Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bas Nijhuis kondigt op TV nieuwe regels aan: ‘Dat wordt echt aangepakt’

Laatste update:

Bas Nijhuis gaat in de komende weken langs alle clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie om nieuwe spelregels uit te leggen. De scheidsrechter vertelt in het programma De Oranjezomer van SBS6 dat er het komende seizoen veel gelet gaat worden op protesten en biergooiers, waartegen harder opgetreden zal worden. Van een eventuele nieuwe buitenspelregel, die eerder aangekondigd werd door sportmarketeer Chris Woerts, weet Nijhuis vooralsnog niets.

“Iets dat echt aangepakt gaat worden zijn de protesten”, vertelt Nijhuis te gast in de talkshow. “Daar moet echt iets aan gedaan worden. Ook hebben we natuurlijk het biergooien. De regel rond het biergooien blijft gewoon intact. Wij hebben gezegd: als een speler of scheidsrechter geraakt wordt, dan gaan we van het veld af. Ik weet dat dit in andere landen nog niet het geval is, maar de KNVB probeert een lijn te trekken in de hoop dat andere landen meebewegen. Het is de vraag of andere landen dat ook durven.”

“Als er nu iets op het veld wordt gegooid, dan wordt het stilgelegd”, vervolgt Nijhuis. “Wordt er nogmaals iets gegooid, dan wordt er meteen gestaakt, tenzij de dader gepakt wordt. Als de dader direct wordt gepakt, dan kan de wedstrijd nog een keer stilgelegd worden voordat er gestaakt wordt. Ik ben blij dat we in ieder geval een regel hebben, want er moet wel iets gebeuren.”

Woensdag zei Woerts dat de FIFA gaat experimenteren met nieuwe buitenspelregel, maar daar weet Nijhuis niets van. Althans, hij lijkt te weten dat een eventuele nieuwe regel komend seizoen nog niet geïmplementeerd zal worden. “Op het moment dat je nu maar een klein beetje buitenspel staat met bijvoorbeeld je schouder, dan is het ook meteen buitenspel. Chris Woerts wist van de nieuwe regel dat je er met je volledige lichaam voorbij moet zijn om buitenspel te staan, maar die heb ik nog niet gehoord. Chris weet vaak meer dan wij, maar dan horen wij het volgende week nog wel”, besluit Nijhuis met een knipoog.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop ook dat het optreden van de arbiters zelf wat harder aangepakt wordt, afgelopen seizoen mij geïrriteerd aan het inconsequent zijn van de arbiters of nog erger "ik fluit lekker mannelijk en laat veel doorgaan" maar dan niet gewoon de regels naleven.

6 juli 2023 om 22:35

Precies dit. Vooral bij de heer Nijhuis. Ik ben ook voor beetje mannelijk voetbal en de wedstrijd echt een wedstrijd laten worden, maar deze man ziet wel heel erg door de vingers wat ook weer irritant wordt.

6 juli 2023 om 23:20

Voor mij is hij verreweg de beste scheids op de NL velden, juist vanwege het doorvoetballen. Dit ondanks hij FCT niet mag fluiten, vanwege suggestieve bevoordeling.

7 juli 2023 om 02:47

Ik vind hem zelf eigenlijk een drama. Het Doorvoetballen is leuk, maar hij is daar zo ongelofelijk inconsequent in, zelfs binnen een wedstrijd.
Vaak zie 4 tackles rond de middenlijn die door mogen, maar dan wordt de 5e afgefloten omdat er misschien een kans uit komt. Of omdat een wedstrijd anders ineens uit de hand loopt.
Fluit of voor alles, of voor niets, dan weet je als speler, en als fan, waar je aan toe bent. Maar niet zoals Nijhuis vergelijkbare overtredingen in dezelfde wedstrijd anders bestraffen omdat het anders niet goed uit komt.

7 juli 2023 om 08:49

@ Harecles

Ik dacht dat Nijhuis zelf had aangegeven Twente niet te willen fluiten i.v.m. de voorlieftde voor die club?

Het blijft vreemd trouwens dat arbiters uit bijvoorbeeld Amsterdam Ajax niet mogen fluiten en scheidsrechters uit Rotterdam Sparta Excelsior en Feyenoord niet mogen fluiten.

Bij rugby doet met niet zo moeilijk, een Engelse scheidsrechter kan daar zonder problemen een wedstrijd op het WK fluiten tussen Frankrijk en Engeland. Bij rugby kiezen ze voor de beste arbiter en gaan ze uit van de integriteit en het vakmansschap van de arbiter en dan maakt afkomst of woonplaats niet uit.

7 juli 2023 om 08:54

@ London Calling,

Nijhuis en Makkelie zijn veruit de beste arbiters van Nederland naar mijn mening. Alle scheidsrechters maken fouten. Makkelie en Nijhuis zien soms een overtreding door de vingers waar andere arbiters angstig voor elke struiklpartij een vrijetrap geven zelfs als er geen overtreding gemaakt wordt waardoor menig wedstrijd volledig doodgefloten wordt.

90% Van de spelregels bij voetbal is interpretatie van de arbitrage en die loopt vaak niet synchroon met de interpretatie van de fans van de benadeelde partij.

6 juli 2023 om 22:42

Ik hoopte vooral op schwalbes bestraffen via de VAR. Lijkt me heerlijk als dat rollebollen en kopstoten veinzen om je tegenstander een kaart aan te naaien eens bestraft zou gaan worden met een gele of rode kaart voor extreem spelbederf.

6 juli 2023 om 22:46

Inderdaad. Als ze zo nodig onsportief spel willen bestraffen wordt het tijd dat ze dit ook meenemen. De nieuwe regels zullen wel vooral hard blaffen maar niet bijten worden…

6 juli 2023 om 23:34

Ik hoopte op ; geel vragen = geel krijgen!
Altijd dat irritante genaai om een kaartje 🤮

7 juli 2023 om 08:43

@pietjuh6,

Het lastige is dat scheidsrechters altijd worden aangepakt als ze vermeende overtredingen laten doorgaan maar als een scheidsrechter (en daar hebben we er helaas te veel van) contant angstig affluit terwijl er geen overtredimg wordt begaan hoor je er niets over. Met als resultaat dat wedstrijden met grote regelmaat dood worden gefloten.

Persoonlijk heb ik liever een scheidsrechter die af en toe -misschien ten onrechte- een een overtreding niet bestraft dan een arbiter die alles affluit ook als er geen sprake is van een overtreding en een bal bij een vrijetrap 5 cm naar achter laat leggen, wat weer een halve minuut kost die niet wordt bijgetrokken bij de extra tijd.

90% Van de spelregels bij voetbal is interpretatie van de arbitrage en die loopt vaak niet synchroon met de interpretatie van de fans van de benadeelde partij.

Snap ik wel. Protesten van spelers wakkeren ook vaak agressie op de tribunes aan dus het ligt in het verlengde van elkaar

Allemaal leuk en aardig maar wat gaan de clubs hier tegen kunnen doen? Overal maar netten hangen?
Na invoering zijn er volgens mij al 6 wedstrijden ingehaald, en dat is nog niet eens kwart van het seizoen

6 juli 2023 om 22:37

Onzin regel.
Berghuis kreeg toen die bij Feyenoord speelde een bierdouche over zich heen van het publiek, geen haan die er naar kraaide. En nu gaan we moeilijk lopen doen.
Kan ik lekker de wedstrijd gaan saboteren als het niet lekker loopt.
Het gebeurd nu vaker juist omdat er moeilijk over gedaan wordt.

6 juli 2023 om 22:50

Het kan toch niet zo zijn dat we omdat Berhuis destijds bier over zich heen kreeg we nu iedereen maar bier moeten laten gooien.

En het is heel simpel tegen te gaan, gewoon geen bier meer schenken, of geen bier de tribunes op. Hier in Engeland mag ik bij de meeste wedstrijden ook geen bier mee nemen de tribunes op, zelfs niet bij oefen wedstrijden van clubs uit de championship.

6 juli 2023 om 23:13

Oef weet wat je zegt. De functionerende alcoholisten zullen fel tegen zijn onder het mom van "vrijheidsbeperking" o.i.d. terwijl ik vooral vermoed dat ze zonder die alcoholische versnapering de lol er allemaal niet zo van inzien.

Enfin, van mij mag alcohol sowieso verbannen worden uit de samenleving. Levert zelden tot nooit iets goeds op i.m.o.

6 juli 2023 om 23:25

Ik ben net zo radicaal als Gluubster, wat mij betreft mag alcohol compleet verbannen worden.

Maar als het geen bier is dan zal het wel water zijn. En ik denk niet dat de maatregel zo zeer met het bier zelf te maken heeft maar meer met het feit dat er iets gegooid wordt.

6 juli 2023 om 23:58

Ik vind dat altijd zon dooddoener. Mensen gooien ook uit enthousiaste met drinken. Dat zie je bij festivals e.d ook. Maar als je alleen bier gaat verbieden, dan gaan mensen toch met hun colatjes gooien. Misschien nog wel vervelender. En buiten dat een leven zonder alcohol.. ik moet er niet aan denken. Niet dat ik het echt nodig heb, maar het maakt het leven (uitgaan , etentjes , barbecueën, festivalletjes e.d wel wat gezelliger)

7 juli 2023 om 00:05

Nog nooit heb ik iemand uit enthousiasme in zijn eigen woonkamer met bier zien gooien. Is gewoon bewust omdat anderen het ook doen. Je gooit toch geen bier over mensen heen. Doe normaal. Idioot kuddegedrag.

7 juli 2023 om 00:25

Dan heb je het dus nodig om het leven gezellig(er) te vinden?

Wat best al treurig is trouwens vind ik. Bovenstaande gebeurtenissen horen op zichzelf al gezellig en leuk te zijn namelijk.

Zou ook gewoon een domme nieuwe regel zijn voor buitenspel wat mij betreft. Krijg je gewoon hetzelfde gezeur maar dan met een ander stukje van het lichaam.

Wanneer wordt het gedrag van voetballers steviger aangepakt? Het is tenenkrommend als je ziet welk circus op het veld is ontstaan. wees dan niet verbaasd dat het publiek dit overneemt.
Meteen de VAR goed inzetten om onsportief en respectloos gedrag aan te pakken. Duidelijke richtlijnen neerzetten zal lastig zijn, maar hier begint het wel.

En theater? Weer niks?

Belachelijk dat de regel van het biergooien blijft, alleen dan iets soepeler. Hadden ze nooit aan moeten beginnen en nu durven ze er niet vanaf te stappen. Belachelijk gewoon

6 juli 2023 om 23:17

Gewoon geen bier gooien. 2 hersencellen gebruiken i.p.v 1.

En daarbij mijn regel: smijt het bier tegen je buurman i.p.v het veld? Is toch fantastisch, hoort toch bij de sfeer?

6 juli 2023 om 23:23

Ik snap dan wel weer dat een fan van Groningen het afkeurt. Daar zijn meer wedstrijden gestaakt dan doelpunten gescoord vorig seizoen.

7 juli 2023 om 01:23

Niet alleen fans van Groningen mag ik hopen. Ik ga er vanuit dat er nog meer zijn die dat idiote gedrag afkeuren. Ga lekker in je eigen huiskamer voor de tv met bier gooien als je favoriete club scoort!!

Misschien die hele buitenspel regel afschaffen. Wordt er dan alleen maar leuker op

6 juli 2023 om 23:20

Gaan teams dan niet met een hele lage lijn spelen? Was volgens mij een paar keer uitgetest werd er niet leuker op

6 juli 2023 om 23:45

Ik ben bang dat dat met die nieuwe regel nog erger wordt. Teams zullen nog minder met ruimte in de rug willen spelen.

Ach dat wordt 2 weken volgehouden en dan zie je het weer weg ebben. Geel geven voor het vragen om een gele kaart is ook nooit echt gebleven.

Deze inconsequente arbiter die zogenaamd mannelijk voetbal wil spelen waardoor niemand meer weet waar hij aan toe is moet wegblijven uit de media. Moe word ik van hem terwi ik hem eerst zo sympathiek vond. Bas houdoe.

Prima, maar dan moeten scheidsrechters ook aangepakt worden bij verkeerde beslissingen. En ik mis weer het optreden tegen tijdrekken. Daar weigert de KNVB gewoon categorisch iets aan te doen

Oftewel Woerts lulde weer is onzin! Blijft toch bijzonder dat hij nog steeds uitgenodigd wordt daar.

En dit komt van de man die liever geel geeft voor commentaar dan voor een doodschop. Iemand die een goal niet afkeurde omdat de tegenstander "niet genoeg commentaar leverde" na een overtreding op hun doelman. Gaat weer genieten worden.

Ze moeten eens een keer wat gaan doen met het constant op de grond liggen, schwalbes, elkaar een kaart aannaaien en noem het allemaal maar op eens duidelijk gaan aanpakken.
Anders krijgen we weer zo'n fantastisch seizoen met Tadic, Berghuis, Klaassen, Simons, De Jong en Lang erbij. Als ik eraan denk krijg ik er al hoofdpijn van zo ongeveer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren