het hele seizoen vrij slecht, had van mij al veel eerder mogen gebeuren

Ik weet niet hoe hij de rest van het seizoen gekeept heeft, maar om hem er na 1 blunder gelijk uit te halen getuigd ook niet van vertrouwen. Dit zal hem geen goed doen, gewoon laten staan en vertrouwen geven.

8 november 2018 om 17:54

Ik weet het ook niet, maar tijdens het interview na de wedstrijd gaf die aan dat die bij veel tegengoals is betrokken.

8 november 2018 om 18:12

Geloof me dat ik namens heel veel ado fans spreek. Indy keepte vorig jaar heel goed, maar dit jaar keept hij tot nu toe heel slecht. Ik ben blij dat zwinkels nu weer onder de lat komt te staan

8 november 2018 om 18:14

Nee tis ffe niet veel. Tis geen setkus maar tis 'm ffe niet. Goede zaak zwinkels weer opt3 stellen

8 november 2018 om 18:29

En dat is dus het punt omdat men (de niet ADO supporters) niet weet hoe hij heeft gekeept ervoor, klinkt dit best drastisch als maatregel. Maar vergeet niet dat we al op 1/3 van de competitie zitten dus kansen heeft hij zeker gehad

Waarom is Zwinkels dan in eerste instantie op de bank terecht gekomen? Of je geeft hem het vertrouwen en je laat hem een aantal wedstrijden staan of je kunt hem beter direct verkopen deze winter.
Doen ze dit ook bij spitsen die een opgelegde kans missen of middenvelders die zomaar de bal bij tegenstanders inleveren?

8 november 2018 om 18:31

Ja dat doen ze ook bij spitsen die in 10 wedstrijden niet presteert en ook bij middevelders die in 10 wedstrijden elke keer een bal Inlevert waardoor je constant onderdruk staan. Het gebeurt zelfs eerder bij spelers dan bij keepers.

9 november 2018 om 12:03

Dat is bijna de hele carrière van Zwinkels al het geval vind ik.

Indy kun je dus afschrijven ....
En dan zeggen dat je volste vertrouwen in hem hebt is grote onzin.

8 november 2018 om 22:30

Het is het de 1e ketser die hij maakt. Ook dit is topsport.

9 november 2018 om 11:18

Vind het een zeer bijzondere set.
Deze jongen gaat je niet beter worden door er nu uit te halen.

Dat betekent voor hem dat hij in december beter elders kan gaan kijken.
Vertrouwen is zo'n jonge jongen nodig.
Anders had je uberhaubt niet moeten starten met hem.

Je weet wanneer je keeper debuterende is, dat hij fouten gaat maken.

9 november 2018 om 14:18

Hij heeft toch meerdere wedstrijden de kans gekregen en duidelijk laten merken op dit niet klaar te zijn voor het echte werk in de Eredivisie. Een keer een blunder maken is echt geen ramp maar uit mijn hoofd is dit nu de 4e keer dat hij direct betrokken is bij een doelpunt en over 11 wedstrijden betekent dat dus per 2 wedstrijden een fout waar een doelpunt uit komt. Zwinkels is ook geen verkeerde keeper en kan misschien wel even de druk weghalen zodat hij zichzelf terug kan vechten. Kan die in de winterstop weer mooi aansluiten en het opnieuw proberen als 1e keeper als Zwinkels niet dermate overtuigend keept in de tussentijd. Dit is gewoon topsport en logisch als je af en toe op de bank moet plaatsnemen. Waarom mogen veldspelers wel elke keer gewisseld worden en omdat het een keeper betreft is het ineens raar? We zijn 11(!) wedstrijden onderweg he, geen 2.

Groothuizen kun je bij ADO nu wel afschrijven. Er is geen vertrouwen in hem. En de publieke opinie vanwege zijn afkomst vult de rest al in.... Overigens vind ik Zwinkels (ook ex Ajax jeugd) ook een uitstekende keeper.

Vind dat Groothuizen te weinig punten heeft gepakt. Als je een ervaren doelman als Zwinkels op de bank hebt zitten, dan vind ik het vrij logisch dat je de keeper wissel toepast. Zwinkels heeft vorig seizoen veel punten gepakt.

Eindelijk heeft 5 wedstrijden te lang geduurd. Zwinkels is een klasse beter

Volledig terechte beslissing Zwinkels is een betrouwbare goalie

9 november 2018 om 07:01

En Groothuizen schuttert al heel het seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren