Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bijzondere avond Ronaldo: twee doelpunten en aangevallen door veldbestormer

Laatste update:

Portugal heeft maandagavond zonder enige moeite afgerekend met Bosnië en Herzegovina. Het EK-kwalificatieduel eindigde uiteindelijk in 0-5 voor Portugal. Al in de eerste helft werden er vijf doelpunten gemaakt, waaronder twee van wereldster Cristiano Ronaldo. Er stond al weinig meer op het spel in het duel, daar Portugal zich vrijdag af wist te plaatsen voor het EK van 2024 en de Bosniërs al nagenoeg kansloos waren voor EK-kwalificatie. Een opmerkelijk moment vond vlak voor rust plaats, toen een veldbestormer Ronaldo wist te belagen.

Doordat de formatie van Roberto Martínez zich eerder al plaatste voor het eindtoernooi was er ruimte voor het sparen van Portugese spelers. Desondanks verscheen er een ijzersterk elftal aan de aftrap. Onder meer João Cancelo, Rúben Dias, Bruno Fernandes, Rafael Leão en Ronaldo stonden in de basis. Bernardo Silva was een van de sterkhouders die op de bank begon.

Ook aan de kant van Bosnië verschenen enkele bekende namen aan de aftrap. Onder meer voormalig Arsenal-verdediger Sead Kolasinac, middenvelder Miralem Pjanic en Edin Dzeko deden vanaf het begin mee.

In de eerste helft kwamen zij er echter amper aan te pas. Al binnen vijf minuten stonden de Portugezen op voorsprong door een benutte strafschop van Ronaldo, nadat een verdediger van Bosnië hands had gemaakt in de eigen zestien: 0-1. Enkele minuten later mocht de aanvaller met een heerlijk stiftje al aantekenen voor zijn tweede van de avond: 0-2.

Portugal haalde de rem er ook niet meer vanaf in de eerste 45 minuten. Vanuit de zestien was het eerst Fernandes die er 0-3 van maakte. De middenvelder van Manchester United was daarna zelf de aangever op de 0-4 van Cancelo, die een prachtige aanval over meerdere schijven af mocht ronden.

Ronaldo was niet alleen met zijn twee doelpunten het middelpunt van de aandacht. in de 39ste minuut besloot een toeschouwer het veld op te rennen richting de sterspeler, die zich bij de rand van het veld bevond. Daar werd hij belaagd door de 'supporter', die al snel werd ingerekend door de aanwezige stewards.

Op slag van rust ging Portugal, ondanks het incident, verder waar het gebleven was. Middenvelder Otávio werd op randje buitenspel de diepte ingestuurd, alvorens hij aflegde op João Félix. De aanvaller van FC Barcelona schoot vervolgens knap raak met buitenkantje voet: 0-5.

In het tweede bedrijf namen de Portugezen zichtbaar gas terug. Grote namen als Ronaldo, Leão, Fernandes en Félix werden naar de kant gehaald door bondscoach Martínez. Onder meer Diogo Jota en Rúben Neves vielen in. De wissels richtten echter weinig meer uit, waardoor de 0-5 tussenstand tot eindstand werd gepromoveerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De goat is weer goed op dreef hoor

Wat was Portugal oppermachtig vandaag en met dit team zeker een kanshebber om het EK te winnen. Wat een fenomeen is Ronaldo toch. Hij blijft maar scoren en dat op z’n 38e. Eén van de beste voetballers ooit.

16 oktober 2023 om 23:00

Eeuwig zonde dat Portugal niet eerder afscheid nam van die oude trainer. Dan had ik ze ook wel een goede kans gegeven om verder te komen op het afgelopen WK.

16 oktober 2023 om 23:12

Het afgelopen WK, het afgelopen EK en wat mij betreft ook het WK van 2018 in Rusland hadden ze verder kunnen en moeten komen zonder Fernando Santos.

16 oktober 2023 om 23:24

Ik was een lange tijd tegen Ronaldo omdat hij bij United speelde, maar wat heeft deze man mijn respect afgedwongen. 38 Jaar, geen gram vet en nog zo gretig. Geweldig atleet is dit.

17 oktober 2023 om 09:44

Haha omdat hij bij United speelde? Dan ga ik er stiekem even vanuit dat je nog geen baard in de keel hebt, anders is dat wel heel treurig.

aangevallen? man wou gewoon een selfie, je ziet nog de telefoon in zn hand en een al nassr shirt

16 oktober 2023 om 23:00

En ook dan ben je gewoon een veldbestormer, waarvan je de intentie niet weet.Een normale supporter blijft namelijk op zijn plek en haalt het niet in z'n hoofd het veld te "bestormen".

ballon d'or loading...



Portugal machtige selectie hoor. CR7 die gewoonlijk zijn ding doet. Hoe speelde Felix en Cancelo? (Los van dat ze scoorde/assist gaven).

16 oktober 2023 om 23:11

Ze speelden beiden prima. Cancelo weinig/geen balverlies en Felix heeft naast z'n goal en assist ook de penalty veroorzaakt.

Ze hadden veel eerder van Coach moet wisselen.. Portugal loopt echt als een machine

Wat is Ronaldo toch zo goed! Hij heeft al 8 goals gemaakt voor Portugal in de EK Kwalificatie reeks, gaat lekker zo. Heel het elftal is trouwens lekker op dreef. En vooral die 9-0 thuis tegen Luxemburg was het hoogtepunt, ja en dat was zonder Ronaldo, zonder hem kan het dus ook. Leuk om te zien dat ze met bijna elke land uit hun poule afrekenen met grote cijfers.

17 oktober 2023 om 00:58

De motor is toch wel Fernandes.
7 goals en 5 assists. Meste assists in 2023 tot nu toe van alle middenvelders voor club en land en dan zijn er mensen die hem overschat of niet goed genoeg vinden.

Zou toch een schande zijn mocht Portugal niet bij de laatste 4 eindigen op het komende EK, wat een selectie hebben die zeg, ook al hebben ze nu tegen zeer zwakke landen gespeeld, ze zijn elke keer oppermachtig en winnen 9 van de 10x dik. Ronaldo die nog altijd zijn goals blijft scoren, maar straks moet er wel nog een schepje bovenop tegen de betere landen.

17 oktober 2023 om 06:29

Echt een doelpunten machine Ronaldo. Met dit team moeten ze de finale halen. Ik ben ook benieuwd als Ronaldo tegen betere landen dit kan.

Met 40 goals topscorer van Europa in 2023. Absolute legende!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren