Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bayern ontslaat vlak na titelwinst algemeen directeur én technisch directeur

Laatste update:

Bayern München heeft algemeen directeur Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidžic ontslagen. Dat bevestigt de club zaterdagavond. Het nieuws volgt vlak nadat Bayern zich juist verzekerd heeft van de Duitse landstitel. Dat deed der Rekordmeister doordat het zelf met 1-2 won bij 1. FC Köln en concurrent Borussia Dortmund thuis niet verder kwam dan 2-2 tegen FSV Mainz 05.

“Oliver Kahn is ontslagen als algemeen directeur van Bayern München, vlak nadat de titel werd veroverd”, tweette Fabrizio Romano vlak na het behaalde kampioenschap al. “Kahn was al niet meer aanwezig tijdens de uiteindelijke kampioenswedstrijd van Bayern tegen FC Köln.” Romano meldt, net als andere media, dat Jan-Christian Dreesen de opvolger van de voormalig doelman wordt. Dreesen was tot op dit moment financieel directeur van Bayern.

Ook Salihamidžic vertrekt bij de club uit Zuid-Duitsland. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. Het ontslag van beide directieleden kan niet los worden gezien van het feit dat Bayern bijna naast de landstitel greep. Het feit dat de titel uiteindelijk toch nog werd gepakt, doet er dus niet meer toe voor Kahn en Salihamidžic.

Kahn was sinds medio 2021 algemeen directeur van Bayern, terwijl Salihamidžic de functie van technisch directeur sinds medio 2020 vervulde. Het was een uiterst onrustig seizoen bij de club, daar in maart trainer Julian Nagelsmann vrij plotseling werd ontslagen. Onder zijn opvolger Thomas Tuchel werd Bayern uitgeschakeld in de Champions League en DFB-Pokal, maar de Bundesliga werd uiteindelijk dus wel gewonnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een feestbeesten zijn het ook @ Bayern, FC Hollywood lol..

En terecht gewoon. Beide hebben er een puinhoop van gemaakt en bijna had Bayern gewoon niks dit seizoen door die twee. Zeker voor Nagelsmann waren ze onrechtvaardig om hem zomaar uit het niets te ontslaan en hij moest het via de media aanhoren ook. Tuchel hebben ze ook onnodig in deze problemen bezorgd door hem in de meest cruciale weken een team te geven waarbij die zelf geen fatsoenlijk voorbereiding heeft gekregen.

27 mei 2023 om 18:20

Vooral Brazzo maakte een puinhoop met traineraanstellingen in het verleden. De communicatiestijl was een ramp. Het ontslag van Nagelsmann viel veel te laat.

27 mei 2023 om 19:43

Dat zal allemaal wel, maar winnen en verliezen, je doet het met z'n allen. Ze hadden 'gewoon' met z'n allen het nu moeten vieren. Dan had je hem volgende week ook de laan uit kunnen sturen. Je hebt het nota bene over clublegendes.

27 mei 2023 om 18:21

Beste Modricmagic,

Bedankt voor je bijdrage, het klopt inderdaad dat ze er wel een beetje een puinhoop van gemaakt hebben. De juiste spelers zijn niet aangetrokken door het bestuur. Echter verloor Bayern onder Nagelsmann wel een 10 punten voorsprong in een rap tempo en zat Bayern wel in een zeer neerwaarde spiraal. Als je dan een trainer heb qua kaliber Thomas Tuchel die beschikbaar is. Vind ik het ontslag nog niet zo gek.

Wat ik wel gek vind is de timing van het ontslag van beide heren. Het is nu tijd om te feesten in Munchen en ik vind dat Kahn en Hasan Salihamidžic daar ook wel even van hadden mogen genieten na al die stress die ze de laatste weken hebben gehad. Ik had het gepaster gevonden als ze over een week het slechte nieuws aan de heren gingen mede delen.

27 mei 2023 om 18:47

Heinazijn, waarschijnlijk hadden ze het al voor de wedstrijd aangekondigd bij de heren. Dus zin in feesten is dan misschien al lang verdwenen.

27 mei 2023 om 18:59

Oh daar ben ik het wel zeker met je eens hoor. Timing was ook wel belabberd want ze hadden het beter na al deze festiviteiten kunnen doen. Wel is het gewoon terecht dat ze het veld moesten ruimen voor het wanbeleid die ze hebben veroorzaakt.

27 mei 2023 om 20:46

Kan misschien Ajax wel voorbeeld aan nemen. Keeper die ook te lang op een plek zit.

Hahaha dubbel feest! Kwartier geleden zat Salihamdzc nog te juichen voor de winnende, benieuwd of ie dit zag aankomen

27 mei 2023 om 18:20

Hoop voor ze dat ze Vn tevoren zijn ingelicht

27 mei 2023 om 18:37

Als je ziet op welke momenten Bayern bereid is trainers eruit te gooien dan ben ik niet heel verrast dat ze hun TD en AD op een vergelijkbare manier eruit zetten. Dat komt door de combinatie hoge verwachtingen en eisen, waar ze niet vanaf wijken. Ze laten zich daar niet misleiden door een kampioenschap wat dankzij falende concurrentie hun kant op komt. Dit besluit lag al klaar, maar ze begrijpen in Munchen ook dat het midden in een titelstrijd niet handig is in de dagen voor de ontknoping die onrust je club binnen te halen. Dus wachten ze tot het juiste moment en dan bezorgen ze het bericht alsnog.

27 mei 2023 om 20:59

Naja het had ook best na de huldiging etc gekund toch. Seizoen is voorbij, laat die mensjes nog ff mee feesten joh. Dan kon je op de achtergrond ondertussen alvast nieuwe kandidaten spreken

27 mei 2023 om 18:42

Ik lees dat Kahn vandaag al niet welkom was

Leuk kampioenschap haha

Geweldig nieuws!!! Jammer dat deze 2 legendes toch zo hun Bayern carrières beëindigen. Hebben er maximaal een puinhoop van gemaakt. Hopelijk Hainer ook snel weg en werken aan een beter bestuur. Dat Kahn er vandaag niet was is ook ontzettend treurig natuurlijk van zijn kant.

27 mei 2023 om 21:00

Hainer zit niet in het bestuur, maar is voorzitter van de Aufsichtsrat. Hij heeft de beslissing mee genomen.

28 mei 2023 om 01:53

Die man staat als nog veel te veel op de voorgrond. Zou niet horen. Hoort niet voor niets bij de minst geliefde personen bij de supporters. Een persoon tegen de kurve/fan cultuur. Slechte ontwikkeling

Bayern heeft weer te maken met vroegtijdige perslekken wat ik betreur.
Sowieso sta ik volledig achter het ontslag van Salihamidzic. Dat heeft met het verleden te maken. Denk maar aan hoe hij Flick en Gerland behandeld had en te veel geld spendeerde met de aanstelling van Nagelsmann. Het ontslag van Nagelsmann was juist, alleen veel te laat gevallen.

28 mei 2023 om 03:17

Salihamidzic had een poos ook de gewoonte om op de bank plaats te nemen, ik zou als trainer kotsmisselijk daarvan worden. Vooral omdat hij zich ook leek te bemoeien met trainersbeslissingen tijdens de wedstrijd en hij veel onrust veroorzaakte met zijn verhitte gedrag wanneer de arbitrage in de fout ging. Hij was altijd een hele storende factor wat dat betreft.

Niet even feest vieren, want je bent kampioen, maar meteen even puinruimen! Ontslag is in mijn ogen wel terecht. Hadden ze eerder moeten doen, had Nagelsmann kunnen blijven .

27 mei 2023 om 18:26

U denkt toch niet dat het nu beter zou zijn met Nagelsmann? De huidige fysieke en mentale toestand van de spelers is een catastrofe. Volledig op het conto van Nagelsmann

27 mei 2023 om 18:33

Ja hoor. Dan waren ze al eerder kampioen.

27 mei 2023 om 20:34

de nederlaag tegen Leverkusen even vergeten?

27 mei 2023 om 21:40

Met het vertrek van Nagelsmann had direct Salihamidzic zijn spullen moeten pakken. Salihamidzic heeft Nagelsmann aangesteld, Flick ontslagen en deze selectie met hem samengesteld. Salihamidzic heeft bayern binnen 5 jaar naar de klote geholpen en niet Nagelsmann.

27 mei 2023 om 22:13

desondanks kende Nagelsmann enkele tekortkomingen en weigerde hij zijn eigen fouten te erkennen. Vandaag en vorige week was weer duidelijk wat de toestand was van de spelers, vooral in de tweede helft.
Flick vroeg zelf om een contractontbinding na ruzie met Brazzo.

Ben je net kampioen geworden....hiep hoi.
Zat er overigens al aan te komen gezien her gerommel door het seizoen heen.

Het was te spannend dit jaar

Bayern is waar je als Ajax zijnde van droomt : een rampzalig slecht seizoen, ondertussen ontsla je gewoon je trainer, AD, TD en dankzij een thriller op de slotdag toch als kampioen uit de bus. En dan ook niet zeggen ''goh beste AD en TD, het is toch nog goed gekomen dus we matsen jullie''. Gewoon hup eruit en doorpakken.

Zelfs in rampseizoenen is Bayern nog een voorbeeld voor veel andere clubs.

Prima gedaan en niet door de waan van de dag laten regeren.

Eindelijk, dit is nog beter dan het kampioenschap.

Had Tuchel er meteen bij gedaan. De man laat een voetbalmachine vastlopen.

Hè hè eindelijk!! Sali heeft er echt een enorme puinhoop van gemaakt. Altijd maar bemoeien met alles en altijd maar in de media te veel praten. Hopelijk dat zijn vervanger meer zeggenschap geeft aan de coach. Naja ideaal zou zijn als Tuchel ook de laan uit werd gestuurd Maarja, dat zou niet logisch zijn. Hopelijk binnekort.

27 mei 2023 om 20:36

Dat Nagelsmann ontslagen werd, vind ik op zich niet zo vreemd. Wel de timing. Dat de spelers fysiek en mentaal op hun limiet zitten is de verantwoordelijkheid van Nagelsmann.

Hadden ze niet even 2 dagen kunnen wachten dit vind ik beetje triest, gewoon alleen omdat het een legende is.. ook al hebben die 2 potje van gemaakt laat ze mee vieren.

Timing van ontslag is zeer schandalig maar omdat Romano het getweet had moest Bayern direct actie ondernemen, begreep ik. Klinkt logisch. Maar Romano heeft z’n scoop. Gefeliciteerd.. Eigenlijk moeten ze Tuchel er ook uitwippen. Ze zijn kampioen vanwege het falen van Dortmund. Dit hadden ze onder Nagelsmann ook kunnen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren