Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Beste ploeg van Nederland is uiteindelijk alsnog terecht kampioen geworden'

Laatste update:
/

PSV kroonde zich zondagmiddag onverwacht tot kampioen van Nederland. Omdat Ajax niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij De Graafschap, volstond een 1-3 overwinning van de Eindhovenaren bij PEC Zwolle. Spits Luuk de Jong kon zijn geluk uiteraard niet op.

De Jong liet meteen na afloop weten dat hij zijn ex-club De Graafschap verschrikkelijk dankbaar is. “Ik denk dat de beste ploeg uiteindelijk alsnog terecht kampioen is geworden”, verklaarde hij voor de microfoon van FOX Sports. “We hoorden het via een appje. Iemand van ons had contact met een vriend die hem op de hoogte zou houden.”

Nadat duidelijk was dat Ajax niet had gewonnen in Doetinchem, stormde de PSV-spelers naar het uitvak. “Dit gaat zeker een heel mooi feestje worden. Maandagavond de huldiging, met alle fans erbij. We zijn er iedere keer in blijven geloven”, aldus De Jong.

Ook Davy Pröpper was door het dolle heen na de verrassende wending. Ook hij bedankte De Graafschap, waar zijn broer Robin actief is. “Mijn broer speelde door een schorsing niet mee, maar het was kennelijk niet nodig. We kregen het niet goed mee tijdens de wedstrijd, maar dit is toch mooi? Fantastisch!”, aldus Pröpper.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht ik denk het niet, vond Ajax beter.

8 mei 2016 om 16:51

Kampioenschappen steel je niet.. die verdien je.. #boerennnnn

8 mei 2016 om 16:52

Echt wel.... Als je zo speelt als Ajax zijnde verdien je het niet. En op basis van de penalty van vorige wedstrijd. Als de spelers zich niet beseffen wat er op het spel staat en niet 100% geven, dan ben je gewoon slecht

8 mei 2016 om 16:57

is gwn terecht hoor. Ik ben ajax fan maar hoe je zo tegen de graafschap speelt kan niet. Geen inspiratie, geen creativiteit niks. Pff Cerny krijgt ook ff slapeloze nachten van die kans voor Leeg doel

8 mei 2016 om 17:11

Als je van der Hoorn weer in de spits zet dan moet je gewoon naar huis lopen. Teken van onkunde van de Boer en ook al ben ik Psv'er, toch erger me ik er al tijden aan. Dat kan gewoon niet bij Ajax.

8 mei 2016 om 17:34

Precies.. letterlijk mijn woorden en daarbij snap ik de wissel van Mikik niet.. en waarom geen Shone in zo n belangrijke wedstrijd maar Cherny? Zo wel ajax als de boer dacht we doen het wel even..

8 mei 2016 om 17:51

De boer heeft nog altijd heel goed gedaan bij ajax. Al dat zeiken van de kemmers hier op hem. in 5,5 jaar tijd 4x kampioen worden is toch geweldig. En dan met 82 punten geen kampioen worden is ook geen schande.

8 mei 2016 om 17:28

@bvbmilan:

Een landskampioenschap wordt niet beslist in één of twee wedstrijden. Degene die na 34 wedstrijden het hoogste aantal punten heeft is altijd terecht kampioen.

8 mei 2016 om 17:49

Tenzij een ploeg benadeeld/bevoordeeld word door omstandigheden zoals scheidsrechters. Dat is niet echt gebeurt echter.

8 mei 2016 om 18:05

Bekijk het zo: Als PSV als kampioen al niet terecht is, kun je nagaan hoe onterecht het zou zijn als Ajax kampioen was geworden. Niemand kan ontkennen dat PSV het kampioenschap dit seizoen meer heeft verdiend dan Ajax.

8 mei 2016 om 19:08

In welke zin niet dan??? Van de twee kampioenskandidaten had psv gewoon het beste van het spel gedurende de competitie. Terecht kampioen

Eerlijk is eerlijk, Willems heeft verstand van wiskunde. Trouwens, de beste ploeg word altijd kampioen.

8 mei 2016 om 18:06

Niet altijd, maar dit seizoen hier in Nederland gelukkig wel.

8 mei 2016 om 18:35

Lol, de club met de meeste punten aan het eind van de rit is gewoon altijd de terechte kampioen. Maar ik kan begrijpen dat als je onderbuik gevoelens en clubvoorkeur mee laat spelen het wellicht niet zo aanvoelt, dat mag.

Kampioen met 2 punten verschil. Dus de terechte kampioen! Maar laten we eerlijk zijn: Veel scheelt het niet. Cocu heeft er bij lange na niet het maximale uitgehaald. De Boer wel, al had hij hier vandaag gewoon moeten winnen.

8 mei 2016 om 17:05

De Boer heeft genoeg geblunderd. Vandaag ook weer. Dramatische basisopstelling en wissels. Zeker niet het maximale. De kampioen verdient het altijd vind ik, zeker als De Boer en Ajax het zo af laten weten.

8 mei 2016 om 17:21

Mee eens met Leidsehood. PSV is uiteindelijk de verdiende kampioen, maar het zegt veel dat ze er eigenlijk niet meer vanuit waren gegaan dat het zou gaan lukken. De Boer en de spelers, een paar in het bijzonder, hebben het ongelooflijk laten liggen vandaag. Desalniettemin heeft PSV hiernaast ook een hele sterke Champions League campagne gespeeld, wat belangrijk was voor het Nederlandse voetbal. Pijnlijk om toe te geven, maar kan niet anders zeggen dat PSV het vandaag verdiend heeft.

8 mei 2016 om 17:53

Cocu heeft 84 punten gehaald. Wat wil je dan?! Dat ze echt alles winnen?

8 mei 2016 om 16:56

Ik ben voor Ajax, maar ik ben het met je eens. Als je niet kan winnen bij De Graafschap als het er echt om gaat, dan heb je ook geen enkele claim op de schaal.

8 mei 2016 om 17:29

Ja je hebt gelijk. Maar mogen we echt niet even janken? Wat een klap

Echt ongelooflijk dit doet denk ik voor Ajax nog meer pijn dan in 2007. Maar geweldig voor de psv supports
De laatste 2min waren zo spannend toen psv al klaar was.

Haha zo'n onzin. Maar ze staan boven aan na 34 wedstrijden dus terecht is het

Degene die na 34 wedstrijden bovenaan staat is altijd de terechte kampioen maar dat is lohisch.

8 mei 2016 om 16:53

Logisch....

8 mei 2016 om 17:05

Ja, behalve als het Ajax is natuurlijk. Dan komt het door de scheids of door de zwakte van andere ploegen.

8 mei 2016 om 17:06

Oja? Wat een gecalimero weer...

8 mei 2016 om 17:16

Ach Joostfan, je reageert altijd zo zeur! Ik snap je frustraties, maar Ajax verdiende het niet om kampioen te worden! Deze 1-1 is gewoon terecht

8 mei 2016 om 17:17

Joostfan is zuur zeg haha

8 mei 2016 om 17:19

Dankzij Guzubuyuk en Makkelie had Ajax het nog in eigen hand. En dan vergeet ik die briljante grensrechter tegen Feyenoord uit nog. Hulp genoeg gehad, maar dan moet je het zelf wel afmaken.

8 mei 2016 om 17:50

Of die doelpunt van Heracles dat voor niets werd afgekeurd in Almelo

8 mei 2016 om 18:26

Natuurlijk zijn ze terecht kampioen maar gaan we nu bij elk topic alle beslissingen die in het voordeel van Ajax waren naar boven halen? Ik hoor niemand over de keren dat een andere club de scheids meehad, maar ja Ajax is de meest gehate club van het land dan krijg je dit.

8 mei 2016 om 19:01

Beste Joostfan,

Hahahahahahahahahahahahahaha Lekker Voor JE MET JE Arrogante Neuzenhoofd!!!! Jullie Zijn Ajax Jullie Zijn Niet DE Beste!!!!

Groetjes!

Absoluut de beste club van Nederland. Zeer terechte kampioen in mijn ogen.

8 mei 2016 om 17:25

Als ze het absoluut waren geweest waren ze het wel met een grotere voorsprong geworden. Maar inderdaad de beste.

8 mei 2016 om 18:01

Samen met het verschil in europese prestaties tussen PSV en Ajax dit jaar kun je het wel zeggen.

De beste selectie heeft PSV zeker, alleen hebben ze enorme mazzel dat Ajax het laat liggen. Maar linksom of rechtsom hebben we een terechte kampioen.

Wie er na 34 wedstrijden boven aan staat is de terechte kampioen.

Dit doet erg pijn . Maar ja psv heeft zijn plicht gedaan en ajax niet zo simpel is het. Gefeliciteerd Psv'ers!

En de ajacieden gemeente eindhoven en psv belachelijk maken dat ze voorbereidingen treffen voor een huldiging.
Heerlijk mijn cluppie weer kampioen!

Ja dat is zeker zo want als je tegen de onderste ploeg niet weet te winnen dan verdien je het sowieso niet , maar ook onze zogenaamde wereldtrainer deed er alles aan om niet te winnen onze topscorer eruit halen en El Gazhi erin en toen ook nog v/d Hoorn naar de spits gezet hoe haal je het in je hoofd om je topscorer er uit te halen , en Klaassen de hele wedstrijd laten staan hij heeft nog geen bal goed gegeven , nee de Boer heeft weer heel slecht gewisseld en ook na de 1-0 lekker terug zakken die voorsprong verdedigen wat een laffe coach ik hoop echt dat hij weggaat en daar heeft gelukkig ook alle schijn van .

8 mei 2016 om 20:46

ik snap dat gezeur op de boer niet die netjes aangaf vd week dat hij er een spits bij had moeten hebben aangezien er achter millik niets is bij ajax.
plus hij gaf aan dat millik niet in de wedstrijd zat dan is het logisch dat hij hem wisselde toch?
ook is de boer 4x in 5,5 seizoen kampioen geworden met in mijn ogen steeds een mindere selectie dan psv aangezien er weinig tot niets geherinvesteerd word in het eerste
dat is dan dus gewoon heel erg knap als beginnend trainer en als ajaxsupporters mag je zo een trainer best wel wat meer krediet geven

De terechte kampioen over het gehele seizoen gezien.

Dit is zeker een ''mooiere'' titel dan die van vorig jaar toen we met overmacht kampioen werden. Dit zal voor de Ajacieden als een gestolen titel voelen maar ze hebben het toch echt zelf weggegeven. Ze hoefden maar één wedstrijd voor de volle 100% te spelen maar zelfs dat was blijkbaar te veel gevraagd.

Het maakt het feestje morgenavond er zeker niet minder om!

8 mei 2016 om 17:08

Wat een onzin. Ze moesten net als PSV 34 vol gaan. Dat je het onder druk zo laat liggen is stom maar deze punten tellen net zo zwaar als de overige wedstrijden. Ajax had de pech dat de Graafschap al veilig was en 90 minuten knap kon frustreren. Dat heeft de thuisploeg geweldig gedaan, Jax heeft daar lang geen antwoord op gehad. Alles zit dan tegen.

De nr 1 is altijd terecht kampioen dus ook nu. Psv heeft gedaan wat het moest doen en Ajax ??? Tsja.

8 mei 2016 om 18:34

Dat is niet altijd waar, maar in dit geval uiteindelijk wel. Wanneer een club enorm bevoordeeld word, kan je toch moeilijk spreken van een verdiend kampioenschap?

8 mei 2016 om 19:07

Dus in the uk is er ook geen terechte kampioen ?

Mooi seizoen gespeeld. We waren er echt kort bij. Wat was Younes vandaag genieten zeg!

Proficiat psv-fans, een rotgevoel heerst en zal nog wel even heersen maar jullie zullen nl prima vertegenwoordigen in de CL.

Aan alle fans die alles en iedereen eruit willen: jullie zijn echt heel dom en begrijpen er niets van. M.a.w. waan van de dag of successupporters.

Maar even serieus he die Frank De Boer kan er ook geen reet van. Milik eraf halen voor El Ghazi? die gozer raakt geen pepernoot en dan nog Van Der Hoorn in de spits haha.

8 mei 2016 om 17:03

Inderdaad zeg en waarom geen Bazoer erin? Die kan in tegenstelling tot Serero wel uit de tweede lijn scoren.

Ik als Feyenoord fan ben trots op de beker. maar moet ook Ajax een compliment geven. Ze hebben toch maar tot de laatste dag gevochten

Sorry maar als je als Ajax zijnde niet eens kan winnen van de nummer 17 dan verdien je het niet op kampioen te worden. Tijd voor een frisse wind bij Ajax, eentje waar ze het fysieke en mentale aspect versterken.

8 mei 2016 om 17:33

Doe je ajax wel een beetje te kort. Weinig verloren en 81 punten gehaald.

8 mei 2016 om 20:14

En op het beslissende moment niet langs De Graafschap komen. Daar is gewoon geen excuus voor.

Helemaal mee eens. Gefeliciteerd PSVers.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa

Als je afhankelijk bent van een andere uitslag is het niet verdiend.

8 mei 2016 om 17:36

En dit is natuurlijk de grootste onzin ooit. Dus omdat Ajax punten moest verspelen en dat ook deed is PSV niet verdiend kampioen?

Beste ploeg van Nederland? Ja.
Verdiend kampioen? Nee.

8 mei 2016 om 17:42

Hoe is het onverdiend, omdat Ajax niet kan winnen van de Graafschap? De beste ploeg van Nederland hoort natuurlijk als Kampioen te eindige. Als Ajax kampioen was geworden was het ook verdiend geweest, ook al zijn ze niet de beste van Nederland.

8 mei 2016 om 18:04

Ajax heeft dit jaar vaak heel slecht gespeeld hoor. Wedstrijden van PSV zijn daarentegen nooit traag of voorspelbaar.

De beste club? Ha terechte kampioen geworden, maar als je naar de tegengoals kijkt is het een? waard.
Maar nogmaals van harte gefeliciteerd. Ajax heeft het gewoon laten liggen.

8 mei 2016 om 17:44

Duidelijk de beste club, ze doen niet voor niet iets dat Ajax al jaren niet red: de groepsfase CL overleven. En dan het ook nog Atletico lastig maken.

8 mei 2016 om 18:02

Verder in de Cl
Verder in de Knvb Beker
Boven Ajax geëindigd
Duidelijk beter dus

8 mei 2016 om 18:06

Oh gaan we nu alleen naar tegengoals kijken en laten we het verschil in hoe vaak een ploeg scoort liggen? Daarnaast, PSV heeft 32 goals tegen gekregen, flinke afstand met nummer 3.

Dat Ajax nu al jaren zo voorzichtig en verdedigend speelt en daardoor weinig kansen weggeeft hoeft PSV niets van aan te trekken.

Als ajax had gewonnen was het dan onterecht?

Van harte gefeliciteerd Psv, jullie hebben goed spel laten zien gedurende het hele seizoen zijn attractief geweest en een verademing voor het Nederlands voetbal. Ik hoopte op Ajax als fan zijnde, maar over 34 wedstrijden wint de betere ploeg!

Pijnlijk voor Ajax is deze ontknoping zeker. Maar vooral voor de vele supporters die zich al wekenlang rijk rekenden met de titel en het Champions League voetbal is het een extreem hard gelach.

Na de bekerwinst van Feyenoord werd de facebookpagina van voetbalzone overladen met ajaxieden die de beker betitelden als een troostprijs en dat ze zelf al kampioen waren van Nederland.

Ik denk dat de werking van de gezegde "hoogmoed komt voor de val'' nooit aan kracht zal inboeten.

Gefeliciteerd PSV'ers.. Als je van, met alle respect, de Graafschap niet kunt winnen, dan verdien je het ook niet om jezelf tot Kampioen van Nederland te kronen. Op naar de vCL en hopelijk zien we volgend seizoen een fris Ajax dat weer vol voor de titel zal gaan.

Ongelofelijk ook dat Ajax niet nog 2 of 3 goals maakt! Ik heb wat situaties gezien waarbij ik mij afvroeg hoe dat zo goed kon aflopen voor De Graafschap en de Onzen.
De enige voor wie ik baal is Frank de Boer, ik heb erg veel sympathie voor deze man. Echt. Al had ik het beter gevonden als ie maar 2 x kampioen was geworden ipv 4 x. Maar goed. Leuke kerel.

Natuurlijk ben je terecht kampioen als je het meeste punten hebt. Vamos!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren