Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Überraschung bei der Nationalelf’: Flick laat grote namen buiten de selectie

Laatste update:

Hansi Flick heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de komende interlands tegen Oekraïne, Polen en Colombia. De bondscoach van de Duitse nationale ploeg laat opvallend veel routiniers thuis. Onder meer Mario Götze, Thomas Müller en Marco Reus hoeven zich niet te melden. Robin Gosens en Jamal Musiala keren juist terug in de selectie.

Het duel met Oekraïne (12 juni) heeft voor Duitsland een dubbele betekenis. Naast het feit dat de ploeg zich wil voorbereiden op het EK van volgend jaar, wordt er ook geld ingezameld voor het zwaar getroffen land. Bovendien speelt Duitsland zijn duizendste interland. "Het Weserstadion biedt precies de juiste setting voor deze bijzondere jubileumwedstrijd, waarmee we niet alleen onze steun aan Oekraïne kunnen betuigen, maar ook heel gericht kunnen helpen en donaties kunnen inzamelen", aldus Rudi Völler namens de Duitse voetbalbond.

Bernd Neuendorf, die dienst doet als president bij de DFB, vult zijn collega aan. "De duizendste interland van het Duitse nationale team is een heel bijzondere gebeurtenis", aldus Neuendorf. "We willen het gebruiken om een ??duidelijk signaal af te geven voor vrede en internationaal begrip en tegen oorlog en vernietiging. Daarom zijn we heel blij dat we ter gelegenheid van ons jubileum een ??interland met en voor Oekraïne kunnen spelen."

Duitsland speelt naast Oekraïne tegen Polen (16 juni) en Colombia (20 juni). Flick doet daarbij geen beroep op Serge Gnabry, Götze, Niklas Süle, Müller en Reus. Gosens en Musiala mogen zich dus wel weer melden, net als Leroy Sané en Antonio Rüdiger. De Duitsers zijn volgend jaar zelf gastheer tijdens het EK. Als speelsteden zijn Berlijn, München, Düsseldorf, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Leipzig, Dortmund, Gelsenkirchen en Frankfurt aangewezen. Het EK vindt plaats van 14 juni tot 14 juli.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou in iedergeval muller meenemen zolang die nog veel speelt bij bayern. Dat is een man die altijd het verschil kan maken

2 juni 2023 om 12:05

Dit zijn oefenwedstrijden, dus dan wil je waarschijnlijke nieuwe spelers uitproberen ipv de ervaren rotten.

2 juni 2023 om 12:17

Daarbij, Müller is 33, Götze 34. Het kan helemaal geen kwaad om juist de iets oudere spelers wat rust te gunnen na zo'n lang en slopend seizoen waarin tussentijds ook nog een WK werd afgewerkt.

2 juni 2023 om 12:27

Götze is 30 jaar.

2 juni 2023 om 12:36

Gotze is indd nog een dagje 30 jaar

3 juni 2023 om 12:30

Iets waar koeman van kan leren.

Pohhh: Ter Stegen, Klostermann, Rüdiger, Schlotterbeck, Gosens, Kimmich, Gundogan, Wirtz, Sané, Havertz, Musiala 🔥

2 juni 2023 om 12:37

ja.. daar wordt ik niet warm van.

sane, havertz, gosens vind ik niet echt bijzonder.

het middenveld met kimmich - gundogan - wirtz dan weer wel.

ze missen een beetje een echte spits, musiala, gnabry, sane beetje allemaal zelfde soort types. kunnen heus een goal maken maar geen klose.
timo werner is dan nog de beste keuze voor in de punt denk ik

2 juni 2023 om 12:40

Zo goed zijn ze toch niet? Hebben laatste 10 jaar geen knikker geraakt en zal zo nog even blijven. Geen wereldklasse verdediger en ook geen nummer 9

2 juni 2023 om 12:51

2014 nog weltmeister.

2 juni 2023 om 13:36

die verdediging is helemaal niet zo goed Rudiger is de beste verdediger die ze hebben. Schlotterbeck Thiaw en Kehrer zijn allemaal niets bijzonders, als je dan aan de toekomst moet bouwen zou ik Thiaw naast Rudiger zetten. Havertz is ook geen echte spits op 10 komt hij het beste uit de verf maar toch word die jongen continue misbruikt in de spits.

2 juni 2023 om 14:35

Ik vind het voor Duitsland-begrippen anders behoorlijk mager. Bij Wirtz (wel een groot talent) moet je eerst maar eens afwachten waar hij terechtkomt en of hij niet tegen hetzelfde probleem aanloopt als Havertz. Die kwaliteiten blijken ook heel erg mee te vallen (eigenlijk tegen) als je ziet hoe erg hij werd gehyped twee jaar terug. Verder zijn spelers als Klostermann, Schlotterbeck, Gosens en Sanã© ook zeker niet speciaal. Sanã© presteert ook al een hele poos niet bijzonder.

Geen Gnabry maar wel Sane? Da's wel verrassend. Is-ie geblesseerd?

Dat je Sule thuislaat maar wel Ginter meeneemt, da's ook niet helemaal mijn idee, maar goed de Duitsers zullen wel weten wat ze doen.

Reus en Götze niet meenemen vind ik niet zo verrassend, die zijn niet meer beter dan de jonge gasten op die posities. Müller ietwat meer maar is ook duidelijk op z'n retour.

Ben ik trouwens de enige die zich ergert aan het te pas en te onpas Duitse woorden in de titel plempen als het om het Duitse elftal gaat?

2 juni 2023 om 12:18

Ja, je bent de einzelgänger op dat gebied.

2 juni 2023 om 12:24

Dat is sowieso overdreven.

2 juni 2023 om 12:58

Überhaupt een rücksichtslose reactie.

2 juni 2023 om 12:28

Ja snap ook überhaupt niet waarom ze dat doen.

Mooie selectie hoor, maar net als de rest van Europa geen partij voor de Fransen op dit moment.

Het houdt niet echt over bij Duitsland. Maar een vrij matige selectie met weinig echte wereldtoppers op Kimmich en Gundogan na. En Musiala dan als aanstormend talent. Frankrijk, Spanje en Engeland hebben binnen Europa sws een betere selectie en ik denk dat Nederland, Portugal en Italie niet heel veel onder doen voor de Duitsers.

2 juni 2023 om 14:39

Spanje heeft het ook niet makkelijk hoor. Die missen ook veel kwaliteit, met name voorin. Daarnaast hebben ze een hele rare mix aan spelers op het moment, waardoor het lastig is voor een coach welke kant je nou op wilt. Ze hebben erg veel spelers voor de omschakeling (zeker met zo'n zwakke aanval), maar dat middenveld en de visie van Spanje is juist gebaseerd op balbezit. Dat maakt het behoorlijk lastig. Ze zijn dan ook best goed te bespelen. Ook zou ik de selectie van Portugal hoger inschatten dan dat van Spanje.

2 juni 2023 om 15:35

Het is altijd lastig om in te schatten met Spanje - bij hun clubs spelen ze tussen de buitenlandse wereldtoppers dus lijken ze misschien beter dan ze zijn.

Ik kan het anders ook niet echt verklaren dat ze er al tien jaar niets van bakken op eindtoernooien.

2 juni 2023 om 16:13

Eigenlijk gewoon precies weer zoals voor 2008. 😁

Ik had gehoopt dat Flick geen enkele speler selecteert van Bayern voor deze nutteloze interlands. Het seizoen is te lang geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren