Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bijl gaat de boeken in: ‘Ik denk dat ik er nog lang aan herinnerd zal worden’

Laatste update:

Met een 1-2 zege tegen ADO Den Haag kende FC Emmen zondagmiddag een succesvol Eredivisie-debuut. Glenn Bijl nam na 37 minuten op schitterende wijze de openingstreffer voor zijn rekening en was zo verantwoordelijk voor het eerste doelpunt ooit van Drenthenaren op het hoogste voetbalniveau van Nederland.

De middenvelder beproefde op slag van rust van grote afstand zijn geluk en zag de bal uiteindelijk in de verre hoek binnenvallen. "Ik denk dat ik er nog lang aan herinnerd zal worden", reageert hij na afloop voor de camera van de NOS. "Ik woon in Stadskanaal en dat is niet zo ver. Het is mooi dat iemand uit de buurt de eerste goal maakt."

Na het openingsdoelpunt van Bijl verdubbelde Anco Jansen nog in de eerste helft de voordelige marge voor Emmen. Sheraldo Becker deed na een uur voetballen wat terug namens ADO, maar de zege ontging de promovendus uiteindelijk niet meer. "De blijdschap overheerst natuurlijk. Met een puike teamprestatie en een terechte overwinning vind ik. Dit kan je in je stoutste dromen niet bevroeden. Maar ik denk wel dat het een verdiende overwinning was", aldus Emmen-trainer Dick Lukkien.

In de slotfase werd Emmen nog ver teruggedrongen op eigen helft. "Ik ben trots dat we hebben kunnen laten zien waar we voor staan. Daar waar mogelijk voetballen. Natuurlijk word je dan in gedeeltes van de wedstrijd teruggedrongen. Dan is het overleven en ik denk dat we dat in het slot van de wedstrijd goed gedaan hebben", besluit Lukkien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk begin voor Emmen! Ook leuk omdat ze bij ADO dachten dat ze een makkelijk begin zouden hebben en een beetje laatdunkend over Emmen spraken. Toch vrees ik dat ze nog een heel karwei wacht om volgend jaar nog steeds in de Eredivisie aanwezig te zijn. Laatste plaats ontlopen zou zomaar kunnen, maar in de play-offs kunnen zullen ze waarschijnlijk een zwaargewicht treffen.

12 augustus 2018 om 17:56

Als je dat interview met Thijmen Goppel bedoelt, daar is helemaal niets laatdunkend aan. Dat is gezegd met een flinke knipoog maar helaas is het niet iedereen gegeven om dat in te zien of ze willen het niet inzien om het naderhand aan te grijpen om kritiek te leveren.

Geweldige prestatie en hartstikke leuk voor Emmen om de allereerste eredivisie wedstrijd direct te winnen.

De eerste drie punten zijn binnen. Nog 31 te gaan! Her en der punten sprokkelen dit seizoen, maar goed hiermee begonnen.

12 augustus 2018 om 19:43

Niet zo bescheiden, op dit moment al drie keer meer punten dan de gedoodverfde kampioen dus je doet gewoon mee om de titel.

14 augustus 2018 om 12:46

Ja maar dat gaan we zeker niet volhouden (hoop ik als Ajax fan)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren