Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern-bestuurder voedt geruchten: ‘Of we Zirkzee halen hangt daar vanaf’

Laatste update:

Joshua Zirkzee mag dan wel onder contract staan bij Bologna, de Italiaanse stuntclub heeft allesbehalve zekerheid over of de 22-jarige spits volgend jaar nog in Italië speelt. Bayern München heeft bij de verkoop van Zirkzee aan Bologna een terugkoopclausule bedongen en Karl-Heinz Rummenigge, rvc-lid bij Bayern, is lyrisch over de talentvolle aanvaller.

In gesprek met La Gazzetta dello Sport gaat de voetbalbestuurder in op de situatie van Zirkzee en waarom Bayern besloot hem van de hand te doen. Rummenigge spreekt lovend over de Nederlander.

"Ik herinner me mijn laatste jaar als voorzitter", zegt Rummenigge tegenover de roze krant. "Zirkzee speelde goed en maakte bepalende doelpunten elke keer als de trainer hem op het veld zette."

"Hij maakte niet alleen de vierde of de vijfde goal. Hij heeft echt wedstrijden voor ons beslist. Ik ben blij dat het goed met hem gaat, dat verdient hij."

De hevige concurrentie bij Bayern was uiteindelijk de reden voor Zirkzee om Zuid-Duitsland achter zich te laten. "Zijn pech bij ons was dat hij Lewandowski voor zich had. Of Bayern hem terughaalt is geheel aan de technisch directeur, Max Eberl. Ik wil me niet bemoeien met zijn taken. Het hangt ook af van de markt", aldus Rummenigge.

Bayern heeft dus een terugkoopclausule in het contract van Zirkzee laten opnemen. Naar verluidt moet der Rekordmeister een bedrag van veertig miljoen euro overmaken naar Bologna om de Jong Oranje-international terug te halen.

De stap naar de Serie A, die Zirkzee in de zomer van 2022 maakte voor achtenhalf miljoen euro, heeft alleraardigst uitgepakt. Met name dit seizoen is de Schiedammer van grote waarde voor Bologna, met elf doelpunten en zes assists in negenendertig wedstrijden. Daarnaast bezetten i Rossoblu een knappe vierde plek in de competitie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat moet Zirkzee helemaal niet willen. Harry Kane zit er in die speelt hij er niet uit. Die moet zich gewoon blijven ontwikkelen bij clubs waar de kans op speeltijd in de vorm van een basisplaats groot is.

6 maart 2024 om 00:26

En er is nog groter talent aanwezig die mag invallen voor Kane.
Met je eens dat hij naar een club moet gaan met meer perspectief op speeltijd. Top van de Serie A lijkt me een logische stap.

6 maart 2024 om 07:49

Bayern gaat hem kopen en dan voor dubbel verkopen, zoals real deed met morata

Een hele sierlijke speler om naar te kijken. Maar goed genoeg voor de absolute top? Nee toch. In 39 wedstrijden 11 keer gescoord en in zijn huurperiodes daarvoor was het ook geen echte goalgetter. Een stap omhoog kan hij zeker aan maar hij moet vooral oppassen dat hij niet ergens op de bank beland.

6 maart 2024 om 02:52

Heel sierlijk en laat anderen beter spelen. Mede door hem staan ze vierde. En hoeveel had hij er gemaakt als hij spits van Bayern/Inter/PSV/Arsenal was geweest. Een pak meer.

Een stad omhoog kan hij inderdaad zeker aan, maar met zijn kwaliteiten twijfel ik ook niet over de absolute top. Met wat hij laat zien, is hij dat al

6 maart 2024 om 05:59

Hij is nu al absolute top? Dat meen je serieus? Een pakweg Jovic deed het bij een Frankfurt een stuk beter, dat is ook geen absolute top gebleken. En zo kunnen we nog een heel lang lijstje typen met voorbeelden.

6 maart 2024 om 07:49

Een Jovic scoorde veel in een 2 spitsen system waarin Haller eigenlijk de beste man was. Zirkzee voetbalt gewoon erg goed. Een goede voetballer kan makkelijker scoren in een beter team.

6 maart 2024 om 07:51

Hij is geen absolute top, zo bijzonder zijn de cijfers niet. Duidelijk subtop en doet het goed en er is nog ruimte om te verbeteren

6 maart 2024 om 09:31

Zirkzee biedt zoveel meer dan alleen goals. Maar dat is wel een puntje waar hij nog kan verbeteren voordat hij naar de absolute top kan ja. Eerst naar Milan of Spurs ofzo.

Maar geen twijfel dat hij over 5 jaar, mits hij niet ernstig geblesseerd raakt, in de absolute top speelt.

6 maart 2024 om 08:50

Het is geen pure goalgetter maar voegt enorm veel toe aan het spel en creëert ook ruimte en kansen voor anderen. Als je een pure spits wil die er elk seizoen 20-25-30 maakt dan moet je inderdaad iemand anders halen.. al maakte een speler als Holjund ook niet enorm veel goals in de Serie A en ging toch voor een mooi bedrag naar United..

6 maart 2024 om 09:41

Bij bijvoorbeeld Milan zie ik hem de 20 ook wel gewoon halen eigenlijk.

6 maart 2024 om 10:30

Ja dat lijkt me idd ook maar het is geen pure doelpuntenmaker a la Haaland natuurlijk..

Eerst lewandowski voor zich en als hij terugkomt staat er ene meneer Kane met 27 doelpunten in 23 wedstrijden en topscoorder in de Champions League. Dan kun je er in Italië leuk 11 gemaakt hebben maar terug naar Bayern heeft dan totaal geen zin. Dan zit hij weer in precies dezelfde situatie. Beter blijft hij zich ontwikkelen bij een club waar hij in de basis mag staan en minuten mag maken. En mocht hij ooit uitgroeien tot een absolute topspits kan hij tegen die tijd als echt grote meneer terug naar Bayern.

Zirkzee had ik er graag bij gewild, maar we hebben Tel al. Tel is een wonderkind die het in zich heeft om een wereldtopper te worden. Je zou hem misschien kunnen halen maar dan als vervanger van Müller voor de ss of 10 positie. Alhoewel ik liever Wirtz zie komen. Met Sane en Musiala op de vleugels Wirtz op 10. Smullen!

Niet doen. Na Lewa heb je nu Kane bij Bayern. Daar zit hij nog heel ver van af. Een stapje hoger kan hij denk ik wel aan, maar niet met een wereldtopper als concurrent.

Zal over een jaar of 3 een hele goede subtopper zijn denk ik...
Hopelijk vergis ik me en is hij een topspeler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren