Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München houdt schade in Lviv beperkt na rood voor jubilaris

Laatste update:

Shakhtar Donetsk en Bayern München hebben hun eerste duel in de knock-outfase van de Champions League afgesloten op 0-0. De Duitsers begonnen vurig aan het duel, maar scoorden niet en moesten in de tweede helft een tijd met een man minder spelen. Xabi Alonso pakte namelijk rood en maakte het zo spannend in Oekraïne. Gelukkig voor hem, en voor zijn team, was Shakhtar echter net als Bayern niet bij machte de wedstrijd naar zich toe te trekken. De beslissing valt dus pas over drie weken in de Allianz Arena.

/

Shakhtar, dat de voorbije vijf seizoenen steeds de titel in eigen land opeiste, hield de eerste helft al goed stand tegen Bayern. Dat kwam er gretig uit in de Arena Lviv en kreeg vroeg kansen via Thomas Müller en Bastian Schweinsteiger. Müller loste eerst een tam schot en schoot even later ook te zwak in na voorbereidend werk van Arjen Robben, die in een vrije rol opereerde: tussendoor probeerde Schweini het acrobatisch met een volley, maar ook hij wist niet voor de vroege goal te zorgen tegen Shakhtar.

Halverwege de eerste helft kwam de Oekraïense formatie er voor het eerst een keer uit. Een counter werd echter in de kiem gesmoord door jubilaris Alonso (hij speelde zijn honderdste Champions League-wedstrijd), die ingreep en meteen geel pakte. Even tevoren was ook Rafinha al op de bon gegaan. In aanvallend opzicht bleef Bayern gevaarlijk, maar scoren lukte niet: Müller schoot over. Voor de tweede keer in dit Europese seizoen gingen de Duitsers zonder een doelpunt maken de kleedkamer weer in. Shakhtar, dat in de groepsfase maar twee zeges boekte (in de beide duels met BATE Borisov), werd kort voor de pauze alleen nog even gevaarlijk via Taison.

/

De Braziliaan, één van de liefst zes in de basiself van trainer Mircea Lucescu, deed te weinig met zijn kans. De wedstrijd werd er niet veel beter op in de tweede helft en hoogtepunten bleven de eerste twintig minuten uit. Daarna bracht Alonso ongewild de spanning terug in de wedstrijd: hij werd op snelheid geklopt door Taison, trok hem aan diens shirt en kon inrukken met zijn tweede geel van de avond. Het was zijn eerste rode kaart sinds Ajax-Real Madrid in november 2010. Josep Guardiola greep meteen in en haalde Müller eraf, ten faveure van Holger Badstuber. Die maakte zo zijn comeback in de Champions League, na een afwezigheid van 27 maanden in die competitie.

Even later kwam Robert Lewandowski er nog bij, als vervanger van de vrijwel onzichtbare Mario Götze. Ook de Poolse spits kon echter niet het verschil maken en bovendien moest Bayern de boel achterin voortdurend scherp in de gaten houden, gezien de ondertalsituatie. Der Rekordmeister gooide er een slotoffensief uit schreeuwde nog wel om een strafschop, toen Robben de bal tegen de hand van Yaroslav Rakitskyi schoot, maar Alberto Undiano Mallenco zag er geen penalty in. Hoewel de 0-0 in Oekraïne gevaarlijk kan zijn voor Bayern, zullen Guardiola en de zijnen erop rekenen dat de klus thuis alsnog geklaard wordt. Op 11 maart treffen beide teams elkaar weer.

Wie gaat er verder in de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit resultaat komt toch wat onverwacht. Shakthar deed het prima, Bayern viel wat tegen. Alonso gaat nog wel gemist worden in de return, al moet Bayern dit wel afmaken.

17 februari 2015 om 22:40

Alonso gemist? De meeste hier zijn blij dat ie er niet is. Een van de slechtste daar

17 februari 2015 om 22:46

Absoluut met Bellamyii eens, ik heb me flink gestoord aan Alonso.

17 februari 2015 om 22:57

Natuurlijk, op basis van vandaag zal niemand hem missen de return. Maar iedereen heeft wel eens een off-day, zelfs Xabi Alonso. Een goede Alonso is goud waard voor elk team.

17 februari 2015 om 23:00

Ja absoluut maar ik zou eens wat meer met Rode spelen en soms Gaudino eens te laten spelen, Gaudino kan echt wereld middenvelder worden.

17 februari 2015 om 23:01

Ik las laatst dat Bayern het beste team had. 0-0 tegen Shaktar is toch niet een resultaat voor het "beste team". Wat een schijtclub met een schijtcoach en een schijtbestuur. Ze hadden nooit van Heynckes moeten afstappen. Toen genoten ze tenminste nog sympathie.

17 februari 2015 om 23:13

Wauw hoeveel hersenloosheid kun je in 1 comment zetten. Ga jij er maar eens aanstaan als iedereen in en voor de 16 met z'n alle staat, Müller, Lewandowski en Robben waren omsingeld door ongeveer 3 á 4 man en dan ook nog te bedenken dat we een dik half uur met 10 man speelde en die van Shakschijt nog altijd de bus parkeerde.

17 februari 2015 om 23:18

Dus jij vind dat het onder Pep beter is dan onder Heynekes? Ik niet namelijk, dit Bayern ziet er in de CL niet onoverwinnelijk uit.

17 februari 2015 om 23:25

Njah ik vind moeilijk om daar een uitspraak over te doen wie ik liever heb Pep of Heynekes. Alleen hangt het me de reet uit tot Pep altijd Bernat perce wilt opstellen (hoewel hij wel goed speelt). Ik zou gewoon de volgende wedstrijd zo spelen.

Neuer
Rafinha
Benatia
Boateng
Alaba
Rode
Schweini
Robben
Götze
Ribéry
Lewa
17 februari 2015 om 23:40

Makkelijke smoes. "De bus is geparkeerd". Ze krijgen een schijtvracht aan geld om die bus te omzeilen. Om daar nou een smoes van te maken getuigt van "hersenloosheid". Wat dat ook moge betekenen. 30 minuten met 10 man? 60 minuten met 11!

17 februari 2015 om 23:40

Onder heyknes was real en barca niet zo sterk als nu. Sowieso heeft heyknes geprofiteerd van de team dat louis van gaal heeft gemaakt. Onder pep wordt er in ieder geval beter voetbal gespeeld qua veldspel en de tempo is iets hoger.

17 februari 2015 om 23:55

Ondanks dat Anticorrupt een klein beetje een trolletje uithangt met de manier van zijn argumentatie slaat hij wel spijkers met koppen. Bayern is helaas niet het even ongenaakbare Bayern onder Heynekens. Het zal vast met commercie te maken hebben om niet eens te overwegen om te verlengen met hem en voor Pep te opteren.

18 februari 2015 om 10:01

Alonso speelde slecht , is helemaal uit vorm.
Jammer dat hij na zijn eerste geel niet werd gewisseld.
Ik begrijp overigens nog steeds niet waarom niet Europese ploegen mee doen in Europees voetbal.

Shaktar speelde gevaarlijk jammer dat lewan zo slecht is geworden kon beter bij bvb blijven

17 februari 2015 om 22:45

Moet nog wennen aan het tiki taka.

17 februari 2015 om 22:51

Juist niet aan tiki taka... maar zijn rol door ruimte te creëren voor spelers als robben gotze en muller. Daardoor scoort hij ook minder. Gewoon volgend seizoen naar de PL. Man utd of arsenal. Zou ik iedergeval mooi vinden.

Bayern als ze 1 tegengoal krijgen thuis krijgen ze het nog serieus lastig. Toch taaie ploeg dat Sjakthar, maar hun balans op Duitse bodem is wel slecht. De vorige keren afgedroogd door Bayer en Bvb.

18 februari 2015 om 02:37

Wordt jij betaald om de Bundesliga te promoten?

18 februari 2015 om 10:03

Ploegen uit deze streken zijn zeker uit altijd lastig.
Stug en vaak geen sfeer.
Ik vind het vreemd dat dit soort ploegen van buiten Europa mee mogen doen in Europees voetbal.

Wedstrijden van vandaag waren zo defensief

Vond dat de scheids redelijk makkelijk kaarten gaf. Bayern was ligt sterker en zie thuis geen probleem.

Ik vond het een erg inspiratieloze wedstrijd. Bayern drukte Shakhtar constant naar hun zestien, maar miste creativiteit op het middenveld om openingen te creëren. Dat is mijns inziens hetgeen dit Bayern mist: creativiteit op het middenveld. Shakthar moest het dus doen met omschakelingen, maar ze kwamen er telkens maar met twee of drie man uit en Bayern neutraliseerde dat zonder al te veel moeite.

17 februari 2015 om 23:03

Ik vraag me af welke middenvelder ze missen.

Smerig spelend Shakthar iedereen kaarten aansmeren enzo en vooral dat kut betonvoetbal echt daar krijg je aids aan je ogen van. Iedereen kan wel zeggen Bayern speelde slecht (ze speelde zeker niet goed begrijp me niet verkeerd) maar als die van Shakthar als een kluitje alles dichtgooit jah wat moet je daarmee (buiten het feit tot wel wel 2 hele grote kansen hebben gehad). In de Allianz afmaken dat smerig Shakthar.

18 februari 2015 om 00:02

Meen je dit nou ? Bayern was gewoon niet goed. Boateng non stop opgefokt om niks. Ribery die ging natrappen.

18 februari 2015 om 00:24

Die elleboogstoot die Ribéry paar minuten later kreeg van diezelfde Costa was gewoon donkerrood, ik neem het niet per se op voor Bayern maar die spelers van Shakhtar zijn zeker geen lieverdjes.

Bayern gaat dit afmaken in eigen huis. Moet wel heel raar lopen wil Sjakthar doorgaan.

17 februari 2015 om 22:52

Weet Bayern ook hoe het is hoe barca vrijwel altijd tegen een muur moet voetballen. En dan vinden mensen het gek dat 'wij' vaak klagen om het beton voetbal!

17 februari 2015 om 22:53

Lol wij spelen ongeveer elke wedstrijd tegen betonvoetbal

17 februari 2015 om 23:03

Vind je dat heel gek? Als je ziet dat Bayern afgelopen weekend HSV met 8-0 verslaat dan ga je niet aanvallend spelen. Ooit van logica gehoord?

17 februari 2015 om 23:07

Nou dan moet je ook niet zeuren als je het wekelijks gewent bent!

17 februari 2015 om 23:10

Ooh jawel hoor dat betonvoetbal hangt me de reet uit gewoon teken van zwakheid en onkunde zelfs Real speelde in de CL betonvoetbal tegen ons in de halve finale dus loopt niet te zeuren dat alleen de "kleinere" clubs dat doen.

17 februari 2015 om 23:17

Dus volgens jou moet Shaktar hier vol op de aanval spelen? Ben je gek? Dat is gewoon sportieve zelfmoord. En verdedigen is geen teken van onkunde, in sommige gevallen is het verstandig. Tegen teams als Bayern, Barcelona en Real is de bus parkeren te rechtvaardigen.

18 februari 2015 om 01:27

Ooit zei een wijze man : De verdediging is de beste aanval

18 februari 2015 om 01:28

Of nee andersom.... Ik weet het niet meer hoor

18 februari 2015 om 02:41

''de aanval is de beste verdediging''.

18 februari 2015 om 04:13

Dat betonvoetbal waar ze tegen spelen dat doen ze zelf als je met zoveel pressie speelt en non stop met ze 10en op de helft van de ander wilt spelen worden de ruimtes klein en al helemaal als het verdedigende team een muur neerzet.als bayern gewoon minder hard prest en gebruikt maakt van snelle counters in de omschakeling heb je hier geen last van.daarom vond ik de speelstyle van heynckes superieur aan die van guardiola.geweldige coach trouwens daar niet van maar bij bayern hadden ze het zelfde probleem.

18 februari 2015 om 15:01

Aanval is de beste verdediging is vast een quote van een Generaal die zelf geen enkele keer met een wapen in zij handen aan het front stond en meerdere mensen de dood in joeg om zijn quote enigzins waar te maken.

17 februari 2015 om 22:53

Niet zo raar. 17e minuut 1-0 muller en dan zit alles tegen. Paal lat reddingen en dan ineens in de 85e minuut een corner 1-1. Dan liggen ze eruit.

Kan iemand is een keer de formaties van pep uitleggen. Want deze vandaag was toch is raar. Boatend als echte cv. En rafinha alaba en bernat op het veld. Bank is een die bernat man voor alaba. Pep wilt die jonge perse laten spelen. Wedstrijd biet gezien maar na het zien van de opstelling als balbezit, heb ik er geen spijt van.

17 februari 2015 om 22:50

2 keepers op de bank zetten haha.

17 februari 2015 om 22:53

Ik ben echt fan van Pep maar ik irriteer me er langzaam mateloos aan tot hij altijd perce die bernat wilt opzetten. Waarom speelt hij nooit eens in deze opstelling.

Neuer
Rafinha
Benatia
Boateng
Alaba
Rode
Schweini
Robben
Götze
Ribéry
Lewa
17 februari 2015 om 23:09

Bernat is de linksback, die constant diep gaat. Alaba stond vandaag als centrale verdediger om als halfspeler te spelen in balbezit. Zo speelt Alaba wel vaker. Het is dus met aanvallende intenties van Guardiola.

De Spaanse scheidsrechter heeft de wedstrijd mooi verpest.

Hoop in Duitsland op een 1-1 en dus een stunt van Shakhtar. Zou leuk zijn om wat verrassingen te krijgen dit jaar.

In ieder geval geen Schweinsteiger én Alonso op het middenveld in de return. Verder een saaie wedstrijd, Shaktar hield het goed dicht en speelde op de 0. Dat is hun goed recht. Return is zeker geen formaliteit nu.

18 februari 2015 om 00:29

En zaterdag gewoon Alonso Schweinsteiger weer. Met Alaba erachter als cv. Kan ik je nu al vertellen.

Tsja Guardiola heeft het ook lastig genoeg met spelers te kiezen voor de basisopstelling. Je kan moeilijk iemand als Alonso, Schweinsteiger etc. Op de bank zetten, hij krijgt altijd wel een opmerking tegen. Bayern wint thuis wel en gaat door naar de kwartfinales.

18 februari 2015 om 04:15

Tegen dot soort teams moet je gewoon niet vol op de aanval spelen is al vaak zat bewezen.je moet ze juist laten komen en dan in de omschakeling gebruik maken van de ruimtes die ontstaan.je hebt 2 supersnelle wingers daar moet je gebruik van maken.

Vindt quardiola niks alonso gwn lekker op de bank laten zitten speelt al een tijd slecht echt jammer dat jup gestopt was dat bayern was beest achtig

Weet iemand al voor hoeveel wedstrijden Alonso wordt geschorsd?

19 februari 2015 om 00:04

Gewoon 1 wedstrijd. Hij mist dus de volgende CL wedstrijd tegen Shakhtar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren