Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blessure Lionel Messi domper op zege van Barcelona tegen Sevilla

Laatste update:

Barcelona is de nieuwe koploper van LaLiga. Het team van Ernesto Valverde zegevierde zaterdagavond in eigen huis met 4-2 over Sevilla en gaat met achttien punten uit negen duels aan de leiding. De voorsprong op Deportivo Alavés bedraagt een punt, terwijl Sevilla en Atlético Madrid twee punten minder hebben. Domper op de overwinning was het uitvallen van Lionel Messi met een armblessure. Gevreesd wordt voor zijn beschikbaarheid in de aankomende duels met Internazionale (Champions League) en Real Madrid (competitie).

De regerend landskampioen had slechts twaalf minuten nodig om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Na een goede aanval via Nélson Semedo, Messi en Luis Suárez was het Philippe Coutinho die de bal al in de tweede minuut fraai in de bovenhoek joeg: 1-0. Tien minuten later was het opnieuw raak: Messi ontving op rechts een goede bal van Suárez, sneed naar binnen en schoot het leer diagonaal achter Tomas Vaclik.

Luttele minuten later verging Messi van de pijn, na een duel met Franco Vázquez. Barcelona speelde minutenlang met tien man en uiteindelijk nam Ousmane Dembélé de plek van de Argentijn in. Barcelona zocht naar een derde treffer voor rust, maar de afwerking van Coutinho, Dembélé en Semedo liet te wensen over. In de extra tijd van het eerste bedrijf liet André Silva een goede kans op de 2-1 liggen: de inzet van de Portugees ging net naast.

In de tweede helft ging het duel op en neer, met een schot van Suárez op de paal, een goede kans voor Pablo Sarabia en sublieme reddingen van Marc-André ter Stegen op een kopbal van Wissam Ben Yedder en de rebound van Vázquez. Niet veel later verscheen de 3-0 op het scorebord: Suárez benutte een door hemzelf uitgelokte penalty. Sevilla verkleinde de nadelige marge in de 79e minuut, via een door Clément Lenglet van richting veranderde inzet van Sarabia, maar tot meer was het team van Pablo Machin niet in staat.

Ter Stegen toonde in de slotminuten zijn klasse door zowel Sarabia als Ben Yedder van het scoren af te houden. Luttele minuten later vergrootte Barcelona de eindstand. Vaclik was kansloos op de diagonale inzet van de Kroaat: 4-1. Het slotakkoord kwam echter op naam van Luis Muriel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 oktober 2018 om 23:25

Messi arm gebroken. 3 weken out

20 oktober 2018 om 23:32

Jammer jammer , net gelezen idd

20 oktober 2018 om 23:42

Volgens mij wel meer dan 3 weken. Ik ben zelf op dit moment ook 2 a 3 weken out met een gebroken arm (waar ik nu overigens wel gewoon mee typ), Messi's val is erger en de blessure is ernstiger. Ik denk eerder 6 tot 8 weken.

20 oktober 2018 om 23:58

Nee gewoon 3 weken
Trouwens krijgt die kleine een betere behandeling neem ik aan

Volgens mij mag het geen verrassing zijn dat het spel van Barcelona flink te lijden had onder de blessure van Lionel Messi. Op het moment dat de Argentijn wegvalt (al dan niet gedwongen) is er niemand in het huidige elftal die tijdens de laatste fase van de opbouw de bal opeist bij zijn teamgenoten. Van de onervaren Arthur of Ousmane Dembélé hoeven we dat niet te verwachten, maar van spelers als Ivan Rakitic of Philippe Coutinho (die zo’n belangrijke rol bij Sevilla en Liverpool hebben gespeeld) mogen we best verwachten dat ze een meer prominente rol gaan spelen op het moment dat Lionel Messi niet speelt.

Denk overigens dat we de verantwoordelijkheid voor het lamlendige spel zonder de Argentijn mogen leggen bij Ernesto Valverde. Hoewel het vorig seizoen door de ongeslagen reeks gecompenseerd werd lijkt het me duidelijk dat hij als speler niet heeft meegekregen welke waarden belangrijk zijn voor een club als Barcelona. Hij onderschat de waarde van controle op het middenveld, hij weigert jeugdspelers in te passen en onderschat het belang van diepgang over de vleugels. Als je dan het Manchester City van Pep Guardiola, vorig seizoen het Napoli van Maurizio Sarri, het Real Betis van Quiqué Sétien of zelfs eerder nog het Sevilla van Jorge Sampaoli ziet voetballen… Dan is het pijnlijk duidelijk dat Ernesto Valverde visie, lef en inzicht mist om oefenmeester bij Barcelona te zijn.

Tot slot even het laatste nieuws over de blessure van Lionel Messi. Ben zelf geen medicus, dus excuses voor het ontbreken van de officiële terminologie. De voornaamste vraag die de medische tests moeten uitwijzen is of Messi een dislocatie van het ellebooggewricht heeft of dat er sprake is van een hyperextensie en het dus alleen gaat om schade aan de spier of pees. Aangezien hij zijn arm gewoon kon bewegen (in tegenstelling tot Carles Puyol toen hij op gruwelijke wijze zijn elleboog blesseerde tegen Osasuna) lijkt het niet om een dislocatie van het gewricht te gaan. Anders had de medische staf er niet aan gedacht om hem weer het veld op te sturen. Al met al zag het er vervelend uit, maar heb niet het idee dat het om een enorm zware blessure (zoals bij Carles Puyol in het verleden) gaat. Hopelijk is hij weer fit voor de Clásico!

Overigens niets anders dan respect voor Sevilla en de wijze waarop ze dit seizoen La Liga op z’n kop zetten. Ze verliezen dan wel de koppositie vandaag, maar wat mij betreft zijn ze het sterkst voetballende elftal van de competitie tot nu toe. André Silva, Ben Yedder en Sarabia voorin is een ijzersterk trio, daarachter heeft Pablo Machín nog de beschikking over Franco Vázquez en Éver Banega op het middenveld. Dat zijn spelers die tegen elke willekeurige tegenstander het verschil kunnen maken en dat laten ze dit seizoen zien. Hoop van harte dat ze zich serieus in de titelstrijd kunnen mengen.

20 oktober 2018 om 22:53

Ik heb niks inhoudelijks te melden op je bericht, maar ik wil even zeggen dat jouw comments altijd fijn zijn om te lezen. Dit zal wel verwijderd worden, maar toch.

20 oktober 2018 om 23:05

Een Barcelona zonder een Messi is hetzelfde als een Real Madrid zonder Ronaldo. Ik heb het al eerder gezegd maar deze twee giganten hebben hun naam in het DNA van hun clubs gegraveerd; het zijn levende legendes. Real ondervind nu al het gemis van Ronaldo, ik ben benieuwd hoe Barcelona gaat presteren wanneer Messi op pensioen gaat. Ik vrees dat we dan een tijdperk ingaan waarin Real Madrid en Barcelona, die sinds jaar en dag het voetbal hebben gedomineerd, zullen ‘degraderen’ naar het normale top-clubs niveau a la MU, MC, Juve, PSG etc. Om misvattingen te voorkomen: de clubs die ik opnoemen doen nee heel veel onder aan een Real Madrid of een Barcelona, maar die twee hebben (in Real’s geval, had) respectievelijk een Ronaldo en Messi. M.a.w. no disrespect intended.

Jammer want zonder Messi is Barcelona echt veel minder.
Ik hoop dat Coutinho opstaat en Barcelona helpt.
Ik zag een goede barcelona tegen Sevilla.
Heerlijk weer 1ste staan.

Hopelijk valt de blussere van Messi mee.

Geen grote wedstrijd van Barca, zeker na het uitvallen van Messi was het een stuk minder.
Maar wel verdient gewonnen.
Dit was trouwens voor Dembele zijn laatste wedstrijd denk ik, puur om zijn houding, hij speelt bewust zo slap, omdat hij de vorige matchen op de bank zat, sterk aan het seizoen begonnen, maar met zo’n slappe instelling blijf je beter op de bank.

20 oktober 2018 om 22:51

Waarom hou je dan zo n dembele op de bank in de laatste wedstrijden hij speelde begin van het seizoen heerlijk en scoorde veel

20 oktober 2018 om 22:59

Omdat Valverde een verdedigende coach is, en liefst met een middenvelder meer speelt.
Ik zou ook altijd met Dembele starten, maar hoe hij vandaag speelde kan gewoon niet, totaal geen inzet, het interesseerde hem gewoon niet.
Je zag Valverde ook met zijn hoofd schudden, volgens mij speelt Dembele niet meer

20 oktober 2018 om 23:03

Kan eens gebeuren dat hij slech speelt

Wat een heerlijke wedstrijd zeg!! Ik heb echt kunnen genieten, maar af en toe kneep ik hem ook echt. Sevilla zat te picknicken in ons 16! Dat was af en toe even knijpen, maar gelukkig nog gewonnen.

Ik hoop dat Messi’s arm niet gebroken is, want we gaan hem hard nodig hebben komende weken!

Onnozel dat Neuer nog steeds de voorkeur krijgt boven Ter Stegen, wat een partij keepte hij vandaag. Pique ook foutloos mag ook gezegd worden. Semedo is onderweg de vaste RB te worden voor de komende jaren, speelt dit seizoen goed. Dembele loopt er verdwaald bij en had de meeste balverlies vandaag en niet alleen vandaag. Het is een talent maar niet gemaakt voor Barcelona, denk meer een speler voor Real. Hij loopt er ook zo emotieloos bij alsof het hem vrij weinig boeit na balverlies.. Hoop verder dat Messi volgend week wel kan spelen.

20 oktober 2018 om 23:01

Pique had misschien moeten instappen bij die 2e goal van Sevilla. Liep te lang achteruit.

20 oktober 2018 om 23:32

Dembele is geknipt voor countervoetbal. Heeft veel ruimte nodig om tot zijn beste spel te komen. Het zou hem denk ik goed doen om in Engeland te gaan ballen.

21 oktober 2018 om 00:01

Vandaag had hij die ruimte. Faalde hard

Verkoop aub Dembélé.

Telkens maar balverlies en is rommelig bezig waar de 4-2 goal kwam door Sevilla.

Coutinho moet voortaan mee verdedigen.
Coutinho verlieste telkens 4 keer de bal en nam te veel risico's waardoor Sevilla telkens ging counteren!

Gefeliciteerd Barcaelona-fans. Een flinke domper dat jullie beste man geblesseerd uitviel, maar ik denk eerlijk gezegd dat Barca zelfs zonder Messi tegen het huidige Real gaat winnen (helaas). Dat gezegd hebbende wens ik Messi een voorspoedig herstel.

Ik heb een geweldige eerste helft gezien van Barcelona, vooral het eerste 20 minuten. De ruimte die sommigen spelers krijgen zijn dan gewoon dubbel zoveel gevaarlijker en dit was dan het geen wat we misten tegen Valencia. Zet een blok voor de 16 en Valverde weet er geen kijk op.

Dit keer was het anders, een Sevilla die er absoluut vanaf het begin er alles wou doen om te winnen maar zonder twijfel eist Ter Stegen hier de hoofdrol op.

Dan het invalbeurt van Dembele. Kort samen gevat. Op momenten waarop het moet gebeuren laat die jongen het liggen en dit zijn ongeloofelijk veel momenten en zijn egoã¯stische spel laat ik maar erbuiten.

Sorry hoor wat is Dembele toch een miskoop eerste klas. Pfff verliest te makkelijk de bal en ongemotiveerd erbij lopen. Van mij mag hij weg!!

Barca begon erg goed aan de wedstrijd! Helaas zakte de boel in na de blessure van Messi, die hopelijk meevalt. Ter Stegen heeft ons in de 2e helft gered met een paar wereldreddingen. Dembele viel na de invalbeurt erg tegen. Veel balverlies en is vaak egoïstisch. Semedo speelde een prima wedstrijd en lijkt toch meer een vaste basisplaats te krijgen. Hoop dat Messi de Clasico kan halen, Inter lijkt niet te lukken.

Barcelona speelde best goed tot het uitvallen van Messi. Hopelijk is het niet al te erg. Daarna ging Sevilla steeds gewaagder spelen en kreeg Barca ook vaak echt veel ruimte. Jammer dat ze er weinig mee deden (onder andere door Dembele, wat een slechte invalbeurt). Malcolm mag toch echt wel meer kansen krijgen als je die instelling van Dembele ziet de afgelopen tijd.

Is coutinho nou zoveel beter dan ziyech?

20 oktober 2018 om 23:01

Daarvoor moet je Ziyech bij een topclub zien

20 oktober 2018 om 23:56

Niveau gustafson die coutinho

Pfff gelukkig toch nog gewonnen tegen een sterk sevilla.verdedigend was het wel beter dan de vorige wedstrijden,maar het staat nog steeds niet goed.

Het team moet bij balverlies snel druk zetten om de bal terug te veroveren en bij druk niet alles wegtrappen,maar de bal houden in de ploeg voor een beter contole van de wedstrijd.

Ik raak echt zo gefrusteerd van die dembele.hij heeft het voetbaltalent,snelheid en tweebenigheid,maar diue jongen is gewoon niet constant genoeg.wat deed hij in de tweede helft vergeleken met die eerste waar hij nog actief en geconcentreerd leek.die jongen oogt zo lui.wat en geeft de bal ook veel te makkelijk weg.zelfs een oma kan de bal afpakken van hem.er is geen focus en gedrevenheid.zijn decision making is ook slecht.

Als die jongen de intensiteit en gedrag had van sommige van zijn medespelers als suarez en ter stegen dan kan hij een topper worden.op dit moment heeft hij zijn jonge leeftijd nog mee,maar eerlijk gezegd weet ik niet of hij nog wat wordt bij barca.

Ik ben blij dat het meevalt met messi.hopelijk is hij erbij tegen real.de wedstrijd tegen inter wordt nu wel moeilijk zonder onze kleine argentijn.

Verdediging van Barcelona ziet er bij momenten bizar matig uit maar dan heb je een Ter Stegen, ik schreeuw al vaker dat hij niet onder doet voor De Gea bijvoorbeeld. Voor mij is hij samen met Oblak en Neuer de beste ter wereld al heeft Neuer na zijn blessure niet meer zijn beste vorm.

Ik lees dat Messi 4 weken is uitgeschakeld. Zuur zeg! Lijkt ook redelijk confirmed.

20 oktober 2018 om 23:26

3 weken. Officieel nu

Promes 0 minuten vandaag, toch nog toe loopt het nog niet heel lekker voor hem daar. Zonde

Wat was ter stegen goed ! Niet normaal

Jammer van Messi, maar een arm blessure is de beste blessure die een speler kan hebben. Kan dus nog extra rust pakken maar ondertussen wel snel de trainingen weer oppakken.

Ik denk wel dat we kans maken tegen Real zonder Messi. En de wedstrijd tegen Inter verliezen kan Barca ook permitteren.

Wat mij veel deugd deed vandaag is dat Ter Stegen zich mogelijk heeft verheven tot de beste keeper in de wereld. Arthur zich blijft ontwikkelen(wat een juweel) en Semedo ook steeds belangrijker wordt. Die laatsgenoemde was lekker aanvallend vandaag ipv passjes terug. Suarez vind ik persoonlijk nog steeds in sterke vorm ondanks de lage marge aan goals. Hij oogt snel en zet constant druk. Coutinho ook weer goaltje meegepikt. Pique lijkt ook weer wakker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren