Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bayern wil weer bij concurrent shoppen; Dortmund verlangt liefst 70 miljoen'

Laatste update:

Gregor Kobel staat op de radar van Bayern München, zo meldt Foot Mercato. Der Rekordmeister ziet in de 25-jarige sluitpost van Borussia Dortmund naar verluidt de definitieve opvolger van Manuel Neuer.

Neuer is nog altijd herstellende van een ski-ongeluk. Sinds december vorig jaar kwam hij niet meer in actie voor Bayern. De 117-voudig international van Duitsland is sinds augustus weer in training, waaruit kan worden opgemaakt dat zijn revalidatie in de laatste fase is beland.

Neuer is echter inmiddels al 38 jaar, terwijl stand-in Sven Ulreich slechts drie jaar jonger is. Bayern was afgelopen zomer al tevergeefs op zoek naar een nieuwe eerste doelman en volgens de laatste geruchten heeft Bayern nu zijn zinnen gezet op de komst van Kobel, die bij Dortmund het volste vertrouwen geniet van trainer Edin Terzic.

Kobel verlengde onlangs zijn contract bij die Borussen tot medio 2028 en kon daardoor ook een salarisverhoging tegemoetzien. In zijn nieuwe verbintenis is geen ontsnappingsclausule opgenomen, waardoor Dortmund hoog in de boom kan zitten.

Foot Mercato schrijft dat BVB maar liefst zeventig miljoen euro van Bayern voor de doelman verlangt. Het management van Kobel zou al veelvuldig contact hebben gehad met de regerend kampioen van Duitsland.

In de persoon van Daniel Peretz vond Bayern afgelopen zomer een jonge doelman die als tweede keeper achter Ulreich kon fungeren. Door de komst van Yassine Bounou, Géronimo Rulli en Kepa Arrizabalaga ging destijds om uiteenlopende redenen een streep.

Mocht Kobel daadwerkelijk de overstap naar Bayern maken dan is hij zeker niet de eerste. De Portugees Raphaël Guerreiro vertrok afgelopen zomer transfervrij naar München, terwijl onder meer Mario Götze, Robert Lewandowski en Mats Hummels hem in het verleden voorgingen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bayern die bij Dortmund wilt shoppen, wat verrassend!

14 oktober 2023 om 11:24

Dortmund die zelf anders de hele Bundesliga leeg koopt en de laatste jaren zelfs vaker bij Bayern shopt dan andersom. Maar goed ik snap dat dit lekker klinkt, even afgeven op Bayern.

14 oktober 2023 om 11:39

Laten we de selectie van Dortmund eens ontleden om van dit eindeloze gezeur over Bayern af te zijn:
Kobel (Stuttgart), Schlotterbeck (Freiburg), Süle (Bayern), Hummels (Bayern), Bensebaini (Gladbach), Ryerson (Union), Wolf (Frankfurt), Özcan (Köln), Sabitzer (Bayern), Nmecha (Wolfsburg), Brandt (Leverkusen), Reus (Gladbach), Füllkrug (Bremen).

Of telt het alleen als Bayern het doet...?

14 oktober 2023 om 11:50

Yup, telt enkel bij Bauern.

14 oktober 2023 om 11:54

De clubs die jij benoemd zijn op Leverkusrn en Gladbach wellicht na allemaal geen concurrentie voor de titel. Dortmund in zekere zin voor Bayern wel.

Daarnaat zijn veel van deze spelers volgens mij ook transfervrij gekomen, dus is het de keuze van de speler en niet persé van de verkopende club.

Waar bayern gewoon even miljoenen neertelt voor een matige keeper.

14 oktober 2023 om 12:00

Union, Wolfsburg, Frankfurt en ook Freiburg eindigden ten tijde van de transfef op Europese plekken of net eronder.

Daarnaast zijn Lewandowski en afgelopen zomer Guerreiro gewoon transfervrij overgekomen van Dortmund. Dan blijft uit mijn hoofd enkel Hummels en Götze over, in een periode van tien jaar. Nou nou.

14 oktober 2023 om 12:37

Doetmund kocht ook Rode, Hummels, Gotze en Sule bij Bayern. En had ook interesse in jongens als Goretzka en Pavard op een gegeven moment. Maar dat telt dus niet? Ik vergeet Sabitzer zelfs nog haha moet je nagaan. Lol hoe kunnen Bayern en Dortmund wel concurrenten zijn maar Dortmund en Leverkusen niet? Terwijl het verschil tussen Leverkusen en Dortmund juist veel kleiner is dan tussen Dortmund en Bayern.

14 oktober 2023 om 13:25

Bro Gotze en Hummels kwamen daarvoor bij Dortmund vandaan, dus gewoon sprake van eigen spelers terugkopen

Vergelijk het met de top 3 van NL. Die kopen in normale omstandigheden ook niet elkaars topspelers, en zeker niet zo consequent als Bayern dat bij Dortmund doet.

Leverkusen is normaal gesproken geen echte titelkandidaat, maar net zoals AZ. Hartstikke goede club met een fijne filosofie, maar hun spelers gaan doorgaans naar de top 3 ipv andersom.

14 oktober 2023 om 13:53

Dortmund concurrent voor de titel? Die schieten zich al meer dan een decennium elk seizoen in de voet. Hoe lang kan je die nog als concurrent voor de titel beschouwen?

14 oktober 2023 om 16:24

Dat ze choken is een ander verhaal. Ze doen nog steeds mee om de knikkers. Of zou Feyenoord dat gemiddeld 1 x in de 15 jaar ofzo kampioen wordt geen titelkandidaat zijn?

14 oktober 2023 om 11:52

Dalijk ook Xabi Alonso bij Leverkusen wat ik verwacht haha. Ligt geheel in het beleid van Bayern.

14 oktober 2023 om 12:41

Welke topclub koopt niet bij subtoppers? City verkoopt zelfs overbodige spelers aan de grootste concurrent (Jesus en Zinchenko). PSG koopt een Mbappe bij Monaco weg, Juve een Higuain of weer Pjanic weg bij Napoli en Roma. Barca en Real doen hetzelfde bij een Sevilla. Zo gaat dat.

14 oktober 2023 om 20:02

City had zich lelijk verkeken in het verkopen van die spelers, het is evident dat zij op dat moment Arsenal niet als serieuze kanshebbers zagen. Die verkopen echt niet zo snel meer spelers aan Arsenal.
Voor de rest heb je natuurlijk gewoon gelijk, transfers horen bij voetbal en clubs kopen eerder een speler die zich bewezen heeft in dezelfde competitie. Die jongens zien Bayern gewoon als een structurele stap omhoog en als iemand die Dortmund een warm hart toedraagt snap ik dat volledig.

14 oktober 2023 om 12:48

De laatste is Hummels geweest in 2016...

Dat betekent dat het plan met Alexander Nübel definitief de prullenbak in gaat?

14 oktober 2023 om 11:41

Daar zat ik ook aan te denken. Hij is momenteel verhuurd aan VfB Stuttgart en die staan op het moment 2e in de bundesliga terwijl ze afgelopen jaren tegen degradatie streden en zelfs een keer gedegradeerd zijn. Keept tot nu toe alles en doet het echt wel goed. Ik zou het dus raar vinden als Bayern Nübel definitief opgeeft.

Verkent de markt? Ze zijn de grens niet eens overgestoken zeg..

Manuel Neuer zijn carrière komt langzaam tot een einde, wat een fenomenale keeper was hij zeg en in het seizoen 2019-20 na de corona break was ie geweldig bezig.

Er is niet echt een vervanger voor hem momenteel misschien dat Navas op korte termijn iets is voor Bayern?

Man man man.. laat bayern zelf is scouten...

Kunnen ze die Nübel niet gewoon de kans geven die ze al jaren verhuren? Heeft het prima gedaan bij Monaco en ook dit seizoen nu bij de nummer 2 Stuttgart. Zoveel geld aan een keeper uitgeven terwijl ze zelf gewoon een keeper hebben die het behoorlijk goed doet.

70 miljoen gelijk verkopen en dan een betere keeper voor terug halen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren