Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij Ajax blijft de onrust regeren, de koppositie in de Eredivisie ten spijt’

Laatste update:

Nadat Ajax vier keer op rij kampioen van Nederland werd, moest de landstitel afgelopen seizoen aan PSV gelaten worden. Op dit moment staat de ploeg van trainer Frank de Boer wel weer op de eerste plaats in de Eredivisie, maar in sportief opzicht gaat niet alles goed in Amsterdam.

/

Op financieel gebied heeft Ajax weinig te klagen: “22 miljoen winst, 110 miljoen eigen vermogen, 105 miljoen omzet, een nieuwe hoofdsponsor voor jaarlijks 8 miljoen en een extra subsponsor voor 2,5 miljoen euro per jaar”, somt chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen op in zijn column. “Welke voetbalclub wrijft zich niet in zijn handjes als je met zulke bedragen naar buiten kan treden?”, vraagt de journalist zichzelf af. “Zelfs als het sportief een onsje minder gaat.”

Driessen geeft zelf het antwoord: Ajax, mede omdat diverse oud-spelers in de organisatie niet allemaal op één lijn zitten. Tussen De Boer, zijn assistent Dennis Bergkamp, Wim Jonk (hoofd jeugdopleidingen), Edwin van der Sar (commerciële zaken) en Marc Overmars (spelerszaken) botert het lang niet altijd. “Dan is er nog de ziekmelding van Bryan Roy, die met Ajax steggelt over een vergoeding voor contractontbinding. En praat assistent-trainer Bergkamp nauwelijks met zijn collega Orlando Trustfull. Resumerend: bij Ajax blijft de onrust regeren. De koppositie in de Eredivisie ten spijt.”

Denk je dat Ajax dit seizoen kampioen van Nederland wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap er nog steeds geen ene reet van.
Waarom er niet is geïnvesteerd is in ervaring voor de basis. Ajax had Europees mee kunnen doen.
Echter worden er alleen spelers gehaald voor toekomst en die nog moeten groeien.

Voor de eredivisie is dat leuk echter was het nu de tijd om stappen te maken in europa

19 oktober 2015 om 12:01

Het verhaal is al jaren bij ajax dat ze iets aan het bouwen zijn. Maar zodra er een nieuw talent klaar staat krijgt deze weer de voorkeur tegenover toch vaak meer ervaren en sterkere spelers.

19 oktober 2015 om 12:09

Daar komt ook nog eens bij dat Ajax elk jaar opnieuw moet beginnen, behalve dit jaar: elk jaar gaan er bepalende spelers weg en lijken de nieuwe spelers steeds jonger te worden. Als Bazoer, El Ghazi, Riedewald, Fischer en Klaassen een periode blijven, dan houd je een goede kern over om echt op te bouwen. Daar om heen nog ervaren mannen en je bent geen flater meer in Europa.

19 oktober 2015 om 12:16

Maar blijven deze spelers ook tot het nodig is? Ik wil het wel weer zien. Ajax moet tovh proberen wat meer ervaren jongens op te stellen

19 oktober 2015 om 12:16

Dat is niet helemaal waar. Jonk geeft ook aan dat er wel degelijl geïnvesteerd kan/mag worden, mits deze speler iets toevoegd en niet zoals Viergever, Sana, Duarte, Hoorn of Sinkgraven die ook in je jeugd rondlopen. Hij bedoeld meer een Gudelj of zoals PSV natuurlijk Moreno, Guardado en de Jong heeft gehaald. Toen Ajax Sana kocht voor 3 ton, hebben ze 3 wedstrijden plezier beleeft en alles af kunnen schrijven later. Op dat moment kocht Twente Tadic voor 6 miljoen, maar de verkoop ervan levert al meer op en de wedstrijden met hem waren een genot. Dus dat is een diepteinvesteringen Sana een breedteinvestering. Overmars ziet het gewoon niet, hij zat zondag bij Kees met de ziel onder zijn arm en lulde alls krom wat recht was.

19 oktober 2015 om 12:36

Overmars ziet het misschien wel, maar zoals hij ook al aangaf: 3 jaar geleden was de financiële bodem in zicht. Drie jaar geleden kocht Ajax Sana (overigens wel 1 miljoen winst) omdat de flanken slecht bezet waren en er te weinig dreiging was. Ajax kon niet voor 6 miljoen kopen, Twente achteraf gezien ook niet, maar Overmars was toen al bezig met financiële orde. Vd Hoorn is een verkeerde koop geweest, hij is gehaald als toekomstig basisklant maar heeft gewoon niet het niveau gehaald: van Dijk was beter geweest. Sinkgraven is echt afwachten, die lijkt het niveau wel aan te kunnen maar wordt voorzichtig gebracht mede door zijn leeftijd en vorm.

19 oktober 2015 om 13:05

3 jaar geleden was er al een bedrag van 50 miljoen zei Iwan van Duren gisteren bij SV. Dit kon je hewoon terug zien. Tevens haal je sinkgraven op een overbezet middenveld waar Nouri en van de Beek erachter zitten, die worden gezien als grote talenten. Dan snap ik de frustratie van Jonk zeker wel.

19 oktober 2015 om 13:10

Ik denk dat er drie jaar nog zooi opgeruimd moest worden van de wanbesturen voor Overmars. Anders zou Overmars dat verzinnen, lijkt me een beetje gek.

19 oktober 2015 om 16:56

Kritiek van Cruyff was destijds dat je geen spelers mag kopen die niet veel beter zijn dan je eigen jeugd en eigen jeugd in de weg kan zitten. Ervaring wordt niet naar gekeken, alleen maar naar potentie.

Nu zit Ajax op het punt dat er genoeg geld is, er genoeg jeugd door breekt maar de RvC geen grote transfer sommen beschikbaar wil stellen en ook het salaris plafond te laag is om toppers aan te trekken.

De staf bij het eerste wil een top spits kopen voor 10-15 miljoen plus dat die een hoger salaris zou mogen verdienen. De jeugdopleiding wil meer geld voor haar plannen en liever geen aankopen. Overmars zat daar tussenin maar heeft inmiddels de kant van de Boer gekozen. De RvC staat achter Cruyff / Jonk. Overmars halveerde het geld dat Jonk vroeg, Jonk boos. De RvC weigerde Overmars geldt voor een top spits te geven, dus kwam Sanogo.

Oplossing is vrij eenvoudig, geef Jonk zijn extra geld en koop een top spits voor 15 miljoen plus een dik salaris. Iedereen weer blij.

Beleid van ajax is wel veelzeggend vllr het bederlandse voetbal, zoveel geld en toch hebben Feyenoord en PsV doodleuk de aansluiting gevonden weer met de top. En waar bij ajax word gezegd dat er geen toppers gehaald kunnen worden, tekenen er toch verschillende toppers bij psv en feyenoord een contract dit jaar. Ben benieuwd of ajax het financiele voordeel nog kan gebruiken.

19 oktober 2015 om 12:04

Overmars heeft daar zondag bij DTVK op gereageerd. Ajax heeft op dit moment inderdaad het geld om dat soort spelers te halen, maar hij gaf als voorbeeld al aan hoe moeilijk het is om een creatieve buitenspeler te zoeken. Eentje die 2 man kan passeren, die dreigend combineert met rendement, maar dat soort spelers zijn heel moeilijk te vinden. En als je ze vindt, zien ze de Eredivisie meestal niet zitten.

19 oktober 2015 om 12:08

Natuurlijk is het moeilijk, maar daarom zit hij ook op die positie en niet de eerste de beste. Het is ook een kwestie van kansen zien waar anderen dat niet zien.
Elia is zo'n buitenspeler, moeilijke jongen af en toe, maar feyenoord heeft met hem heel bewust een plan gemaakt en dat lijkt te werken. Het kan toch niet onmogelijk zijn om kwaliteit te halen?

19 oktober 2015 om 12:09

Maar ondertussen contracteren Feyenoord en PSV wel Pereiro en Elia. Nou zeg ik niet dat zulke buitenspeler onder elke steen liggen en aan elke boom. Maar welke namen zijn er uit de hoge hoed van overmars komen rollen?

19 oktober 2015 om 12:13

Denk bijvoorbeeld aan Lens. Stond 3 jaar geleden al in de belangstelling, maar toen had Ajax het geld niet. Er zullen vast wel spelers de revue gepasseerd zijn, maar daar hoor je meestal niet van.

19 oktober 2015 om 12:14

En de vraag is natuurlijk ook of Ajax een speler als Elia wilt halen. Tuurlijk heeft hij kwaliteit, maar als je het mij vraagt had je dan net zo goed Kishna kunnen laten blijven. Veel talent/kwaliteit, maar niet constant genoeg.

19 oktober 2015 om 12:14

@Flash: Elia is geen topper meer, moet zich opnieuw bewijzen, doet dit ook, maar is/was absoluut geen topper meer. Moreno is ook geen topper maar wel een degelijke verdediger. Guardado wordt overgenomen van Valencia, doet het boven verwachting goed, maar was absoluut geen topper op het moment van aantrekken. Zeg nu eens zelf, hoelang is het wel niet geleden dat er werkelijk een topper aangetrokken is door de top-3 in Nederland.

19 oktober 2015 om 12:18

Elia is voor eredivisie begrippen toch een topper. Datzelfde geld voor guardado en ook moreno. Dirk kuyt past ook in dat rijtje. Daar kun je het mee oneens zijn. Maar ze hebben zich toch al gelijk bewezen als 1 van de betere voetballers in de eredivisie.

19 oktober 2015 om 12:42

Overmars is niet geschikt voor zijn rol, kwam.op tv ook erg onzeker over.

19 oktober 2015 om 12:45

@Thierryer ja en dat is dan dus weer de johan cruijf revolutie. Waar er ex-spelers die posities bovenin moeten bekleden. Ongeacht hun vaardigheden.

19 oktober 2015 om 13:04

Jemig, ik ben er van overtuigd dat als Elia en Perreiro nu bij Ajax zouden spelen en dezelfde statistieken zouden overleggen dat iedereen ze een miskoop zouden vinden. Zoveel bijzonders laten die toch nog niet zien? Als een Dijks en Gudelj daarentegen bij Feyenoord hetzelfde laten zien dan zou Ajax weer hebben zitten te slapen. Negatief gelul.

19 oktober 2015 om 13:16

statistieken, statistieken en nog eens statistieken. maar we zien toch allemaal ook wel de werkelijkheid bij de wedstrijd en potentie in de spelers. de manier waarop deze statistieken zijn gemaakt. Dijks en Gudelj spelen nog niet erg sterk, dat jij zegt dat ajax dan heeft zitten te slapen is natuurlijk slap gelul. je gaat vanuit dat niet is gebeurd en noemt het allemaal daarom negatief gelul. ik denk dat je het op dat moment toch echt wel over jezelf hebt.

19 oktober 2015 om 13:27

Joostfan

Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb gisteren in een 0-5 feyenoord bij rust een elia nauwelijks gezien, terwijl de rest een hoog niveau haalde. En inderdaad leuke speler Pereiro, maar is deze nu echt zoveel beter als een younnes die niet eens 1/3 van hem kostte?

19 oktober 2015 om 13:42

@ Afca_proud

Ik word een beetje moe van Overmars die zich verschuilt achter die "moeilijkheid factor", simpelweg omdat hij en de Boer zelf aan het einde van vorig seizoen toegaven niet serieus gescout te hebben naar gedegen internationale ervaring en/of naar gerichte aankopen die sterktehouders moesten vervangen. Hij is gewoon te lui om te scouten, wat ook wel blijkt uit het feit dat er elke keer geen schaduwlijstjes voorhanden waren, iets wat hij overigens ook zelf heeft toegegeven.

Je kunt je dus niet achter dat excuus verschuilen als je het niet eens serieus geprobeerd hebt, daar komt nog bij dat de eerste taak van de "directeur voetbalzaken" zou zijn om voor eens en altijd de onvrede bij de scouting op te lossen (plan Coronel en de revolutie). Onder Overmars is die onvrede alleen nog maar groter geworden, het scouting apparaat kan zijn bloed wel drinken, tot aan de vorige winterstop gaf de scouting over elke door hem gehaalde speler een negatief advies af.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat hetzelfde ook op wat hij haalde vanaf de vorige winterstop. Ook de "toekomst" heeft hij tegen zichzelf in het harnas gejaagt, dus ja: dan word het wel heel moeilijk. Zelf heeft hij ook al bewezen totaal geen internationaal netwerk te hebben of over een goed scouting oog te beschikken. Hij lapt structureel het originele beleid aan zijn laars, en heeft ondertussen ook al meer dan dertig miljoen door de plee gespoeld.

Wat dat betreft vond ik het ook een beschamende vertoning bij Fox, Overmars is gewoon niet geschikt voor de functie die hij bekleed en gelooft ook niet in de visie van Cruijff. Het is verdorie nu al de zoveelste keer dat er (technische) bestuurders zitten die voordat ze hun baan kregen zeiden het beleid te zullen gaan uitvoeren; alleen zodra ze hun baantje hadden daar vrijwel meteen vanaf stapte.

Ik moet mijn eerdere woorden over Bergkamp terug nemen, uit eerdere berichtgeving leek het alsof hij in het kamp van de Boer en Overmars zat. Iets wat ik merkwaardig vond omdat hij met Cruiff en Jonk tot in de rechtbank voor de revolutie vocht, maar gelukkig zit hij nog het in mijn ogen juiste kamp. Overmars moet echt zijn biezen pakken, of hij nu zelf opstapt of ontslagen word maakt mij niet zoveel uit, hij is een rotte appel (net zoals Slop) binnen Ajax, die ook niet eens geschikt is voor deze functie. Helaas ben ik bang dat hij voorlopig nog lekker blijft zitten met alle gevolgen van dien,

19 oktober 2015 om 15:00

@thierryer 'kwam op tv ook erg onzeker over'. Het is ook niet een situatie waar je uberhaupt ff lekker ontspannen over gaat zitten praten.

19 oktober 2015 om 12:28

@flatsh Dat zijn geen toppers. Of denk je dat een ploeg in het buitenland zit te wachten op botteghin, kramer, venjinovic, kuyt, van der heijden, propper, lestienne of moreno? Dat zijn geen toppers maar pure middelmaat. Begrijp Ajax wel dat ze Bazoer de kans geven dan dat je een type vejinovic of propper op die plek gaat neer zetten die minder toevoegd. Verder heeft Ajax nu een selectie met een hele hoge marktwaarde. Ik denk dat Bazoer alleen al voor meer verkocht word dan wat de feyenoord selectie gaat opleveren. Waarom zou Ajax een kuyt van 35 halen terwijl je met El Ghazi het grootste Nederlandse talent op die positie hebt? Zelfde verhaal met van der heijden en moreno ten opzicht van een Riedewald? Die jongen zit al op hetzelfde niveau alleen is pas 19 en kan nog veel beter worden. Ajax is op dit moment gewoon goed bezig met talenten de kans geven.

19 oktober 2015 om 12:39

Bijna al die namen heb ik niet genoemd.. Echter zitten buitenlandse clubs wel te wachten op Kuyt, Elia, guardado, moreno en pereiro.

19 oktober 2015 om 13:29

Flatsh je overdrijft. Enkel bij guardado en luuk de jong sluit ik me aan.

19 oktober 2015 om 13:36

Aaah dus de buitenlandse aanbiedingen op deze spelers betekende niet dat die clubs ze ook daadwerkelijk deze spelers wilden hebben objectief kijken he

19 oktober 2015 om 13:01

ik blijf me verbazen dat er zo negatief wordt gesproken over Ajax. Ja, ze waren tegen PSV dramatisch maar met de statistieken van dit seizoen zou iedere andere ploeg de hemel in geprezen zijn. De verdediging staat als een huis, het middenveld draait steeds beter. Voorin is het nog altijd zoeken maar met EL Ghazi is er sinds Suarez weer een topscoorders in huis. Vergeleken met het seizoen van Feyenoord en PSV is het bij Ajax enorm rustig bij het eerste elftal en worden wedstrijden overtuigend gewonnen. Natuurlijk kan het beter en moet je daaraan blijven werken maar een beetje krediet mag ook wel eens zeg. Ik ben juist onder de indruk van de verandering en stabiliteit die de ploeg heeft doorgemaakt deze zomer.

19 oktober 2015 om 13:14

Het is meer het proces van de afgelopen jaren die hier onder de loep worden genomen. 5 jaar op rij champions league en 4 kampioenschappen op rij hebben toch voor geen voorsprong van ajax gezorgd in het nederlandse voetbal gezorgd. Psv is er vorig jaar zo over heen gegaan en Feyenoord heeft na en zware economische crisis ook zo weer de aansluiting gevonden.

19 oktober 2015 om 15:06

Helemaal mee eens. Zoals ik in een andere reactie ook aangeef, het elftal draait gewoon goed. Voorin is het nog wachten tot het echt gaat rollen, maar het gaat langzamer aan steeds beter. Middenveld werd eerst door iedereen bekritiseerd, oogde niet sterk in de voorbereiding, Gudelj leek er naast te vallen, maar kijk hoe het nu staat. Tegen PSV zakten ze door de ondergrens, maar dat gold voor het hele team. Ik verwacht dat als Milik terug is, ook de aanval langzaam naar een hoger niveau stijgt.

Enorm jammer al die onrust in de top bij Ajax. Desondanks zal er echt wel een moment komen dat er iets gaat veranderen. Of dat nu een vertrek betekent voor sommigen, of dat de mensen in de top op 1 lijn komen te zitten.

En sportief gaat het ook gewoon prima. Ondanks dat er in Amsterdam gemor is over dat het spel saai zou zijn. We scoren makkelijk, staan achterin goed, het middenveld gaat steeds beter lopen. En dan komt een goedlopende aanvalslinie vanzelf wel.

Het is echt allemaal de schuld van Overmars. Die koopt allemaal prut spelers die niets toevoegen aan de selectie en stuk voor stuk de eigen jeugd in de weg lopen. Natuurlijk is Jonk daar over de zeik. Haal gewoon 1 echte topper en vul de rest aan met eigen jeugd. Je gaat mij niet vertellen dat een Denswil slechter is dan Viergever of dat Nouri bv niet al beter is dan Sinkgraven.

Overmars moet weg.

19 oktober 2015 om 12:08

Overmars heeft daar zondag bij DTVK op gereageerd. Ajax heeft op dit moment inderdaad het geld om dat soort spelers te halen, maar hij gaf als voorbeeld al aan hoe moeilijk het is om een creatieve buitenspeler te zoeken. Eentje die 2 man kan passeren, die dreigend combineert met rendement, maar dat soort spelers zijn heel moeilijk te vinden. En als je ze vindt, zien ze de Eredivisie meestal niet zitten.

19 oktober 2015 om 12:17

Maar dat is je scouting.. Hoe kan het dat PSV er wel twee haalt (perreiro en Maxime) terwijl Ajax het moet doen met een Sanogo? Ook zijn beide spelers beter dan Younes...

De jeugdscouting bij Ajax is in orde, zeker in Scandinavië.. Maar wanneer wordt de scouting voor het eerste is een keer onder de loop gelegd?

En zoals al gezegt; wat moet je met een viergever wanneer je Denswil had? Het spelersbeleid in Ajax 1 klopt gewoon niet.

19 oktober 2015 om 12:25

Beide spelers beter dan Youness is meteen al een mening... Youness is een spelers die dreiging heeft, een actie kan maken, en dat zo nu en dan laat zien. Moet wennen, maar aan kwaliteit geen gebrek bij hem. En aan Viergever heb je inderdaad niks, maar aan Denswil had je ook niks. Is nog te jong, te naïef en niet klaar voor Ajax 1.

Het spelersbeleid klopt dus wel degelijk, maar er moet gewoon even wat geduld komen. Afgelopen zomer heeft Ajax een aantal sterkhouders gehouden, heeft het ervaring en talent toegevoegd aan de selectie. Alleen Sanogo was een domme keuze, wat ik al vanaf het begin heb gezegd.

Er lopen talenten rond bij Ajax A1, die dit seizoen eerst maar even bij Jong Ajax moeten wennen, en het liefst volgend seizoen ook nog. Je ziet het aan Tete. Heeft 2 jaar in JL gespeeld, heeft hem fysiek en voetballend goed gedaan. De JL is net iets mannelijker dan de Eredivsie, en voor jonge jongens meestal ook zwaarder. Maar met de juiste mentaliteit komen de grote talenten daar doorheen.

Daarom is het ook dat ik benieuwd ben naar Zivkovic, hoop eigenlijk dat ie het nog gaat laten zien in Tilburg, want talent heeft ie wel, net als scorend vermogen. Maar aan de andere kant heeft Ajax met Milik een prima eerste spits. Moet alleen in de winter een 2e spits worden gehaald, het liefst eentje als Pantelic of Bulykin.

19 oktober 2015 om 14:00

@ Afca_proud

Geloof je dat verhaal van hem nu echt ? Het verbaasd mij dat zovelen al vergeten zijn dat hij en de Boer aan het einde van het vorige seizoen toegaven in die vijf jaar nooit serieus gescout te hebben voor het eerste. Of het nu om gedegen internationale ervaring ging of spelers die sterktehouders moesten vervangen, waarmee zij aantoonde dat de scout die aan het begin van het vorige seizoen in de "volkskrant" een boekje open deed over het reilen en zeilen van Overmars gelijk had.

Als je te beroerd bent om serieus/intensief te gaan scouten (wat bij het plan hoorde) dan vind je ook niets, tel daarbij ook nog eens op dat de onvrede bij het scouting apparaat onder Overmars groter is dan ooit. Terwijl het 1 van zijn kerntaken was om die onvrede eens en voor altijd op te lossen, en daarbij komt ook nog dat hij net zoals zijn voorgangers traditie getrouw ook nog de "toekomst" tegen zichzelf in het harnas gejaagd te hebben. Tja, dan maak je het jezelf natuurlijk wel ongelooflijk lastig.

Daarnaast heeft hij ook wel bewezen ook niet te beschikken over een goed/degelijke scouting oog of over een fatsoenlijk internationaal netwerk te beschikken. Persoonlijk vind het ik daarom ook behoorlijk zwak en laf dat hij zich maar blijft verbergen achter dat het allemaal zo moeilijk is, maar goed wat is tegenwoordig nou niet moeilijk voor Ajax.

Helaas hoorde we hem daar niet over bij Fox, die man moet zo snel mogelijk het veld ruimen voordat hij nog meer schade aanricht. Ook stapte hij vrijwel meteen af van hetgeen wat beschreven was ten tijde van het rapport Coronel, de revolutie en de taak omschrijving van de "directeur voetbalzaken". Ik moest ook hard lachen toe hij zei dat het duidelijk was wat er van iedereen verwacht werd, wat op zich ook klopt. Alleen vergat hij gemakshalve nog even dat toen de eerste kritiek een paar jaar geleden naar buiten kwam hij in het openbaar zei; dat er onduidelijkheid was over het geen wat er gebeurd moest worden en door wie. Nu was het opeens wel duidelijk ?

Goed hij verdraait wel vaker woorden/zaken zoals het hem uitkomt, ik ben bang dat hij niet op korte termijn het veld zal ruimen met alle gevolgen van dien. Zolang hij "directeur voetbalzaken" is gaat het niet goed komen met Ajax, daarnaast valt de Boer en de raad van commissarissen ook een hoop aan te rekenen, maar hij is wel de hoofd verantwoordelijke voor deze rotzooi. Al zou het mij persoonlijk ook niet verbazen als die wezel van een Slop hierin ook een rol speelt.

19 oktober 2015 om 12:31

Beetje overdreven om het allemaal op Overmars af te schuiven. Denswil is niet slechter dan Viergever, maar niet alleen Ajax is verantwoordelijk voor zo'n beslissing.
Denswil wilde zelf waarschijnlijk niet bijtekenen als hij op de bank zou zitten. Ik vond het ook jammer dat hij ging en dat daar dan weer zo'n middelmatige voetballer als Viergever voor terugkwam, maar ik snap het wel. Denswil speelde niet goed genoeg volgens De Boer om in aanmerking te komen voor een basisplek, dus ging hij niet verlengen. Shit happens.

Daarnaast is het ook niet echt makkelijk om zomaar even die 'ene echte topper' te vinden. Nederland is gewoon niet zo erg meer in trek bij goede voetballers. Matige competitie, matig salaris en redelijk hoge belastingen. Als zo'n zelfde speler de keus kan maken om naar pakweg Rusland of Portugal te gaan, dan kan hij daar veel meer verdienen in een kortere tijd.

Kijk niet alleen naar de inkomende, maar ook naar de uitgaande transfers. Door de financiële zekerheid die Ajax opgebouwd heeft kan het veel meer geld voor spelers vragen. Contracten kunnen ook veel eerder opengebroken worden (klaassen), om ervoor te zorgen dat spelers niet transfervrij of voor te weinig geld verkocht kunnen worden.

Ja het zou fijn zijn als er gerichter ingekocht zou worden, maar ik denk dat dit vooral een kwestie van tijd is. Die financiële zekerheid heb je nu, daar moet je proberen op voort te bouwen.

19 oktober 2015 om 13:09

Wat is de schuld van Overmars? Dat Ajax eerste staat? Dat er in negen wedstrijden nu zeven keer de nul is gehouden? Dat aankopen als Dijks, Gudelj en Bazoer zich geruisloos in de basis hebben gespeeld? Dat aankopen als Youness (gokje), Viergever (Back-up) en Boer (Back-up) gewoon hun mannetje staan als er een beroep op wordt gedaan? Van de aankopen de laatste periode kan je hooguit vraagtekens zetten bij Sinkgraven, die echt nog te licht blijkt voor een rol met verantwoordelijkheid en Van der Hoorn die simpelweg niet de ontwikkeling maakt die werd gehoopt. Beide waren trouwens voor de kenners op het moment van de transfer een serieuze grote aanwinst. Helaas kan niet iedereen snel grote stappen maken.

19 oktober 2015 om 14:43

Volgens mij is meer de kwaliteit van het team het probleem.
Ajax is 2x zo vermogend als 3 jaar geleden waardoor alle kwaliteit de deur uitloopt en er wordt niet dezelfde kwaliteit terug ingestopt.
In de eredivisie zie je die daling misschien niet zo, maar in Europa overduidelijk wel!

19 oktober 2015 om 17:50

Welnee Overmars die heeft gewoon geen neus ervoor, geen netwerk en haalt een hele hoop spelers op die niks toevoegen. Die spelers daar gaat Ajax niet beter van voetballen, hebben vaak 2 jaar nodig om te wennen en ze lopen eigen jeugd in de weg met dezelfde kwaliteiten. Dat zijn gewoon de afspraken niet.

Als je een speler niet uit de eigen opleiding kan vinden dan moet je een speler halen die er direct staat. Dat gebeurd niet. Je kan net zo goed een eigen jeugdspeler opstellen dan. Dus Overmars faalt in het halen van een echte goede speler en negeert met het halen van middelmaat de eigen opleiding. Met als resultaat een selectie waarin er allemaal spelers rondlopen die er niet horen.

Het is niet zo heel moeilijk hoor om aan te stippen waar t fout gaat.

Ik vind het wel nieuwswaarde, want ik wist bijv. niet dat het tussen Bergkamp en Trustfull kennelijk niet boterde. En dat lijkt me best een kwalijke zaak. Beiden als directe assistenten van Frank de Boer.

Echt een heel rare en kromme situatie in mijn ogen.

19 oktober 2015 om 12:11

Dat van Trustfull en Bergkamp is maar de vraag: ten eerste is het logisch dat beide weinig praten want Bergkamp houdt zich bezig met de kwaliteit van scoren en Trustfull met het verdedigen. Binnenskamers weet Driessen echt niet hoeveel er gepraat wordt tussen beide mannen.

Het is doodzonde dat oud-voetballers als Jonk en Bergkamp niet meer met elkaar door één deur kunnen en willen praten. Vroeger speelden ze samen en nu hebben ze een duidelijk visieverschil. Het lijkt erop dat het eerste elftal zich niets aantrekt van de Toekomst. Jonk wil dat er per jaar 3 jeugdspelers doorbreken in het eerste, maar de technische staf wil ook dat er voldoende kwaliteit is. Het is een lastige afweging, want van een Sinkgraven weet je dat hij veel kwaliteit heeft, maar hoe goed is een Nouri uit de eigen jeugd? Dat is met Viergever ook zo, je weet dat hij bij Az goed speelde en hoe goed is Savastano uit de jeugd? Desondanks verdient de Boer wel respect met de manier waarop hij zijn ploeg buiten deze bestuurlijke onzin houdt, ondanks dat hij er zelf midden in zit. Het had bij Ajax ook kunnen lopen zoals bij Heerenveen: bestuurlijk en sportief een chaos.

19 oktober 2015 om 12:10

Klopt, wat dat betreft props naar de Boer. En zoals jij eigenlijk ook zegt, ligt het probleem eigenlijk bij Jonk. Wil volledige bevoegdheid over de jeugd, maar daar zijn de meesten het niet mee eens. En daar loopt het spaak bij Ajax.

Het technisch hart is een hart met genoeg kwaaltjes. Een hart waarbij het zenuwstelsel geen eenduidige signaal geeft met ritme stoornissen tot gevolg.
Ik had verwacht dat sinds die revolutie er toch wel één ding zou veranderen en dat is dat alle neuzen dezelfde kant op zouden staan maar niets blijkt minder waar. Één bestuur één visie... maar er is geen communicatie en de visie is ook niet eenduidig en zelfs een marionet als Ling krijgt dit niet gefixt. Het is één grote poppenkast met Cruijff als de mysterieuze poppenspeler. Ik weet niet goed meer wat ik er van moet denken maar het irriteert me mateloos hoe versplintert deze organisatie zich naar buiten uitdraagt.

19 oktober 2015 om 12:11

Het gebrek aan communicatie komt door een verschil van mening. En bij Jonk draait dat zover door dat hij niet meer wil aanschuiven bij het wekelijkse overleg bij Ajax.

19 oktober 2015 om 12:30

In elke gezonde organisatie wordt een medewerker die 2 of 3 keer vertikt aanwezig te zijn bij een intern overleg waar je geacht bent bij te zijn, zonder veel discussie op straat gezet.

Bij Ajax gebeurt dat niet en dat maakt het een rechtvaardig om je twijfels te hebben over hoe de organisatie functioneert. Zoals afcavosje zegt, ook ik denk dat dat iets te maken heeft met de onzichtbare en ongrijpbare geest die er boven Amsterdam hangt. De mensen aan de touwtjes bij Ajax zijn marionetten geworden van een veel groter fenomeen en niet meer in staat om zelf op een gezonde manier bedrijf te voeren. De macht ligt bij iemand die niet transparant is, met eigen poppetjes probeert verdeel en heers te creëeren en nu dat averechts uitpakt nergens te bekennen is om orde op zaken te stellen. Er bestaat geen gezonde verantwoordelijkheidsstructuur bij Ajax en dat is 1 op 1 terug te voeren op de 'fluwelen revolutie'.

Ajax is een schimmige vriendjesclub geworden met kampen, talloze mensen zijn beschadigd en zelfs iconen van weleer worden in de hoek van het andere kamp gepropt waardoor ook zij nu door velen automatisch en zonder nadenken worden beschimpt.

Ik heb dit al voorspeld toen de revolutie jaren gelden aanvang nam, waar Cruijff is is altijd en immer conflict en nooit ligt er iets aan Cruijff zelf. Om Cruijff heen een spoor van vernieling en nu lijkt hij bezig met het laatste kunstje: het om zeep brengen van Ajax.

Ik begrijp er werkelijk geen donder van hoe het kan dat de kwestie Jonk niet binnen 2 dagen is opgelost. Komen of loon stopzetten en opzouten bij de club.

19 oktober 2015 om 12:39

Precies! Eigenlijk zou Ajax opnieuw moeten beginnen zonder rare kampen in een club en zonder eenduidige visie verspreid door vriendjes van Cruijff. Tekenend voorbeeld is natuurlijk Ling, want niemand neemt hem serieus binnen het TH. Misschien ook wel tekenend voor Cruijff, want hem zie je nooit bij de club terwijl hij toch echt de revolutie is begonnen. Vers bloed is echt nodig om Ajax op de rails te krijgen en het liefst met een type van Basten voorop. Dat is iemand waarvan ik verwacht dat hij niet wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden zoals Cruijff dat nu al jaren doet bij Ajax.

19 oktober 2015 om 14:28

@ Theonlyonwe

Sorry, maar wat sla jij de plank mis zeg. Jij bent zeker al vergeten dat de ledenraad (die het beleid bepalen) gesteund door zo´n beetje iedereen bij en rondom de club de visie van Cruijff zou gaan uitvoeren. De enige groep die daarop tegen was; was de bobo kliek van Coronel die Ajax bijna letterlijke en figuurlijke de afgrond had ingeduwd.

Ook was het duidelijk dat Cruijff de mensen zou aanwijzen en dat hij zich daarna zou terug trekken. Alleen je kant het Cruijff niet kwalijk nemen dat mensen die eerst zeggen zijn visie te zullen gaan uitvoeren meteen daarvan afstappen zodra ze hun baantje hebben. Dat argument dat Cruijff zogenaamd geen verantwoording neemt slaat al helemaal nergens op, gemakshalve vergeet jij dat hij degene was die voortouw nam en het lef had om het vuile werk op te knappen waar niemand anders de ballen voor had.

En tenslotte toen ook nog eens toetrad tot de raad van commissarissen, waar zogenaamd volgens mensen zoals jou een poldermodel moest komen omdat ondanks dat het al herhaaldelijk was aangetoond dat beide kampen niet samen konden werken. Dat het kamp wat Ajax letterlijk en figuurlijk bijna kapot gemaakt had voor de revolutie ook moesten toetreden, omdat het zogenaamd gezond zou zijn om verschillende visies binnen de top van een bedrijf te hebben.

Nadat de ledenraad (die het beleid bepaald) en alle geledingen binnen de club ditmaal bepaalde dat de visie van Cruijff uitgevoerd zou worden, waarbij heel duidelijk gesteld werd dat er geen ruimte meer was voor anders denkende. Toch vonden nu ook weer de Boer, Overmars, Slop en naar verluid ook Kinsbergen het nodig om nog niet eens een jaar na de revolutie af te wijken van hetgeen afgesproken was, zonder daartoe ook maar enig mandaat voor te hebben.

Het feit dat jij van Basten voordraagt is al helemaal bezopen, of ben jij vergeten dat van Basten ook betrokken was bij het plan Coronel en ook aanwezig was bij de besprekingen over welke personen moesten vertrekken. Waar hij het eerst mee eens was en publiek toen zei de visie van Cruijff te zullen gaan uitvoeren. Zodra hij zijn baantje had was het opeens allemaal volgens hem te rigoureus en draaide hij compleet om en stapte meteen af van het gekozen beleid.

Verder vergeet jij gemakshalve ook dat hij net zoals Overmars nu ook meer dan dertig miljoen gewoon door de plee gespoeld had en kort daarna snel de benen nam. En later ook vertelde dat hij eigenlijk vanaf het begin af aan al zijn twijfels had, die persoon moet volgens jou Ajax weer gaan vlot trekken ? De persoon die ook bij AZ aangaf totaal niet met druk te kunnen omgaan ?

Wat Ajax nodig heeft zijn mensen die gewoon serieus het beleid uitvoeren wat hen is opgedragen, of het op zijn minst serieus proberen. En niet zelf maar wat te gaan aanklooien (waarschijnlijk vanwege hun eigen ego) en totaal geen mandaat hebben om het beleid van de club op eigen houtje te veranderen. Om een of andere reden is het voor (technische) bestuurders bij Ajax altijd het ontzettend lastig om zich aan de afspraken te houden,

19 oktober 2015 om 23:47

Wat jij gemakshalve vergeet is dat dankzij Cruijff er koppen zijn gerold, wat natuurlijk een onzin was om dat zo te doen. Het was e een pure machtsstrijd, het ging Cruijff niet om Ajax maar om zijn eigen ego. Ik weet niet of je het zogeheten Plan Cruijff gelezen hebt, maar alles wat daarin staat kan een klein kind ook nog wel verzinnen.

Met van Basten bedoelde ik iemand die rustig is en niet alleen aan zijn eigen ik denkt. Cruijff heeft de afgelopen jaren laten zien dat zijn revolutie niet werkt, dus nu is er een ander aan de beurt. Iemand die altijd bij de club is, de club een warm hart toedraagt en geen vriendjes heeft binnen de club.

Daarnaast is er nooit een eenduidige visie geweest binnen Ajax: het eerste elftal wilde zo snel mogelijk kampioen worden en de rest er om heen moest maar gaan spelen op de 'Ajax-manier'. De jeugd krijgt de voorrang, maar dat heeft achteraf gezien te maken gehad met een geldprobleem bij Ajax en er dus wel een grotere talentenstroom moest zijn.

Wanneer de media nu eens zou stoppen om ieder item groter te maken dan is en dit op alle fronten en iedere club. Dan is er bijna geen onrust, maar nee ieder itemje moet in de krant komen en wordt soms ook nog eens groter gemaakt dan het werkelijk is. Dat er iets speelt dan kan zeker zijn, maar laat het aan hun over om het op te lossen. Maar ja dan hebben ze geen voetbalzender/sportkrant meer nodig als niks naar buiten komt.

19 oktober 2015 om 12:48

Noem de jarenlange bestuurlijke chaos met een werkweigerend hoofd van de jeugdopleiding, een belangrijke pijler van de club én een breed aangekondigde expertadviseur die ertussenuit piept zonder opgaaf van reden als laatste stand van zaken maar een nietzeggend 'itempje'....

Het wordt niet door 'hun' opgelost want het is in het huidige Ajax volstrekt onduidelijk wie 'hun' is. Het is al jaren een ordinair straatgevecht en dat moet nu een keer gaan stoppen.

19 oktober 2015 om 13:15

Ordinair straatgevecht is wel heel overdreven. Er komt juist helemaal niets over de onrust naar buiten. Daarom wordt er ook zoveel over geschreven. Er speelt zeker iets, maar belangrijker is hoe je dit oplost. Probleem bij Ajax is nu alleen dat er teveel gelijkwaardigen zijn en niemand echt de leiding neemt. Cruijff zou het kunnen maar die zegt alleen maar dat ze het intern moeten oplossen. Er is gewoon behoeft aan een directeur die de zaak stevig in handen neemt. Moet Jonk wijken? Nou neem dan svp afscheid van elkaar en ga verder.

19 oktober 2015 om 17:06

Dat speelt ook mee, echter geheel vlekkeloos gaat het ook niet, was ook niet gepland overigens. Cruijff heeft een georganiseerde chaos opgezet om natuurlijke leiders op te laten staan, dat is ook een lang proces maar wel goed. Alleen er moet nu wel duidelijkheid worden gecreeerd.

Ajax kan in potentie weer een topclub worden. .Ze hebben eigen vermogen. Investeer dat en maak er meer van zodat je uiteindelijk betere spelers kan kopen, betere salarissen kan geven, zodat er weer een wat andere en betere spelers naar Nederland (ajax) willen komen. Nu hebben ze geld maar ze doen er geen hol mee...lekker boeiend....ajax zit in deze financiële positie omdat ze goed beleid hebben gevoerd, maar een beleid moet wel met je tijd meegaan en dat staat nu dus stil...ajax zou met 2 vingers in de neus kampioen moeten worden (elk jaar) maar dat doen ze dus niet..en ik hoop het ook niet, want Ajax is natuurlijk niet echt een leuke voetbalclub

19 oktober 2015 om 17:04

Dat is allemaal zo makkelijk gezegd terwijl er op de begroting juist helemaal geen ruimte is, ajax kan natuurlijk geen verlies gaan draaien want dat hou je niet vol. Ajax heeft vooral geinvesteerd in de commerciele kant en de opleiding doormiddel van het aanstellen van tientallen Fte's, commercieel wordt er vooruitgang geboekt en ook op de opleiding wordt beter, echter zijn dit lange termijn projecten.

Ajax moet gewoon eerst meer geld binnenhalen (moderner stadion bv.) om meer uit te kunnen geven aan salarissen of kosten besparen, alleen op Fte's moeten we dat niet doen, daar is juist in geinvesteerd de laatste jaren en werpt nu langzaam zijn vruchten af.

Ik ben geen Ajax-fan en heb me er dus ook niet echt in verdiept, maar het klinkt alsof er een paar mannen hun echo niet opzij willen zetten ten kosten van de club. Het vreemde daarvan is dat ze meeste daarvan allemaal met elkaar op het veld hebben gestaan. Die zouden toch allemaal hetzelfde doel moeten hebben? En is Cruijff niet de grootste stoorzender? Val me er niet op aan, maar zo lijkt het voor mij als buitenstaander.

19 oktober 2015 om 14:40

@ Kraai301

Het grootste ¨probleem van Ajax is dat steeds mensen zijn die vooraf zeggen een bepaald beleid te zullen gaan uitvoeren, alleen zodra zij hun baantjes hebben volledig daarvan afstappen. Zonder daarvoor ook maar enig mandaat voor te hebben van de club, want dat is helaas wat de Boer, Overmars, Slop en Kinsbergen gedaan hebben. Het ergste van allemaal is, dat dit niet de eerste keer is dat dit gebeurd. Het gebeurde onder Coronel, het gebeurde onder Jol, het gebeurde onder van Basten, maar ook al die jaren daarvoor was het elke keer het zelfde liedje.

Dat Cruijff een stoorzender is ben ik het totaal niet mee eens, wel zou je kunnen zeggen dat er iets niet goed gaat bij zijn "screening procedure", maar hoe moet je jezelf wapenen tegen mensen die je vertrouwt; die eerst zeggen je te zullen volgen. Om vervolgens meteen een andere kant op te gaan zodra ze hun baantje hebben ?

Iedereen was het er over eens dat de bobo kliek van Coronel er een puinhoop van gemaakt had, alleen had niemand het lef om actie te ondernemen. Cruijff had dat wel en deed dit ook, daarom vind ik het kwalijker dat mensen die eerst zeggen zijn beleid te steunen (van Basten, Coronel, Overmars, de Boer etc), maar zoals ik al eerder aangaf meteen hun eigen weg op gingen.

Dat de revolutie zo uit de klauwen liep is hij niet de hoofdverantwoordelijke voor. Iedereen lijkt alweer vergeten te zijn dat het kamp Coronel mensen zo gek had gekregen dat er ook een weerwoord moest zijn, want het zou zogenaamd zo ongezond zijn als er maar 1 visie zou zijn (het polder model). Dat kamp kreeg de publieke opinie ook zover omdat er door te drukken en dus nam Cruijff plaats in de raad van commissarissen. Zodat hij dus wel verantwoording zou dragen, wat hem altijd verweten werd,

Dat werd allemaal voorgesteld door het kamp wat Ajax bijna kapot maakte en niet hun mooie baantjes wilde opgeven. Zodra hun mensen ook in de leiding zaten meteen de boel aan alle kanten traineerde, waarbij Ten Have maar ook van den Boog een bureau inhuurde met als doel om Cruiff´s imago te schaden. Iets wat na de revolutie naar buiten kwam en waarvan zelf Coronel naderhand in een openlijke brief toegaf het te betreuren dat zij gebruik hadden gemaakt van zo´n bureau. Als een bepaald beeld nu eenmaal gecreëerd is, is het erg moeilijk zo niet onmogelijk omdat te kunnen omdraaien.

Na de revolutie was er glashelder besloten dat er dit keer geen enkele ruimte zou zijn voor anders denkende en hij het zo mocht neerzetten zoals hij dat wilde. Daarom vind ik het ook onvoorstelbaar dat er nu zoveel mensen zijn die zeggen dat hij de "stoorzender" is en dat het allemaal volgens zijn visie moet gaan. Daar heeft de club (de ledenraad) toen des tijd heel bewust voor gekozen, wat ook breed gesteund werd door de ondernemingsraad, het personeel van Ajax, scouting, opleiding, sponsors en de supporters. De enige mensen die het er niet mee eens waren, waren de mensen die Ajax daarvoor meer dan een decennium rampzalig leidde.

Dat negatieve beeld rondom Cruijff blijft maar voorbestaan, ook rondom Oranje zien hetzelfde. Ook al is hij zo zo´n beetje door alle direct betrokkenen vrijgesproken in de rel die toen rondom Michels en Oranje was, het beeld blijft toch bestaan dat hij die onrust stoker is. Het is ook wel iets typisch Nederlands om desondanks dat er geen aanwijzingen/bewijs is dat iemand niet de boeman is; toch die persoon maar te blijven zijn als de grote boosdoener.

19 oktober 2015 om 15:13

Je noemt dat het grootste probleem van Ajax. Maar dat is overal het probleem tegenwoordig. Mensen doen alles om de macht/leiding te krijgen. Maar om daar nou alles aan te linken.

En Cruijff geen stoorzender? Hij is juist degene die de club in 2 kampen verdeeld heeft. Als je de ballen hebt om er zoveel kritiek op te leveren, en met grote plannen te komen, mag je ze ook wel eens gaan uitvoeren.

Je zegt al, bij Ajax komen er steeds mensen die vooraf dingen zeggen, maar het niet doen. Precies hetzelfde voor Cruijff. Beloofde verbetering, aansluiting met top en alles. Maar wanneer is Cruijff nou in Amsterdam te vinden? Om al die heren aan 1 tafel te krijgen? Zelden. Steekt er zelf ook geen enkele moeite in. Vind je het gek dat die kampen er zijn, en dat er zoveel gedoe is.

Het grote probleem is dat volwassen mannen het niet meer mogelijk achten om met mensen van 'het andere kamp' om de tafel te gaan. Jonk laat zich kennen op dit moment. En ik zeg ook echt niet dat Overmars en co alles perfect doen, maar zij zijn op dit moment wel bereid om te praten en te doen, en daar moet iedereen heen.

19 oktober 2015 om 20:30

@ Afca_leeds.
Dat is een heel duidelijk verhaal. Blijkbaar gaat er iets structureels verkeerd. Hoe komt het en waarom wijken ze af van dat beleid? Als het goed is heeft Ajax huisregels (lees beleidsplan) waaraan iedereen zich moet houden.
Ik zeg overigens niet dat Cruijff een stoorzender is, maar zo komt hij wel vaak in het nieuws. Dus voor mensen die zich wat minder in Ajax en alle sores verdiepen komt het zo over. Thanks

Misschien moet er van Ajax maar weer eens een echte voetbalclub gemaakt worden in plaats van een beursgenoteerde onderneming.

Ik ben al 50 jaar Ajaxfan en het is nooit anders geweest. Dat komt omdat Ajax een grote club is met veel voetbal knowhow, maar waar ook meerdere wegen naar Rome leiden. Elke beslissing daar staat ter discussie. Het lijkt daardoor wel op een wespennest. Maar ondertussen komt er ook heel veel goeds uit voort. Alleen zijn er natuurlijk mensen die daar niet zo goed mee om kunnen gaan en daardoor zich tekortgedaan voelen.
Het transferbeleid is bij Ajax gewoon minder belangrijk dan bij andere clubs omdat er altijd weer iemand uit de jeugd opduikt. De meeste goede versterkingen komen gewoon uit de jeugd. Er is een tendens waarbij over het algemeen een speler die door Ajax aangetrokken wordt gauw als miskoop beschouwd wordt, terwijl spelers aangetrokken door PSV altijd goed zijn. Beide clubs hebben zo wel voltreffers als miskopen. Ook onder Overmars en Brands. Vergeet dan ook niet dat er een brede selectie gewenst is. Daarvoor zijn spelers als van der Hoorn en Viergever ideaal, want we weten toch onderhand dat Veltman blessuregevoelig is, om over Boilesen maar te zwijgen, zoals er ook schorsingen opgevangen moeten worden.
Veel miskopen zijn daarbij ook nog eens eigenlijk mishuren, zoals Sanogo lijkt te worden. Gelukkig kan hij weer terug naar Arsenal en hebben we alleen salaris betaald. Zimling is daar ook een voorbeeld van.
Ik snap wel dat er spanningen zijn bij het technisch hart omdat de belangen tegengesteld zijn. Als er iemand nodig is heb je altijd de keuze tussen eigen jeugd of een speler aantrekken. Maar eigen jeugd heeft geen ervaring, iets wat wel eens nodig is, ondanks gelijkwaardigheid.
Verder wil ik ook nog eens benadrukken dat Ajax gewoon nooit meewerkt aan schimmige constructies bij spelers, waardoor een Lestienne of een Pereiro nooit door Ajax gecontracteerd zal worden. Hierdoor beperkt Ajax zich op de spelersmarkt, maar houdt wel zijn handen schoon.

Laat ze bij de Telegraaf aub niet beginnen over onrust. Daar weten ze daar binnen de organisatie ook alles van. En ze zijn er goed in onrust te creëren.

OT: Ajax is altijd al een onrustige organisatie geweest sinds Van Praag afscheid nam. Daarna is het echt fout gegaan. Laat Van Praag terugkeren en de boel herstructureren. Pas dan geloof ik in een echte omslag.

Het is na zondag nu eindelijk duidelijk waarom Overmars zich nooit in de publiciteit vertoont: die man kraamt ontzettend veel onzin uit en het ergste is nog, hij lijkt dit zelf totaal niet te beseffen. Bij De Tafel Van Kees ben ik echt ontzettend geschrokken van zijn uitspraken. Sprak totaal geen visie uit (dat mag je toch wel verwachten), geen overtuiging (dat mag je toch wel verwachten) en geen realiteitszin (dat mag je toch wel verwachten). Mike vd Hoorn als een zeer goede aankoop bestempelen, waar gaat dit over?
Mij is helaas duidelijk geworden: de komende jaren gaat dit bij Ajax niet opgelost worden. De voetballers van weleer denken de boel te kunnen runnen, waar is deze hoogmoed op gebaseerd? Psv doet het slimmer, met Brands en Langeler. Dat zijn vakmensen.
Overmars en co, ga lekker de jeugd trainen. Schoenmaker blijf bij je leest!

19 oktober 2015 om 17:01

Allemaal leuk en aardig wat PSV doet maar zowel sportief als financieel doet ajax het vele malen beter de afgelopen jaren. Ook komt er een steeds betere stroom talenten op gang terwijl dit bij PSV juist afloopt. Dat terwijl er veel onrust is binnen de club.

Van der Hoorn noemt hij nodig, dat is ook zo, je moet posities wel dubbel bezetten.

19 oktober 2015 om 17:33

Beleid heeft een paar jaar nodig om tot uiting te komen, PSV heeft het beleid van Brands, Gerbrands en Langeler pas recentelijk ingezet. Ik kijk er zeker niet dagelijks, maar de situatie lijkt mij daar een stuk gezonder en stabieler dan bij het wespennest van Ajax (waar ik ook niet dagelijks kijk).
Ajax deed het sportief beter, maar kom op hee..dat was puur omdat de rest het liet liggen niet omdat Ajax goed voetbalde (het was zeer pover de afgelopen 5 jaar). En ja financieel ging het beter dan PSV omdat Ajax CL haalde. Maar nu heeft PSV dat gehaald dus het is nog maar de vraag of de financiële voorsprong van Ajax op PSV zo groot blijft.

En Van der Hoorn is ten eerste niet voor de breedte gehaald, dat is achteraf snel verzonnen. En bovendien moet je zo'n speler zelf kunnen opleiden, hoef je geen miljoenen voor te betalen. Veel aankopen zijn gewoon zeer matig, dat is o.a. de Boer en Overmars aan te rekenen.

19 oktober 2015 om 18:22

Ajax heeft ook pas recentelijk een nieuw beleid ingezet. Gezonder? Ze moeten nog een dikke schuld terugbetalen. Ajax die is gezond want die heeft gewoon liquide middelen op de bank staan zonder schuld, en een veelvoud van wat er bij PSV op de bank staat.

Daarbij staat er op het veld niet meer kapitaal, dat zeggen velen wel maar ik denk zelfs dat de selectie van Ajax meer op zou leveren. Financieel heeft ajax ook commercieel stappen gezet, sponsoring en merchanidising groeit, stadion is groter geworden op de toekomst is het stadion uitgebreid en er is een ajax school opgezet. Allemaal investeringen die al gedaan zijn.

Ajax was gewoon de beste, vorig jaar liet Ajax het ook liggen... en was PSV de beste. 4 keer op rij een titel pakken dan kun je niet meer van geluk spreken.

Van der Hoorn moest de concurrentie met Veltman aangaan toen Alderweirld vertrok voor 7 miljoen, ajax investeerde daarmee in de selectie, maar van der Hoorn verloor die strijdt. Geen probleem want hij heeft wel degelijk wat wedstrijden gespeeld vorig jaar toen Veltman geblesseerd was, dat kan dit jaar ook weer gebeuren en dan heb je hem nodig zoals Overmars al zei. Veel aankopen zijn ook goed (bazoer, Ghazi, Gudelj, Younes, Milik etc.) dat kun je hun ook aanrekenen.

Inderdaad dat is erg jammer. Aan de andere kant, Cruijff heeft aangegeven dat er een lerende organisatie moet komen, al doende leert men en onze jonge bestuurders hebben nog veel te leren. Er worden daarbij fouten gemaakt, dat is opzich niet erg.

Dan moet je alleen wel goed blijven communiceren naar elkaar toe, taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden moeten duidelijk zijn en ook wie er een controlerende functie heeft, dat lijkt mij gewoon het RvC en die moeten dan ook met bv. de oplossing Ling (faalt schijnbaar) of iemand anders komen.

Ik geloof wel in alle betrokkenen en hoop dat van der Sar het een en ander recht kan breien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren