Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bilal Basacikoglu maakt overstap naar nummer drie van Turkse competitie

Laatste update:

Bilal Basacikoglu vervolgt zijn loopbaan bij Gazisehir Gaziantep. De 25-jarige vleugelaanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen bij de verrassende nummer drie van de Süper Lig. Gaziantep kan Basacikoglu transfervrij oppikken, aangezien zijn tot medio 2022 lopende contract bij Trabzonspor vorige week werd ontbonden.

Zaakwaarnemer Yalcin Zöhre laat aan Voetbalzone weten dat er eveneens belangstelling was vanuit Saudi-Arabië, de Engelse Championship, Duitsland en van verschillende clubs in de Turkse Süper Lig (onder meer Göztepe, Genclerbirligi en Denizlispor). Basacikoglu heeft er echt bewust voor gekozen om tot het einde van het seizoen bij Gaziantep te tekenen, zodat hij in de zomer eventueel weer transfervrij is. “Tijdens mijn gesprekken met de president van de club werd al snel duidelijk dat zij Bilal graag wilden toevoegen aan de selectie", zo licht Zöhre toe. "Als dan ook blijkt dat de sportieve ambities van de club en onze specifieke voorwaarden matchen met wat wij voor ogen hadden, dan is een keuze snel gemaakt."

De keuze van Basacikoglu is dus gevallen op Gaziantep, dat dit seizoen uitermate verrassend presteert. De ambitieuze club bezet momenteel de derde plaats in de Süper Lig, met een achterstand van vier punten op koplopers Besiktas en Fenerbahçe. Basacikoglu wordt bij zijn nieuwe club ploeggenoot van onder meer Kevin Mirallas, zestigvoudig Belgisch international en voormalig speler van Everton. Met Ricardo Sá Pinto, voormalig trainer van onder meer Sporting Portugal en Standard Luik, arriveert er bovendien een nieuwe trainer bij Gaziantep.

Basacikoglu speelt sinds de zomer van 2018 in Turkije. Kayserispor haalde hem tweeënhalf jaar geleden weg bij Feyenoord, waar hij op dat moment vier jaar had gespeeld. Basacikoglu beleefde bij sc Heerenveen zijn doorbraak in het betaald voetbal, alvorens hij de overstap naar Rotterdam maakte. Sinds januari van 2020 speelde hij voor Trabzonspor, voor wie hij negentien officiële wedstrijden speelde. Vorig seizoen streed Trabzonspor nog nadrukkelijk mee om de landstitel in Turkije. De Storm van de Zwarte Zee eindigde als tweede in de Süper Lig, met een achterstand van vier punten op kampioen Istanbul Basaksehir.

Dit seizoen verloopt echter aanzienlijk moeizamer voor Trabzonspor, dat voorlopig de achtste plek bezet. Trabzonspor versleet dit seizoen met Eddie Newton, Ihsan Derelioglu, Hüseyin Cimsir en tegenwoordig Abdullah Avci inmiddels vier trainers. Met Alexander Sorloth (tegenwoordig spelend voor RB Leipzig), José Sosa (tegenwoordig spelend voor Fenerbahçe), Daniel Sturridge (nu clubloos) en John Obi Mikel (tegenwoordig spelend voor Stoke City) zag Trabzonspor in het vorige kalenderjaar de nodige grote spelers vertrekken. Basacikoglu was mede daardoor gaan twijfelen over zijn toekomst en overwoog gebruik te maken van de optie in zijn contract die hem de mogelijkheid bood om in januari transfervrij van club te wisselen, maar uiteindelijk bereikte beide partijen vorige week een overeenstemming over het ontbinden van zijn verbintenis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sportieve ambities van de club? willen ze geen doelpunten meer maken? Sympathieke vent hoor die Bilal, maar dat hij betaald voetbalt speelt is echt bizar

19 januari 2021 om 11:59

Gaziantep is een team die op counters speelt, 90 minuten verdedigen en alleen maar counteren.Zo winnen ze wedstrijden

19 januari 2021 om 12:48

Ik heb een collega die goud geld heeft verdiend aan Bilal. Als hij bij Feyenoord in de basis stond, hadden ze steevast meer dan 6 corners per wedstrijd. Niet dat ie zo gevaarlijk was, maar Bilal had de gave om elke voorzet niet voorbij zn directe tegenstander te krijgen. Toppertje..

19 januari 2021 om 12:50

Heb je hem nog zien voetballen Retba? Of baseer je dit op 3 jaar geleden? Het zal je verbazen, maar sommige mensen kunnen zich ontwikkelen ik heb hem overigens niet meer zien spelen, dus kan er niks over zeggen

Basacikoglu was gaan twijfelen over zijn toekomst? Denk dat de club eerder twijfelt aan de speler. Niet normaal hoe bergafwaarts het is gegaan. Ondanks zijn slechte resultaten toch elke keer weer een goede club kunnen vinden. Doet die zaakwaarnemer toch goed.

Wat voor belangen zitten achter deze merkwaardige transfer? Zijn zaakwaarnemer zit waarschijnlijk vuistdiep in deze club. Deze Bilal heeft zijn competitiedowlpunt 3 of 4 jaar geleden gemaakt.

Bijzonder dat je als aanvaller die al 2,5 jaar in de Turkse competitie speelt en daarin nog nooit een doelpunt gemaakt heeft bij de nummer 3 van de ranglijst aan de slag kan.

Ze hebben wel een veelscorende aanvaller gehaald die geregeld een assist geeft. Hoe kan je in hemelsnaam een speler als dit scouten die nog nooit statistieken heeft kunnen overleggen die overtuigen?

19 januari 2021 om 12:54

En toch hij is snel en fel. Redelijk aan de bal. Ik zie een degelijke rechtsback in hem uiteindelijk

19 januari 2021 om 13:05

Boekte inderdaad prima resultaten, nam echter ook geen blad voor de mond. Deelde na een wedstrijd een sneer uit aan de president van de club en de volgende dag mocht die vertrekken.

19 januari 2021 om 22:08

Ja en gaf aan dat hij misschien wel wilde vertrekken omdat hij in Saudi-Arabië veel meer kon verdienen (niemand die dat hem kwalijk kan nemen, maar heel netjes was het niet). Overigens maakt hij ook ruzie met elke topclub in Turkije en kwam hij vaker negatief in het nieuws vanwege o.a. uitlatingen in Roemeense kranten over Turkije en het feit dat hij zijn zoon ten onrechte als trainer had laten aanstellen (zonder papieren).

Kortom, een niet al te gekke keuze na al zijn fratsen. Verder een leuke coach, als hij zich eens leert gedragen.

Zulke dingen gebeuren wel vaker in de Turkse competitie: al kan je nog zo'n slechte voetballer zijn. Met een goede zakenwaarnemer kom je altijd wel ergens terecht in Turkije

De Turkse clubs hebben echt enkele hele goede spelers in hun selecties.
Turken uit europa (nederland, duitsland, oostenrijk etc), oude voetballers die voorheen bij topploegen hebben gespeeld en vooral afrikaanse en zuid-amerikaanse voetballers die gewoon een stap hoger kunnen maken.
Als je Bilal vergelijkt met de gemiddelde voetballer uit de turkse competitie dan is hij ondermaats.
Turkse clubs hebben vaak wel het opportunisme om spelers aan te trekken en als het niet loopt raken ze spelers heel makkelijk kwijt. Nederlandse clubs hebben daar meer moeite mee. In Nederland ligt het niveau qua voetbal hoger, dat komt door de opleiding.
Als Bilal bij Feyenoord heeft gespeeld, dan is het wel een goede voetballer denken ze in Turkije. Maar het is anders gelopen.

Leuk zo'n overstap voor hem, van middenmoot naar een team in de top 3.

Wat een flop deze gast,schiet in alle opzichten tekort.
Hij zou beter passen bij een niveau eerste divisie

19 januari 2021 om 16:35

Het ga je goed bilal ik zal je missen als kiespijn.
Eindelijk weg bij ons pfffoooeh

Dit artikel klopt ook van geen kant. Trabzonpsor eind vorig seizoen afscheid genomen van Hüseyin Çimşir, het seizoen afgemaakt met Eddie Newton en toen hij werd ontslagen heeft Ihsan Derelioğlu enkel als interim de honeurs waargenomen.

Niet dat het verhaal er veel beter op wordt, want de aanstelling van Newton sloeg en zijn wissel daarna sloegen al nergens op, maar het zijn twee trainers dit seizoen, zeker niet 4. Vorig seizoen waren het ook er 2 (inclusief 1 van de trainers van dit seizoen dus).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren