Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind ziet kansen: ‘Ajax heeft een speelwijze waar moeilijk tegen te spelen is’

Laatste update:

Ajax wacht woensdagavond een zware kluif in de Europa League-finale tegen Manchester United. De ploeg van manager José Mourinho bestaat voor een groot deel uit gevestigde namen, terwijl de spelers van Ajax pas net komen kijken. Ex-bondscoach Danny Blind legt in gesprek met de NOS de grote verschillen tussen beide clubs uit. Hij bestempelt de Engelsen als favoriet, maar sluit een nieuwe stunt van Ajax niet uit.

Mourinho verloor als trainer nog nooit een Europese finale. “Mourinho is een meester in het pieken op het moment dat het moet. Niet voor niks heeft hij zo'n grote erelijst”, aldus Blind. “Natuurlijk met goede elftallen en grote spelers, maar uiteindelijk moet het wel geleid worden. Daar is hij een meester in en zo zal hij deze wedstrijd ook benaderen.”

De kansen voor Ajax liggen volgens Blind in het feit dat the Red Devils moeilijk tot scoren kunnen komen, zeker nu Zlatan Ibrahimovic geblesseerd is. “Al moet ik zeggen dat Marcus Rashford ook geen onaardige spits is.” Blind haalt de hoge intensiteit van de Premier League aan, waardoor United het gewend is om grote wedstrijden op een hoog niveau te spelen. In tegenstelling tot Ajax. "Maar wat Ajax wel bewezen heeft, is dat het missen van die weerstand geen gemis is gebleken. Zoals bleek bij Schalke thuis, de weerbaarheid uit, en de twee duels tegen Lyon. Ajax heeft daar stappen in gemaakt en maakt een frisse indruk. Een speelwijze waar moeilijk tegen te spelen is."

Manchester United zal woensdagavond een maatje te groot blijken voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mourinho weet als geen ander hoe hij een wedstrijd zoals deze over de streep moet trekken. Dit wordt echt een super vreselijke pot denk ik. Ajax die wil voetballen en Mourinho die een vreselijke tactiek gaat toepassen en gaat afwachten op fouten van Ajax, die er zeker gaan komen.

Voor Ajax vrees in vooral die snelheid, en dan vooral de omschakelingssnelheid van United. Rashford-Veltman, ik moet het nog maar eens zien.

Veltman dekt dus echt op de man, wat betekend dat er in de diepte ruimte is. Ik ga hier niet doen aslof ik denk dat Bosz daar niet aan gedacht heeft, maar dat is denk ik het enige echte gevaar waar ze voor op moeten passen. Ajax gaat i.i.g. niet voetballend weggetikt worden daar.

24 mei 2017 om 12:06

Daarom is het ook zaak om in die gevallen gigantisch door te dekken. Want als Veltman er zo kort op zit, betekent dit dat de middenvelders en aanvallers ook aan het jagen zijn als het goed is. Dan zou die bal in de diepte nooit gegeven kunnen worden. Natuurlijk is het onzin om te denken dat dit dus ook nooit zal gebeuren, maar daarom staat gelukkig Sanchez daar die met zijn snelheid wel wat goed kan maken.

24 mei 2017 om 13:01

Rashford staat in de spits and Veltman rechtsback. Het zal dus iets van Mkhitaryan/lingard - Veltman worden.

De geruchten dat Onana ziek is worden steeds sterker. Nos, Radio1, ze maken er allemaal melding van. Ik begin mij oprecht zorgen te maken, een tweede keeper die een bal kan tegenhouden hebben we niet.

24 mei 2017 om 12:03

Is allang door Ajax ontkracht en ontkent, maar het probleem van de media is, dat ze elkaar altijd zo makkelijk na-apen.

24 mei 2017 om 12:45

Ik schijt toch al zeven kleuren.

24 mei 2017 om 14:29

In je avatar zie ik er al 6, welke kleur ontbreekt nog?

Ik denk oprecht (zonder dat ik Man U tekort wil doen) dat Ajax vanavond 3-0 wint. De manier van voetballen past Ajax enorm. United heeft weinig creativiteit en echt moeite om goals te maken. De verdediging is vaak wat statisch. Het positiespel is om te janken. Ajax speelt met vleugelspelers wat ze bij Man U niet gewend zijn. Ajax speelt graag op de aanval en is juist goed met positiespel. Ik ga niet beweren dat het makkelijk wordt maar ik denk dat United als type tegenstander ons goed ligt.

24 mei 2017 om 13:58

Het is niet onmogelijk, maar dat zie ik niet gebeuren. Uiteindelijk is het middenveld van United best lastig met Pogba die fysiek toch wel een stuk sterker is dan de rest. Bovendien is het hele seizoen geen garantie dat United vanavond ook slecht speelt. Uiteindelijk hebben ze nog steeds best wat kwaliteiten en als die vanavond tot uiting komen, krijgt Ajax het gewoon erg lastig.

24 mei 2017 om 15:49

Totdat de puzzelstukjes van United op de juiste plek valt en United voetbalt naar hun potentie krijgt Ajax 4/5-0.

Hoewel ik dit een 0-0 tot de 60e minuut zie worden totdat United uit een corner of een vrijetrap de 1-0 maakt en zo de score blijft.

In de arena heeft ajax zeker goed gepresteerd in europa maar in de uitwedstrijden ben ik allerminst overtuigd. En daarbij hebben ze thuis tegen schalke ook het nodige geluk gehad want schalke heeft daar vele kansen gemist en de goal van younes was ook meer geluk dan wijsheid.
Desalniettemin wens ik ze veel succes en hoop dat ze kunnen winnen.

24 mei 2017 om 12:36

Knap van jou dat je alleen de gemiste kansen van Schalke benoemd. Over 4 potten gewoon de terechte finalist.

24 mei 2017 om 13:15

Daar wil ik mee zeggen dat de verdediging bij tijd en wijlen nogal een zeef is. En dat gaat misschien nog wel tegen de nummer 10 van duitsland maar een finale tegen Manu is andere koek. Sanchez is echt een beest maar hij kan niet in zijn eentje de tekortkomingen van de overige verdedigers blijven compenseren.

24 mei 2017 om 13:30

@dms. Manunited is de nummer zes van Engeland. Die moeten we ook wel kunnen hebben. .

Serieus. Je opmerking over de verdediging is 100% terecht. Onana heeft ons meerdere keren gered (voorin hebben we meerdere keren pech gehad, maar goed daar gaat het hier niet om). Sanchez kan het niet alleen. En met een zieke Onana op goal vrees ik met grote vrezen.

24 mei 2017 om 14:00

Daarbij mag ook vermeld worden dat Manchester United ook veel geluk heeft gehad. Als Guidetti die gigantische kans in de laatste seconden van de wedstrijd gewoon raakt, was Celta in de finale de tegenstander geweest. Als je een finale wilt bereiken, heb je ook wat geluk nodig.

24 mei 2017 om 14:16

Een zeef nog wel. Heb je Lyon uit gezien, was werkelijk waar niets aan de hand tot aan de belachelijke penalty. Vervolgens zakt het elftal volledig door zijn hoeven.

Wat Ajax mist is professioneel uitspelen omdat ze maar kansen willen blijven creëren. zo'n sanchez die naar voren knalt terwijl Ajax met tien man staat is een ultiem voorbeeld daarvan. Die ziet mogelijkheden op een goal, dus schijt aan een goal voorkomen, gaan voor die kans. Persoonlijk vind ik dat geweldig mooi om te zien, het straalt ook echt iets uit, maar goed dan krijg je ook kansen tegen.

Als Blind zijn analyses echt klopten dan......

Het wordt heel lastig voor Ajax. Mourinho is gespecialiseerd in dit soort wedstrijden. United gaat traag spelen, zich terugtrekken en toeslaan vanuit de counter.
Ajax kan alleen winnen als ze vroeg scoren. Dan lok je United uit de tent en zijn ze kanonvoer voor het waanzinnige voetballende vermogen voorin bij Ajax.
Het gevaar ligt in de ruimte achter de verdediging en het feit dat Sanchez af en toe wat concentratiefoutjes heeft. Die kan hij tegen mindere goden wel goedmaken, maar Mkhitaryan straft zoiets onmiddelijk af. Rashford ook. Met 50 meter in je rug mag je geen fout maken.
Toch hoop ik van harte dat Ajax United een pak slaag geeft. Het voetbal moet winnen.

24 mei 2017 om 12:59

Tuurlijk wordt het lastig. Je komt immers niet zomaar in de finale. Iets zegt me dat Mourinho niet achterover gaat leunen en Ajax meteen onder druk zet. Die jongens zijn nu machines geworden en Mourinho zou de aanslag als extra motivatie kunnen gebruiken.

Los daarvan, hoe staat het met de zenuwen van de jonkies. Een mispeer van De Ligt in de beginfase en hij wordt afgestraft, loop je meteen achter de feiten aan.

Het is niet om aan te zien het voetbal van Man U, maar dit soort wedstrijden slepen ze als geen ander binnen. Remember Man U -Bayern '99.

24 mei 2017 om 13:27

ManU-Bayern uit 99? Op welke manier dan ook is dat relevant voor vandaag, met compleet anders spelers, andere coach, andere verhoudingen etc.?
Ik weet denk ik het antwoord wel: niet.

24 mei 2017 om 13:58

Nick,

Als je beter zou kunnen lezen, haal je in ieder geval eruit dat de bal rond is. Dat is niet veranderd. Denk je met 1-0 te winnen verlies je uiteindelijk nog.

Los van het feit dat het een andere wedstrijd betrof, de factoren die jij aangaf denk ik zelfs dat het in het nadeel is van Ajax.
Man U heeft de betere spelers, Man U heeft een coach die finales heeft gespeeld om te winnen en de verhoudingen mag ik zachtjes uitdrukken dat Man U in het voordeel is. Als jij niet zo veel met statistieken overweg kan, zou ik zeggen laat het vanavond op je afkomen. Veel plezier!

Aan de statistieken heb je niet zo veel. Mourinho zal ooit een keer een Europese finale verliezen. Inderdaad scoort Man United moeilijk. Het zal erg spannend worden.

Kansloos ben je nooit. Maar heb een beetje het gevoel dat we aan het doorslaan zijn. Ajax speelt niet thuis en uit en thuis zit wel een wereld van verschil.

En we moeten nou niet gaan doen of ajax voetbal van een andere planeet speelt op dit moment. Peter bosz laat zijn elftallen altijd zeer aanvallend en atractief voetballen maar hij snijd zich daar vaak ook mee in de vingers.

Ben bang dat Ajax er met 3-0 af gaat. hoop het trouwens niet.

Ik heb wel geloof in Ajax , dat ze vanavond voor een stunt kunnen zorgen. Omdat Zlatan niet erbij is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren