Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bezorgde Danny Buijs luidt de noodklok: ‘Dan glij je steeds verder af’

Laatste update:

Danny Buijs is bezorgd over de gang van zaken bij FC Groningen. De oud-voetballer is nu ruim negen maanden trainer van de Trots van het Noorden en ziet enkele zorgwekkende aspecten. In gesprek met het Dagblad van het Noorden luidt de trainer de noodklok en stelt dat het beleidsplan niet strookt met de doelstelling om bij de beste acht clubs van Nederland te behoren.

FC Groningen heeft zich eerder ten doel gesteld om vijftig procent van de hoofdmacht uit eigen kweek te laten bestaan. “FC Groningen heeft een goede jeugdopleiding, waaruit zeker jongens gaan doorbreken, maar dat zijn er waarschijnlijk één, maximaal twee per seizoen”, zegt een bezorgde Buijs. “Daar mag je zelfs al heel tevreden mee zijn als de eis is om met het eerste elftal in het linkerrijtje te spelen.”

Buijs ziet dat op dit moment alleen Ludovit Reis als eigen talent in de basis speelt. “Wij geven als club veel jonge spelers een kans, maar het merendeel komt van andere clubs: Deyo Zeefuik en Kaj Sierhuis van Ajax, Mo El Hankouri van Feyenoord en Tim Handwerker en Jeff Chabot uit Duitsland. Ik geloof dus absoluut in jonge spelers kansen geven om zo kapitaal te creëren voor de club, maar vijftig procent zelf opleiden is denk ik niet haalbaar in combinatie met onze doelstellingen.”

Ook maakt Buijs zich zorgen over de jaarlijkse begrotingstekorten. Zo moet de club over de begroting van dit seizoen nog een gat van drie miljoen euro dichten. De club moet daarom steeds zijn beste spelers verkopen, weet Buijs. “Je raakt dus steeds aan de bovenkant spelers kwijt, terwijl je voor aanvulling aangewezen bent op aanvulling van onderen. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om tot de conclusie te komen dat je selectie kwalitatief dan steeds minder wordt. Als je te lang in zo'n spiraal zit, glij je steeds verder af.”

Begrijp jij de zorgen bij Danny Buijs?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi streven om bij de 8 beste clubs te komen, maar... is dat realistisch?
Om bij de beste 8 te komen moet je doelstelling eigenlijk zijn om kampioen te worden!
Je doet toch mee om te winnen? Als je die drive niet hebt bedrijf je geen topsport

22 maart 2019 om 22:35

Dat is toch juist niet realistisch. Totaal niet de middelen voor en dat weten ze bij Groningen ook. Play offs halen is een prima doelstelling. Clubs als PSV en Ajax moeten als doelstelling kampioen worden hebben. Daarna komt een gat. Dan Feyenoord en misschien AZ, dan een tijd niks. Als de doelstelling van een Emmen niet degraderen is, zeg je dan ook, ga er dan direct uit, want daar heb je niks aan? Zulke doelstellingen zijn juist reeel.

22 maart 2019 om 22:38

Als je jezelf al af moet vragen of de beste 8 realistisch is dan lijkt mij kampioen worden al helemaal niet realistisch... En dat is toch 1 van de 5 peilers waar een doelstelling aan moet voldoen. Verder zullen wel meer clubs het linkerrijtje als doelstelling hebben en er dan ook flink wat teleurgesteld worden.

Ik snap Buijs wel.. Groningen heeft centen gepakt toen ze relatief onbekende talenten van andere landen naar Groningen haalden, daar werden ze een publiekslieveling en dan trek je ook mensen naar het stadion.. ja Groningen heeft wel eens een paar goede talenten maar die moeten eerst in dienst spelen van een goed speler ( de reden waarom Groningen het nu beter doet ). 2 talenten per seizoen is realistisch. Maar eromheen moet je toch kwaliteit hebben.

Leuk dat Buijs dit aanhaalt, dat zegt wel wat over deze trainer.. erg begaan en niet bang om te zeggen wat hij denkt!

Na de tijden van Suarez, Tadic, Kostic en Van Dijk is er een periode geweest waarin we waardeloze spelers kochten voor de hoofdprijs. Zoals bijvoorbeeld een Ajilore die zich vervolgens niet doorontwikkelde. Zonder die klappers, is er geen tot weinig investringsruimte en kan je ook geen nee zeggen tegen acceptabele biedingen op je steunpilaren. In die positie zitten we nu en dus moet je dat accepteren. Buijs wist dit voor hij instapte, dus ik vind dit een beetje een open deur. Dat begrotingstekort speelt al een aantal jaren en uiteraard verkoop je dan aan de bovenkant en investeer je in jeugd / transfervrij en dus de onderkant. Mouwen opstropen en mee dealen, dit helpt niet.

23 maart 2019 om 05:24

Wat was precies de van dijk periode eigenlijk?

23 maart 2019 om 08:15

Adjilore was eerder dan Kostic en van Dijk en zeker niet erna.

23 maart 2019 om 08:51

Ik zeg ook nergens dat het erna was. Ajilore noem ik slechts als één voorbeeld.

Buys is open deuren aan het in trappen dit wisten wij supporters al veel langer, Buys moet niet net doen alsof hij ineens verstand van de club heeft, dit speelt al jaren, ga gewoon je werk doen en laat het nieuwe beleid aan de nieuwe directeuren over.. Buys wil ffies scoren, vindt het nog steeds een amateur trainer, voetbal is nog steeds slecht, ondanks 6 nieuwe spelers!! ga je daarmee bemoeien en zorg dat het veldspel beter wordt. Mahi en Doan zijn werkelijk niet vooruit te branden, dus Buys moet lekker zijn mondje houden, want we hebben veel geluk gehad na de winterstop

edit voor de winterstop hebben we gezien wat eigen jeugd voor voetbal op de mat legde. Wie stelde ze toen op bij gebrek aan beter, juist ja Buys..

23 maart 2019 om 00:14

Buijs is gewoon realistisch over het beleid Maar dat is al jaren zo met faber helemaal die spelers niet meer wilde en naar een andere club gingen en voor miljoenen verkocht werden Buijs doet het wel beter dan zijn voorganger Faber en en heeft er mede voor gezorgd dat somige spelers de marktwaarde is gestegen en we staan 8ste en ja we hebben wat geluk gehad naar de winterstop maar voor de winterstop geen geluk dus al met al tot nu toe liggen we op schema !

23 maart 2019 om 07:54

Ik dat Buus inderdaad realistisch is in deze, echter geldt wat hij hier schetst voor Groningen, niet voor alle Eredivisie clubs op pakweg de top 5-6 na? Dus dan is top 8 gewoon realistisch wat mij betreft. Met 50% eigen jeugd is lastiger, omdat de beste jeugdspelers vaak al vroeg weggekaapt worden door de topclubs, of zelfs de suptop clubs. Wat ik vooral mis in het betoog van Buys is een oplossing. Ik proef dat hij de oplossing ziet in meer geld, zoals zoveel trainers, maar dat is er niet en komt er niet. Dus moet de trainer creatief zijn en dat mis ik in dit verhaal van Buys

Die jaarlijkse tekorten waren er al toen Buijs zelf nog een speler van Groningen was en die 50% eigen jeugd was een verkooppraatje voor het topsportzorgcentrum.

Niks nieuws dus.

23 maart 2019 om 09:35

club als Groningen hoort elk jaar bij de beste 8 te zitten.

23 maart 2019 om 11:21

Wat heeft dat met de tekorten te maken of een verkooppraatje? Er is gewoon bij Groningen jarenlang slecht gescout met teveel miskopen.

Waar Buijs nu over heeft is niks nieuws en is iets waar al jaren over gesproken word.

Danny heeft gelijk.
Begin dit seizoen was het zichtbaar wat er miste in het elftal.
Kun je per jaar een talent laten doorbreken dan doe je het als club prima.
Natuurlijk moet een club als Groningen altijd spelen voor de eerste 8.
Maar daarin is goede scouting zeer belangrijk.
Wij hebben jaren de beste scouting gehad samen met Heerenveen.
Helaas is dat nu veel minder mede omdat andere grote clubs nu ook inzien hoe belangrijk dat is.

Nu het wat beter gaat moet er gewoon volgend seizoen minimaal net zo team staan.
En dan moet je ze van elders halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren