Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blunder? Valentijn Driessen onthult ‘strategische zet’ van Louis van Gaal

Laatste update:

Louis van Gaal oogstte vrijdag veel verbazing tijdens de persconferentie in aanloop naar de oefeninterland van Oranje tegen Denemarken (4-2). De bondscoach stelde dat Marcel Lucassen, directeur voetbalontwikkeling van de KNVB, ontslagen gaat worden, terwijl hij door Valentijn Driessen juist gevraagd werd naar de functie van directeur topvoetbal. Driessen denkt echter niet dat Van Gaal blunderde tijdens de persconferentie, zo schrijft de chef voetbal in zijn column voor De Telegraaf.

Driessen zelf vroeg tijdens de persconferentie of Van Gaal bij de KNVB een nieuwe directeur voetbal had aangedragen. De huidige directeur topvoetbal - Nico-Jan Hoogma - vertrekt na het WK in Qatar. “Niemand, want die vind ik heel goed. Die er nu zit. Hij gaat nu weg, ja. Dat heb ik ook vernomen”, antwoordde Van Gaal, waarmee hij het aanvankelijk over Hoogma leek te hebben.

“Ik ben een keer uitgenodigd om met Marcel Lucassen te praten”, zo ging Van Gaal vervolgens verder. “Voor zover ik hem op basis van één gesprek kan beoordelen: hele goede vent. Hij heeft heel veel ervaring. Tot mijn verbazing lees ik op de mediakanalen dat hij ontslagen wordt. Ik vind dat vreemd en waarschijnlijk mag ik dit niet zeggen, omdat ik voor de KNVB werk. Maar ik vind het vreemd.”

Van Gaal blundert met uitspraak over ontslag van KNVB-directeur

Louis van Gaal leek afgelopen vrijdag te blunderen met zijn uitspraak over directeur voetbalontwikkeling Marcel Lucassen, maar Valentijn Driessen denkt daar het zijne van.Lees artikel

Driessen begint zijn column door de heersende conclusie in de media te noemen: "Van Gaal werd als blunderaar neergezet. Niet dus", voegt hij al snel toe. "Van Gaal zette een strategische zet in een koningsdrama op de KNVB-burelen. Collega-directeur Jan Dirk van der Zee (amateurvoetbal) zou Lucassen het liefst lozen. Die kans denkt hij te kunnen pakken als eind mei de afgesproken evaluatie van Lucassen vindt."

"De voetbalmensen in Zeist, onder andere Van Gaal, zijn enthousiast over de voetbalideeën die Lucassen wil implementeren", vervolgt Driessen. "Ook op een groep ex-internationals en ex-bondscoaches maakte Lucassen indruk. Volgens velen van hen ligt het Nederlandse voetbal bij hem juist in goede handen. Alleen trekt Van der Zee liever de maatschappelijke kaart. In zijn ogen is de KNVB vooral een hele grote maatschappelijke organisatie waar juist meer aandacht moet zijn voor diversiteit, inclusiviteit, bewegingsarmoede en racisme. Voetbal is voor hem slechts een vehikel, dat te hoog op de agenda staat en met twee man (Hoogma en Lucassen) te zwaar vertegenwoordigd is in de directie."

Van Gaal zou, net als bondsvoorzitter Just Spee, bij een brainstorm over het strategisch beleidsplan 2022-2026 laten weten hebben 'dat voetbal leidend moet zijn bij de KNVB', aldus Driessen. Het is een strategie die volgens de chef voetbal afhangt van het standpunt van algemeen directeur Marianne van Leeuwen: "Ook zij was onder de indruk van Lucassen en noemde hem in december een waarachtig klankbord, oprecht en bijzonder kundig. Tegelijkertijd buigt ze als nieuwkomer, die moeite heeft haar plaats te veroveren in het voetbalbolwerk, vaak mee met de ervaren rot Van der Zee. Op de burelen wordt ze zelfs als zijn marionet beschouwd."

Driessen neemt tot slot een standpunt in en voegt zich bij Van Gaal: "Kiest Van Leeuwen voor de voetbalafgevaardigde en houdt ze Lucassen binnenboord, dan is ze eindelijk zichtbaar en verstevigt dit haar positie. Schrijnend zou het zijn als juist zij als nieuwkomer en KNVB-baas een voetbalvisionair buitengooit. Het zou haar geloofwaardigheid bij de voetbaltak vermorzelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ken de KNVB niet goed, maar het lijkt me inderdaad dat Voetbal leidend moet zijn. De KNVB is geen maatschappelijke instelling die voor diversiteit etc moet zorgen. Daarvoor zijn andere organisaties in het leven geroepen.

28 maart 2022 om 10:18

Wat mij betreft moet voetbal leidend zijn maar kan dat prima hand in hand met het streven naar diversiteit en het maatschappelijke karakter. Zolang dat laatste niet geforceerd wordt.

28 maart 2022 om 10:20

Eens met je dat voetbal leiden moet zijn Ijsmuts, maar waarom zouden we zaken als diversiteit, inclusiviteit en het tegengaan van bewegingsarmoede en racisme niet moeten forceren?

28 maart 2022 om 10:23

@level100: imo moeten we het niet forceren ten koste van de topsportkwaliteit die de knvb met het oog op de nationale elftallen moet nastreven.

28 maart 2022 om 10:40

Het klinkt nu een beetje alsof er een keuze gemaakt dient te worden tussen voetbal en diversiteit/inclusiviteit. Het lijkt me vanzelfsprekend dat de KNVB zich vooral richt op voetbal, maar daarbij kan toch prima dat andere thema ook belicht worden

28 maart 2022 om 10:44

@level100, waarom moeten die zaken wel door de KNVB worden geforceerd? de V staat voor voetbal. Voor de door jouw benoemde aspecten zijn andere organisaties.

@ijsmuts ik denk dat ik je volg. Als je de aspecten als bijvangst kunt meenemen dan is dat wat mij betreft prima, maar het moet niet de hoofdmoot gaan vormen.

28 maart 2022 om 10:52

@level100 Omdat de manier waarop diversiteit en inclusiviteit geforceerd worden vaak nogal hypocriet is. Je mag meerderheden uitsluiten en discrimineren zolang dit bevorderend is voor gelijke kansen. Men legt percentages vrouwen en mensen met een niet-Westerse achtergrond op aan instanties, waardoor er geen kansen meer zijn voor de 'witte mannen'. Dit kan onmogelijk het doel zijn van een beleid dat gelijkheid ambieert. Gelijke kansen houdt naar mij mening in dat je (bijvoorbeeld) een man, een vrouw en iemand met een kleurtje (m/v) uitnodigt op gesprek om vervolgens de meest geschikte kandidaat te kiezen.

Streven naar een bestuur dat een afspiegeling van de maatschappij is, is een mooi streven, maar kwaliteit moet leidend zijn. Hoe ver gaat dit nog? Gaan we straks Aziaten opstellen bij Ajax omdat deze mensen ondervertegenwoordigd zijn in vergelijking met de samenleving? Nee toch? Gaan we vrouwenvoetbal, dat veel minder oplevert, dezelfde lonen geven als het mannenvoetbal? Nee toch? Ik ben het er mee eens veel dingen scheefgegroeid zijn en blanke mannen hebben ook wel hier en daar hun voordelen, maar geforceerde diversiteit is naar mijn mening de bijl aan de wortel van artikel 1 van de grondwet.

28 maart 2022 om 12:23

We raken compleet de weg kwijt in Nederland, zoveel welvaartziektes. De mens klaagt van nature geloof ik, en als alles van een leien dakje loopt zoekt men wel weer iets nieuws om zich verontwaardigd over te voelen. Lees ik nu echt dat gesuggereerd wordt dat voetbal te zwaar weegt bij de KNVB? Lees deze laatste zin nog eens. Moet deze man misschien vervangen worden door een aan een rolstoel gebonden transgender met Surinaamse roots die zich vooral gaat richten op de ontwikkeling van de vrouwentak en het in Zeist installeren van unisex toiletten? Nederland heeft de beste ingenieurs omdat we gedwongen werden een oplossing te vinden tegen de zeespiegel. Laat mensen in Gods naam doen waar ze goed in zijn op een plek die daarvoor bedoeld is. Als vrouwen of minderheden willen opkomen voor hun rechten zijn daar in Nederland genoeg wegen voor te bewandelen gelukkig. Soms ben ik ontzettend blij dat ik in een onderontwikkeld Zuid-Amerikaans land woon waar het een zootje is, dat genoeg echte problemen heeft, maar waar men gelukkig helemaal geen tijd of geld heeft om aan dit soort bullshit aandacht te schenken, waar een dikke meneer zich helemaal niet op zijn pik getrapt voelt als hij dikkerdje genoemd wordt, want zo is dat nu eenmaal. Waar een donkere meneer bruine of zwarte genoemd wordt, afhankelijk van de tint, en ik evengoed door vreemden wordt aangesproken als witje. Moet iemand verontwaardigd zijn? Nee want er wordt niks vervelends mee bedoeld, evenmin als met zwarte piet. Hier geniet een vrouw van haar rol, terwijl die toch echt afwijkt van die van een man. Trots op hun vrouwelijkheid in plaats van constant te zoeken naar wat er nog aan ongelijkheid bestaat. En bovenal waar de mensen overwegend vrolijk en zorgeloos zijn in plaats van steeds boos en ontevreden.

28 maart 2022 om 12:40

De vraag is vooral of er binnen de KNVB problemen zijn betreft diversiteit. Dat idee heb ik namelijk niet. Voetbal moet altijd leidend zijn bij de Knvb. Het is een voetbalbond. Ik kan me ook (deels) wel vinden in het betoog van manodedios.

28 maart 2022 om 12:43

Klinkt als een leuke plek om te leven. Misschien toch eens met mijn vrouw overleggen om te emigreren. Over het algemeen houden ze in Zuid-Amerika ook nog van een drankje en BBQ en is het weer best aangenaam...

28 maart 2022 om 14:03

@rochus waar ik beland ben is het weer echt dramatisch 😅 maar daar wordt aan gewerkt, ik ga over een half jaar binnen het land verhuizen naar medellín, dat heeft wel een lekker klimaat. begrijp me goed er is hier echt veel mis, corruptie en het is bovenal onveilig, je leert zo Nederland waarderen. Nederland is een van de beste landen ter wereld in heel veel opzichten. maar bepaalde dingen mis ik niet, die (in mijn ogen) doorgeslagen emancipatie bijvoorbeeld. gelijke kansen zijn mooi natuurlijk, en aandacht en bescherming voor minderheden. maar we worden als man of vrouw niet hetzelfde geboren en hier worden die verschillen wat meer omarmd. ieder heeft zijn rol, ieder neemt zijn verantwoordelijkheid in die rol en verder wordt daar niet zo dramatisch over gedaan. en er wordt meer lol gemaakt en niet zoveel geklaagd, dat vind ik persoonlijk wel mooi. on topic, laat een voetbalbond toch vooral geleid worden door mensen die zich op voetbal richten. en als er iemand zich buitengesloten voelt zal daar vast wel weer een commissie voor in het leven geroepen worden. Dat lijkt me in ieder geval niet de belangrijkste taak voor de “Directeur Voetbalontwikkeling”.

28 maart 2022 om 10:44

Al die extremisten binnen organisaties moeten ze buiten gooien zoals die Van Der Zee.

28 maart 2022 om 10:49

Omdat iemand meer de nadruk wil leggen op inclusiviteit en racismebestrijding dan een ander is dat meteen een extremist? De enige extremist in dit verhaal ben jij door een ander in een klein hokje te plaatsen.

28 maart 2022 om 13:37

Als iemand vindt dat bij een voetbalbond voetbal op de eerste plaats moet komen is diegene de extremist? Wonderlijke wereld. Zoals de naam al zegt is de KNVB in de eerste plaats een voetbalbond. Dit soort mensen gaan maar lekker "woke" lopen doen in een maatschappelijk organisatie en niet in een voetbalbond. Ik word daar doodmoe van.

28 maart 2022 om 14:17

@redbaron: volgens mij is het vrij duidelijk dat ik ageer tegen het woord 'extremist'. Volgens mij ligt het namelijk allemaal een stuk genuanceerder. Een voetbalbond draagt de belangen van de voetbalsport als geheel. Daar kun je representatie ook onder schalen. Daarin heeft de knvb dus wel degelijk een maatschappelijke functie. Dat ik vind dat presteren voorop moet staan had ik al duidelijk gemaakt.

28 maart 2022 om 10:52

Joh je meent het. Volgens mij roept niemand dat diversiteit, inclusiviteit etc leidend moet zijn, maar is toch iets waar er rekening meegehouden kan worden toch? Ik zou zeggen dat voetbal 90 leidend moet zijn andere zaken zijn toch bijkomend onderdelen waar ook rekening mee gehouden dient te worden.

28 maart 2022 om 11:17

Misschien het artikel lezen? Schijnbaar zit er bij de KNVB iemand (v.d.zee) die voetbal bijzaak vindt. Dat is waar ik op reageer.

28 maart 2022 om 11:37

Volgens mij moet bij elke organisatie hun kerntaak centraal staan en is bijvoorbeeld diversiteit een middel om de kerntaak te verbeteren. Bij de KNVB wil je het voetbal zo goed mogelijk, dan kan je kijken naar visie, missie en neem je mensen aan om de strategie om dat te realiseren in te vullen.
Het maakt mij geen bal uit of dat een man, vrouw of kakketoe is zolang die zijn job maar verstaat en goed invult.

De huidige tijd is gewoon compleet stompzinnig, we zijn doelen en middelen aan het verwarren en zoals hieronder level100 zegt dingen aan het forceren die weer allemaal nieuwe problematiek met zich mee brengt.

28 maart 2022 om 12:50

"Het maakt mij geen bal uit of dat een man, vrouw of kakketoe is zolang die zijn job maar verstaat en goed invult."

Lang geleden heb ik een tijd gewerkt op een boerderij in Kununurra, W-Australië. Eén van mijn taken was om kaketoes (1 K, naam komt vanwege klanknabootsing, vandaar) van de akkers te houden o.a. dmv een shotgun. Dus voor de diversiteit v/d Australische voetbalbond zou een kaketoe zeker een optie zijn.

Echter in Nederland behoren zij tot een bijna elitaire kleine groep afgaande op het prijskaartje wat er aan hangt en zodoende ongeschikt voor de knvb imo. Ik ben het dan ook volkomen eens met jouw laatste aliniea.

Driessen vindt dat iemand blundert. Als ervaringsdeskundige heeft hij natuurlijk veel kennis ook dat gebied. Dat heeft hem verder nooit gehinderd om zijn werk te doen. Van Gaal zal er ook niet wakker van liggen denk ik.

28 maart 2022 om 10:19

Ik ben absoluut geen fan van Valentijn, maar hij creëert wel reuring. Denk dat de Telegraaf daar allerminst rouwig om is, dus verwacht dat hij nog wel even blijft zitten.

28 maart 2022 om 10:27

Volgens mij oppert Driessen hier juist dat Van Gaal helemaal niet blunderd, maar dat dit een bewuste zet is om de leiding van de KNVB op scherp te zetten. Ik vind dit wel een goed stuk en het zou best wel eens kunnen kloppen.

28 maart 2022 om 11:46

Nee, dat vindt Driessen hier dus juist niet... Als je Driessen dan wilt afzeiken, wat ik me op zich prima kan voorstellen, doe dat dan wel wanneer het past...

28 maart 2022 om 12:20

Dr. Duck. Voortaan het stuk eerst lezen voordat je wat roept.

Het gebeurt niet vaak, maar hier kan Driessen wel eens gelijk in hebben.

Kan me ook niet voorstellen dat van Gaal zo een blunder maakt.

Ze moeten eens stoppen met het blind staren op diversiteit en gewoon gaan voor kwaliteit.
Als de beste optie een blanke man is moet je daarvoor gaan. Kwaliteit is leidend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren