Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij Ajax is het ieder voor zichzelf, daar moet je tegen kunnen’

Laatste update:

Mike van der Hoorn slaagt er voorlopig ook in zijn tweede seizoen bij Ajax niet in om de verwachtingen in te lossen. De 22-jarige centrumverdediger werd vorig jaar zomer voor 3,8 miljoen euro van FC Utrecht overgenomen, maar ondanks de hoge transfersom slaagt hij er niet in om een basisplaats in het team van Frank de Boer te veroveren.

Het Algemeen Dagblad zette enkele defensieve mismatches uit de Ajax-geschiedenis op een rij. Ruud Kras ging in de zomer van 2001 van FC Volendam naar Ajax, maar speelde niet één competitieduel. “In voetballend opzicht moest hij nog het nodige leren, zeker als je bij Ajax gaat voetballen. Daar wordt meer gevraagd”, reageert Henk Wisman, die toentertijd trainer van FC Volendam was. “Je ziet het aan Van der Hoorn, die moet sneller de juiste keuzes maken.”

“Als je bij Ajax komt, moet je bravoure hebben. Daar is het ieder voor zichzelf. Ook daar moet je tegen kunnen.” Het dagblad somt verder onder meer Rob Wielaert op. Ajax zag in de verdediger een man met gezag en leiderscapaciteiten; het werd echter geen gelukkig huwelijk. ‘Door een combinatie van factoren’, zo stelt Wielaert. “Ajax was in die periode los zand en dat bleef het. Ik heb zelf nooit mijn niveau gehaald in dat eerste half jaar, toen ik nog in de basis stond.”

Mike van der Hoorn is een miskoop

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is nog veels te vroeg om Van der Hoorn af te schrijven want die beste man is pas 22 maar wat hij tot nu toe laat zien is toch wel teleurstellend, van de afgelopen wedstrijden valt iedereen over Viergever maar jullie dachten toch niet dat Viergever van het niveau Ajax zou zijn? snap sowieso niet waarom Ajax uberhaupt Viergever heeft gehaald, denk meer voor de breedte.

Van Van der hoorn had ik wel meer verwacht in tegenstelling tot Viergever, zijn manier van verdedigen bevalt me niet, hij verdedigt als een mietje, iemand met zijn postuur hoort spitsen op te eten.

Denswil is opbouwend wat beter en durft meer, ben wel van mening dat van der hoorn of denswil gewoon aantal wedstrijden achtereenvolgend in de basis moeten staan voordat we over ze kunnen oordelen, maar wat Van der hoorn laatste tijd laat zien zou ik het niet aan durven hem 10 wedstrijden achter elkaar te laten spelen, dat gaat een hoop punten kosten, zelfs bij Jong Ajax vind ik hem niet denderend.

3 december 2014 om 08:11

Wauw komkommertijd op de sportredactie van het ad? Heb het artikel niet gelezen maar als ze in een serie defensieve mismatches uitkomen op Ruud kras ( ? ) en Rob wielaert hebben ze niet echt een trend gevonden. Afgelopen jaren Ajax steeds kampioen door meest solide verdediging. In dat opzicht ziet het er nu goed uit voor Feyenoord. Maar we hebben ook geleerd dat de tweede seizoenshelft er geregeld heel anders uitziet. Zo kreeg Ajax de eerste helft van het seizoen dikwijls 2x zoveel tegengoals als in de slothelft.

Inderdaad te vroeg om Hoorn af te schrijven. Dat deden we ook massaal met Blind na een aantal beslissende fouten en die speelt nu toch bij een topclub. Daarbij kun je even goed naar Vertonghen wijzen die ook elke fout maakte die een jonge centrale verdediger kan maken. Het gaat erom of Veltman. Vd hoorn, Denswill, van die fouten leren en er sterker uitkomen. Als wij ze dan wat geduld en vertrouwen geven, en als de aanvallers er dan eens eentje extra inschieten, komen twee van die drie er wel door.

3 december 2014 om 09:54

Klein verschilletje is wel dat Veltman en Denswil ook al een paar hele goede momenten/wedstrijden hebben gehad voor Ajax (veltman wat meer dan Denswil). Van der Hoorn heeft sinds zijn komst niet 1 hele goede wedstrijd gespeeld. Hij lijkt zelfs een stuk minder dan 1,5 jaar terug.
Maar we hoeven ons niet druk te maken. Deze technische staf heeft wanneer ze potentie zien heel veel geduld. In de ogen van veel mensen soms wat te veel geduld. Maar in de gevallen van Blind en nu weer Andersen ben ik daar maar wat blij om.

3 december 2014 om 09:57

ik vind het helemaal geen slecht artikel. de kwestie vd Hoorn bewijst maar weer eens hoe moeilijk het is om als buitenstaander bij Ajax te slagen. Zeker als verdediger. De manier van spelen, de druk, de ruimte achter je verdediging...allemaal dingen waar jongens uit de eigen opleiding het best tegen bestand zijn.
En daarbij is het geduld met jongens van buitenaf van de eigen aanhang al helemaal kort te noemen. En hypen om daarna volledig af te branden is iets wat de media in NL tegenwoordig standaard doet, denk aan: vd Wiel, v Rhijn, de Vrij, Martins Indi, Bruma enz enz

3 december 2014 om 10:39

@ Clarkkent2

Dat vind ik helemaal niet bewezen, tenminste niet zo stellig zoals jij dit beweert. Het is toch altijd wel opmerkelijk dat je dit soort uitspraken altijd hoort van spelers die niet goed genoeg zijn/waren of die zich groter voelde dan de club. Er is sinds 2001 verschrikkelijk veel verandert bij Ajax en als je naar de meeste spelers vandaag de dag luistert is er genoeg hulp verkrijgbaar binnen de club mocht een speler hulp nodig hebben. Dus zo alleen zal hij er niet voor gestaan hebben, maar uiteindelijk zoals bij alle zaken in het leven moet je het toch zelf doen.

Daarnaast hoe onterecht het wellicht soms ook is; krijgen spelers die afkomstig zijn uit de eigen stad/omgeving/opleiding (jongens van de club) altijd een beetje meer krediet, maar dat werkt bij alle clubs zo. Vaak word er goed betaald voor spelers die gehaald worden en word er dus automatisch meer van hen verwacht, ook hier gaat het er bij Ajax niet anders aan toe als bij welke andere club dan ook.

Natuurlijk klopt het dat er ook een bepaalde "hardheid" is, maar dat hoort ook bij een topclub iets wat in top competities en bij hun topclubs nog tig keer harder is. Wanneer je daar bij Ajax al niet tegen kunt word het voor de meeste spelers (enkele uitzonderingen daar gelaten) het ook heel moeilijk om zich (bij andere topclubs) in andere (top) competities staande te houden.

Het hypen en het ongeduldig zijn gebeurd op dezelfde schaal bij zo´n beetje elke andere club (zowel nationaal als internationaal). Daar worden talenten/gehaalde spelers net zo goed gehyped en neergesabeld wanneer het iets minder gaat, dat is echt niet iets wat alleen bij Ajax gebeurd.

In het geval van van den Hoorn kunnen we nu wel langzaam tot de conclusie komen dat hij niet goed genoeg is voor het niveau wat Ajax nastreeft. Iets wat velen al riepen toen bleek dat Ajax serieuze belangstelling in hem had. Sommigen spelers hebben inderdaad (meer) tijd nodig, nu weet ik wel dat het "voetbal" vaak ook te ongeduldig en opportunistisch is. Alleen het hoeft toch niet altijd jaren te duren bij elke speler voordat je kunt/mag concluderen dat een speler niet goed genoeg is voor het niveau wat de desbetreffende club nastreeft ? Nu weet ik wel dat die balans moeilijk is te vinden is, maar ik vind ook dat men tegenwoordig te vaak doorschiet in zaken waarin men verwijst naar spelers die langer de tijd nodig hadden.

We willen tegenwoordig ook allemaal in Nederland dat spelers eerder gaan pieken. Dat houdt ook in dat je minder ruimhartig moet zijn in het toestaan van fouten; en dan met name de typische Nederlandse kwaaltjes.

3 december 2014 om 11:01

Het jammere is dat vd Hoorn niet zijn duelkracht uit zijn Utrecht tijd laat zien, ik denk dat het vooral met zelfvertrouwen te maken heeft. Je ziet het aan Veltman die is bij a 20cm kleiner maar lijkt op het veld groter gewoon doordat hij uitstraling heeft.
Ik krijg nu ook mijn bedenkingen of vd Hoorn het voetballend wel aan kan en ik denk dat hij dat zelf ook voelt en dat daar zijn gebrek aan zelfvertrouwen uit voort komt.

Maar geef de beste man de tijd, qua fysiek is een centrum vd Hoorn Denswill nog steeds de beste optie.

Vd Hoorn verdedigde slecht tegen psg maar wat me opviel hoe groot hij is, normaal torent Zlatan boven iedereen uit maar vergeleken met vd Hoorn leek ie maar klein.

Dus Mike de krachthonk in vraag om individule training met Jaap techniektraining met Dennis, en ik zie nog mogelijkheden.

Robbie Wielaert, bij ons bij Twente eem rots in de branding maar eigenlijk kwam hij lengte en snelheid te kort. Zelfde gold voor Kennedy, was bij twente de sterspeler en bij Ajax stond hij niet eens basis.

Gaan we nu zo praten? Van den Hoorn komt zwaar te kort. Of moeten we hem een half jaar laten spelen? En vervolgens elke week punten mislopen. Ik heb zoiets nog nooit gezien. Mike komt gewoon te kort. Dat kan net als wielaert.

3 december 2014 om 11:18

@ ahjacied

Helemaal mee eens. Het klopt dat het voetbal is doorgeschoten in het "te snel" afschrijven van spelers, alleen nu heb ik het gevoel dat we weer te veel doorslaan in spelers "de tijd gunnen". Je hoeft toch niet altijd jaren uit te trekken bij elke voordat je kunt/mag concluderen dat een speler niet goed genoeg is voor een bepaald niveau.

Mike vd hoorn is een grote sterke verdediger maar eigenlijk zijn hij em veltman het zelfde, ze maken allebei domme f-jes niveau fouten

3 december 2014 om 10:35

Er is echter wel 2 grote verschillen. Veltman heeft aangetoond een hoog niveau te kúnnen halen (Celtic uit is daar een goed voorbeeld van) en vd Hoorn vooralsnog niet en al helemaal niet in een (Jong)Ajax-shirt.. Daarnaast kan Veltman ook nog eens prima voetballen, bij vd Hoorn krijg ik wel eens het gevoel dat hij alleen kan koppen en dat hij met de bal aan de voet geen idee heeft wat hij doet/moet doen..

3 december 2014 om 10:46

Veltman is in CL wedstrijden ook vaak niet al te best hoor, veel te snel rood pakken, domme overtreding en nog eens aan de kleine kant, kan goed voetballen maar dan kan hij beter midenvelder worden.

3 december 2014 om 11:21

@ maurootje

Bij Veltman valt er absoluut nog een hoop te verbeteren en dan met name zijn fysieke gesteldheid. Alleen tot nu toe heeft Veltman het wel vaker later zien op (hoog) niveau redelijk mee te kunnen, iets wat bij van den Hoorn alles behalve het geval is.

3 december 2014 om 13:44

Alleen kan koppen? In z'n eigen goal ofzo. Een ver edelde doelpaal is het

Ajax heeft een grote fout gemaakt door hem te halen, nu maar het beste ervan maken.

Ach ja, liever een foutje van 4 miljoen dan van 16 mlijoen moeten we maar denken.

3 december 2014 om 10:00

Achteraf lijkt het inderdaad geen versterking voorlopig. Toch vond ik de aankoop prima. Een groot verdedigend talent uit Nederland die bovendien fysieke eigenschappen heeft die meestal bij Ajax ontbreken. Ik denk dat Ajax altijd oog moet blijven houden voor zulke talenten. Dat ze niet allemaal slagen is helaas onvermijdelijk.

3 december 2014 om 12:20

Op 5 juni 2013 schreef ik:
"nou, van mij mogen ze vd Hoorn houden, ik vind hem echt niet goed, sorry dat ik het zeg.

Hij speelt bij -21 bijna niets maar toch is hij bij vrijwel alle tegendoelpunten betrokken en tegen Spanje werkt hij hem er voor open doel nog niet in."

Hij stond trouwens ook een keertje op Dumpert met een eigen doelpunt.

Het was helemaal niet gek om hoorn te halen. Fysiek sterk, jong en een van de betere cv's destijds in de eredivisie. Dat ie zich niet doorontwikkelt bij Ajax is jammer, maar dat kan helaas gebeuren.

Wat een populistische onzin altijd in dit verschrikkelijk pessimistische landje.
Mike speelt zelden in de basis wordt daarna meteen weer met de grond gelijk gemaakt.

Hetzelfde overkwam Andersen vorig jaar. Alle haters stonden dan meteen vooraan om hem compleet af te zeiken. Met wat vertrouwen speelt die jongen nu een stuk beter.

Het zelfde gebeurd nu met van der Hoorn. Die jongen kan het best alleen hij heeft Veltman voor zicht staan en krijgt dus nooit de kans om wat ritme/vertrouwen te kweken.

Ik heb van der Hoorn ook nog niet afgeschreven. Alleen vraag ik mij af of hij centrale verdediger moet blijven. Ik zou hem wel eens willen zien als verdedigende middenvelder. Trouwens, mocht het niet lukken met hem dan kan hij altijd nog bij een andere club terecht. Hij is echt te goed voor de Jupiler League.

3 december 2014 om 10:39

CVM? Bij Ajax wil je een CVM zien met voetballend vermogen en dynamiek, beide heeft Mike totaal niet. Vd Hoorn is op CVM op z'n hoogst een breker. Dan zie ik nog liever Veltman CVM staan, die is veel wendbaarder en kan tenminste voetballen..

Allemaal heel leuk AD, maar ze doen net alsof er sinds de revolutie niks veranderd is, kras en wieleart waren beide actief onder het oude beleid, de suggestie dat er met vd Hoorn ook zo omgegaan wordt en dat de huidige sfeer hetzelfde is, slaat nergens op! Van der Hoorn is nog jong en is vertrouwen in hem binnen de club, ik geloof ook in hem, speelde tegen PSG niet slecht.

Ik zie juist een andere trend Cillessen en Serero werden voor bedragen rond de 3 miljoen gehaald maar hebben beide twee jaar nodig gehad om een bepalende speler te worden. Duarte en van der Hoorn hebben ook die tijd nodig evenals Zivkovic.

We moeten niet allemaal die verschrikkelijke wijsneus van een Valentijn Driessen achterna lopen
v/d Hoorn moet je inderdaad niet gelijk afschrijven want iedere nieuwe speler bij Ajax heeft het lastig hij had een heel goed seizoen bij Utrecht maar Utrecht is geen Ajax daar wordt meer gevraagd dus gun deze jongen tijd maar als ik nu al die wijsneuzen allemaal hoor hij heeft het niveau niet hij is een watje hij kan niet verdedigen als die mensen die dat zeggen weten zelf amper dat er lucht in een bal zit .

Ja flair moet je hebben als je voor Ajax speelt.
Helaas is dat nu ver te zoeken mis de arrogantie en de echte wil om t winnen. IK ben de beste!!
Is al heel lang weg hoor en ik kan het weten.

Oleguer is nog het beste voorbeeld van mislukte verdedigers bij Ajax. Verdedigend vond ik hem wel sterk maar er werd van hem verwacht dat hij de hele opbouw verzorgde en dat kon hij niet.

Er kan best nog wat gebeuren met vd Hoorn. Paar ongelukkige tegendoelpunten waar hij nu op afgerekend word. Hij is pas 22 jaar dus ik heb nog wel vertrouwen. Denk dat hij er eerder komt als Denswil. Vond het toen wel heel gek dat Ajax voor vd Hoorn koos en niet voor Van Dijk. Die was namelijk ook al verder qua voetballend vermogen en als ik het goed heb zelfs goedkoper.

Wauw serieus? Zijn er ook een paar die vd Hoorn geen miskoopvinden?
Die jongen kan er werkelijk he-le-maal niks van. En stuur die knoeiers van az ook maar weg.
Doei

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren