Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München verliest wéér; Borussia Dortmund wint in speciaal shirt

Laatste update:

Borussia Mönchengladbach heeft de koppositie in de Bundesliga met verve verdedigd. De ploeg van Marco Rose zegevierde zaterdag in eigen huis over regerend landskampioen Bayern München en slaat een gat van zeven punten met de titelverdediger. RB Leipzig volgt op een punt na een zege op het TSG Hoffenheim van Alfred Schreuder. Borussia Dortmund blijft in het spoor dankzij een riante overwinning op Fortuna Düsseldorf. Dat deed men in een gitzwart tenue, verwijzend naar de industriële identiteit van de regio.

Borussia Mönchengladbach - Bayern München 2-1
In een doelpuntloze eerste helft zette de ploeg van Hansi Flick vanaf de eerste seconde de toon. Bayern speelde in een bijzonder hoog tempo en kreeg legio kansen op een doelpunt, maar net als in de voorgaande ontmoeting met Bayer Leverkusen liet de titelverdediger na om deze te benutten. Een domper was ook het uitvallen van Corentin Tolisso, die zich al na twintig minuten moest laten vervangen door Ivan Perisic. De manier waarop Bayern druk zette en verdedigde zorgde ervoor dat de thuisploeg in de eerste 45 minuten geen noemenswaardige kansen rondom het doel van Manuel Neuer kon creëeren.

Perisic brak vier minuten na rust de ban: na een goede combinatie met Thomas Müller schoot de invaller met links de openingstreffer achter Yann Sommer. De tegentreffer van die Fohlen, na een uur spelen, viel uit het niets. Na een voorzet van Jonas Hoffman vanaf rechts stond de defensie van Bayern niet goed en kon Ramy Bensebaini ongehinderd zijn hoofd tegen de bal zetten: 1-1. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd sloeg de koploper toe. Na een overtreding van Javi Martinez op Marcus Thuram kreeg de Spanjaard zijn tweede gele kaart en verzilverde Bensebaini de toegekende strafschop: 2-1.

RB Leipzig - TSG Hoffenheim 3-1
Hoffenheim won tussen begin oktober en begin november zes officiële wedstrijden op rij, maar de laatste twee duels in de Bundesliga leverden slechts één punt op voor het elftal van Alfred Schreuder. Leipzig won zijn twee laatste competitiewedstrijden op eigen veld zeer ruim (met 8-0 van FSV Mainz 05 en met 4-1 van 1. FC Köln) en toonde vanmiddag opnieuw zijn kracht in de eigen Red Bull Arena. Hoffenheim had in het eerste halfuur werkelijk niets in de melk te brokkelen en moest na elf minuten voetballen reeds capituleren.

Leipzig schakelde razendsnel om via onder anderen Patrik Schick, waarna aanvalsleider Timo Werner vanbinnen het strafschopgebied de 1-0 tegen de touwen schoof. Hoffenheim kreeg in het laatste kwartier voor rust iets meer grip op het aanvalsspel van Leipzig, maar echt in de problemen kwam de formatie van Julian Nagelsmann nimmer. De belangrijke 2-0 volgde vervolgens vrijwel onmiddellijk na de onderbreking en kwam opnieuw van de voet van Werner, die ditmaal een strafschop benutte na een overtreding van Stefan Posch. Marcel Sabitzer gooide de wedstrijd zeven minuten voor tijd definitief in het slot, alvorens Ermin Bicakcic de eer redde voor Hoffenheim.

Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf 5-0
Het team van Lucien Favre was in de eerste helft de betere ploeg en de ruststand van 1-0 was dan ook verdiend. Marco Reus had na tien minuten al een goede kans op een openingsgoal en drie minuten voor rust opnieuw, met succes: na een heerlijke bal van Lukasz Piszczek rondde de aanvaller oog in oog met Zack Steffen goed af. Op slag van rust viel bijna de 2-0, maar een aanval over negen schijven kon niet door Jadon Sancho verzilverd worden en was ook misschien onterecht geweest voor het goed verdedigende Fortuna.

In de tweede helft liep Dortmund fors uit en werd Steffen nog vier keer gepasseerd. Na een door de VAR afgekeurd doelpunt van Jadon Sancho, wegens buitenspel van Reus, verscheen in de 52e minuut de 2-0 op het scorebord. Na een pass van Sancho op het juiste moment tekende Thorgan Hazard voor de tweede treffer. Sancho nam op aangeven van Reus de 3-0 voor zijn rekening en daarna was het Hazard die Reus bediende: 4-0. Het slotakkoord kwam op naam van Sancho, na een goede actie van Achraf Hakimi.

FC Augsburg - FSV Mainz 05 2-1
In een eerste helft met een hoog tempo en veel intensiteit hielden de teams elkaar in evenwicht. De thuisploeg startte goed, kreeg veel kansen, maar tegen de verhouding kwam Mainz op voorsprong dankzij een schitterende knal van Levin Öztunali. Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, gaf de moed niet op en kwam dankzij een rake inzet van Marco Richter nog voor rust op gelijke hoogte. Een rake strafschop van Florian Niederlechner na een uur spelen gaf de doorslag: 2-1. Bij de bezoekers stonden Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis.

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 1-0
Freiburg presteert dit seizoen verrassend sterk in de Bundesliga en ook het Wolfsburg van Jeffrey Bruma en Wout Weghorst moest er zaterdagmiddag aan geloven. Beide Nederlanders maakten de negentig minuten vol bij de bezoekers, maar konden niet voorkomen dat Freiburg in de absolute slotfase aan de haal ging met de overwinning. Jonathan Schmid groeide in de 85ste minuut van de wedstrijd uit tot matchwinner, door de bal van ruim buiten het strafschopgebied prachtig in het doel te schieten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks deze overwinning van BMG, die ik Bayern Munchen alsnogkampioen worden. Bayern Munchen stond vorig jaar ook ruim 10 punten achter rond deze tijd, en werden toen ook gewoon kampioen. Dit jaar zie ik hetzelfde gebeuren. Bayern Munchen heeft overduidelijk de beste en breedtste selectie van de Bundesliga. Dortmund, BMG, Leverkusen, Leipzig zullen hoe dan ook een terugval krijgen in 2e seizoenshelft. Men moet zich niet, net als vorig jaar, zich in val laten lokken en denken dat de Bundesliga spannend wordt.

7 december 2019 om 17:35

Maar vorig jaar hadden ze alleen concurrentie van Dortmund en nu zijn er meerdere ploegen die meedoen. Ze zullen echt niet allemaal een terugval krijgen.

7 december 2019 om 17:38

Hoe meer concurrentie, hoe groter de kans dat ze tegen elkaar punten laten liggen. Net als de kans groter is dat Bayern punten laat liggen natuurlijk.

7 december 2019 om 17:39

Op Leipzig en Dortmund na gaan al die clubs een terugval krijgen. Dat kan ik je nu al vertellen.

7 december 2019 om 17:38

Leipzig een terugval? Waar baseer je dat op. Dortmund is idd een choker team en Gladbach zal wel gaan terugvallen. Maar Red Bull heeft een ploeg om u tegen te zeggen en een bredere selectie dan Bayern.

7 december 2019 om 17:38

Probleem toen was dat alleen Dortmund als concurrent meedeed. BMG en vooral Leipzig zijn dit jaar ontzettend consistent vergeleken met vorig jaar.

7 december 2019 om 17:40

Plus het feit day Bayern nog zwakker is. Geen Robben en Ribery meer. Een coach die er niks van snapt en ook het vertrek van Hummels wordt onderschat.

7 december 2019 om 17:42

Vertrek van Hummels valt juist wel mee. De hoeveelheid kansen die Bayern weggeeft is zeer laag sinds Flick coach is. En dat met een back en middenvelder die centraal spelen.

7 december 2019 om 17:46

Als nog gewoon 4 tegengoals tegen Leipzig en Gladbach. Dus de vraag is hoe goed die defensie is. Vind het weinig bijzonder.

7 december 2019 om 17:47

Juist en vooral leipzig heeft een indrukwekkend elftal. Die kunnen zomaar eens verassen.

7 december 2019 om 17:50

Onnozele statistiek om erbij te pakken. De 1-1 valt uit een hoekschop, ga je de defensie daar op afrekenen?

7 december 2019 om 17:51

Nee maar wel dat Leverkusen vorige week met paar simpele counters er zo doorheen kan lopen. En vandaag ook bij veel momenten.

7 december 2019 om 17:58

Dan heb je niet goed gekeken. Goretzka stond constant te diep waardoor het middenveld open lag en ruimte gaf voor Leverkusen. Toen Flick dit in de 2e helft veranderde was dat gevaar ook grotendeels weg. Gemiddeld heeft Bayern ook het minst aantal schoten op doel tegen.

7 december 2019 om 18:03

Mijn punt is niet perse de verdediging maar vind het defensief soms best nog wel kwakkelen. Dan vind ik Leipzig defensief momenteel stabieler.

7 december 2019 om 18:08

Dan blijft het punt alsnog staan. Gemiddeld geeft Bayern minder weg dan andere clubs. Dat is gewoon een feit. Dat ze er af en toe dreigend doorkomen en de defensie dat weet te herstellen is juist prima. Dat ze er deze week en vorige week wel invallen is dan gewoon een kwestie van het zit mee of het zit tegen. Nu zit het tegen.

7 december 2019 om 18:12

Oh maar gezien de marktwaarde van de selectie horen ze ook nog steeds kampioen te worden en de beste cijfers te benutten. Dus die stats verbazen me niet zoveel. Maar om nou te zeggen dat Boateng, Davies, Alaba en Pavard zon topverdediging is gaat me toch wat tever. Ze incasseren ook aardig wat tegengoals.

7 december 2019 om 18:20

De helft van de marktwaarde achterin is geblesseerd. Dus wat zegt dat dan? Daarnaast is 1/4 van alle tegendoelpunten in de bundesliga gemaakt in 1/14 van de wedstrijden. De frankfurt wedstrijd dat Bayern na zo snel al met 10 man stond. Dat geeft ook een enorm vertekenend beeld over het hele seizoen.

7 december 2019 om 19:21

Daar heb je zekers een punt.

7 december 2019 om 17:38

Bundesliga is momenteel al spannend en gezien het aantal ploegen dat boven Bayern staat zal dat ook nog wel een tijdje zo blijven. Leipzig zie ik dit bijvoorbeeld ook best volhouden.

7 december 2019 om 17:54

Een beetje een vreemde uitspraak. Omdat jij denkt dat Bayern uiteindelijk toch wel kampioen wordt, verliest de Bundesliga direct al zijn spanning? Daarnaast: Bayern werd vorig jaar kampioen op twee punten van Dortmund. Volgens mij kan dat met recht 'spanning' genoemd worden.

7 december 2019 om 21:43

Ik heb het idee dat je geen Bundesliga kijkt en je opinie baseert op CL wedstrijden en de stand. Als je wedstrijden gaat kijken zal je zien dat dit Bayern gewoon niet geweldig is en dat er meer goeden ploegen zijn dan Bayern. Het is gewoon heel spannend en dat zal tot het eind van het seizoen zo blijven.

7 december 2019 om 23:11

Vorig jaar vond ik de Bundesliga juist wel relatief spannend, maar verder geef ik je gelijk wat betreft de uiteindelijke kampioen, met RB Leipzig en BVB op 2 en/of 3. Jammer voor BMG maar ze missen nog klasse

Dankjewel Marco Rose en Julian Nagelsmann dat jullie de Bundesliga weer spanning en sensatie bezorgen. Ik houd van innovatieve coaches die spelen aan de hand van hun spelers en daar hun systeem en spel ideeën op baseren. Dit Gladbach is heel gevaarlijk met alle die snelle spelers voorin. Het tandem Ginter en Elvedi is momenteel het beste centrum van de Bundesliga. En Sommer is een absolute topkeeper.

7 december 2019 om 17:49

Ben met je eens dat Sommer een topper is (al jaren trouwens) maar bij dat schot van Perisic zag ie er toch niet helemaal goed uit. Heeft verder BMG op de been gehouden, want totdat Embolo erin kwam was er niks aan de hand voor Bayern en hadden ze de scoren veel verder moeten uitbreiden.

7 december 2019 om 17:50

Rose had vanaf het begin met Herrmann en Embolo moeten spelem. Maar goed een winnende coach heeft altijd gelijk.

7 december 2019 om 18:01

Je zegt dat Bayern veel kansen weggeeft maar zit hier met droge ogen te verkondingen dat het tandem in de defensie dat gemiddeld per wedstrijd 15.4 schoten op doel tegenlaat het beste duo in de Bundesliga is.

7 december 2019 om 18:06

Je weet dat Ginter een tijdje er uitlag en dat opa Jantschke speelde? Vind sowieso stats niet heel relevant. Bij Dortmund bijv wordt over het algemeen vrij veel gescoord, maar doen dat alleen als alles meezit, maar wanneer het tegenzit dan hebben ze moeite met scoren. Volgrns whoscored is Smalling zefs de beste verdediger die er rondloopt. Dus met andere woorden stats zegt me vrij weinig.

7 december 2019 om 18:12

Als eerste zijn het 3 wedstrijden waarin Ginter niet speelde, laten we niet gaan doen alsof het gemiddelde toen zo omhoog is geschoten. Ten tweede vind je het nu niet relevant omdat het je niet uitkomt. Dan moet je ook niet uitkomen met argumenten van ik zag de tegenstander een paar keer doorheen lopen dus ze zijn defensief niet goed. Dat is pas een vage statement. Jij zegt dat Bayern defensief zo zwak is, maar toch is er geen club met zo weinig schoten op eigen doel als Bayern.

7 december 2019 om 19:53

Persoonlijk (afgezien van de stats) vind in het duo Ginter en Elvedi gewoon ijzersterk. Dortmund zal inmiddels wel spijt hebben dat ze Ginter verkocht hebben.

8 december 2019 om 12:47

Stats zeggen ook niet alles. Wat zegt 15.4 schoten per wedstrijd tegen? Dat zegt niets over de kwaliteit van die schoten. De verdedigers kunnen ervoor zorgen dat de aanvallers niet goed kunnen schieten waardoor het 15 rollertjes per wedstrijd zijn. Of het zijn allemaal schoten uit de tweede lijn. Dus stats zeggen niet alles.

7 december 2019 om 19:16

Inderdaad echt een spannende en leuke competitie nu. Echt leuk om te zien hoeveel titelkandidaten er zijn in Duitsland. Realistisch gezien zijn er met Bayern, Dortmund, Gladbach en Leipzig 4 denk ik. Het zou tof zijn als Bayern van de troon gestoten wordt na zoveel jaar, dat maakt de competitie naar de buitenwacht wel een stuk interessanter en zal dus goed op lange termijn ook goed zijn voor de competitie. Een beetje omgekeerde wereld wel, dat de Bundesliga titelstrijd zo spannend is en dat de premier league eigenlijk al beslist is.

Eigen schuld, eerste helft had het altijd 0/2 0/3 moeten staan, 2de helft vanaf de 1/1 gladbach beter & verdiend. Flick wisselt veel te laat of zelfs niet juist, waarom haal je dan coutinho? Waarom start muller op de flank? Juist, zijn lieveling. Süle wordt erg gemist & is pas voot het ek terug, hernandez in januari.
Het is simpel je middenveld moet altijd bestaan uit thiago & couti met daartussen tolisso of goretzka, versta het gewoonweg niet. De bundesliga is lekker spannend met over 2 weken dortmund-leipzig

7 december 2019 om 17:41

Dan raad ik je aan die wedstrijden van Bayern wat beter te gaan bekijken. Bayern speelt voor het eerst sinds maanden weer aantrekkelijk voetbal alleen worden de kansen gemist. Spel is goed, waarom moet dat dan veranderen? Op basis van wat moet Coutinho erin? Denk je nu werkelijk dat Coutinho gaat zitten coachen wie er wanneer gaat jagen? Of dat hij dat zelf de hele wedstrijd kan.

7 december 2019 om 17:59

Ik kijk elke wedstrijd al 22 jaar. Waarom verdiend couti geen kans om zijn vorm te vinden? Müller van de laatste 3 jaar 2.5 rot jaren qua spel maar bleef kansen krijgen ookal speelde hij zwak, waarom couti geen kans? Het spel is goed qua kansen maar 1 bal tussendoor het middenveld en we zijn gezien, we missen sule wel en hernandez gaat ook een top versterking zijn van zodrz fit. Thiago kreeg ook weinig kansen onder flick maar laat zien dat hij op de 6 niet te missen is ( iedereen speelt wel eens een slechte pas). En over muller bedoelde ik=> waarom op de flank? Is geen flank, zei hij zelf, weet iedereen maar is gwn zodat muller mag blijven staan. Waarom niet starten met coman-perisic/couti?? Muller is geen messi hoor, speelt rond lewa wel goed maar is jaren geleden dus mensen moet niet gaan overdrijven. Hoe kan je als couti zijnde goed spelen onder flick als je niet 2/3x na elkaar mag starten? Goretzka mag ook veel starten maar doet het niet altijd even goed. Bayern wil terug dominant spelen maar dan kan je nooit met goretzka&muller op de 8/10 starten, het middenveld is belangrijk dan heb je voetballend vermogen nodig, hooguit muller of goretzka die starten niet beide.

7 december 2019 om 18:04

Je leest niet eens wat ik zeg. Ik zie niet dat je niet kijkt, ik zeg dat je beter moet kijken. Los van het feit dat Mueller in de 4 wedstrijden onder Flick in de Bundesliga 1 keer scoorde en 5 assists had heeft hij een veel belangrijkere rol. Flick zijn tactiek draait om pressing, druk zetten op tegenstanders. Dit doe je als team en dus heb je iemand in het veld nodig die coacht aan de spelers. Waarneer druk te zetten en wanneer niet. Muller doet dit. Jij denkt dat Coutinho niet alleen de slimheid heeft om dit te doen, maar het ook kan aangeven (spreekt geen Duits) aan zijn tegenstanders, en zelf ook 90 minuten kan jagen?

7 december 2019 om 18:09

Ach ja een Guardiola bijv had Muller er allang uitgehaald. Die had gewoon met Kimmich, Thiago, Goretzka / Tolisso, Coutinho, Gnabry en Leeandowski gaan spelen. Die Coman is trouwens toch echt Bayern onwaardig. Rendement van lik me vestje.

7 december 2019 om 18:13

Ja ik snap wat je bedoeld. Maar wil je kansen creeren op korte ruimte en tegen teams die terugzakken heb je kreativiteit nodig en die heb je nooit als je met goretzka-muller start. Van mij mag couti zelfs op de flank spelen ook. We spelen niet met de beste ploeg dit gaat ook niet omdat we altijd geblesseerde hebben zoals nu süle-hernandez, verder zou ik pavard ingebracht hebben voor de gebelsseerde boa & niet javi die ons momenteel pt kost( vond pavard grotendeels vh seizoen beter & beter worden maar is beter als CV). Ik hoop dat sané & havertz beide komen dan hebben we 2 sterke basisspelers bij in de ploeg ( dit lopen wat müller doet kan Havetz ook). Dat gnaby niet speelt versta ik want hij is niet 100% fit

7 december 2019 om 18:14

Ach ja, met Coman is rendement belangrijk, bij Mueller natuurlijk niet.

7 december 2019 om 18:14

Ja ik zou altijd spelen met thiago tolisso/gore & couti

7 december 2019 om 18:15

Ik leg je net uit wat Mueller voor rol heeft, en vervolgens eindig je zo.. Geloof je nu serieus dat Havertz een heel offensief blok gaat leiden?

7 december 2019 om 19:02

Met enkel te lopen & aanwijzigingen te geven red je het niet, je moet voetballend een steen ook bijdragen en zeker in een vrije rol moet je ook creatief zijn. Op het Bayern forum zijn 90% het eens dat muller op de bank moet starten. En de term van muller die aanwijzingen geeft is uitgevonden door fans sinds muller zwak speelt, om zo toch een reden te hebben dat hij speelt en “ belangrijk” is, jaren geleden zei niemand iets over die term( zeggen 90% v alle fans op het forum ook). Ik heb niks tegen muller maar hij is in mijn eigen geen topspeler meer

7 december 2019 om 19:19

En op de subreddit van Bayern is iedereen het erover eens dat Mueller nog altijd een van de belangrijkere spelers van de club is. Zo ken ik er ook nog een paar. En hij voegt voetballend weinig toe? In de selectie is er 1 speler die gemiddeld meer keypasses per wedstrijd geeft. In de laastste 4 bundesliga wedstrijd sinds Flick er is was Muller elke 56 minuten betrokken bij een doelpunt (1 doelpunt 5 assists). Ondanks dat hij bankzitter was bij Kovac is hij toch leidend assist gever in de Bundesliga. Hij creeert meer dan genoeg. Het is typerend dat er nu weer een discussie over Mueller plaatsvind en niet over een speler als Coman.

7 december 2019 om 19:36

Volgend jaar sane havertz gnabry met lewy= top ( hopelijk komen beide). Havertz kan natuurlijk ook op de 8 spelen+ flank

7 december 2019 om 17:50

Muller heeft zijn vorm hervonden. Is gewoon terecht dat hij erin staat. Was vandaag ook weer erg belangrijk bij Bayern met een assist en had ook nog een prima voorzet op Kimmich die niet werd afgemaakt.

Altijd leuk als Bayern verliest hopelijk wordt nu eens een ander kampioen , ik hoop op Dortmund maar een ander is ook oké als het maar geen Bayern wordt .

7 december 2019 om 17:48

In Duitsland vrezen ze dat leipzig kampioen wordt. Die hebben nog minder de gunfactor dan bayern München.

7 december 2019 om 17:56

En dan als Ajax zijnde de Bayern van Nederland willen zijn

7 december 2019 om 18:28

Pikante uitspraak als ajax fan

Bayern eerste helft veel beter maar maakt zijn kansen niet af. 2e helft komt Gladbach goed terug, maar Bayern had alsnog moeten winnen, ze laten hier dure punten liggen door domme fouten

7 december 2019 om 17:49

Dat doen ze vaker dit seizoen. Zal toch wel met kwaliteit te maken hebben.

7 december 2019 om 17:55

Wanneer in dit seizoen heeft Lewandowski nog meer wedstrijden gehad waarbij hij dit soort kansen mist?

7 december 2019 om 17:52

Gouden wissel door Embolo te brengen. Is ook een super trio voorin bij Gladbach met Thuram, Plea en Embolo: kracht snelheid en doelgerichtheid. Een ultieme counter machine

Heerlijk ... dit seizoen is om te genieten . Fantastische aankopen waardoor er nu een leuk fris team staat. In december 1e staan is om te genieten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren