Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Betreurenswaardig en triest dat Gerrard zich in deze positie heeft gebracht’

Laatste update:

Steven Gerrard is hard op weg om zijn eigen trainerscarrière te ruïneren, zo stelt verslaggever Riath Al-Samarrai in de Daily Mail. De Engelse voetbalgrootheid verkeert in zwaar weer met Al-Ettifaq en lijkt hetzelfde pad te bewandelen als generatiegenoten Wayne Rooney en Frank Lampard, die ook nog niet heel succesvol zijn gebleken als leermeester.

Het is een reeks om weinig hoop uit te putten voor Gerrard. Van de laatste dertien wedstrijden wist Al-Ettifaq er slechts één te winnen. In de laatste negen wedstrijden vond de ploeg slechts drie keer het net.

Het heeft ertoe geleid dat de druk op Gerrard flink is toegenomen. In Engeland wordt gesteld dat de voormalig middenvelder van Liverpool zich geen misstap meer kan veroorloven in zijn nog prille trainersloopbaan.

De ploeg van Gerrard staat achtste in de Saudische competitie en heeft al twee maanden niet gewonnen. En dat met zwaargewichten als Demarai Gray, Moussa Dembélé, Georginio Wijnaldum en Jordan Henderson in de gelederen.

"Ze vallen binnen het Saudische masterplan, maar de resultaten zijn dat niet – en evenmin geldt een gemiddeld bezoekersaantal van 7.800 in een stadion dat voor vier keer zoveel is gebouwd", stelt Al-Samarrai in een pijnlijke analyse.

"Het ontslag van Rooney bij Birmingham en de moeizame trainersloopbaan van Lampard geeft stof tot nadenken over de discrepanties tussen geweldige spelers en geweldige managers. Gerrard beweegt zich veel te snel richting dat rijtje."

"Het is een enigszins verontrustend beeld voor iemand die het Engelse voetbal zoveel geweldige momenten heeft bezorgd. Zijn beslissing om naar Saudi-Arabië te gaan stonk naar een gebrek aan ambitie voor een 43-jarige trainer."

De situatie valt niet te vergelijken met die van spelers als Cristiano Ronaldo, Neymar en Karim Benzema, stelt Al-Samarrai. "Gerrard was een jonge manager op een belangrijk kruispunt in zijn carrière. Het was veel te vroeg om geld te verdienen op een bedenkelijk niveau. Zeker omdat hij veel te bewijzen had na zijn dienstverband bij Aston Villa."

"Als hij faalt en Al-Ettifaq de stekker eruit trekt, krijgt Gerrard vanwege zijn naam andere kansen aangeboden. Maar het is betreurenswaardig en een beetje triest dat een voetbalgrootheid uit deze contreien zichzelf in zo'n zorgelijke positie heeft gebracht."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een grote carriere als voetballer geeft je als trainer 1 voordeel. Al die ettertjes in je kleedkamer speelde met jou op hun Playstation en kijken tegen je op. Een niet geheel onbelangrijk aspect, maar het zegt verder precies niets over je capaciteiten als trainer. Mooi dat deze journalist dit neerzet als soort hypothese. Ik dacht meer aan een woord als duh ofzo.

7 januari 2024 om 11:40

Nou ik speelde nooit met gerard dus

Met de laatste zin wordt dus het hele stuk onderuit gehaald. Want door zijn naam zal hij echt nog wel kansen krijgen.

7 januari 2024 om 12:44

En dat maakt het een trieste neppe wereldje waar er niet echt mensen gehaald worden voor hun kwaliteiten maar op naam, zie Beerschot.

7 januari 2024 om 13:29

Maar op hoog niveau zal dat niet zijn, wellicht onderkant Championship. Dus er zit wel iets van waarheid in. Gerrard is gewoon een ontzettend matige trainer net als Lampard en Rooney. Ik raad ze alle 3 aan om bij een ervaren trainer een paar jaar assistent te worden want het wordt zo niks.

7 januari 2024 om 16:18

Een trapje lager zoals Rooney in de Championship zou best kunnen.

Aston Villa is wel echt slecht voor zijn reputatie geweest, die stonden op degraderen, terwijl Emery met diezelfde spelers de ploeg op kampioenskoers heeft.

Tja "zwaargewichten" als Dembele, Gray en de oudjes Wijnaldum & Henderson. Terwijl de concurrentie Ronaldo, Benzema, Mahrez etc in de gelederen heeft. Al-Ettifaq is naast die nieuwe spelers ook helemaal geen grote club in SA. Wil niet zeggen dat het goed gaat daar met Gerrard, maar hij heeft zeker niet een van de betere selecties.

7 januari 2024 om 10:49

Nee maar het verwachtingspatroon is met die selectiesamenstellingen natuurlijk absurd. De halve basis zijn Arabische nobodies en de andere helft zijn uitgerangeerde pensionado's. Dat gaat ook nooit beter worden. Saoedi-Arabië is geen land voor grassroots voetbalcultuur, ze gaan er altijd geld tegenaan moeten blijven smijten om willekeurige spelers aan te trekken. Ik verwacht niet dat er ineens talloze wonderkinderen van de straat worden geplukt in Mekka en Medina.

7 januari 2024 om 10:54

Waarom wordt er eigenlijk altijd gedaan of spelers uit Saoedi-Arabië er niks van kunnen?

7 januari 2024 om 11:16

Kan jij er, zonder te googelen, ook maar eentje noemen? Echte toppers zouden uitblinken en daar zou de wereld van horen..

7 januari 2024 om 11:21

Nogal een non-argument. Omdat we ze niet kennen kunnen ze niet voetballen? Alsof iedereen hier al van Santiago Gimenez gehoord had voor de interesse van Feyenoord.

Hieronder zie je het bijvoorbeeld. Spelers van niveau hoofdklasse wordt er gezegd. Waarom zouden die er helemaal niks van kunnen? Wereldtoppers zullen het niet zijn, maar ik ben er zeker van dat er genoeg zijn die op het niveau van de eredivisie mee kunnen.

7 januari 2024 om 11:27

Ik betwijfel toch ten zeerste dat er veel spelers in de Saudische league mee kunnen in een top 6 competitie van Europa. Naja misschien dat ze bij Volendam niet volledig door het ijs zakken, maar de Eredivisie is vooral slecht in vergelijking met de topcompetities.

Maar goed, ik heb ook geen echt idee natuurlijk, ik heb nog nooit een minuut uit die competitie gezien. Zijn er eigenlijk ooit Saudische spelers in Europese competities geweest? Of blijven die sowieso liever daar.

7 januari 2024 om 11:39

@Migi

Ik vind dat je uit je nek lult, die arabieren hebben de wereldkampioen van de mat gespeeld met prachtig voetbal en die andere 2 wedstrijden hebben ze ook de tegenstanders van de mat gespeeld maar wel verloren. Er zitten vast wel 6 of 7 grote talenten die wel meekunnen in de top van Europa. Ze hebben wel bewezen dat ze goed kunnen voetballen.

7 januari 2024 om 11:47

Qua salaris zal het sowieso interessanter zijn daar.

7 januari 2024 om 14:06

@Rambokolombo, je zal maar anderen betichten uit hun nek te lullen om vervolgens nog harder uit je nek te gaan lullen.

“Speelden de wereldkampioen van de mat” hahahahahahha, donder op zeg , wat een absolute onzin. Ze wonnen 1-2. Met maarliefst 3 schoten in de gehele wedstrijd en 31% balbezit. Argentinie had 14 schoten en 69% balbezit.


Tegen Polen waren ze inderdaad de betere. Tegen Mexico zeker niet. 39 om 61 balbezit in het voordeel van de Mexicanen. Schoten 25 om 10 in het voordeel van de Mexicanen. Schoten op doel 10 om 2 voor Mexico.

7 januari 2024 om 15:16

Ja en wij speelden ooit wereldkampioen Spanje van de mat met Jonathan de Guzman en Ron Vlaar. Ik ben voor nu niet overtuigd.

7 januari 2024 om 23:31

Ik weet dat er een tijd terug een speler bij Villarreal heeft gespeeld! Zijn naam weet ik niet.

7 januari 2024 om 11:02

Nou doe je net alsof die alle andere teams vol topspelers staan,terwijl het over het algemeen om nivo hoofdklasse gaat wat is aangevuld met oude spelers die over hun top zijn en daar nog een beetje komen campingvoetballen

7 januari 2024 om 11:47



Niveau Hoofdklasse is precies wat er aan Nederlanders rondloopt in de Eredivisie, aangevuld met een hoop tweederangs spelers uit het buitenland en een enkele wat jongere talent die niet interessant genoeg leken voor de top competities.

Vorige jaar op het WK verloor Nederland met slechts een paar spelers uit de Eredivisie, nog van Argentiniã«. Saudi Arabiã« won van Argentiniã« met spelers waarvan volgens sommige hier het niveau van de Hoofdklasse hebben. Zo'n beetje allemaal uit de eigen competitie

Ondertussen denk ik dat de top 4 in SA, zo over de top 4 van de Eredivisie heen zou walsen. Het zal zeker niet ervoor onderdoen.
De tijd dat spelers boven de 30 uitgerangeerd waren ligt dan ook minsten een kwart eeuw achter ons.
Al de spelers die dit jaar naar SA zijn vertrokken, zouden een aanwinst zijn voor de Eredivisie. Het feite dat Nederlandse clubs sinds 2 jaar het aardig doen in de 3e divisie van het Europees voetbal, maakt onze competitie nog lang niet top hoor.

Het afgeven op de ontwikkeling van het voetbal in SA, is vooral afgunst.
Krijgen ze daar vele stadions niet vol? Dan moet je ook neerkijken op clubs als Excelsior, RKC en Volendam, om een paar te noemen.

Ook de absurde bedragen die voor spelers betaald worden door de Saudis, is geen nieuwe trend.
Voorheen was het de PL die de voetballerij kapot maakte met hun over de top transfers en salarissen.
Daarvoor was het La Liga en weer daarvoor (in de vorige eeuw) was het de Serie A.
Eerlijk gezegd vind ik het een gezondere ontwikkeling als zij hun oliedollars in hun eigen land investeren, dan dat ze voetbal clubs in Europa overnemen.
Zolang ze maar niet al het jong talent uit de Europese competities onttrekken, zoals de topclubs in Europa doen. Vooral Engelse clubs maken zich daaraan schuldig.



7 januari 2024 om 16:22

Ik heb niet het idee dat de daadwerkelijke uitslagen erg veel uitmaken in de Saoedische competitie, de sjeiks willen de sterren aan het werk zien en goals scoren, maar wie er wint is uiteindelijk niet echt van belang.

Dit is het logische gevolg van de poppenkast divisie daar. Kopen kopen zonder visie. Sterren van weleer halen en denken dat ze daarmee een topcompetitie kunnen bouwen in een paar jaar tijd. Je kon het zien aankomen. Nu even op de dikbetaalde blaren zitten met z’n allen daar en dan snel weer naar huis.

Successen komen nooit zonder tegenslagen... Het klopt dat de carrieres tot dusver op managergebied niet geweldig zijn, maar ze zijn nog "jong". Lampard bij Derby en Gerard bij Rangers was volgens mij niet eens zo slecht. Rooney bij Derby had net als Lampard ook te maken met de situatie bij de club en volgens mij had Rooney nog een flink aantal punten in mindering om mee te dealen. Anyway, te vroeg om ze af te schrijven, maar ze hebben zeker nog het een en ander te leren. Tijdje meedraaien als assistenten zou ze goed kunnen doen. Niet starten als jeugdmanager en vanuit daar gelijk doorstromen als manager van de eerste elftallen, nee; de Arteta route...

7 januari 2024 om 14:51

En zelfs dan heb je nog genoeg te leren, Arteta is wat dat betreft ook "nieuw". Daarbij is de situatie bij de club ook heel belangrijk en dan maakt het niet uit hoe goed je bent. Of je ze nou mag of niet, maar Mourinho en Van Gaal kan je toch wel zien als grote namen binnen de wereld van managers... Betekende niet dat ze even 1 2 3 Man United weer terug op de kaart zetten. Dus ja... Komt goed 👌

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren