Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blije Hertha BSC-spelers negeren gedragscodes: ‘Ik vraag om begrip’

Laatste update:

De zege bij TSG Hoffenheim (0-3) leidde bij Hertha BSC tot grote vreugdetaferelen op het veld. Daarbij overtraden de bezoekers echter wel af en toe de nieuwe gedragscode voor de profvoetballers die vanwege de coronacrisis in de Bundesliga van kracht is. Elkaar knuffelen en omhelzen is volgens de huidige richtlijnen absoluut niet de bedoeling.

“Ik hoop dat de mensen in de buitenwereld hiervoor begrip kunnen opbrengen”, reageerde Bruno Labbadia, die bij Hertha zijn debuut maakte, na afloop. “Die emoties horen er gewoon bij. Mijn ploeg was gewoon blij en gelukkig. Hopelijk snappen de mensen dat. Nogmaals, ik vraag om begrip”, benadrukte de oefenmeester, die zelf ook één van zijn assistenten even omarmde.

Op de andere velden in de Bundesliga werd het juichen op afstand over het algemeen wel goed toegepast, soms met een dansje erbij of even een aanraking met de ellebogen of vuisten. Voor sancties wegens de fysieke contacten hoeft Hertha BSC in principe niet te vrezen. Het gaat hierbij slechts om aanbevelingen in het omvangrijke hygiëneprotocol dat voor de Bundesliga is opgesteld.

Een woordvoerder van de Deutsche Fussball Liga (DFL) benadrukte in gesprek met Sport1 dat 'juichen geen component is van het medisch-organisatorische concept'. Er zijn wel adviezen verstrekt, maar het uitdelen van straffen acht de DFL onnodig. Politicus Markus Soder waarschuwde recent al dat spelers die de regels niet naleven een symbolische rode kaart riskeren. "Als gezondheidsexperts deze suggesties overmaken en de Bundesliga kosten nog moeite bespaart om via slimme ideeën een ingenieus plan op poten te zetten, dan moeten de voetballers zich simpelweg aan die richtlijnen houden. Anders mag je van het veld. Dat is zo in het voetbal, en dat is zo in het echte leven."

De overwinning op het Hoffenheim van Alfred Schreuder kwam Hertha, waar Javairo Dilrosun in de negentigste minuut inviel, zeer gelegen in de strijd tegen degradatie. De club uit Berlijn, die voorlopig elfde staat, had slechts twee punten aan de drie voorgaande Bundesliga-duels overgehouden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is natuurlijk allemaal een facade, want de spelers zijn constant met elkaar in contact. Ze zijn allemaal stuk voor stuk getest en niemand heeft Corona. Nu lijkt het net alsof men opeens uit het niets Corona kan krijgen als je elkaar knuffelt of een high five geeft.

17 mei 2020 om 08:12

Ik ben het compleet met je eens dat het belachelijk is dat dat juichen niet mag, maar dat niemand het heeft omdat zij negatief worden getest niet. Het wrange is dat dit virus zich niet direct laat zien tijdens een test. Je kan vandaag negatief testen, in een drie daagse isolatie gaan, om daarna alsnog positief te testen. Deze mensen worden zovaak getest dat je er wel vanuit mag gaan dat niemand het heeft, maar 100% zekerheid heb je niet.

17 mei 2020 om 08:24

Volgens mij moeten ze ook nog is 7 dagen in quarantaine als ik me niet vergis.

17 mei 2020 om 10:26

En je denkt dat ze met niemand in contact komen tijdens die 7 dagen en dat iedereen met wie ze in contact komen ook 7 dagen in quarantaine gaat? De kans zal inderdaad kleiner worden, maar 0% kans op besmetting is een utopie.

17 mei 2020 om 13:33

Ik vind dat je wel van ze mag verwachten dat ze inderdaad buiten hum familie om geen fysiek contact hebben.

Op zich kan ik me hier wel in vinden, maar het is wel scheef dat Kalou voor iets soortgelijks een zware sanctie kreeg opgelegd door de club terwijl dit met de mantel der liefde bedekt wordt.

17 mei 2020 om 10:25

Ik denk oprecht dat er nu een advocaat zich heel hard in zijn handen aan t wrijven is om dit juichen en de reacties erop. Want Kalou heeft een steeds betere zaak zo.

Ronduit belachelijk wat er zich afspeelt. Hoe kun je nu deze jongens verbieden om te juichen, elkaar om de hals te vliegen of bovenop iemand te springen van vreugde? Wat een idioterie man, ongelooflijk! Een schijnvertoning is het. Voetbal zonder publiek. We worden aan t lijntje gehouden. En dan gaan we nu niet over de VAR lullen, maar over het zo populair geworden 'Corona'
juichen. Scoren, iedereen van je afduwen en keihard de binnenkanten van je ellebogen tegen elkaar slaan. Een Robbentje, zeg maar. Jongens, wat een flauwekul allemaal.

17 mei 2020 om 09:42

Door wie worden we precies aan het lijntje gehouden en waarom?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren