Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bastia boort met wereldgoal winnend PSG record door de neus

Laatste update:

Paris Saint-Germain is aan een indrukwekkend seizoen bezig. De Parijzenaars wonnen vrijdagavond met 3-1 van Bastia en blijven op koers voor de eerste landstitel sinds 1993/94; de voorsprong op Olympique Lyon bedraagt nu zes punten. Toch stapte de ploeg van Carlo Ancelotti met gemengde gevoelens van het veld, want men liet het na om een clubrecord van september 1996 te breken.

/

Een clean sheet zou namelijk de negende wedstrijd zonder tegendoelpunt op rij betekenen voor PSG. Daarmee zou doelman Salvatore Sirigu het record van acht clean sheets verbreken, maar hij kwam bedrogen uit. Lastig had Paris Saint-Germain het in het Parc des Princes, waar Bastia nog nooit won, echter niet. Al voor het eerste fluitsignaal was er sprake van een ongelijke strijd, want de bezoekers incasseerden dit seizoen de meeste doelpunten in de Ligue 1 en PSG scoorde het vaakst in de competitie.

De gastheer wilde het karwei dan ook snel afmaken in de lichtstad. De druk op het doel van de Corsicanen was groot, maar verder dan een schotje van Maxwell kwam men niet. Bastia loerde op de counter, maar dat leverde niets op. Na twintig minuten kreeg PSG de eerste grote kans van de wedstrijd. Onder anderen Zlatan Ibrahimovic werd rust gegund en hierdoor stond Kévin Gameiro in de punt van de aanval. De spits legde na een fraai balletje van Marco Verratti fraai terug op Lucas Moura, maar de Braziliaan gleed uit en faalde in de afwerking.

Na 25 minuten was Gameiro zelf bijna trefzeker, maar met een uiterste krachtsinspanning tikte hij de bal tegen de tweede paal. Na de dominantie van PSG werd het een opener duel en Bastia stak vaker de middellijn over. De brilstand werd tot de rust gehandhaafd en PSG werd getrakteerd op een hels fluitconcert. Na de pauze begon PSG opnieuw aanvallend en Gameiro was met een hakje op een voorzet van Gregory van der Wiel, die in de basis begon, dichtbij de 1-0, maar Mickaël Landreau redde formidabel. Na een klein uur was het wel raak voor PSG.

Na balverlies van Ilan schakelde de thuisploeg snel om en Jérémy Ménez knalde met links raak; Landreau ging niet vrijuit: 1-0. Twintig minuten voor tijd leek invaller Ibrahimovic met een benutte strafschop het duel op slot te gooien, maar Bastia kwam toch terug in de wedstrijd; en hoe. Wahbi Khazri nam een vrije trap snel en versloeg Sirigu, die hoopte op een clubrecord, van wel veertig meter. PSG kreeg het nog heet onder de voeten, maar Ezequiel Lavezzi maakte met een intikker aan alle onzekerheid een einde. Op 1 december, toen Nice met 2-1 won, verloor PSG voor het laatst.

Bekijk hier het doelpunt van Wahbi Khazri:

Wordt Paris Saint-Germain dit seizoen landskampioen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ibracadabra was zoals gewoonlijk weer belangrijk voor PSG maar wat vindt ik die Marco Verratti toch een goede speler, pff echt klasse speler !!

8 februari 2013 om 22:31

Nou die Kharzi met zijn vrije trap mag er ook wel zijn al heb ik het gevoel dat Sirigu iets te veel aan de linkerkant stond.

8 februari 2013 om 22:37

Je moet Sambou Yatabaré niet vergeten. Ik zie hem snel naar een Europese topploeg vertrekken. Speelde weergaloos. Wat een talentvolle man. Doet me denken aan Lass Diarra in zijn betere tijden.

Deze man gaat het maken, die Sambou Yatabaré!

9 februari 2013 om 08:46

Sambou Yatabare, Florian Thauvin (al in verband gebracht met Arsenal) en Wahbi Khazri zijn grote talenten die snel een stap omhoog gaan zetten.

Jammer dat Bastia verder niet voor een verrassing heeft kunnen zorgen door PSG op een gelijkspel te houden.

8 februari 2013 om 23:18

Haha jij hebt de wedstrijd niet bekeken dus!

Verratti speelde slecht, leverde veel ballen in en blunderde op het einde zodat Bastia bijna de 2-2 scoorde, was het niet dat Van der Wiel (die een best goede wedstrijd speelde) nog net kon wegwerken.

Heerlijke vrije trap, echter staat Sirigu wel hopeloos slecht opgesteld.

9 februari 2013 om 00:39

Elke op doel was erin gevlogen.
Die keeper stond gewoon helemaal niet op te letten. Als hij naar de bal had gekeken, had hij hem gewoon kunnen pakken.

Keeper staat tever vooruit, ook tever naar links toe, zwak gedaan van de keeper. Wel goed ingeschoten trouwens maar onnodig die tegengoal.

8 februari 2013 om 22:58

Dat hij te ver naar links stond, ben ik het absoluut mee eens. Echter je andere punt, dat hij te ver vooruit stond, totaal niet. De positie naar voren was juist goed, gezien elke normale speler daar een voorzet zou geven. Als hij dus op zijn lijn zou staan, is een bal op 10-15 meter onderscheppen bijna onmogelijk. Staat hij op 3-5 meter voor z'n goal, is die afstand overbrugbaar.

8 februari 2013 om 23:00

hij moest ook niet op de lijn staan wijsneus, hij had tussen de doellijn en de eerste streep moeten staan dus op die helft, als je niet ziet dat hij tever voor de goal staat kun je beter niet over keepers oordelen want dan begrijp je er totaal niks van en mocht je zelf keeper zijn dan word het tijd je het te leren!

8 februari 2013 om 23:13

Laten we nou alsjeblieft niet over keepen beginnen, want ik denk dat ik daar iets meer verstand van heb dan jij. Ten eerste is de vijf meter lijn een prima afstand om te staan, alleen staat hij te ver naar links. Als hij gewoon netjes in het midden had gestaan, had die bal daar nooit in de hoek beland. Hij liet z'n hoek gewoon veel te groot en doordat hij te ver naar voren stond, kon hij het niet meer compenseren. Nogmaals; Als hij dus gewoon in het midden stond op vijf meter was er niets aan de hand. Ik sta met regelmaat daar en in de Hoofdklasse zijn genoeg spelers met een goede trap of het juiste inzicht om dat door te hebben. Echter sta ik nooit te ver naar links, onderschep ik met regelmaat ook nog eens de voorzet en is hij al helemaal nooit over me heen gegaan. Erg jammer voor je.

Echter denk jij hier de wijsneus te zijn door standaard verhaaltjes de wereld in te gooien zonder het te onderbouwen. Dat straalt wel echt klasse uit. Als het je vervolgens uitgelegd wordt, schiet je direct in de verdediging. Ook iets wat niet echt wijsheid uitstraalt.

8 februari 2013 om 23:34

Jonge toch ,.... waarom ben jij niet de keeper van PSG ?? ....

Haha ben het wel met je eens verder, slecht gekeept gewoon. Zoiets mag een keeper naar mijn mening op dit niveau gewoon niet gebeuren. Ik vond dat Stekelenburg op het begin ook altijd teveel naar 1 hoek stond. Gelukkig heeft hij dat aangepast.

8 februari 2013 om 23:36

Wat heeft dat er nou weer mee te maken? Waarschijnlijk ben ik niet goed genoeg om bij PSG te keepen, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen kijk op heb of er geen verstand van heb. Ik zeg niet dat ik het altijd aan het juiste eind heb, maar ik denk dat veel keepers(trainers) het hier toch wel mee eens zijn.

9 februari 2013 om 01:59

Je zult het niet geloven maar ik heb zelf ook op de goal gestaan en dat jij in de Hoofdklasse zou keepen maakt me niks uit, dat houd niet in dat je het zomaar beter zou weten. En van keepen kan ik me dat al helemaal niet voorstellen want dat lijkt me erg merkwaardig.
Als jij echt op de 5 meter lijn zou staan ben je een beperkte keeper en dom bezig. En dan onderschat je de tegenstander zijn schot! Dus eredivise keepen zit er voor jou niet in kan ik je alvast zeggen.
Wat ik bij mij een goede keeper? Iemand die echt minimaal 190 cm is, 189 ook nog wle goed hoor maar geen Luciano of valdes lengtes.
Kinderen die hier lezen en keeper willen worden moeten kijken naar Schwarzer en Friedel en een dergelijk postuur creeren en dan kun je als keeper ver komen.
Een keeper als Kopke met zijn trainingsmethode is ook goed te noemen.
Maar aub, ga niet denken dat je meer van keepen of keepers afweet want degene heb ik nog nooit ontmoet.

9 februari 2013 om 02:11

Volgens mij begon jij met denigrerend doen dat ik er niets vanaf wist, dus maak jij dan niet dezelfde fout? Wederom wil je de wijsneus uithangen, terwijl je zelf enorm de boot in gaat en ook nog eens een enorm hoge pet van jezelf op hebt.

Daarnaast ben ik 1.94 lang, dus zie die bal er dan maar eens overheen te krijgen.

Verder heb ik jaren training gehad van Pim Doesburg sr. en die heeft iets meer verstand van keepen dan jij. Vaak genoeg kreeg ik de opdracht om op 3, 4, 5 meter voor je goal te staan als de bal op - zoals volgens de tekst de afstand is - 40 meter ligt. Dan is dat een hele normale positie om in te nemen. De kans dat de bal er dan overheen vliegt is minimaal. De trap moet dan zo perfect zijn, zeker als je gewoon in het midden staat en vele voetballers hebben die trap niet.

Vervolgens; Waarom moet je me persoonlijk aanvallen, tot meerdere keren toe? Dat is nergens voor nodig en toont alleen maar angst van jouw kant.

Tot slot heb ik niet gevraagd naar wat jij een goede keeper vind, dus dat stukje is totaal overbodig.

Edit: Nu ik je profiel gezien heb vind ik die persoonlijke aanval niet eens zo gek, want je hebt maar 78 punten. Toont niet echt aan dat je goede reacties post.

PSG word kampioen dit seizoen. Geweldig team winnen de laatste tijd eenvoudig en domineren elke wedstrijd. Bastia die loerde op de counter konden ook niet beter maar wat een Goal daar word nog lang over gesproken.

8 februari 2013 om 22:58

echt een verassing hoor om met deze ploeg kampioen te worden, ze zijn het gewoon verplicht en alles minder dan plek 1 is gewoon een geweldige wanprestatie.

Wat een slechte scheids was dit zeg. Hij had die Yatabaré weg moeten sturen maar inplaats daarvan mog die gast gewoon blijven staan ondanks ze 2e gele kaart. Slim van die coach om hem meteen te wisselen.

Was beetje een saaie wedstrijd, kansjes hier en daar voor Psg. Overigens redde VD/ Wiel de 2-2 door de bal maar net te pakken toen Sirigu al gepasseerd was.

Die goal van Bastia was echt een fantastische goal maar daar lette Sirigu ook totaal niet op.

Keeper staat echt slecht. Ik vind dit nou niet bepaald een wereldgoal...

Ik snap niet dat Matuidi niet in de basis stond. Hij speelt de laatste weken fenomenaal en vond het werkelijk onbegrijpelijk dat PSG zonder hem speelde. Echt een ondergewaardeerde kracht. Ik ben zeer gechalweerd van deze man en vind hem één van de betere defensieve werkpaarden van de wereld.

Goed gespeeld weer Psg.

8 februari 2013 om 22:39

Matuidi speelde niet omdat die ook een helft meedeed met Frankrijk afgelopen woensdag tegen Duitsland.

Is normaal een basisspeler en ga er ook maar vanuit dat die tegen Valencia speelt.

8 februari 2013 om 22:40

Wat vind je dan van Matuidi? Vind je hem net zo overtuigend als ik? IK ben in ieder geval zijn grootste fan zijnde. In ieders optiek zal hij zeker niet misstaan in de betere opstellingen der wereld. Maar nogmaals, mijn mening. Wat is uw mening?

8 februari 2013 om 22:51

Vind Matuidi sowieso beter dan die Thiago Motta. Ik vind die Motta maar een rode kaart pakker en laat ook steeds ze team in de steek zoals de wedstrijd thuis tegen Ajaccio. Daar pakte hij ook zomaar rood vlak voor rust.

Goeie speler die Matuidi gaan we veel van horen.

Verdiende overwinning voor PSG maar het was niet het allermooiste voetbal. Menez was goed aan het voetballen maar mag wat eerder de bal afgeven. Pastore en Lucas vielen in deze wedstrijd heel erg tegen vooral Lucas als je het vergelijkt met vorige week. In de slotfase werd het bijna een schoppartij van beide kanten vooral Bastie wel een heerlijke goal van Kharzi

Wereldgoal gaat een beetje ver, Sirigu stond gewoon heel slecht. Eerste helft was echt enorm saai, tweede helft was wel leuk en weer mooie acties van Menez gezien

Ik betwijfel trouwens of die penalty wel terecht was, volgens mij was het net buiten de 16.

Beetje vreemd dat Ibrahimovic tot man of the match gestemd wordt. Hij scoorde misschien wel een penalty, maar als invaller viel hij niet echt op. Ik vond Menez veel beter spelen. Hij was de hele wedstrijd dreigend en scoorde een mooie goal.

Weet iemand of van der wiel goed speelde?

Waw wat een doelpunt... niet dus, gewoon een mooi ingeschoten vrije trap die erin ging dankzij een fout van de keeper. Gewoon slechte positionering.

9 februari 2013 om 02:50

Inderdaad Sirigu stond teveel naar links maargoed neemt niet weg dat het een mooie goal is.

Zo sinds 93:94. geen kampioen en nu opeens titelkandidaat nr 1,hoe zou dat nou komen?

Geweldig wat ze dit seizoen doen!
Mensen mogen zeggen koopclub maar wel een prachtige koopclub , zeg nou zelf een club in Parijs hoort gewoon in de top. Deze club heeft nog meer geweldige jongelingen lopen ben benieuwd !!

op 23 januari werd er toch ook met 3-1 gewonnen van toulouse? dat was dus ook een tegendoelpunt? dus welk record met clean sheets wilde ze dan ook al weer verbreken?

9 februari 2013 om 10:22

Dat was in de beker, dit record ging om Ligue 1-wedstrijden.

Wereldgoal my ass. Wat een fout van de keeper.

Mooie bal, maar de keeper staat wel iets te ver voor zn lijn te snurken

Ze moeten Sambou Yatabaré niet vergeten. Ik zie hem snel naar AC Milan gaat of Inter of Juventus.hij speelde geweldig. Wat een talentvolle man. Doet me denken aan Lass Diarra in zijn betere tijden.

Deze man gaat het maken, die Sambou Yatabaré!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren