Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blatter over Neymar: 'Lastig Gouden Bal te winnen als je niet in Europa speelt'

Laatste update:
/

Nadat hij donderdagmiddag de drie genomineerden voor de Gouden Bal bekendmaakte, kreeg FIFA-voorzitter Joseph Blatter enkele kritische vragen voor zijn kiezen. Waarom supertalent Neymar bijvoorbeeld niet tot de laatste drie behoort, wilde een Braziliaanse journalist weten. De Zwitser draaide er niet omheen: “Omdat hij niet in Europa speelt”, was zijn even eerlijke als opmerkelijke antwoord.

De drie overgebleven kandidaten Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Andrés Iniesta zullen weinig wenkbrauwen doen fronsen, maar in Brazilië hoopte men stiekem op een verrassende nominatie voor Neymar. Het mocht niet zo zijn. “Hij is uniek en hij haalt misschien wel de beste elf. Mogelijk behoort hij in 2014, na het WK, ook wel tot de beste drie”, verklaarde Blatter.

“Maar het is lastig voor iemand die niet in Europa speelt om de laatste schifting door te komen”, verduidelijkte de preses. “De kwaliteit van het voetbal in Brazilië is goed, maar Europa is momenteel het referentiekader.” Neymar werd overigens wel geselecteerd voor het elftal van het jaar. Hij strijdt onder meer met Robin van Persie om een plekje in de voorste linie.

Ben jij het met Joseph Blatter eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een hype, deze overschatte speler wilt niet naar Europa omdat hij weet dat hij anders zwaar door de mand valt en uitgelachen word. De Braziliaanse competitie is absoluut geen graadmeter, laat het dan zien in Europa dan in dat zwakke competitie.

29 november 2012 om 16:29

Denk dat hij inderdaad door de mand gaat vallen in Europa. Heb hem nou een paar keer gezien.. onder andere op de OS. Die jongen moet echt zijn wedstrijd hebben, anders heb je niet zo heel veel aan hem.

Denk niet dat hij het heel slecht zal doen, maar ik ga er niet vanuit dat dit nou echt een topper wordt.

Moet het nog maar zien. eerst zien dan geloven zal ik maar zeggen..

29 november 2012 om 16:34

Toen had hij spelers op niveau en was hij nergens te bekennen, schrijnend dat hij tegen de Mexicanen werd afgebluft.

29 november 2012 om 16:40

Dus je baseert het op één wedstrijd tegen de Mexicanen terwijl heel Brazilië toen matig was? Hij schitterde op de OS met volgens mij 3 goals en 5 assists. Daarbij is hij vaste basis speler bij het nationale Braziliaanse elftal waar hij al 17 keer heeft gescoord. Dat terwijl hij pas 20 jaar is.

29 november 2012 om 16:41

Ik baseer niks op 1 wedstrijd? Ik vond hem echt niet zo bijzonder op de Os.. En dat terwijl hij daar zo'n geweldig team om hem heen had staan!

29 november 2012 om 16:42

Sorry hoor maar Neymar heeft toch zeker wel meer skills dan een gemiddelde aanvaller zoals jullie hem nu afschilderen.
De 2 beste spelers ter wereld hebben vergelijkbare skills ( snelheid, dribbel etc ).
En de beste jongen laat toch echt wel zien, net zoals alle grote sterren die brazilie heeft voortgebracht in het verleden, dat hij het niveau in Brazilie ver ontstegen is.

Maar voor mensen die niet realistisch naar het voetbal kijken en alles vanuit een negatief perspectief zien : Ga is een keer een hele wedstrijd kijken en doe alsof hij bij Real speelt. Dan is hij zeker ineens een wereldster?

29 november 2012 om 16:46

Ik reageerde op Madrid-2, Wolsy.

29 november 2012 om 16:56

@chimaeta: Mijn excuses, ik kreeg een bericht dat het een reactie was op mij...

@kritischmaxi: het boeit me vrij weinig waar hij zou spelen. Echter als hij bij real speelde, kon hij in ieder geval laten zien, dat hij het ook zou kunnen in europa...dus je laatste zin zegt eigenlijk alles...
Je kunt niet doen alsof hij daar speelt, omdat de tegenstanders over het algemeen veel beter (en soms ook slimmer) zijn. Met al die trucjes die hij zo graag doet gaat hij het niet redden in Europa. Dat zie je aan alle balgoochelaars. Het is wel leuk, maar vaak niet rendabel.
Daarom wil ik graag zien hoe het idd bij een ,bijv real madrid of welke andere europese club dan ook, zou doen... Maar ik persoonlijk denk dat hij een van de vele "gewoon" goede voetballers gaat worden. Niets meer, niets minder.

29 november 2012 om 17:16

Ja skills tegen de een lachwekkend verdedigers uit Brazilie, daar scoor ik zelfs en ik dol ze al met mijn trucjes, dat is daar niet zo moeilijk..

29 november 2012 om 17:16

Oke tuurlijk ieder heeft een recht op zijn mening.
Maar even voor de duidelijkheid: de laatste alinea was, zoals het er ook staat bedoeld voor mensen die niet realistisch zijn zoals Madrid-2.

Het blijft desalniettemin een discussie tot de jongen nou eindelijk is naar Europa komt en gaat bewijzen wat iedereen roept ( negatief of positief ).
Hij speelt in Brazilie de sterren van de hemel en heeft wel iets extra's ten opzichte van alle andere spelers in de competitie ( een soort Suarez bij Ajax voordat hij wegging )

29 november 2012 om 19:18

Wat zeg ik nu in mijn reactie? Hij heeft zich ook bewezen op de OS en bij het nationale elftal van Brazilië. Dat zijn niet dus niet 'de lachwekkende verdedigers uit Brazilië'.

30 november 2012 om 01:48

Het gaat niet alleen om de ploeg waarin hij speelt (madrid in jouw voorbeeld) maar om de tegenstander(s). Heeft niets met doen alsof te maken.

29 november 2012 om 16:31

Sorry hoor maar als ik jou zie reageren is het altijd negatief. Kan er ook wat positiefs uit jouw mond komen over andere clubs dan Real Madrid? Volgens mij als Neymar naar Madrid zou gaan zou jij het meteen een geweldige aankoop vinden, een verbetering voor het team. Tegenwoordig is ieder spelertje in de Braziliaanse competitie overschat. Waar begonnen spelers als Ronaldinho, Kaka, Ronaldo (El Fenomeno) en Romario?

29 november 2012 om 17:20

al de spelers die je opnoemt als voorbeeld zijn alle eigenlijk grote voetballers geworden in Europa. In Brazillie werden ze beschouwd als talenten maar ze hebben het allemaal laten zien in Europa. Romario is echt groot geworden tijdens en na zijn tijd bij PSV n 't zelfde geldt voor Ronaldo.. beide gingen van PSV naar een grotere club nadat ze hadden bewezen in Europa te kunnen voetballen. Ronaldinho is een grote speler geworden bij PSG en Kaka bij AC Milan. Van al deze spelers is eigenlijk Kaka alleen direct naar een grote club gegaan.. de rest heeft eerst toch wel moeten wennen aan 't europese voetbal. Je ziet 't ook met Robinho... die was ook zo een groot talent in Brazilie maar heeft het in Europa eigenlijk nooit zijn verwachtingen kunnen waarmaken. Het zou goed zijn voor Neymar om naar een misschien iets kleinere club te gaan in Europa als tussenstap maar dit is natuurlijk ook gelijk weer onmogelijk nu met al de hype rond hem. Maar als hij zich wilt bewijzen als een grote speler dan moet hij toch echt in Europa spelen en laten zien.

29 november 2012 om 17:00

Wat een waanzinnige opmerking die nergens op slaat. Heb je nooit iets van hem bekeken? Elke oen met ook maar een greintje verstand van voetbal kan zien dat deze jongen gewoon een topper (in wording) is. Hij is snel, heeft een fabuleuze techniek en kan scoren. Het enige is dat hij misschien wat meer een teamplayer moet worden en zijn maniertjes qua schwalbe's enzo moet afleren. Maar voetballen kan hij als een van de beteren. Als je dat niet kan inzien, heb je mijns inziens totáál geen kijk op het spelletje.

29 november 2012 om 17:18

Ja leek die trucjes, maar zou hij dit in Engeland doen zou geen trucjes lukken.
Brazilaanse competitie zitten er een paar koekenbakker die niet weten wat verdedigen in houden, zelfs met mijn schuin beweging zouden de verdedigers al happen, In Engeland Spanje happen ze niet zo snel.

29 november 2012 om 17:22

Neymar heeft meer in huis dan alleen wat trucjes. Hij is enorm snel en heeft scorend vermogen. Daarmee kan je in elke competitie aankomen. Tuurlijk zal hij zijn spel moeten aanpassen aan de competitie, maar dat moet elke Braziliaan die naar Europa komt, dus waarom zou dat bij Neymar ineens niet kunnen?

29 november 2012 om 17:33

Spreek voor jezelf. Ik vind dat de almachtige Neymar pas beoordeelt kan worden na 1,5 seizoen. Eerste helft moet de Braziliaan meestal 'wennen', daarna zijn ze een jaar gemotiveerd en de volgende jaren zitten ze met een neus vol poeder het uitgaansleven in Europa aan het uitvinden.

29 november 2012 om 18:11

Ik spreek ook voor mezelf, net zoals iedereen hier, waarschijnlijk?

30 november 2012 om 01:53

Ach, op een street-voetbal toernooi zie je gelijkwaardige balbehandelingen, maar het is een groot verschil het te doen op een echt voetbalveld tegen echte tegenstanders.

Neem alleen al het feit dat wanneer zijn truckjes in Europa een paar keer (hardhandig) afgestopt worden, kan zo zijn dat hij enorm onzeker wordt en niet meer op de automatische piloot gaat spelen en hij als Torres er niets meer van bakt.

Druk, uithoudingsvermogen, inzicht, mentaliteit, etc etc.

Zijn allemaal scenario's denkbaar waardoor hij niet slaagt in Europa. Eerst zien dus en dan geloven.

30 november 2012 om 06:03

@ Timmoty16

2bd-ajax reageert waarschijnlijk zo, omdat jij zegt dat iedere oen die verstand van voetbal heeft ziet dat hij waanzinnig goed kan voetballen.
Daarom zegt hij waarschijnlijk 'spreek voor jezelf'.

Ik zit er een beetje tussenin. Ik ga niet helemaal mee met de hype, maar dat die jongen goed kan voetballen lijkt me duidelijk. Ik wacht af totdat hij in Europa voetbalt, en dan kun je naar mijn idee ook pas beoordelen hoe goed hij werkelijk is. Want het niveau in Brazilie is natuurlijk wel een trede lager dan in Europa.

29 november 2012 om 18:29

Als hij in de Mickey Mouse competitie zou komen zou hij in een halfjaar al 30 doelpunten hebben wat jij zegt slaat gewoon nergens op want hij bewijst het elke keer weer met Brazil hij gaat heus wel een keer naar Europa maar na het WK hij heeft nog alle tijd. Pele heeft tog ook meer en deels in Brazil gespeeld?

29 november 2012 om 23:16

De halve Europese top zit achter hem aan dus zo slecht zou die niet zijn.

Zo zwak is die competitie nou ook weer niet, het is alleen lastig om in de tropen te voetballen. In het zuiden van Brazilie zoals Porto Alegre word er al met meer tempo gespeeld.

29 november 2012 om 23:41

@ madrid2
doe toch niet zo onwetend man. Braziliaanse technische talenten halen het overal. voetballend gezien is Neymar veel verder dan Oscar, Pato en Robino. En als deze jongens het aan kunnen, dan kan Neymar het zeker ook.

30 november 2012 om 01:56

Aankunnen is 1 ding, maar diens reputatie waarmaken, daar praten we over.

Ik ben het voor het eerst eens met Blatter.
Tuurlijk is het niveau in Brazilie tegenwoordig behoorlijk maar als je de Gouden Bal wilt winnen zal je toch ook tegen de allerbeste van de wereld moeten spelen!

29 november 2012 om 23:18

Ik ook wel.het zou hem alleen sieren als hij wat diplomatieker z'n antwoorden zou formuleren. Hij is wel de voorzitter van de Fifa
En het zou hem helemaal sieren als hij opstapt!!!

30 november 2012 om 01:58

Diplomatieker zou zijn: " Wellicht kunnen wij dhr Neymar niet goed inschatten daar hij niet in de werelds beste competitie speelt ".

Zelfde antwoord maar diplomatiek politiek gel*l , alleen is het niet de 2e kamer maar een voetbalvereniging.

30 november 2012 om 03:23

haha zoiets ja..

Die Neymar moet echt snel naar Europa komen

Jammer genoeg is dit wel zo, als je in europa speelt heb je al hauw 30% meer kans om bij de beste te horen dan als je in brazilie speelt. Het zecht dan ook wel heel veel als je als niet in europa speelt bij de beste komt.

Wow, ik ben het een keer eens met Blatter.
Hij is inderdaad niet te vergelijken met alle toppers die in Europa rondlopen door de andere speelstijl en het bedenkelijke defensieve niveau in de Braziliaanse competitie. Hij doet het daar ontzettend goed, maar het is niet mogelijk om zijn absolute niveau te vergelijken met dat van bijvoorbeeld een Hazard of Ronaldo.

Daar heeft Blatter zeker gelijk in; Neymar is een fantastische voetballer, maar zal weinig kans maken op de Gouden Bal als hij in een competitie als de Braziliaanse Serie A speelt. Echter heeft hij wel op elk podium waar hij aan deelnam gepresteerd en is hét gezicht van de Braziliaanse revolutie, een plaats in het Elftal van het Jaar zou niet onverdiend zijn. Persoonlijk kies ik vooralsnog voor Radamel Falcao in de punt van de aanval, maar binnen een paar jaar kan hij zonder schaamte tussen Ronaldo en Messi genoemd worden. Zeker als hij in Barcelona ook zijn stempel weet te drukken op het spel!

Bij wijze van uitzondering ben ik het een keer met Blatter eens. Als een speler echt genomineerd wil worden, moet hij toch echt in Europa spelen. Ik vind dat je met iemands prestaties in de relatief makkelijke Braziliaanse competitie niet kunt zeggen dat hij het echt verdient. Ik wil eerst wel eens zien hoe Neymar het in Europa gaat doen. Dan kunnen we eens zien hoe goed hij echt is.

Deze man is echt wel goed, Nadeel is dat als hij bij een topclub komt gelijk van hem verwacht word dat hij net zoals messi of ronaldo moet zijn...maar ik zeg je 1ding deze jonge heeft tijd nodig dan komt hij der wel

Off topic

Is het hier iemand met me eens dat de Moderator reacties verwijderd onder het mom van 'niets toevoegend, gebrek aan onderbouwing' , maar dat je niet weet hoe je iets nog meer moet onderbouwen??

29 november 2012 om 16:53

Waarschijnlijk zal deze reactie ook wel weer verwijderd worden, die van jou en die van mij. Herstellen kan hierbij niet want ze worden verwijderd helaas.

on topic: Ik ben het zowaar eens met Blatter, vind de Braziliaanse competitie nou neit bepaald veel voorstellen. Zo'n journalist is natuurlijk fan van Neymar, maar een beetje realisme kan geen kwaad.

29 november 2012 om 17:40

Kijk, jij hebt er dus ook last van...
Zo'n maf gedoe altijd inderdaad.

Afwachten hoe lang dit erop blijft staan

Gewoon heel simpel, Neymar is een voetballer met veel technisch vermogen en iemand die met een actie het verschil kan maken. Echter doet hij dat in Brazilie en dan mogen sommige er anders over denken: Het niveau in Brazilie is niet zo hoog als in de beste 6-7 competities in Europa en dat baseer ik niet zomaar ergens op. Ik kijk geregeld de Braziliaanse competitie en soms zakt mijn broek toch wel af van bepaalde verdedigers. Maar goed, ik denk dat een Neymar het in Europa zeker kan redden maar dan moet hij uiteraard wel naar hier komen. Ik verwacht ook dat dat zal gebeuren, de vraag is alleen wanneer.

Buiten die wanneer ben ik ook benieuwd waar. Als je Neymar binnenhaalt als ploeg zijnde kan je je ook in de handen wrijven met de merchandising. Veel reclames, publiciteit en de verkoop van shirts zal ook wel als zoete broodjes verkopen. Maar de grote struikelblok: Zijn transfersom zal zeker rond de 50 miljoen liggen, zo niet meer. Buiten dat is er ook zijn loon, daar waar de meeste Brazilianen die naar Europa komen 'weinig' verdienen verdiend deze jongen al een fortuin bij Santos.

Toch opvallend dat Blatter eens een keer eerlijk is en voor die ene keer geef ik hem dan ook wel gelijk. Maar ik zie hem het elftal van het jaar niet halen, simpelweg omdat sowieso Ronaldo & Messi er al in zullen staan en men als centrumspits meer dan waarschijnlijk zal kiezen voor iemand die bevestigd heeft in Europa en geweldig prestaties kan voorleggen: Ik denk dus Radamel Falcao of Zlatan Ibrahimovic.

Iemand die in de Braziliaanse competitie speelt is nou eenmaal niet zo snel de favoriet voor een grote prijs, omdat Brazilië gewoon heel anders is vergeleken met Europa en de spotlight nauwelijks op je gericht is. Daarnaast is het niveau van de Braziliaanse competitie ook erg lastig in te schatten vind ik zelf.

Nou Blatter.. Zeg gewoon gelijk ga naar de Spaanse competitie.. want daar draait het eigenlijk vaak om.. Een speler als Pirlo die in het Italiaanse competitie speelt.. die man moest al vaker een gouden bal winnen, en zeker nu jammer dat hij die niet krijgt..

30 november 2012 om 02:01

Destijds met Sneijder voor Inter vond ik ook absurd, op zijn minst top3 zou je toen toch denken. Je hebt wel een punt.

haha mooi sommige reacties,
Hier in NL moeten de spelers eerst groeien in de Nederlandse competitie en eerst hier maar laten zien dat ze elke week kunnen presteren.
Neymar pakt het heel goed aan nu hij 20 is om daar nog ff te blijven. Veel slechter kunnen de verdedigers daar niet zijn dan hier. En een Eriksen die soms helemaal niks laat zien tegen een Pec Zwolle bijvoorbeeld zou wel een wereldvoetballer kunnen worden en Neymar zou hier in Europa afgaan? haha sommige mensen moeten altijd wat te zeiken hebben.

Het is gewoon een hele goede voetballer met uitzonderlijke kwaliteiten die hier in Europa alleen maar beter kan worden!! Met de nodige goede begeleiding en natuurlijk zal hij vast eerst zich moeten aanpassen. maar geef hem nog ma een paar jaar en dan zal je zien waar die staat!

Behalve dat Neymar niet in Europa speelt, is hij ook gewoon minder goed dan Messi, Iniesta en Ronaldo.

je kon het ook niet maken om iniesta na dit top seizoen eruit te laten dus ik vind het meer dan een logische keuze

Mensen weten het hier blijkbaar beter dan al de scouts van de topploegen die bereid zijn 50 miljoen voor hem neer te tellen. Verder zie ik mensen hier hun oordeel geven op Neymar op basis van 1 toernooi, dezelfde mensen voelen zich op hun tenen getrapt wanneer je de prestaties van Messi zag op het WK.

Neymar mag de veters van Iniesta, Ronaldo en Messi nog niet eens strikken. Je kunt wel een supertalent ziin, en dat is hij ook, maar hij moet het toch eerst op het hoogste podium laten zien. En dat is een topcompetitie in Europa en de Champions League. Zo is het gewoon.

Logisch natuurlijk, om kans te maken moet je nou eenmaal in Europa voetballen. Maar, ik zeg er bij dat Neymar wel een toekomstige kanshebber kan worden. Wat een geweldig groot talent is dit. Heeft er ook al wat aardig in zitten dit kalender jaar, maar dat is in de Braziliaanse competitie natuurlijk.

Elftal vh jaar 2012 imo:

Casillas
Lahm
Pepe
Kompany
Marcelo
Xavi
Xabi Alonso
Iniesta
Messi
v. Persie
C. Ronaldo

ookal zou hij in europa spelen die komende jaren zie ik hem niet de prijs pakken
messi en ronaldo zullen jaren de prijs nog pakken..

eventueel iniesta/falcoa/zlatan.

Tja voetbal is voor iedereen.

Waar staat die gouden bal nu eigenlijk voor?

Ik zou het liefst zien dat een goudenbal wordt uitgereikt aan een speler die voebal positief op de kaart zet.
neymar is wel een voetballer waar nu de hele wereld over praat en met name positief. hiermee maakt hij zijn sport populair en inspireerd hij anderen.

in dit opzicht had hij er wellicht al wel tussen gepast.

Eigenlijk best triest dat je in Europa moet voetballen om uberhaupt kans te kunnen maken op de gouden bal.
Ik snap het wel de beste spelers van de wereld spelen momenteel gewoon in Europa. Maar toch blijf ik het triest vinden.

30 november 2012 om 02:07

Tja, om iets of iemand als beste te zien moet je wel genoeg criteria hebben om tot zo'n besluit te komen en in voetbal is dat dus het vergelijken van elkaar onder dezelfde situaties, anders is het zeer moeilijk om zoiets te bepalen. Al zou het maar een maand zijn.

Neem nou Abe Lenstra, sommige zeggen dat hij beter dan Cruijff was, maar ja, hoe kan je dat bewijzen?

Niet meer dan logisch dus.

We kunnen natuurlijk niet weten hoe goed Neymar is voordat hij in een topcompetitie speelt, maar het lijkt mij een type Robinho.
Robinho in zijn jonge jaren, had ook een heel goede techniek, en mooie passeer bewegingen, maar hij bracht gewoon te weinig voor de absolute top.

Ik ben het voor de verandering een keer volledig eens met Blatter. Brazilië is totaal geen graadmeter om je te meten met de internationale top omdat de competitie gewoon behoorlijk zwak is. Een Neymar kan daar prima uitblinken, maar dat wil nog niet zeggen dat hij dat in Spanje of Engeland of zelfs landen als Duitsland, Frankrijk of Italië zou doen. Alhoewel ik er alle vertrouwen in heb dat hij hier prima zou presteren, moet hij dat wel eerst laten zien.

Evident, pas in Europa kun je een speler echt op waarde inschatten door de weerstand die hij krijgt. Tegen Barcelona kwam hij er echt helemaal niet uit, kan liggen aan zijn team maar dat weet je dus niet. Maar als een speler als Drogba wel de verdediging van Barcelona kan dollen dan mag je van hem ook wat verwachten toch?

Enige andere mogelijkheid is op een WK zoals Pele (maar die had toen ook geen echte weerstand).

Niet meer dan logisch dat hij niet bij de laatste 3 hoort, hij heeft zich in Europa nog niet bewezen, de Braziliaanse competitie stelt veel minder voor dan de top competities in Europa. Ik wil hem nog wel een keer z'n trukendoos open zien maken tegenover bijvoorbeeld, Puyol, Ivanovic, Terry en Bonucci. Dat zijn pas echt goede verdedigers.

Als ik goals van Neymar zie dan heeft hij vaak een zee van ruimte om op snelheid te komen, en dan is hij niet meer te stoppen als hij wat ruimte voor zich heeft.

Persoonlijk vind ik dat Iniesta de gouden bal moet winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren