Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bazoer voor drie duels geschorst na duwen van vierde official

Laatste update:

Riechedly Bazoer is voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart van afgelopen zondag. De middenvelder van FC Utrecht deelde na afloop van het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht (4-3) een duw uit aan vierde official Sander van der Eijck.

“De vierde official wordt weggeduwd door Bazoer. Dat is onacceptabel, dus die krijgt een rode kaart. Hij raakte hem niet even aan, hij duwde hem echt weg. Dat is onacceptabel gedrag”, zei scheidsrechter Björn Kuipers daarover in gesprek met FOX Sports. Door de schorsing mist de huurling van VfL Wolfsburg de wedstrijden tegen PSV, De Graafschap en Excelsior.

Trainer Dick Advocaat nam het na afloop van de wedstrijd nog op voor zijn speler. “Die Bazoer is natuurlijk ook teleurgesteld”, aldus Advocaat, die cynisch verder ging. “En die geeft die vierde man, die heeft natuurlijk een verschrikkelijk belangrijke functie, een duwtje. En dan geeft hij hem rood, ja sorry, loop door en zeg: niet meer doen, jochie. Maar ga geen rood geven, dan begrijp je er toch niks van? De vierde man mag dan ook een beslissing nemen, verschrikkelijk zeg.”

Urby Emanuelson kreeg tijdens de wedstrijd een directe rode kaart van arbiter Kuipers. De middenvelder heeft hiervoor een wedstrijd schorsing gekregen. Vanuit een eerdere schorsing had hij nog een duel voorwaardelijk open staan, waardoor Emanuelson twee wedstrijden geschorst is. Hij ontbreekt hier in de aanstaande duels met PSV en De Graafschap.

Terechte straf?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja, dit is gewoon dom. Volledig terechte straf!

4 februari 2019 om 16:33

De straf is terecht. Maar ik kan me de frustraties bij Utrecht ook wel voorstellen. Van Urby is in mijn ogen nooit rood. Je gaat voor de bal en de tegenstander maakt op het laatste moment een sliding. Natuurlijk ben je te laat, maar niet bewust. De overtreding op de rand 16 (wel of niet erbinnen daargelaten) is eerder een rode kaart. Dat is een bewuste harde overtreding. Desalniettemin behoor je ten alle tijden van officials af te blijven, en is de straf dan ook volledig terecht.

4 februari 2019 om 16:38

Ben ik wel met je eens v.w.b. de verdeling van de rode kaarten. Ik dacht ook dat die gast bij die penalty-situatie rood zou gaan krijgen. Vond die van Urby ook geel.

4 februari 2019 om 17:12

Volkomen terecht de 3 wedstrijden, maar vond de 4e official ook nog al vel reageren. Ook kan ik de frustratie begrijpen van de coaches van buiten de top 3. Ik blijf zeggen dat deze vaak bevoordeeld worden, Danny Buijs zei dit pas geleden ook tegen de 4e official op een redelijk nette manier, en kreeg hier geel voor gepresenteerd. Ik baal van de VAR omdat de lijnen niet altijd gelijk zijn. Eigenlijk moet een scheidsrechter leidend zijn, ik heb het vermoeden dat ze denken laat het maar aan de VAR over. En dan ligt het er ook nog een welke VAR scheidsrechter dat er in Zeist zit.

4 februari 2019 om 18:55

Het is een overtreding die tot ernstig letsel kan leiden. Je komt niet per ongeluk met de noppen naar voren in. Schoolvoorbeeld van een rode kaart. Lees de spelregels er maar eens op na.

Er zijn al genoeg voetballers geweest die na zo'n overtreding hun been braken, dat had zomaar gekund. Dus gewoon rood en een dikke schorsing. Met Tanane en nu met Bazoer is het wel duidelijk dat de discipline ver te zoeken bij Utrecht is. Alleen hard straffen kan hier helpen het team weer in het gareel te krijgen want nu heb je twee rode kaarten en een penalty tegen in een wedstrijd. En allemaal terecht.

4 februari 2019 om 19:05

Door een sliding vlak boor je tegenstander in te zetten neem je zelf het risico geblesseerd te raken.

4 februari 2019 om 20:22

Haha SpeedyAFC, de rode kaart van Urby had toch een gebroken been kunnen leiden of ander ernstig letsel? Wow. Gewoon wow. Was zojuist bij Rondo nog eens duidelijk te zien dat die tegenstander oo het laatste moment naar de grond gaat waardoor Urby, die niet eens kijkt, z’n voet op het been van z’n tegenstander plaatst. 2 man die voor de bal gaan, tegenstander had net zo goed Urby kunnen raken.

En terecht! Je blijft me je handen van de scheidsrechters af

Wanneer je denkt dat deze jongen niet meer verder kan zakken, blijft hij je toch elke keer tegenbewijzen

4 februari 2019 om 16:28

Ongekend. Hij kan best voetballen alleen is hij gaan geloven dat hij een wereldtopper in spe was. Hij is gaan geloven in het oud Hollandsch gehype. Beide beentjes op de grond en weer gaan voetballen..

Waarom is de vierde man niet geschorst voor zijn agressieve en provocerende gedrag?

4 februari 2019 om 16:27

Dat was de reactie op de duw. Ik verwacht niet dat de 4e vooraf rare opmerkingen maakt.
Nogmaals van de scheids blijf je af

4 februari 2019 om 16:31

Gaat er niet om of het voor of na dat duwtje is natuurlijk. Bazoer's gedrag is verwerpelijk maar wat die 4e man allemaal loopt te doen kan in die positie natuurlijk ook niet he..

4 februari 2019 om 16:32

Ja dus? Misschien was de reactie van Bazoer ook wel weer een reactie op iets. Nogmaals...als 4e scheids hoor je je ook gewoon te gedragen. Gek dat een speler nergens op mag reageren maar die 4e scheids wel.

4 februari 2019 om 17:37

Hierin wel, want als de scheids zo doet vooraf dam kan je idd duwen. Maar dit was een reactie op de duw, dat dat allemaal minder kan dat klopt. Toch wordt hij geprovoceerd door die duw van Bazoer.

4 februari 2019 om 17:39

Wil je het mij aub uitleggen wat je bedoeld?

4 februari 2019 om 17:46

Ik snap deze reacties nooit. We praten hier over fatsoensnormen. Bazoer heeft niks bij de 4e man te zoeken, dat doet hij toch en hij geeft een duw. En hier gaat het over reactie op reactie, 4e man etx. Weet je wat Bazoer had moeten doen? Naar binnen en douchen! De 4e man zal zeker niet zeggrn na de wedstrijd: "Ja klopt, laten we dan nog maar een extra minuut voetballen."

4 februari 2019 om 16:31

Ik hoor je dit al een keer of 8 verkondigen, maar ik heb er nog niets van gezien. Was het echt zo erg wat de vierde man deed, of reageerde die gewoon op de duw van Bazoer?

4 februari 2019 om 18:03

ajacied.-.020 weet zelf ook totaal niet wat er gebeurd is, maar de 4e man moet hangen van hem, want wellicht heeft deze ook iets gedaan of geroepen. Dat zelfs niemand van FC Utrecht roept dat de 4e man zijn boekje te buiten is gegaan en zich onbehoorlijk richting Bazoer gedragen zou hebben doet er schijnbaar niet toe. Verantwoordelijkheid van de speler doet er ook niet toe. Het is allemaal de schuld van de 4e man.

4 februari 2019 om 23:19

@fcg95 Ik roep het nu voor de zoveelste keer bij de comments omdat je maar 1 kant van het verhaal hoort. Dan mag dit toch ook wel gezegd worden toch? Niet dat Bazoers actie wel goed was, daar begon het natuurlijk mee.

@masterd Ik leg de schuld zeker niet bij de vierde man. Bazoer's actie was natuurlijk de oorzaak. Maar ik vind dat de vierde man ook niet vrijuit gaat en je daar weer niks over hoort, omdat Bazoer een slechte reputatie heeft...

5 februari 2019 om 07:40

Ik denk eerlijk gezegd dat de vierde man niet begonnen is, Bazoer zal wel iets gezegd hebben. Daar reageerde de vierde man op. Daarna een duw. We kunnen wel om een schorsing voor de vierde man vragen, maar we weten niet wat die gedaan heeft, behalve woest zijn op Bazoer. Ik zou graag de andere kant horen.

Nou lekker gedaan Bazoer.. Laat je alweer een club in de steek.. Nergens aan spelen toegekomen en dan nu al 3 wedstrijden geschorst worden.

Kan er ook nog wel bij! Heb de duw niet gezien, maar naar aanleiding van wat ik hier gelezen heb, lijkt het wel terecht.

Had er van mij meer mogen zijn. Wat een rot mentaliteit heeft deze gast zeg. Voelt zich echt te goed. Zonde, want talent heeft hij genoeg. Pech voor hem dat je het alleen daarmee niet redt.

Even ter discussies, zou hij langer geschorst worden als het de 1e scheidsrechter zou zijn geweest? Ik denk het wel, zo raar is de voetbalwereld wel

4 februari 2019 om 16:46

Gelijke monniken... hoofdscheids, lijn, 4e official zijn allen gelijk op het veld

4 februari 2019 om 18:06

Douglas kreeg bij Twente destijds 6 wedstrijden schorsing, maar hij duwde de scheidsrechter helemaal omver na het krijgen van een rode kaart. Dus niet helemaal vergelijkbaar.

Zijn hele houding zegt toch al alles...
Had er 10 geschorst moeten worden, je handen hou je thuis

Toch gek dat Advocaat het voor elkaar krijgt om types als Bazoer en Kramer binnen te krijgen. Staan niet bekend om hun goede mentaliteit en staan alleen eigen spelers in de weg. En waar speelt Utrecht voor? 4e plek is het hoogst haalbare. En of je nou 4e of 8e wordt, maakt in Nederland niet uit.

4 februari 2019 om 23:11

Jawel, 8e is geen nacompetitie, 7e wel...

Schors hem lekker voor 10 wedstrijden. Laat hem maar terug gaan naar zijn club. Utrecht heeft niks aan hem.

4 februari 2019 om 17:12

Prima voetballer, juist door hem is er weer meer body op middenveld waardoor Utrecht ook 1-3 voor stond

Sinds zijn woede uitbarsting tegen de graafschap (kampioenswedstrijd ajax) is hij alleen maar bezig geweest met schorsingen, misdragingen en vingertjes wijzen. Mentaal ver te zoeken

4 februari 2019 om 16:56

Precies, zie mensen hem hier ook beschermen, maar bij elke club waar hij komt vertoont hij kansloos tokkie-gedrag. Wordt helemaal niks meer deze jongen.

Ik weet niet in hoeverre de 4e man zich heeft misdragen/geprovoceerd, maar ondanks dat zit je niet aan een scheids/grensrechter of 4e/5e/6e man, ook al heb je frustraties. Natuurlijk zitten hier regels aan verbonden, maar wat mij betreft worden hier twee wedstrijden aan toegevoegd, want dit heeft meer met gedrag te maken en dat moet gewoon worden afgeleerd.

Ach wat kan het Bazoer schelen, die heeft toch meer geld dan die vierde official. Ik vind het wel knap hoe snel hij bezig is zijn carriere weg te gooien.

4 februari 2019 om 17:08

en psv is de degene die hier het hardst om lacht. Utrecht zonder bazoer en emanuelson

4 februari 2019 om 17:22

Emanuelson is al weken een drama dus dat is geen gemis voor Utrecht, baal er van dat ie maar 2 wedstrijden heeft

ps Utrecht verliest altijd van Psv, dus dat maakt niet veel uit

4 februari 2019 om 17:28

Achja PSV heeft het normaal gesproken nooit moeilijk uit bij Utrecht, en Utrecht heeft al hun wedstrijd van het jaar al gehad natuurlijk.

4 februari 2019 om 18:57

Dus een grotere kans dat Utrecht met elf man tegen PSV de wedstrijd eindigt. Je hebt niets aan spelers die zo makkelijk rood pakken. Iets minder voetballers met meer discipline leveren je veel meer op/

Daar komt hij nog goed mee weg. Elke voetballer weet toch dat je een groot probleem hebt als je met je poten aan de scheidsrechter, grensrechter of vierde official zit? Bovendien vind ik het na de wedstrijd nog erger dan tijdens, want dan heb je al de tijd gehad om honderd keer tot tien te tellen.

Overigens moet ik wel zeggen dat ik het onprofessioneel vind hoe die vierde official hier reageert. In zijn rol moet je boven de spelers staan en je niet mee laten slepen in zulk ordinair gedrag.

Lekker bezig RB! Wordt je verhuurt om speeltijd op te doen ben je voor maar liefst 3 partijen geschorst. Die foto... Duidelijk gevalletje actie-reactie... Als je goed kijkt naar meneer de scheidsrechter haha

PSV heeft wel heel vaak voordeel van schorsingen van tegenstanders. Lijkt wel alsof ze niet tegen PSV willen spelen.

Niet heel vervelend dat beide heren komend weekend geschorst zijn. Eigen schuld ook natuurlijk. Zo benadeel je je club behoorlijk. Dan doel ik meer op Bazoer dan Urby, daar die van Urby meer ongelukkig was...

waar is de Knvb in godsnaam mee bezig zeg.. 3 wedstrijden schorsing voor Bazoer, terwijl er niet veel aan de hand is.
En had eigenlijk verwacht dat de rode kaart die Emanuelson kreeg geseponeerd zou worden, voor dat akkefietje had een gele kaart meer dan volstaan

Persoonlijk vond ik de rode kaart voor Emanuelson erg overdreven, al was ik er op het moment zelf meer dan blij mee. Dat Bazoer zich zou misdragen zat er de hele wedstrijd al aan te komen, samen met Tadic by far de walgelijkste speler die dit seizoen in Zwolle geweest is. Alleen maar zeiken tegen de scheids en met randzaken bezig zijn

Deze straf is wat mijn betreft veels te laag, zeker met in het achterhoofd wat er met Dhr. Nieuwehuijse is gebeurd. Is deze straf verwerpelijk laag van de knvb.

Als amateur club moet je van alles organiseren (en terecht) sinds de dood van een amateur arbiter. Er hangen overal respect bordjes en borden met gedragsregels. En clubs moeten spelers royeren na wangedrag (terecht), en dan duwt het pubertje Bazoer een 4e man die een voorbeeldfunctie heeft. En krijgt maar 3 wedstrijdjes, triest heel triest als dit het slappe signaal is van de knvb.

Misschien mag ik het niet zeggen, schijnbaar moet er weer eerst iemand zwaar mishandeld worden wilt er iets gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren