Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind: 'Beetje Amsterdamse bluf is goed als je ergens nieuw bent'

Laatste update:
/

Voor Ajax was de verkoop van Daley Blind een lucratieve deal, maar in Engeland werd niet raar opgekeken van de kleine achttien miljoen euro die Manchester United neertelde voor de Amsterdammer. Ángel Di María, Luke Shaw en Radamel Falcao, dat waren de spelers wier namen veelvuldig werden uitgelicht in de media. Blind kan daar prima mee leven, vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

De international snapt echter wel hoe het werkt. "Ik heb daar natuurlijk ook over nagedacht. Ik ben niet gekocht voor een bedrag als Di María, maar ik laat me er niet minder door gelden. Niet met een grote mond, maar op de trainingen. Ik zorg wel dat ik daar niet ondersneeuw. Een beetje Amsterdamse bluf is goed als je ergens nieuw bent", vindt de 24-jarige controleur, die in zijn eerste maanden meteen een basisplaats heeft veroverd.

United betaalde afgelopen zomer zo'n 75 miljoen euro voor Di María en legde 40 miljoen neer voor de jonge Shaw, terwijl Falcao voor een bedrag van ongeveer 9 miljoen euro voor een jaar wordt gehuurd van AS Monaco. In totaal gaven Louis van Gaal en zijn staf bijna tweehonderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Ook voor Ander Herrera (zo'n 35 miljoen euro) en Marcos Rojo (20 miljoen) werd grif betaald.

Daley Blind is een prima aankoop van Manchester United

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor blind deze transfer. Weet iemand wat de manu supporters van blind vinden? In Nederland gaat iedereen helemaal los maar geldt dat ook voor hun?

9 oktober 2014 om 11:56

de suporters van manu zijn tot nu toe erg tevreden met blind. ze hebben nog geen echte topwedstrijden gehad, maar ze zijn vooral blij met zijn voetballend vermogen. kijk maar eens op red cafe. dat is een manu forum.

9 oktober 2014 om 11:57

Ja ze vinden hem geweldig, iemand die evenwicht en rust brengt zowel achterin als op het middenveld. Zo'n stille kracht die elk team nodig heeft.

9 oktober 2014 om 11:59

Redcafe, het United supporters forum vind het volgende:

'his ability to control the game from the middle, for one, is superior.'
Zijn gave om het spel vanuit het midden te regelen is superieur.

Na de wedstrijd tegen Leicester werd ie wel even aangepakt door ze omdat ze vonden dat hij door Nugent overlopen werd en dat elke hoge bal langs m heen ging.

Over het algemeen vinden ze hem een aanwinst. Maar ze vinden dat hij defensief meer werk moet opknappen dan hij op dit moment doet.

9 oktober 2014 om 12:09

Denk het niet.
Blind speelt goed en heeft weinig balverlies. Maar durft geen fout of risico te nemen met bijv een mooie pass. En ze moeten nu toch echt een beetje risico nemen in deze tijden

Amsterdamse bluf? Dit ventje heeft heel zijn leven in het Brabantse Nuenen gewoond.. Hij kan dan wel hebben gespeeld in Amsterdam maar Amsterdamse bluf kent dat mannetje niet.

9 oktober 2014 om 12:02

Als je van jongs af aan in de jeugdopleiding van Ajax heb gezeten dan leer je vanzelf de Amsterdamse bluf wel hoor. Dat wordt dan gewoon overgenomen van andere spelers die in de opleiding zitten die wel uit Amsterdam komen.

9 oktober 2014 om 12:03

Kun jij mij dan vertellen wat "de amsterdamse bluf" dan precies is?

9 oktober 2014 om 12:15

Amsterdamse bluf is wat critici als arrogant bestempelen

9 oktober 2014 om 12:22

Als één iemand niet arrogant is, dan is het Blind wel. Dus ik snap niet echt wat Blind bedoeld.

9 oktober 2014 om 12:27

Nee daarom ook mijn vraag, blind is een nuchtere gozer die weet dat hij kei hard moet werken om succesvol te worden. En ineens wordt er gesproken over de amsterdamse bluf, die totaal niet relevant is voor een jongen als blind in mijn ogen..

9 oktober 2014 om 12:50

Ik zou zeggen ga is een dagje met Amsterdammers om dan weet je wat het is Cas013.

9 oktober 2014 om 13:10

Amsterdamse bluf is het vermogen om je niet over je heen te laten lopen, je mening te laten gelden en een houding te hebben die ervan uitgaat dat jij minstens zo belangrijker of zelfs belangrijker bent dan degene naast je. Daarvoor hoef je niet arrogant te zijn, wat Blind inderdaad niet is. Je moet zelfvertrouwen hebben en dat ook uitstralen. Je kunt het ook wel stadse bluf noemen; ik weet zeker dat de jongetjes bij Feyenoord er ook wat van kunnen. Richting Eindhoven wordt het allemaal al wat minder.

9 oktober 2014 om 18:44

Helemaal mee eens!

9 oktober 2014 om 12:02

En jij komt uit Eindhoven en weet natuurlijk alles over de Amsterdamse bluf.

9 oktober 2014 om 12:05

Alsof je alleen Amsterdamse bluft hebt als je in Amsterdam woont. Die kerel is de zoon van de aanvoerder van het Ajax dat twee finales speelde in '95 en '96. Speelt al zolang bij Ajax en zal vaak genoeg buiten het stadion en het traingsveld te zien zijn geweest. Tuurlijk heeft deze jongen dan de bluf.

9 oktober 2014 om 12:11

Hoe kom jij erbij dat blind zijn hele leven in Nuenen heeft gewoont? Wat een lachertje....

9 oktober 2014 om 12:12

Is en blijft gewoon een geboren Amsterdammer

9 oktober 2014 om 12:15

Iedereen praat wel over "de amsterdamse bluf" maar volgens mij weet niemand wat het precies inhoudt.. Goede inhoudelijke discussie wordt hier gevoerd mannen..

9 oktober 2014 om 12:31

Ik - als ras Amsterdammer - kan je dat wel vertellen;

Als jong Amsterdammertje zet je op school of sportvereniging al een grote mond op. Je laat niet over je heen lopen en kan ontzettend hard uit de hoek komen. De manier van praten maakt het af (gelukkig kan ik switchen van Amsterdams naar Abn). Amsterdamse bluf is heel veel vertrouwen hebben in eigen kunnen en vaak jouw manier de beste manier vinden. Ja, dat komt arrogant over, maar ik hou er wel van. Ik ben ook zo opgevoed en merk dat ik door die zelfverzekerdheid veel bereikt heb.

9 oktober 2014 om 12:34

@ Cas013

"manonthemoon" heeft jouw vraag al beantwoord. Dat mensen er niet dieper op in gaan is denk ik omdat ze denken dat jij ze in de maling neemt omdat het een onderwerp is wat zo´n beetje wekelijks hier voorbij komt. Uiteraard wilt dat niet zeggen dat iedereen ook weet wat het is, maar dat is denk ik de verklaring.

Amsterdamse bluf is zelfverzekerd zijn en dat ook gewoon durven uitspreken/uitstralen. Dus niet jezelf verschuilen en/of extreem nederig opstellen, alleen word dat door de rest van Nederland als arrogant bestempeld.

9 oktober 2014 om 12:41

iemand in de maling nemen was natuurlijk nooit mijn bedoeling, maar was wel benieuwd wie me nou precies kon vertellen wat het inhield.. dank je voor je uitleg @ afca_leeds

9 oktober 2014 om 13:07

@arie Vink. Ik als ras niet Amsterdammer kan precies hetzelfde stukje typen als jij. Ik heb waarschijnlijk alleen je accent niet. Dus is het nou zo typisch Amsterdams of ligt het gewoon aan je karakter? Amsterdammers laten zichzelf aanpraten dat ze een grote mond opzetten.

9 oktober 2014 om 14:03

Klopt en ligt echt niet alleen aan Amsterdam. Toch staat de stad bekend om de hardere, arrogante/zelfverzekerde inwoners. Ik hoef jou niet uit te leggen dat men in Limburg heel anders met elkaar omgaat dan in Noord Holland. Het ligt natuurlijk niet alleen aan de regio waar je geboren bent, maar ook aan je karakter. Toch zie je in Amsterdam en omstreken dit type mens.

9 oktober 2014 om 13:06

Hoe kom je erop dat hij zijn hele leven in neunen heeft gewoond ?

9 oktober 2014 om 13:47

Amsterdamse bluf?
Op straat ja, niet bij Ajax.
Al jaren niet meer.
Alleen maar nette jongetjes die luisteren naar de baas.

Waar is die gebleven, die goeie.ouwe tijd?

Oeps wat een gedroom. Aan het werk maar weer

9 oktober 2014 om 14:25

Rob, hoe kom je daarbij? Ik dacht dat hij altijd in Diemen en Amsterdam gewoond had.

9 oktober 2014 om 17:15

Robb
Wat??
Daley heeft zijn hele leven in Diemen gewoond hoor..

Vooralsnog doet hij het erg goed en kan makkelijk met het niveau mee. Of hij het niveau zelf omhoog gaat krikken en zijn plek kan behouden is een tweede. Ik zie hem wel steeds beter worden, maar zoveel anders deed Carrick niet toen hij fit was.

9 oktober 2014 om 12:01

Nee hij en carrick stonden defensief beide hun mannetje wel, maar blind zal meer met het oog op de toekomst gehaald zijn aangezien carrick al 33 is..

Ik wil nooit neer horen dat Chelsea en City koopclubs zijn van United fans. Elke club koopt spelers hypocriete supporters mogen voortaan stil zijn.

9 oktober 2014 om 12:12

Ik vind dat we met geldsmijtende clubs moeten onderverdelen in de volgende categorieën:

1. De club met een rijke eigenaar die de club gekocht heeft. Op het moment van kopen een club zonder grootse historie en potentie (Manchester City en Chelsea).
2. Een club met grote sponsors, hoge marketing inskomsten en een grote historie (Real Madrid).
3. Een club met een grote historie waarmee het de afgelopen periode slecht gaat en door te investeren opnieuw naar de top wilt. Soms een eenmalige investering, soms vaker (Manchester United).

9 oktober 2014 om 12:19

city een club die zonder investeerder nooit iets bereikt heeft? check je feiten voordat je iets zegt.. de meest succesvolle periode van city was rond 1970 toen ze de first division(voorloper van de premier league), fa cup, league cup en de europese beker voor bekerwinnaars wonnen.. al speelden de club tweede divisie of lager, er zaten wel wekelijks 40000 man op de tribune. city is meer dan alleen een kooplcub

9 oktober 2014 om 12:30

Amen

10 oktober 2014 om 11:38

Nou, toe maar. Vergelijk het maar even met Man Utd. Twintig keer kampioen en ze worden als net zo'n koopclub gezien als City.

10 oktober 2014 om 11:39

Nou, toe óók maar. Nog steeds niet te vegelijken met de categorie waarin United zit.

Ja dat kan die zeker gebruiken want hy komt kwaliteit tekort voor niveau man u

9 oktober 2014 om 13:32

"vindt de 24-jarige controleur, die in zijn eerste maanden meteen een basisplaats heeft veroverd."

Basisspeler en jij zegt dat Blind kwaliteit tekort komt voor Manchester United? Blijkbaar volg jij het niet.

9 oktober 2014 om 14:00

Hoe gaat het nu met man u ? Was een paniek aankoop om de suppeorters lekker temaken...balletje breed spellen kan ik ook...leuke voetballer voor southamton ofzo...waar die tog wel zit over 2 jaar

9 oktober 2014 om 14:48

Oke, ik hoop dat ik mij deze opmerking over 2jr nog herinner, dan zal ik jou aan je ongelijk herinneren!

9 oktober 2014 om 14:51

Hoe gaat het nu met Man U??? Alsof de teleurstellende resultaten allemaal te danken is aan Blind. Sorry hoor, maar als je nou eens wedstrijden gaat kijken i.p.v. alleen de uitslagen op VZ dan kun je zien dat Blind één van de weinigen is die werkt voor zijn geld. Deze jongen heeft natuurlijk niet de kwaliteiten van een Ronaldo of Messi, maar hij is ook geen aanvaller. Zijn kwaliteiten is afstoppen wat over de middenveld komt en dat doet hij gewoon goed. En dat jij ook een balletje breed kan spelen is hartstikke leuk voor jouw, maar Blind is geen aanvallende middenvelder die totaal andere taken hebben dan een verdedigende middenvelder.

En btw, het is echt onzin wat jij hier zegt dat Blind alleen maar breed speelt. Het is echt wel duidelijk dat jij Man U niet volgt.

9 oktober 2014 om 22:08

Hahaha je zeg het zelf al 'werkt' poe poe haha ...ik werk ook...en waar zeg ik dat het door hem komt...maar goed ik vind het een super overschatten voetballer...klaar

Foxsports: Amsterdamse bluf vs Rotterdamse wilskracht.
Er wordt net gedaan alsof je uit de omgeving Amsterdam komt dat je dan direct grootspraak hebt, arrogant bent of iets in die richting. Als je uit Rotterdam komt ben je een harde werker. Kunnen deze termen niet afgeschaft worden? Deze termen zijn van vroeger uit ooit eens verzonnen.

Nu Blind zich niet laat ondersneeuwen op een training ligt het ineens aan de Amsterdamse bluf. Nee Blind dat ligt aan je karakter. Ik hoop echt dat iemand mij uit kan leggen waarom deze termen nog gebruikt worden. Akelige vooroordelen zijn het.

Opmerkelijk, ik associeer Blind nou niet direct met Amsterdamse bluf, maar eerder met bescheidenheid en kalmte. Ik zal wel niet hebben opgelet.

Kan je zien , voor twee jaar terug schold iedereen op Blind en dat het een waardeloze voetballer was ,
en nog niet eens Ajax waardig nu is het op eens Blind voor en Blind achter de redder van het Nederlands voetbal .
wat een hypocriet zooitje , Nou Blind ik wens je veel succes .

9 oktober 2014 om 14:04

Ziet er slecht uit voor het Nederlandse voetbal als hij de redder is. Hij blijft een overschatte voetballer die past in het rijtje van meest overschatte voetballers als Mathijsen, Kromkamp en Pieters. Hij gaat het niet redden daar in de PL net zoals Buttner en van Wolfswinkel.

Hoezo is er voor Rojo "grif betaald" maar "wordt er niet omgekeken naar de 18 miljoen voor Blind." Nederlandse media weer he. Het is niet te geloven hoe graag onze eigen journalisten ons naar beneden schrijven.

Blind is van goede waarde als je het spel domineerd en aan de bal wilt zijn. Dan moet de defensie momenten van hoge druk aankunnen en niet de lange bal gaan hanteren. Gaan ze dit wel doen dan wordt Blind overlopen. Dus als je hem goed gebruikt is het zeker een speler die voor United het verschil kan maken. Van alle topclubs in Engeland heb je enorm veel voetbal op die positie waar je dat bij de rest minder hebt, daar spelen vaak slopers alla Nigel de Jong, behalve dan bij Arsenal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren