Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind sloeg Madrileens aanbod af: 'Ik had daar zo kunnen tekenen'

Laatste update:

Daley Blind speelde ruim een jaar voor zijn transfer van Ajax naar Manchester United al met de gedachte om Amsterdam te verlaten. Zijn contract liep af, waardoor geïnteresseerde clubs hem onder zeer gunstige voorwaarden konden overnemen. Blind besloot echter af te zien van een vertrek en verlengde alsnog zijn contract bij Ajax, zo vertelt hij in gesprek met Helden.

/

Blind beschikte in die periode niet over een topcontract, al had hij daar vrede mee. Technisch directeur Marc Overmars twijfelde echter of hij de speler een nieuwe verbintenis moest aanbieden. In de tussenliggende tijd kreeg de Oranje-international diverse aanbiedingen van andere clubs, waaronder Atlético Madrid. De Spanjaarden waren concreet. "Ik had daar zo kunnen tekenen", zegt Blind.

Twijfels kregen echter de overhand. Het feit dat hij gratis in te lijven was, voelde niet goed. "Ik kostte, buiten mijn salaris, niets, dan hoeft zo'n club ook geen grote investering voor je te doen om je te halen. Voor mijn gevoel begin je dan met een achterstand." Ook zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Brazilië zou mogelijk in gevaar komen. Derhalve besloot Blind bij te tekenen in Amsterdam.

Waarom Ajax uiteindelijk zo lang wachten met het verlengen van zijn contract, weet de 25-jarige middenvelder nog steeds niet. Hij vermoedt dat er bij de directie meningsverschillen waren. "Of dat alleen met voetballen had te maken? Ik hoop het oprecht", besluit hij in het sporttijdschrift.

Denk jij dat Daley Blind komend seizoen veel zal spelen bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kan hij veel spelen met een fitte Shaw voor linksback, en schneiderlin carrick schweinsteiger en (soms) fellaini die ook op zijn plek uit de voeten kunnen?

28 juli 2015 om 13:20

Omdat Shaw aantal blessures heeft gehad en Blind back-up is, gaat hij veel spelen?

28 juli 2015 om 13:28

Nee iedereen lijkt te denken dat hij veel speeltijd gaat krijgen, dus ik vraag me af waarom ze denken dat hij beter is dan die andere spelers.

28 juli 2015 om 13:28

Veel mensen lijken te vergeten dat Rojo ook linksback uit de voeten kan. Nu naar verwachting een nieuwe CB wordt aangetrokken valt niet uit te sluiten dat er een centrum wordt gevormd met Smalling/jones - aankoop en dat Rojo bij een blessure van Shaw op linksback komt te staan. Het vooruitzicht voor Blind is m.i. dan ook niet heel prettig.

28 juli 2015 om 13:30

Plus: die Shaw die kan er echt helemaal niks van. Overrated, rent als een blind paard naar voren, slechte voorzet en verdedigend zwak. Niet dat Blind een Wereldback is, maar stukken beter dan die overhypte Shaw..

28 juli 2015 om 13:51

Lachen man, Shaw is juist een hele goede back. Heeft eventjes een dipje gehad toen hij sukkelde met blessures, maar als hij fit is, is hij een hele goede back. Bovendien kan hij nog makkelijk tien jaar mee.

28 juli 2015 om 13:52

Alle ajacieden stemmen natuurlijk ja, maar in dat geval is de wens is de vader van de gedachte.

Ze verzinnen allemaal wel een of andere reden waarom hij veel zou moeten gaan spelen.

28 juli 2015 om 14:02

Omdat hij simpelweg een goede tweede seizoenshelft heeft gespeeld. Hij is niet slechter dan Shaw op Linksback en zal door de vele wedstrijden van United genoeg aan spelen toe komen. Ook op het middenveld doet hij geen gekke dingen en levert 95% van de ballen in bij de goede kleur. Ik ben totaal geen fan van Blind, vind persoonlijk dat hij zelden vooruit kijkt en te weinig dynamiek heeft. Wordt ook veelal zenuwachtig zodra er iemand in zijn buurt komt, maar zelfs een blinde kan zien dat hij het behoorlijk heeft gedaan bij United en ook volgend seizoen voldoende wedstrijden gaat spelen.

28 juli 2015 om 14:04

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Van Gaal Rojo eerder als linksback zet dan Blind. Hij kan als verdedigende middenvelder, linksback en centraal achterin uit de voeten, met een blessure zal hij daarom snel spelen en Van Gaal heeft hem volgens mij best hoog zitten dus het valt ook nog te bezien of Shaw de voorkeur krijgt, is niet per se mijn mening maar ik probeer in het hoofd van Louis te kijken. Denk dus dat ie wel aardig wat wedstrijden zal spelen.

28 juli 2015 om 15:22

@lomba

grappig, en alle haters net als jij stemmen nee..

antwoord daarop geven is vrij simpel. hij heeft een goed 1e seizoen gedraaid en was zeker niet de minste afgelopen seizoen bij utd, daarom vind ik dat hij zeker minuten moet maken aankomend seizoen. maar alleen al een blik op je nickname te gooien val je eigenlijk al niet meer serieus te nemen, we weten dat het diep zit.

28 juli 2015 om 16:16

Nee jouw nickname trekt volle zalen, de pot verwijt de ketel in dit geval.

En joh het zal mij een zorg zijn of hij wel of niet veel speelt, ik volg het Engels voetbal op de voet en kan prima voor mijzelf bepalen of ik hem wel of niet goed genoeg vind, heb ik echt geen poll voor nodig.

28 juli 2015 om 17:51

Waarom zijn mensen die geen Ajax supporters Blind haters? Wie zou het beter beoordelen al die niet Ajax supporters of de Ajax supporters? Wij niet Ajax supporters zijn tich ook niet negatief of Sneijder of een Erikson? Als hij goed is dan is hij goed

28 juli 2015 om 19:50

Als je al begint met 'die Shaw' weet ik al genoeg Hij kan veel rennen ja, maar doet dat zeker niet 'als een blind paard'. Daarbij heeft hij geen slechte voorzet. Kijk zijn optredens bij Soton maar terug. Dat hij bij United nog weinig heeft laten zien ligt aan zn blessures. Dit zal zijn jaar moeten worden. Vind je hem mss overhypt omdat hij duur was en je nog maar weinig van m hebt gezien? Dan raad ik je aan komend seizoen eens een wedstrijdje van United mee te pakken

28 juli 2015 om 22:45

Misschien om dezelfde reden at jij denkt dat die andere spelers allemaal zoveel beter zijn, zullen er ook mensen zijn die wel denken dat hij het aan kan.. ik ben er een van. Het is niet denderend om te zien, geen foto-voetballer. Maar wat die moet doen, dat doet die goed. Prima toch!

29 juli 2015 om 08:10

Om een of andere reden vinden mensen het erg vervelend dat Blind bij Utd speelt. Hij is daar gewoon back up maar ja mensen vinden het nodig om eindeloos te zeggen dat hij niet goed genoeg is. Terwijl het gewoon een goede speler is. Er hebben slechtere Nederlandse spelers bij topclubs gezeten. Braafheid bijvoorbeeld, bij Bayern. Niemand die het nodig vond om eindeloos over hem te lullen. Bij Blind komen de mensen er echter niet overheen.

29 juli 2015 om 08:41

@lomba

als Daley bij feyenoord had gespeeld had je nu wel anders gepraat, dat wilde ik met je nickname zeggen. nou als je het op de voet volgt heb je duidelijk kunnen zien dat blind een goed seizoen heeft gedraaid, dan is het alleen het brilletje die je ego in de weg staat om je negatief uit te laten over zijn voetballende kwaliteiten, want hij deed het zeer naar behoren voor een eerste seizoen bij een echte topclub van de PL.

28 juli 2015 om 13:21

Links centraal achterin

28 juli 2015 om 13:26

Als linker centrale verdediger, waar het momenteel aan ontbreekt in de selectie van Manu. Al denk ik wel dat hij snelheid mist om daar te spelen. Zeker bij een team als United wat altijd graag op de helft van de tegenstander speelt, met veel ruimte in de rug.

28 juli 2015 om 13:43

Snelheid vind ik nog niet eens zo giga belangrijk, tuurlijk het is handig maar er zijn zat goede centrale verdedigers die niet de snelste zijn, maar ik vind dat Blind vooral andere eigenschappen mist om daar te spelen. Namelijk fysieke kracht, verdedigende kwaliteiten, meedogenloosheid etc. Spitsen als Costa en Aguero gaan dat keihard afstraffen. Leuk experiment van Van Gaal natuurlijk maar niet realistisch als je echt iets wilt bereiken. Blind is namelijk geen centrale verdediger.

28 juli 2015 om 22:47

Maar dag zijn de topploegen. Hoeveel tegenstanders graven zich in tegen united. Dan kan je prima met een voetballende cv spelen. Dat zullen zeker 13 van de 20 ploegen zijn waar dat tegen kan.

28 juli 2015 om 13:48

omdat van gaal vriend van papa is

28 juli 2015 om 14:26

Ja inderdaad, als Van Ggal ergens om bekend staat is het wel dat hij z'n oren laat hangen naar vriendjes. Hahahaha. Blind was verleden jaar heel belangrijk in het spel van United. Ik verwacht dat hij dat opnieuw zal zijn. Persoonlijk zou ik hem als linkshalf opstellen tussen Depay en Shaw. Daar kan hij goed positie kiezen en het spel verleggen.

28 juli 2015 om 16:15

Heel belangrijk, serieus? Als Carrick en Shaw fit zijn zit meneer Blind gewoon op de bank hoor. Een heel belangrijke speler speelt altijd, zoals Rooney.

28 juli 2015 om 16:56

Het is echt schandalig hoe jij en anderen hier op Voetbalzone op Daley alleen maar elk artikel zitten af te zeiken. Schaam je en zeg een keer iets nuttigs man. Wees blij dat er in deze onwijs slechte lichting voetballers er iig nog 1 Nederlander bij een topclub voetbalt. Bovendien heeft Blind er zich keihard voor geknokt om te staan waar die nu staat, en dat doet hij nog steeds. Dat is de reden waarom hij vaak in de basis elf staat. Nu die oogkleppen af doen.

Mooi ze zijn in Engeland helemaal weg van zijn werk als CV las ik bij de sun omdat hij alles voetballend oplost ze noemden hem een defensive playmaker als hij dat vast houd dan speelt hij een goed seizoen .

28 juli 2015 om 13:24

http://metro.co.uk/2015/07/26/does-daley-blind-have-a-future-at-centre-half-with-manchester-united-5313176/

Ik bedoel metro

28 juli 2015 om 13:44

Grootste bullshitkrant van Engeland..

28 juli 2015 om 13:56

Ik hoop het, maar vraag het me af. Hij mist toch echt de snelheid/duelkracht/hardheid van een CV. Kan volgens mij ook niet heel best koppen. Ik zie hem eerder als een Cvm, a la Makalele de gaatjes dichtlopen en het balletje weer naar voren spelen. Ook op linksback komt hij (afgaande op z'n wedstrijden bij Oranje en Manu) voor mij tekort.

Goeie keuze van Blind geweest, alleen jammer dat Ajax zo lang wachtte. Maar ik verwacht dat hij veel aan spelen toekomt. Hij kan op meerdere positie´s spelen.

Erg verstandige en sympathieke jongen!
Hij zal ook komend seizoen gewoon zijn wedstrijden meepakken.

Hij gaat nu de Vurnon Anita worden in de tijd van ajax, spelen waar nodig is of lekker zitten chillen op de bank.

28 juli 2015 om 13:44

Oke we spreken jou weer aan het eind van het seizoen als Blind minimaal de helft van het aantal wedstrijden in de Premier League heeft meegedaan.

28 juli 2015 om 14:27

Anita speelde bij Ajax de laatste 3 seizoenen vrijwel elke wedstrijd.

28 juli 2015 om 14:26

Als hij net zo veel gaat spelen als Anita bij Ajax deed doet Blind het gewoon uitstekend. Die speelde de laatste 3 seizoenen vrijwel alles. Als Blind hetzelfde kan bewerkstelligen bij één van de grootste clubs ter wereld dan is die meer dan geslaagd.

Ik kan me wel iets voorstellen dat je als speler niet persé transfervrij gehaald wilt worden door een club.de vraag is dan hoe graag zo'n club je dan echt wil hebben.
Zo'n Jovanovic bijvoorbeeld. Eén van de betere spelers in België, maar niemand wilde hem kopen. Is vervolgens transfervrij en Liverpool wil wel een gokje wagen. Daar komt hij vervolgens nooit aan spelen toe.
AC Milan heeft dat ook jaren gedaan. Transfervrij? Kom maar. Is het wat dan zijn we blij, ben je niks dan kan je zo weer weg, misschien verdienen we er zelfs iets aan.

Blind heeft zichzelf enorm overschat door naar Man U te gaan. Hij pikt nu Louis van Gaal daar zit nog even wat wedstrijdjes mee maar dat is afgelopen zodra van Gaal daar geen trainer is.
Blind hoort bij het niveau Aston Villa en ik betwijfel of hij dat nog aan kan.
Overal waar een plekje vrij is, moet deze anti-voetballer gepositioneerd worden. Het kan niet zo zijn dat hij op elke positie beter is dan zijn concurrent.
Als ik Man U was dan zou ik Blind verkopen en een fatsoenlijke verdediger halen. Op linksback hebben ze al twee opties en op het middenveld inmiddels 3 opties dus hij is overbodig.
Blind is niet multifunctioneel in zijn voetbalkwaliteiten maar multifunctioneel om misbruikt te worden op posities. Een beetje voetballer met ruggengraat laat zich niet als een jojo misbruiken. Daarom zal je met Blind ook nooit de oorlog winnen.

28 juli 2015 om 14:41

thank you

28 juli 2015 om 15:36

Wat een onzin zeg. Ten eerste, hoe kun je nou zeggen dat Blind zichzelf heeft overschat, alleen omdat hij nadat hij de beste speler uit de Eredivisie was een stap naar een buitenlandse topclub heeft gemaakt? United heeft miljoenen voor hem betaald. Ten tweede, om Blind een anti-voetballer te noemen moet je toch wel een unieke kijk hebben op het spelletje. Blind is juist een speler die altijd een aanvallende oplossing zoekt, het spel snel verlegd en zorgt dat een team zich onder de druk uit kan voetballen. Ik denk dat er weinig spelers zijn die het spel kunnen lezen als Blind. Hij staat ook altijd goed gepositioneerd bij balverlies, waarmee hij zijn gebrek aan duelkracht ruimschoots compenseert. Ten derde, hoe kun je multifunctionaliteit in godsnaam zo weten te draaien dat het negatief is. Multifunctionaliteit is juist een zegen. Waarom denk je dat spelers als Mascherano en Lahm zo gewaardeerd worden. Omdat deze spelers door hun voetbalintelligentie op meerdere posities een hoog niveau kunnen behalen. Dat je een speler niet mag om welke kinderachtige reden dan ook, moet je goed zelf weten. Maar verkondig niet zo'n kul joh!

29 juli 2015 om 12:47

@ Liliana

ik was al gestopt bij het lezen dat Blind het spel versnelt. Hoe subjectief ben je.
Sorry ik kan je niet meer serieus nemen.
Tempoloze voetballer zowel in beweging als in de passing. geen enkele neiging om naar voren te gaan. Balletjes breed die iedereen kan geven.

Hou je gewoon bij de feiten i.p.v. als een klein kind te zeuren dat mensen Blind niet mogen. Ik heb helemaal niets tegen hem.
Hij kan er gewoonweg niets van en speelt veel te hoog voor zijn kunnen.

28 juli 2015 om 15:53

Haters gonna hate.

28 juli 2015 om 17:14

grappig en sneu tegelijk dat mensen, zoals jij er 1 van bent, Blind altijd maar met de grond gelijk willen maken. Hij speelde na een matig jaar erg goed voor Ajax en groeide uit tot de belangrijkste speler. Op studio sport kwam hij waarschijnlijk niet veel in beeld, maar als je de wedstrijden van Ajax in zijn geheel zou bekijken zou je dit zien.
Vervolgens speelt hij zich in Oranje. Verdiend geheel terecht een basisplek en speelt gewoon een goed WK. Dwingt een transfer af, naar Manu, uiteraard grotendeels omdat de trainer hem kent. Die trainer koopt hem echter niet omdat hij hem of zijn vader zo'n aardige vent vind, maar omdat hij hem van dichtbij heeft gezien en weet wat hij kan.
Vervolgens speelt hij bij Manu ook nog eens heel veel en doet dit ook naar behoren.
Blind is geen speler die in zijn eentje een wedstrijd beslist. Hij is stabiel, weet wat hij kan en handelt daar naar. Hij is gewoon zeer nuttig. Scoort zelden een 9 of een 10, maar ook zelden een 5 of een 4.

Maar jij denkt dat je het beter weet dan Louis van Gaal, Guus Hiddink en Frank de Boer?

29 juli 2015 om 12:43

@ Feelinggood

Zeer sneu van je om mensen die het totaal niet in Blind zien zitten met zeer redelijke argumenten en die er een andere mening op nahouden sneu noemt.
Hoe sneu wil je het hebben.
Allemaal leuk en aardig wat je hier zegt. Maar als Blind geen Blind had geheten dan had Frank de Boer al afscheid genomen van Blind na zijn matige seizoen bij Ajax. Hij bleef maar kansen krijgen ondanks het falen. Toen Jol hem uitleende aan Groningen begon Papa blind al aan de stoelpoten van Jol te zagen door bij de clubleiding te gaan klagen over Jol. Hoeveel vriendjespolitiek wil je eigenlijk hebben?
Blind hoort niet bij Man U. Mist alle kwaliteiten voor dat niveau. Dat hij zichzelf wel op dat niveau ziet, toont alleen maar aan hoe schromelijk hij zichzelf overschat.
Ik vind jullie ook niet echt objectief. Het zijn toevallig altijd ajaxieden die met non argumenten aan komen zetten waarom Blind wel het niveau heeft.
Als Louis van Gaal hem echt een goede voetballer zou vinden dan had hij hem wel op een vaste positie gepositioneerd i.p.v. elke keer een plek voor hem te creëren.

29 juli 2015 om 18:12

Ik vind het gewoon sneu dat mensen vanuit hun bureaustoel een jongen met de grond gelijk willen maken. Deze jongen heeft gewoon zijn hele leven al keihard gewerkt om te komen waar hij is.
Jij zegt dat mensen redelijke argumenten aandragen? Ik zie ze je niet aandragen.
Was inderdaad erg zwak aan het begin bij Ajax. Deed het vervolgens leuk bij Groningen, bij Ajax was het vervolgens meer minder, maar vervolgens groeide hij, hetgeen voor velen als een verassing kwam. Behalve voor degenen binnen Ajax die (achteraf terecht) veel vertrouwen in hem hadden. (o.a. de Boer).
En hoezo vriendjespolitiek? Heb je daar bewijs voor? Blind was assistent van Jol, en vervolgens assistent van de Boer.
Vervolgens ziet een andere grote Nederlandse trainer het ook in hem zitten en maakt hem basisspeler van Oranje en haalt hem naar Manu, waar hij niet onaardig speelt.
Hij speelt er, dus lijkt het me logisch dat hij zichzelf ook op dat niveau ziet.. Of moet hij zich als een speler zien die niet goed genoeg is voor Villa terwijl hij in zijn debuutseizoen 25 wedstrijden speelt voor Manu?
Nogmaals het is echt geen superster en hij zal waarschijnlijk ook geen dragende kracht worden van Manu, maar zo slecht als jij beschrijft is hij zeker niet.
Nogmaals: Denk jij het beter te weten dan de Boer, van Gaal en Hiddink?

Debuteren n 1 van de sterkste competities is niet mis en vooral als je bij M.u. komt en daarom heeft hij het meer dan redelijk gedaan. Blind zal nooit een spelbepaler worden maar daar is hij ook niet voor aangetrokken maar hij is een speler dat mee kan groeien in een elftal.

Vind het zo'n overschatte speler. Aan de bal redelijk, maar als de tegenstander in balbezit is heb je niks aan hem.

Word onderhand een beetje moe van dat Blind bashen. Eerst zijn vader door die lulhannes van een Derksen, en nu zijn zoon. Daley is een polyvalente voetballer die niet voor niets in het Nederlands elftal speelt, en hij speelt ook niet om zijn blauwe ogen bij Man United. Één van de grootste clubs van de wereld. Zo niet de allergrootste.

Hij is een prima kracht, zeurt nooit,. doet zijn werk, en doet dat klaarblijkelijk goed genoeg om bij Man United te spelen.

Hiddink heeft er een puinhoop van gemaakt, daar kan Danny Blind helemaal niets aan doen. Maar ook in hem heb ik vertrouwen, i.i.g. genoeg om hem een eerlijke kans te geven. Het probleem is dat hij zich geen misstappen kan permitteren, dit door de volledige schuld van zijn voorganger.

Hopelijk gaan mensen zich eens een eigen mening vormen i.p.v. van die links lullende rechts vullende vuil spuitende miljonair van een Dersen en die halve gare van een Van der Gijp na te papegaaien.

blind zijn top is AZ, papa heeft echter geregeld dat hij bij manu zit

28 juli 2015 om 23:14

Wat een ongelooflijk domme reactie. Je doet net alsof zijn vader in het bestuur van United zit en zijn transfer heeft afgedwongen. Daley Blind is gewoon een uitstekende voetballer en wat nog belangrijker is een jongen met karakter. Ik kan me nog goed herinneren dat Daley Blind de hoon van het Ajax publiek over zich heen kreeg toen Cruyff zijn vader af serveerde. Daley Blind hield zijn rug recht en dwong op karakter een transfer af naar United.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren