Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München pakt Super Cup na absoluut spektakelstuk met acht goals

Laatste update:

Bayern München heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Duitse Super Cup. In de Red Bull Arena was het team van trainer Julian Nagelsmann met 3-5 te sterk voor RB Leipzig. De spanning nam in het tweede bedrijf toe, want de ploeg van trainer Domenico Tedesco kwam nog van een 0-3 ruststand terug tot een 3-4 achterstand, maar uiteindelijk trok Bayern de zege over de streep. Sadio Mané luisterde zijn debuut op met een treffer.

Nagelsmann kon beschikken over aanwinsten Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch, maar de oefenmeester liet het trio buiten de basiself. Ook Joshua Zirkzee moest genoegen nemen met een reserverol. Het centrale duo werd gevormd door Dayot Upamecano en Lucas Hernández, terwijl Benjamin Pavard rechtsachterin de voorkeur kreeg boven Mazraoui. De van Liverpool overgekomen Mané maakte zijn officiële debuut bij Bayern München en werd in de voorhoede vergezeld door Serge Gnabry. In het laatste kwart van de wedstrijd kwamen De Ligt, Gravenberch en Mazraoui overigens nog wel binnen de lijnen.

Der Rekordmeister begon met veel aanvalslust aan de wedstrijd en kwam in het eerste kwartier meermaals in het vijandige zestienmetergebied. Bayern was voor het eerst trefzeker in de veertiende speelminuut. Na een hoekschop belandde de afvallende bal voor de voeten van Hernández, die Musiala in stelling bracht. Laatstgenoemde verschalkte doelman Péter Gulácsi met een succesvolle schuiver: 0-1. RB Leipzig dacht binnen zestig seconden de gelijkmaker aan te tekenen. Christopher Nkunku scoorde na een steekpass van Mohamed Simakan, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie: doelpunt afgekeurd.

Bayern bleef na de openingstreffer nadrukkelijk op zoek gaan naar de 0-2, en vond die na ruim een half uur spelen. Na fraai combinatievoetbal kwam Gnabry in de gelegenheid om Mané oog in oog met Gulácsi te zetten. De debutant maakte geen fout en tikte van dichtbij binnen. Nog vóór het rustsignaal gaf het scorebord een 0-3 tussenstand aan. Vanaf de achterlijn legde Musiala de bal terug op Pavard, die het leer ter hoogte van de vijfmeterlijn binnengleed.

In het tweede bedrijf nam Bayern de voet van het gaspedaal en was het RB Leipzig dat voor het meeste gevaar zorgde. De eretreffer kwam na een uur spelen op naam van Marcel Halstenberg, die met een kopbal op aangeven van Nkunku de 1-3 aantekende. De ploeg van Nagelsmann riep de opleving van die Roten Bullen snel halt toe, want binnen zeven speelminuten herstelde Bayern de voordelige marge van drie doelpunten. Gnabry profiteerde maximaal van een slippertje van Gulácsi en zorgde met links voor de 1-4.

Hoewel de situatie met nog een kwartier spelen vrij uitzichtloos was, gooide RB Leipzig de handdoek niet in de ring. In de 77ste speelminuut maakte Pavard een overtreding binnen het eigen zestienmetergebied, waarna arbiter Robert Schröder de bal op de stip legde. Nkunku schoot op overtuigende wijze de 2-4 binnen. Op slag van het eindsignaal bracht de ploeg van Tedesco de spanning weer volledig terug in de wedstrijd, daar Dani Olmo na een breedtepass van Dominik Szoboszlai de 3-4 aantekende. Bayern bleef kalm en speelde uiteindelijk het slotakkoord in de 98ste speelminuut. De laatste treffer kwam op naam van Leroy Sané.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar heb ik eerder een spektakelstuk met 8 goals gezien…

31 juli 2022 om 16:35

Ajax 3-5 psv

Bayern terechte winnaar, maar verdedigend toch weer uitermate kwetsbaar. Benieuwd of De Ligt en Mazraoui daar daadwerkelijk zoveel verandering in gaan brengen. De Ligt zag er bij die goal van Olmo ook niet goed uit namelijk. Verder vind ik die Tedesco echt alles behalve een tacticus. Bijna altijd gaat Leipzig pas beter voetballen bij een achterstand wanneer er een offensievere speelwijze gehanteerd wordt. Kap eens met 5-mans defensie als je daar de spelers niet voor hebt. 0,00 voetballend vermogen van achteruit en dan zie je spelers als Olmo, Haidara en Andre Silva op de bank zitten ten koste van houthakkers als Klostermann en mr postbode Kampl. Dat is toch te gek voor woorden. Hoop voor ze dat Werner en Raum halen, want anders heeft Bayern al helemaal geen concurrentie. Van Dortmund verwacht ik namelijk helemaal niks.

Gulacsi
Henrichs
Orban
Gvardiol
Raum
Laimer
Haidara
Szoboszlai
Olmo
Nkunku
Silva/Werner
30 juli 2022 om 23:02

Hoezo verwacht je niks van Dortmund?

30 juli 2022 om 23:06

Beste speler weg, opvolger zit met een nare ziekte. Achterin is het wel sterker geworden, maar ik verwacht er eigenlijk heel weinig van.

30 juli 2022 om 23:56

Bij Bayern is ook de beste speler weg. Maar ik verwacht wel veel van Dortmund. Niet dat ze kampioen gaan worden, maar dat moet je ook niet verwachten. Dat is onrealistisch. Je moet op minimaal kwartfinale CL focussen en een titelstrijd. In tegenstelling tot jou verwacht ik weinig van Leipzig, te zwak middenveld als kamer nog weg gaat (wat ik nog wel verwacht).

31 juli 2022 om 00:06

Ja maar die halen ook een wereldtopper terug en geen Haller die ik niet goed genoeg acht voor de top. Je bedoelt Laimer? Dat is inderdaad een goede. Kampl is inderdaad matig en gaat zijn plek verliezen denk ik. Olmo, Szoboszlai, Haidara, Schlager en Laimer is in principe een ijzersterk middenveld. Forsberg en Kampl zijn klaar.

31 juli 2022 om 01:23

Dat Haller niet de meest Fancy voetballer is dat klopt, maar de gedachte van het bestuur was wel dat het de kapstok was die andere betere moest laten fungeren (malen, adeyemi, reyna en reus. Dat die nu weg valt is natuurlijk super jammer want het was wel een spits voor een spits. Integenstelling tot Bayern die een linksbuiten voor de spitspositie halen. Natuurlijk blijft mane een betere speler dan Haller overigens. Ik bedoelde idd laimer.

30 juli 2022 om 23:10

Bayern stond verdedigend vrij goed vooral Upa-Hernandez sterk maar het probleem was pavard die 2x een fout begaat( ervoor niks of weinig aan de hand) en de 5 wissels op 20 min tijd.. conclusie = daardoor valt de stabiliteit helemaal weg

30 juli 2022 om 23:20

Of door het veranderen van spelsysteem aan Leipzig kant. Met spelers als Olmo en Andre Silva breng je ook veel meer kwaliteit in het veld. Klostermann op de wingback was echt lachwekkend. Het werd Bayern ook wel makkelijk gemaakt de eerste 30 minuten. Als je wat wil tegen Bayern moet je lef tonen, op tijd pressen en vooral niet achteruit gaan lopen en vervolgens met 0,0 voetballend vermogen van achteruit willem counteren. Maar dat Pavard tekort komt is wel duidelijk. Kwestie van tijd voordat Mazraoui erin komt.

30 juli 2022 om 23:26

Ik vond vooral Pavard het probleem en die 5 wissels op korte termijn maar Leipzig was zeker wat dreigender in de 2de helft dan in de eerste. Musiala is gewoonweg wereldklasse, hoort elke week te starten. Bevestigd Nagelsmann ook zojuist .

30 juli 2022 om 23:28

Wat vind je eigenlijk van Nagelsmann? Hoor veel wisselvallige verhalen over hem. Vond hem bij Hoffenheim en Leipzig in ieder geval een topper.

30 juli 2022 om 23:47

Ik denk dat het de tactiek van Nagelsmann is die gewoon niet werkt. Veel te aanvallend, alhoewel hij wel wat aangepast heeft met Davies die nu veel minder vaak naar voren gaat. Ook snapt Nagelsmann nog steeds niet dat Pavard op RB gewoon totaal niet werkt. Ik denk dat hij prima op centraal kan spelen, maar aub niet meer op RB. Hoeveel seizoenen moeten we het nog aanzien? Het counter-spelletje zit er wel in. Zeker nu je Mane ook voorin hebt staan.

30 juli 2022 om 23:47

Vorig seizoen begon ie goed maar na de winter draaide het een pak slechter.. ook de verhalen rondom Lewy deden hem geen deugd dus op basis van vorig seizoen zou ik zeggen het was niet slecht( zeker niet goed) maar het kan zeker beter! Hij heeft nu bijna iedereen gekregen die hij wou dus er kunnen geen excuses meer zijn. Ik denk persoonlijk dat hij liever zonder een echte spits speelt en liever met beweeglijkere spelers , die heeft hij nu voorin dus ik ben benieuwd. Hij heeft veel in zijn mars maar dit jaar is een echte test voor hem vind ik. Laimer liep vandaag 90m overal en dat is de reden waarom hij hem er nog bij wilt, om die gaten die er ontstaan toe te lopen( soort van kante taak) edit: de trainer van Leipzig zegt net dat het waanzin is, de peilen komen langs alle kanten. Vind ik ook, aanvaller is Bayern een pak gevaarlijker nu

30 juli 2022 om 23:58

Pavard maakt weer van die typische onnodige overtredingen...

31 juli 2022 om 00:16

Klopt, onnodig en dom! Joshua Kimmich over Marcel Sabitzer: "Vorig seizoen was erg ongelukkig voor hem. Maar hij ontwikkelde zich heel goed, hij is altijd een van de besten op training. Hij geeft ons veel - vooral in de afwezigheid van Leon. Ik geniet er echt van om aan zijn zijde te spelen."

Kimmich over de nieuwkomers: "We hebben echt goede jongens, ze zijn allemaal geweldig. Om eerlijk te zijn, ik ben het meest enthousiast over Ryan. Hij verliest nauwelijks een bal, hij zal ons veel vreugde schenken."

Als ik voetballer was geweest dan zou ik voor bayern willen spelen,je weet dat je eindig met een overvolle prijzenkast...

30 juli 2022 om 22:50

Maar dat ben je niet.

30 juli 2022 om 23:16

Duh, anders zou marieke dat toch niet zeggen. Moet je zo nodig om iemand zijn droom meteen in de grond te boren? We weten donders goed wat ze ermee bedoeld.

Waarschijnlijk wil je heel graag een Bugatti Chiron. Dan zeg ik toch ook niet: Je hebt geen geld ervoor. Gun iets!

31 juli 2022 om 00:02

Wat weet jij nou van mijn financiële situatie?

31 juli 2022 om 00:25

Helemaal niets.

30 juli 2022 om 23:18

Dat is waar. Maar wat zijn die 13 landstitels waard achteraf?

30 juli 2022 om 23:41

Dat kan je op gegeven moment ook afvragen als je altijd de CL wint.😉

31 juli 2022 om 01:50

Hahaha touche. Lijkt me echter nog net iets anders

31 juli 2022 om 07:59

Juist op de lange termijn zijn ze veel waard, dan wordt er teruggekeken naar deze periode als een gouden tijdperk waarin ze absoluut domineerden. Dan is het mooi om daar onderdeel van uit te maken, lijkt me. Een Lyon bijvoorbeeld heeft toch nog statuur vanwege die periode niet zo lang geleden.

Verdiende( onnodig spannend gemaakt)overwinning maar pavard 2x onnodig in de fout( pen,duel verloren) , het spel ziet er aanvallend veel beter uit dan het al was. Heel flexibel, het gevaar komt van alle kanten. Er is heel veel beweging, een pak dodelijker. Lewy zijn goals zullen gemist worden maar er zit nu meer variatie in. Musiala gewoonweg fenomenaal! Kijk ook erg uit naar Tel, schijnt een zeer groot talent te zijn. Mane had eigenlijk een hattrick vandaag maar 2x afgekeurd. De stabiliteit ging achteruit/volledig weg door die wissels kort op elkaar. Sane wereldklasse afgewerkt.

30 juli 2022 om 23:57

Het blijft een werkpunt met de defensie na een voorsprong. Alleen tegengoals waren onnodig geweest. Neuer kon beter en Pavard met een onnodige overtreding alweer.

Het kan aan mij liggen maar ik zou echt geen 1 reden kunnen bedenken om in dit geval Liverpool te verlaten voor Bayern.

Een competitie die voor 99% vaak al is beslist.

Moet wel zeggen.. het lijkt wel alsof Bayern met de jaren minder wordt door hun aankoopbeid

30 juli 2022 om 22:50

Ik neem aan dat je doelt op mane? Ik snap het wel. Na vele jaren alles gewonnen te hebben bij Liverpool is het toch leuk om nog eens een nieuwe omgeving en uitdaging aan te gaan.

30 juli 2022 om 22:57

Hoezo minder. Hebben gewoon een waanzinnige ploeg en wonnen 2 jaar geleden nog de CL. Denk dat dit elftal op papier misschien wel beter is.

30 juli 2022 om 23:19

bayern beter dan Liverpool? Nee joh. Wat mij betreft is Bayern categorie PSG, Madrid en Chelsea qua materiaal, allemaal net onder Liverpool en City.

30 juli 2022 om 23:25

Bedoel het huidige Bayern ten opzichte van toen ze de CL wonnen. Klopp haalt gewoon het maximale uit Liverpool, maar persoonlijk zal ik jongens als Neuer, Davies, De Ligt, Kimmich, Goretzka, Mane en Gnabry gewoon allen in de basis zetten bij Liverpool. Andersom is dat dan Arnold, Van Dijk, Thiago en Salah.

30 juli 2022 om 23:48

Bayern is echt wel beter dan Liverpool met alle respect. Neuer of Alisson : Neuer, Davies of Robertson : Lastige keuze maar toch Davies voor mij, Upamecano of Van dijk : Van Dijk, De Ligt of Konate : De Ligt, Mazraoui of TAA : Met enorm veel pijn zeg ik TAA, Kimmich of Henderson : Kimmich, Goretzka of Fabinho : Goretzka, Muller of Naby Keita : Muller, Mane of Diaz : Mane, Nunez of Coman : Nunez, Gnabry of Salah : Salah. Denk dat Bayern allround beter is en meer kwaliteit heeft dan Liverpool en al op de bank.

30 juli 2022 om 23:53

Nunez over Coman?

31 juli 2022 om 00:09

Thiago zal wel spelen natuurlijk. Dat is een waanzinnige middenvelder. Voor de rest is Coman zijn plek kwijt aan Musiela en kan je die totaal niet vergelijken met Nunez. Maar ik heb liever Mane in de spits dan Nunez en Musiela op links in plaats van Diaz.

31 juli 2022 om 10:37

Alisson doet echt tegenwoordig niet onder voor de 36-jarige Neuer. Robertson is minstens gelijkwaardig, Verder staat Matip vaker basis en is die op dit moment beter dan De Ligt (al heeft De Ligt zeker meer talent en kan hij een hoger niveau halen). Dat je met veel pijn TAA moet verkiezen boven Mazraoui spreekt ook al boekdelen natuurlijk. Goretzka boven Fabinho verkiezen, is ook nogal subjectief.

Bayern is echt niet veel beter dan Liverpool. Dat was ook wel te zien vorig seizoen daar ze, met alle respect, door Villarreal uitgeschakeld werden in de Cl.

Zie overigens nu pas dat je Thiago uit de vergelijking houdt en in plaats daarvan Keita noemt. Bijzonder, want Thiago is van beide ploegen kwalitatief de beste middenvelder van allemaal.

31 juli 2022 om 11:59

Een goede trainer en speelwijze maakt natuurlijk extreem veel verschil. Klopp haalt gewoon het maximale uit Liverpool. Deed die eerder bij Dortmund ook al door de dubbel te winnen en de CL finale te bereiken met jongens als Grosskreutz, Kuba, Schmelzer, Bender, Kehl etc. Zo heel bijzonder waren die spelers individueel niet.

Nagelsmann presteerde vorig jaar 1ste seizoenshelft goed, maar 2de seizoenshelft was het niks. Het Bayern van Flick vond ik minimaal 3x zo sterk. En dat was geen beter materiaal dan het huidige.

Verder is Neuer nog steeds absolute wereldtop. Voor mij de goat van de keepers. Matip is natuurlijk echt niet beter dan een De Ligt of Hernandez. Persoonlijk vind ik Konate ook al beter dan hem. En Goretzka zal je eerder moeten vergelijken met een Henderson en Kimmich met Fabinho. Persoonlijk vind ik beide jongens van Bayern dan gewoon beter en ik denk de meeste mensen.

31 juli 2022 om 12:08

Natuurlijk haalt Klopp het meeste uit zijn teams, maar dat doet niks af aan dat Liverpool een hele goede ploeg heeft. 3 CL-finales, kampioen worden en tot twee keer toe tweede met een bizar puntenaantal haalt zelfs Klopp niet met een kwalitatief minder elftal.

Ik zeg nergens dat Neuer geen wereldtop is, enkel dat Alisson minstens zo goed is. Als jij beweert dat Matip niet beter is op het moment dan De Ligt of Hernandez dan zou ik je aanraden wat vaker Liverpool te kijken. Goretzka boven Henderson alla, Kimmich is niet beter dan Fabinho en Thiago is beter dan allemaal, maar die hou je, net als degene voor je, uit de vergelijking.

31 juli 2022 om 12:23

Ik kijk genoeg Liverpool. Heb ze gisteren nog gezien tegen Man City en recente oefenwedstrijd tegen Leipzig. Nee natuurlijk heeft Liverpool extreem veel kwaliteit, maar voor mij is het puur individueel gezien voor mij Bayern (de eerste-11 dan).

En Matip presteert goed mede omdat Van Dijk naast hem staat. Maakt weinig fouten, maar vraag je aan 100 voetbalfans wie is er beter dan durf ik wel met zekerheid te zeggen dat 80% De Ligt zegt.

En mijn reactie hierboven niet over Thiago gelezen? Ik zei al Thiago moet ten alle tijden spelen. Een middenveld Thiago, Goretzka en Kimmich wordt het dan voor mij. Maar om Fabinho hoger in te schatten dan Kimmich slaat nergens op. Dat is echt verreweg de meest complete defensieve middenvelder die er bestaat.

Die laatste goal van Sane, och wat goed gedaan. Toen die werd ingehaald dacht ik eigenlijk dat die het ging verpesten omdat die zo besluiteloos leek op weg naar de goal maar hoe die kapt en dan beide spelers op de verkeerde been zet is echt heel goed gedaan. Mooie goal van die jongen, toch even voor geklapt al was het van mijn bank.

Dat is wel heel toevallig zeg. Twee super cups op één avond 3-5 en dat bij de oosterburen.
De neutrale toeschouwer heeft genoten en vooral die 2x een unibet gezet hebben op 3-5 🤣

Brobbey had net zo goed bij Leipzig kunnen blijven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren