Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona zoekt naar vervanger voor Piqué en richt pijlen op twee kandidaten

Laatste update:

Barcelona hoopt zich in de winterse of zomerse transferperiode te versterken met een vervanger voor de gestopte Gerard Piqué. Volgens het Spaanse Sport hebben de Catalanen twee kandidaten op het lijstje staan om de 35-jarige clublegende te vervangen. Aymeric Laporte of Iñigo Martínez moet Piqué doen vergeten in het Spotify Camp Nou. Laatstgenoemde zou daarbij de meest realistische optie zijn.

De 31-jarige Martínez loopt na dit seizoen namelijk uit zijn contract bij Athletic Club. Daardoor zou hij een stuk goedkoper zijn dan Laporte, die nog tot medio 2025 vastligt bij Manchester City. Martínez is een linksbenige centrale verdediger die in zijn carrière al 351 wedstrijden in LaLiga speelde voor Athletic en Real Sociedad. Tevens speelde hij negentien interlands voor het nationale elftal van Spanje. Op Transfermarkt.com wordt zijn waarde geschat op zo’n achttien miljoen euro.

Laporte vertegenwoordigt met zo’n 38 miljoen euro een stuk meer transferwaarde. De City-verdediger is dan ook drie jaar jonger dan Martínez. Xavi zou enorm gecharmeerd zijn van Laporte aangezien hij over voldoende restwaarde beschikt. De vijftienvoudig international van Spanje maakte in 2018 voor 65 miljoen euro de overstap naar Engeland en speelde sindsdien 161 wedstrijden voor the Citizens. Dit seizoen kwam Laporte door een knieblessure slechts mondjesmaat in actie.

Piqué speelde zaterdagavond tegen Almería (2-0 winst) zijn allerlaatste wedstrijd voor Barcelona. Het werd voor de centrale verdediger zijn 616de wedstrijd in het shirt van Barcelona, waarmee hij op plek vijf staat als het gaat om meest gespeelde duels voor de club. Lionel Messi (778 wedstrijden) voert die lijst aan, voor Xavi (767), Andrès Iniesta (674) en Sergio Busquets (673). In minuut 84 kreeg het clubicoon een publiekswissel en verliet hij onder luid applaus met tranen in zijn ogen voor het laatst de beroemde grasmat van Barça.

Welke speler is de beste opvolger voor Gerard Piqué?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap nog steeds niet waarom hij het seizoen niet kon afmaken,had hij echt zoveel moeite met op de bank te zitten,je had echt nog een kans om kampioen te worden...

8 november 2022 om 15:57

Inderdaad een beetje vreemd om per direct te vertrekken.

Volgens mij is het bij Barca het grootste probleem ook de centrale verdediging

8 november 2022 om 16:20

Hij heeft afgezien van de zestig miljoen die hij nog moet krijgen. Je hoeft weinig te gissen.

8 november 2022 om 18:23

Hangover nou hij heeft het toch echt gedaan. Altijd maar dat gissen achter dingen. Alles wantrouwen. Misschien is het zoals het is en zit er niks achter?

8 november 2022 om 18:25

Hangover96 helemaal gelijk jongen! Scherpe analyse. Bij zulke bedragen en op dat niveau zit er altijd wat achter!
Het motief wat jij noemt is zeer plausibel en te staven met soortgelijke gebeurtenissen in het (recente) verleden.

8 november 2022 om 19:35

Hij wil zich niet te onpopulair maken voor toekomstige verkiezingen lijkt me.

8 november 2022 om 17:56

Pique had vooral aandacht nodig.
Meneer is namelijk helemaal niet gestopt, hij zit gewoon bij de wedstrijd selectie van vanavond.

9 november 2022 om 07:57

Uhm dit was zijn laatste wedstrijd? Niet zo gek dat je dan bij de wedstrijd selectie zit toch.

8 november 2022 om 19:12

Snap het wel. Best vervelend om volgend jaar met je ex op het shirt moet spelen. Al helemaal wat hij haar heeft geflikt.

Als Barcelona slim is dan halen ze Donny van de Beek. Een multifunctionele speler.
En daarmee verzwakken ze meteen hun komende tegenstander in de Europa League.

Bij Ajax waren Frenkie de Jong en Van de Beek een fantastisch duo.

8 november 2022 om 15:52

Daarmee versterken ze Manu alleen maar, aangezien de risico dat die speelt voor ze, kleiner wordt

8 november 2022 om 16:17

Als Van de Beek naar Barcelona gaat, is het risico dat Van de Beek speelt voor Man Utd precies 0. Niet "kleiner".

8 november 2022 om 16:19

Dan is het toch kleiner dan nu?

8 november 2022 om 16:22

Als je mee doet aan de loterij is de kans op winst heel klein. Als je helemaal niet mee doet maak je geen kans, dus is de kans op winst als niet deelnemer 0, en daarmee kleiner.

Bijdehand doen is alleen leuk als het ergens op slaat.

8 november 2022 om 15:53

Dit is sarcasme toch

8 november 2022 om 16:26

Nee, dit meent ie echt.

8 november 2022 om 15:57

Zou dat wel een goeie deal vinden. Twee halen 1 betalen met harry erbij. Zou een prima zet van barca zijn.

8 november 2022 om 16:35

Manchester United zou toch nooit twee sterkhouders aan hun directe tegenstander verkopen, want dan snijden ze zichzelf behoorlijk in de vingers voor de dubbele confrontatie in februari.

10 november 2022 om 19:53

Je maakt een grap toch? Leg eens uit hoe VDB overnemen van United hen verzwakt.

Laporte lijkt mij onhaalbaar maar ook heel veel geblesseerd. Inigo Martinez logischer gezien zijn contract in de zomer afloopt. Blijf zeggen dat een rechtsback prioriteit nummer een zou moeten zijn in de winter.

8 november 2022 om 15:59

Vanderson werd genoemd toch? Verder zou ik Frimpong een geweldige aankoop vinden, met Balde-Koundé-Araujo-Frimpong heb je misschien wel een van de snelste achterhoedes ter wereld. Plus ze hebben allemaal doorgroeimogelijkheden. Ik weet alleen niet wat Frimpong zou moeten kosten, waarschijnlijk een miljoen of 60?

8 november 2022 om 16:21

Denk dat ze een rechtsback in de winter gaan halen, dan lijkt Frimpong mij onhaalbaar lijkt mij ook veel te duur als die 50 miljoen + klopt.

Arnau Martinez van Girona schijnen ze geïnteresseerd in te zijn die laatst een geweldige pot in Bernabeu speelde. 19 jaar, jeugd international en kan ook centraal spelen.

Laporte heb ik nooit een geweldige verdediger gevonden. In de CL heb ik hem echt een aantal keer finaal door de mand zien vallen. O.a. tegen de Spurs gaf hij zomaar twee goals weg

8 november 2022 om 16:22

Zou het ook kunnen dat een speler zich ontwikkelt? Omdat je schijnbaar een wedstrijd van 3.5 (!) jaar geleden er uit moet pikken.

8 november 2022 om 16:42

Heb jij die ontwikkeling gezien @Arsenal? Ik vind het maar een niet bijzondere verdediger die in mijn optiek vooral in een heel goed draaiend team speelt. Ook de afgelopen 3,5 jaar indien hij fit is.

8 november 2022 om 16:56

Ja het is gewoon een prima verdediger. Het is ook net wat je onder ‘bijzonder’ noemt. Is hij zo goed als Dias? Nee dat is hij niet, is hij beter dan wat er achterin staat bij barca? Ja na mijn mening wel.

Het grappige is dat Japie elke keer in een artikel over Laporte weer begint over die ene wedstrijd van jaren geleden. Vandaar mijn eerste reactie.

8 november 2022 om 20:15

Het zegt al genoeg dat Ake hem volledig uit de basis heeft gespeeld.

8 november 2022 om 20:16

Ake is toch ook een prima verdediger?

9 november 2022 om 17:55

Tegen Real Madrid vond ik hem wederom drama, dus ik zie die ontwikkeling niet

Voor op de bank kun je gewoon Lenglet terug halen, of een jeugdspeler doorschuiven.
Basis zal toch Araujo-Kounde worden, dus veel geld moeten ze niet geven aan een reserve speler.
In principe heb je zelfs niemand nodig.
Met Garcia en christensen heb je 2 redelijke spelers op de bank.

8 november 2022 om 15:57

Ik heb Lenglet altijd een verschrikkelijk onzekere factor gevonden. Het laatste jaar kon hij er zelfs helemaal niks meer van, echter zie k hem nog 10x liever dan die verschrikkelijke Alonso. Lenglet was bij Sevilla een vrij goede verdediger, zijn optredens bij Spurs kan ik niet beoordelen.

8 november 2022 om 16:13

Lenglet verdient veel te veel voor een bankzitter. Het is bijvoorbeeld heel zorgwekkend dat een ploeg als Spurs bijvoorbeeld niet zijn gehele salaris heeft overgenomen. Lenglet moet je echt proberen te lozen, maar gezien zijn prestaties bij Spurs weet ik niet of dat zo gemakkelijk zal worden.

8 november 2022 om 16:26

Vandaar de transfervrije Inigo. Beter dan Lenglet, die dan verkopen.

Waarom heb je een 5e centrale verdediger nodig dan?

8 november 2022 om 16:14

Dat vraag ik me ook af. Zeker nu ook nog Alonso als CV wordt gebruikt. Overigens is Martinez wel echt de ideale back up. Spaans, goedkoop en ervaren.

8 november 2022 om 16:15

goede vraag. Alleen op een gegeven moment waren bijna Cv's gebleseerd en ook Frenkie die je naar achter kon schuiven

8 november 2022 om 16:16

@real8madrid

Tactische varianten willen hebben. Xavi zou zowel met 3 als met 4 achterin willen spelen afhankelijk van het doel en de tegenstander.

Dit jaar heeft die 5 Cv's ons trouwens goed geholpen, want wij waren op een gegeven moment quasi CV-loos.

Echter zie ik liever gewoon Chadi Riad dan deze plek opnemen.

8 november 2022 om 16:34

Een menneke van 19 die net één wedstrijd in de Segunda heeft en een aantal in een divisie lager. Die naast bv een Balde zetten. Lijkt me onverstandig. Heel onverstandig.

8 november 2022 om 16:45

Als 5de cv kan het toch? Hem stilletjes aan in de ploeg zetten, tegen een laagvlieger of bij een voorsprong.

8 november 2022 om 16:55

@almogaver

Dat is echter als de 3 anderen onbeschikbaar zijn en lets face it, dat is wel heel uitzonderlijk. Uiteindelijk zal die toch ooit moeten doorstromen? Xavi is al wel lovend over Chadi Riad.

8 november 2022 om 16:30

Ik heb een aantal keer Garcia verdedigd. Voor een transfervrije jonge speler had ie bijna 10 wedstrijden op een rij foutloos gespeeld. Maar zelfs ik ben van mening dat hij tegen sommige tegenstanders geen optie is. Voor balbezit tegen een degradatie kandidaat is hij prima, tegen een beuker kan je Inigo goed gebruiken. Kounde/araujo werden wel eens op rechts gezet, iedereen daar achterin heeft wel eens zo zijn blessures.

8 november 2022 om 16:51

Niet helemaal mee eens. Garcia heeft het wel gewoon in zich. Bij het nationaal elftal is hij gewoon foutloos, en ook tegen de toplanden. Op het EK was hij (zonder enige wedstrijdritme) gewoon enorm stabiel. Dat kon ik van de alom bejubelde Pau Torres dus totaal niet zeggen. Het duo Laporte-Garcia was gewoon goed. Nu moet je Garcia ook niet langs Christensen of Pique zetten, daar ben ik het wel eens. Maar Araujo/kounde en Garcia zie ik wel als een complementair duo. Of alle drie samen zoals je al zelf zegt werkt gewoon prima.

8 november 2022 om 17:01

Daar ben ik het mee eens hoor. Echter zoek je dan niet naar een vervanger voor Pique en een 5e cv maar naar een vervanger voor Garcia, verkoop je Garcia en haal je dus een andere 4e cv.

8 november 2022 om 17:14

Ik zie het zelf niet als 1 op 1 vervangers, behalve dan 1 gaat er weg dus 1 er bij. Christensen vind ik dan zelf qua stijl misschien wat lijken op Pique. Inigo lijkt mij het type dat gewoon zijn mannetje staat in elke situatie, als hij transfervrij naar Barca wil voor een ‘normaal’ salaris is dat een aangename versterking voor de selectie 🤷‍♂️ Bijvoorbeeld een hectische slotfase, liever een Inigo dan Christensen/Garcia..

8 november 2022 om 17:28

Ik ben het er ook mee eens dat Garcia gewoon kwaliteiten heeft en niet de clown is die anderen hier hem zien. Maar inderdaad, sommige centrale koppels werken wel of niet, het moet soms afgesteld worden aan de type spits. Inigo er bij als Pique weg gaat geeft Xavi genoeg opties. Win win als een transfer van Lenglet meer oplevert dan je investeerd. Daarbij, voor een team in financiële nood heb je met Garcia/Christensen/Inigo 3 transfervrije opties achter, naar mijn mening, de eerste keus Araujo/Kounde.

8 november 2022 om 21:41

Een 5e? Kounde, Araujo, Christensen, Garcia, Alonso, Bellerin, De Jong, dat zijn al meer dan 5 CVs. Zijn twee vleugelbacks niet nijpender?

Jammer dat de Ligt nu al bij Bayern zit, want ik heb altijd erin geloofd dat De Ligt de perfecte speler voor Barcelona is. Redelijk zelfde spel als bij Ajax (ook veel aan de bal, veel de opbouw verzorgen etc.). Ben benieuwd wie dit gat kan opvullen bij Barca. Tuurlijk heb je nu al Koundé, Araujo, Christensen, Garcia voor 2 posities centraal, maar ik verwacht nog wel dat ze een vervanger gaan halen..

Barcelona heeft geld genoeg om andere spelers aan te trekken. Er is daar geld genoeg, het lijkt er wel op alsof ze het zelf kunnen drukken. Het lijkt me dat hier door de juiste instanties wel een stokje voor gestoken gaat worden. Het lijkt me ook dat Piqué niet zomaar weg gaat met al dat uitgestelde salaris dat hij nog te goed heeft. Mogelijk dat ook zijn contract illegaal was net als bij de Jong? Er is daar meer loos dan dat ze laten blijken. Het is een groot wespennest.

8 november 2022 om 16:39

Nee hoor, het is vrij simpel. Pique wilde zelf stoppen, vrijwel direct. Hij heeft ook gezegd dat ie de resterden 60 miljoen niet hoeft.

8 november 2022 om 17:58

Hij zit gewoon bij de selectie voor vanavond. Hij is niet gestopt met voetballen.

Het is duidelijk dat meneertje weer eens vol in de schijnwerpers wou staan, en dat is gelukt.

8 november 2022 om 20:19

Hij heeft altijd gezegd dat hij met de wk-break zou stoppen. Afgelopen weekend was niet zijn laatste wedstrijd maar zijn laatste wedstrijd in het camp nou

In de jeugd speelt er een hele goede, hem gewoon doorschuiven misschien?

Ik zeg Puyol terughalen uir het bejaardentehuis!

Zoekt Shaquira ook nog een vervanger voor Pique?? Aangezien hij daar ook niet meer op de bank mag zitten??

Ik vraag dit voor een vriend ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren