Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Barcelona zet hoog in bij zoektocht naar opvolger Sergio Busquets

Laatste update:

Joshua Kimmich is in beeld om Sergio Busquets op te volgen bij Barcelona, schrijft Mundo Deportivo. De middenvelder, die wordt gezien als het goedkope alternatief van Martín Zubimendi, heeft het niet meer naar zijn zin bij Bayern München en zinspeelt op een vroegtijdige breuk. Het plotselinge vertrek van Julian Nagelsmann zou daaraan ten grondslag liggen. Bayern is naar verluidt al op zoek naar een vervanger voor Kimmich.

Afgelopen dinsdag maakte Barcelona bekend dat clublegende Busquets komende zomer vertrekt, na maar liefst 719 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Blaugrana. Het vertrek van de middenvelder moet er op termijn toe leiden dat Messi terugkeert in het Spotify Camp Nou, daar er ruimte wordt gemaakt op de loonlijst. Busquets vormt met zijn leeftijd en ervaring een van de zwaargewichten in het financiële huishoudboekje van Barcelona.

De opvolging van Busquets wordt, na het terughalen van Messi, gezien als de grootste prioriteit op de transfermarkt bij de Catalaanse grootmacht. Zubimendi (Real Sociedad) werd lange tijd gezien als de belangrijkste kandidaat, maar zijn prijskaartje van zestig miljoen euro leidt tot frictie binnen het bestuur. Joan Laporta voelt er niets voor om een fortuin te betalen aan een club die zich sinds de veelbesproken Negreira-zaak tegen Barcelona keert.

Van Kimmich wordt verwacht dat hij voor minder naar Catalonië te halen is. De aanvoerder van de Duitse nationale ploeg overweegt serieus om een nieuw avontuur aan te gaan buiten de Bundesliga. Kimmich kon zich niet vinden in het ontslag van Nagelsmann en zou zinspelen op een vertrek. Het grote voordeel is dat de Duitser ook als rechtsback uit de voeten kan, een positie die tevens versterkt moet worden komende zomer.

Rol
Kimmich zou gecharmeerd zijn van het project dat Xavi neerzet bij Barcelona, zeker nu het zijn vruchten begint af te werpen met de eerste landstitel sinds 2019. De middenvelder is bij Barça verzekerd van Champions League-voetbal en kan door het vertrek van Busquets meteen een hoop verantwoordelijkheid krijgen. Zelf heeft de 28-jarige Duits international al eens aangegeven door te willen gaan 'tot zijn 38ste'. De controleur moet ook buiten het veld een belangrijke rol gaan vervullen.

Verwacht wordt dat Bayern ondanks een tot medio 2025 lopend contract niet in de weg gaat liggen, mocht Kimmich daadwerkelijk willen vertrekken. De middenvelder heeft veel voor de club betekend en moet door de voordeur vertrekken. Afgelopen zomer deed Barcelona al succesvol zaken met der Rekordmeister door Robert Lewandowski voor 45 miljoen euro in te lijven. Naast de Poolse spits onderhoudt Kimmich ook warme banden met Marc-André ter Stegen, die hij kent van de nationale ploeg.

Is Joshua Kimmich de geschikte man om Sergio Busquets op te volgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja die is zo goed dat hij overal wel past. Of ze de knaken hebben dat zal wel niet maar ern aanwinst zou het zeker zijn.

Al is die van sociedad ook erg goed.

Ik zie veel kranten schrijven barca dit barca dat, maar die weten toch ook dat die eerst 200 miljoen salaris moeten besparen voordat er iets mogelijk is? De hedendaagse journalistiek is echt totaal niet meer berust op feiten maar simpelweg sensatie zoeken

17 mei 2023 om 12:22

Inderdaad, en iedereen die het klakkeloos overneemt en nog in het ergste geval gelooft. We kijken niet meer kritisch naar artikelen terwijl er zo veel wordt verzonnen.

17 mei 2023 om 12:50

Maar dat ze eerst moeten besparen betekent niet dat ze helemaal stil zitten. Verder wel het met je eens dat elke speler zo'n beetje met Barca wordt gelinkt alsof ze de rijkste club ter wereld zijn.

Als er ook maar een mogelijkheid is dat Kimmich vertrekt bij Bayern moet Manchester United daar vol op inzetten. Dat zou echt de absolute droomversterking zijn; Casemiro en Kimmich naast elkaar met Fernandes ervoor is een fantastisch middenveld. Ben je meteen van je problemen op het middenveld af en kan je je focussen op een spits.

On topic zou het echt een megastunt zijn als Barcelona Kimmich weet binnen te hengelen; vind hem al een paar jaar één van de allerbeste middenvelders ter wereld, zeker qua controlerende middenvelders.

17 mei 2023 om 12:36

Dan heb je vooral 2 "6en" in Kimmich en Casemiro. Dat lijkt me geen complementair middenveld.

17 mei 2023 om 12:41

Kimmich brengt veel meer voetbal en flair dan Casemiro. Zou een uitstekend middenveld zijn met Bruno ervoor.

17 mei 2023 om 12:44

Wel twee verschillende types zessen en als je met een echte 10 speelt speel je sowieso een beetje met een dubbele pivot. Daarnaast zijn Casemiro en Kimmich ook wel goed genoeg om afwisselend hoger op het veld op te komen. Casemiro is dynamischer en verdedigend sterker en Kimmich is voetballend beter en balvaster. Bij Bayern speelt Kimmich ook in een systeem met twee zessen waarbij Goretzka de loper op het middenveld is.

Onder Tuchel laat Kimmich zich wat meer zakken en staat Goretzka wat hoger om het middenveld van de tegenstander te ontregelen, maar onder Nagelsmann en Flick was Goretzka gewoon de 'stofzuiger' in het elftal, dat bleek ook wel uit de verdedigende statistieken. Casemiro kan die Goretzka-rol heel goed vertolken denk ik en Fernandes mag toch graag hoog staan, dus dat met een goede spits ervoor krijg je dan een echt een enorm versterkt elftal. Daarnaast heb je dan zelfs een extra optie voor de rechtsbackpositie waardoor je die eventueel kunt laten schieten als ze ook nog Kim Min-Jae ophalen en het geld op is.

17 mei 2023 om 12:48



Dan Rashford vanaf links, Antony vanaf rechts en Kane/osimhen in de spits. Klaar is kees.

17 mei 2023 om 13:04

Kimmich gaat gewoon blijven bij Bayern. Beide zijn een stap omlaag namelijk.

17 mei 2023 om 13:18

Precies het zelfde zeiden ze over Lewandowski vorig seizoen.

17 mei 2023 om 13:24

Lewandowski vertrok omdat hij ontevreden was met Nagelsmann. Oftewel niet te vergelijken

17 mei 2023 om 13:25

Het verschil was dat Lewy al 34 was en Bayern al op zoek was naar een vervanger. Bij Kimmich is dat niet zo en ze zien hem als een belangrijke schakel. Iedereen weet ook dat Duitsers Bayern kiezen boven ieder ander club als ze een speler echt willen/houden.

17 mei 2023 om 13:41

@SuperBuli Ik wacht nog steeds op de vervanger van Lewy hoor. Bayern lag juist te slapen. We moesten allang inspelen op zijn vertrek en Haaland halen

17 mei 2023 om 14:28

Kolo Muani schijnen ze concreet mee bezig te zijn toch? Had wel eerder een Kane of Osimhen verwacht qua statuur van Bayern.

17 mei 2023 om 19:13

Haaland hebben zij geprobeerd maar als een jaarsalaris van 35 miljoen niet genoeg is wordt het ook voor Bayern moeilijk.

Goedkope alternatief van Zubimendi? Het zal toch altijd andersom zijn. Qua transfersom kan het nog in de buurt liggen, maar qua salaris is het een andere wereld.

17 mei 2023 om 13:25

Dat geldt alleen het eerste jaar, daarna komt Laporte huilen bij kimmich dat hij salaris moet inleveren. Voor Barca zijn contracten enkel wat richtlijnen. Hoeft niemand zich aan te houden.

17 mei 2023 om 13:39

Inderdaad, dit. Barca als club hoeft zich er niet aan te houden, maar als een speler zijn contract wil aanpassen of een verandering zoekt, dan is er een contract dat heilig is en tot in de puntjes moet worden nageleefd.

ON: Ik zie deze zogenaamde link naar Barca als pure BS, zeker voor een speler als Kimmich. In het laatste jaar wordt zo een beetje iedere week bekend gemaakt dat Barca 2-3 topspelers op het lijstje heeft en deze wil gaan halen; lijkt wel of er geen enkele andere club meer bestaat die transfers aan het plannen is. Laten we wel wezen, Barca is een topclub en zijn dik verdiend kampieon in La Liga geworden dit jaar, dus CL deelname is zeker, maar dat is een minimum vereiste voor de club om niet nog verder in de financiele missaire te zakken.
Ben benieuwd wat spelers als Frenkie de Jong en Frank Kessie ervan vinden als (laten we even fantaseren) Kimmich inderdaad komt. Of moeten die dan maar vertrekken om plaats te maken? Ongeacht hun wens om te blijven en hun contract welke nog loopt etc.

17 mei 2023 om 13:42

50vince, Kessié gaat verkocht worden deze zomer denk ik.

Hoe is het toch mogelijk dat Barcelona achter dit soort spelers aan kan blijven gaan. Had toch echt verwacht dat die komende 5 jaar (minimaal) op de blaren moesten gaan zitten, maar toch blijken ze op één of andere manier toch in staat om (wereld)topspelers binnen te blijven halen.

17 mei 2023 om 13:41

Los van of dit waar is (ik betwijfel het), heeft Barcelona wat tijd gerekt in de hoop dat het aan extra inkomsten gaat komen. Vandaar ook die duizelingwekkende lening voor de renovatie van het stadiongebied. Het is een kwestie van tijd voor de club flink pas op de plaats moet maken of op zoek moet naar een eigenaar die de problemen opkoopt en aanvult met centen.

17 mei 2023 om 14:51

Onder vrijwel elk bericht wat gaat over de financiën van Barcelona zie ik jou opperen dat het “een kwestie van tijd is” voordat ze in grote problemen komen. Ik ben wel benieuwd wanneer je verwacht dat dat gaat gebeuren. Is dat binnen 1 jaar, 5, 25, …?

17 mei 2023 om 14:59

Dat hangt van het beleid af. Het zijn immers geen moeilijke rekensommetjes.

17 mei 2023 om 15:16

Victor ,die moet je niet serius nemen

19 mei 2023 om 12:47

@hossaini1975 - Totdat er iemand komt die mijn argumenten kan ontkrachten met feiten en vooral cijfers, zou ik toch in de spiegel kijken. Roeptoeteren kan iedereen. Zaken onderbouwen, daar hebben leden als jij veel moeite mee. Iets dat ook terug te zien is in jouw geweldige balkje. Een vol balkje zegt misschien niet veel, maar een bijna leeg balkje zegt eigenlijk alles wel.

17 mei 2023 om 16:41

Barcelona heeft twee manieren waardoor ze onder de restricties uit kunnen komen:
- transfersommen bekostigen uit de verkoop van bedrijfsonderdelen of mediarechten
- salaris bekostigen door externe sponsors of bevriende bedrijven mee te laten betalen, waardoor het Barcelona salaris laag kan blijven

Hoe kan Kimmich nou goedkoper zijn dan Zubimendi haha. Hij is een sterspeler bij Bayern en heeft nog een doorlopend contract tot 2025. Denk trouwens gewoon dat dit onzin is want hij is de toekomstige captain als Neuer en Mã¼ller binnen nu en paar jaar weggaan of met pensioen zullen gaan.

17 mei 2023 om 13:04

Geen verplichte afkoopclausule zoals in Spanje?

Maar wat een aankoop zou dat zijn voor de Spaanse competitie. Is echt een geweldenaar die in Spanje nog meer zal shinen.

17 mei 2023 om 13:23

Waarom zou hij in Spanje nog meer "shinen"? Barca is veel minder dan Bayern en komt daardoor in een slechter team terecht.

17 mei 2023 om 13:47

Omdat in Spanje de zon meer shinet natuurlijk.




Los van of het serieus is en haalbaar ga ik er toch op in qua type speler en de positie: de meest ideale opvolger die je je kunt bedenken. Voetballend echt sumbliem en kan het tempo i.t.t. Busi ook echt aan. Kimmich, Frenkie en Pedri kan meteen het beste middenvelder ter wereld worden. Je kan dan ook varieren met een dubbele pivot (frenkie en Kimmich en Pedri ervoor). Althans die doet zeer zeker niet onder voor die van City of Real. Maar ik zie dit niet gebeuren.



17 mei 2023 om 12:56

Dan gaat Frenkie het moeilijk krijgen. Dan wordt het Kimmich Gavi Pedri. Kimmich toch een kaliber hoger dan Frenkie

En toch teken aan de wand dat Xavi niet de vervanger van busquets ziet, anders zouden ze wel een back up halen voor Frenkie, maar niet een speler die hem 1 op 1 moet vervangen.

17 mei 2023 om 13:07

Gavi hangend vanaf links zou weleens een blijvend tafereel kunnen worden. Daarin kan hij met Pedri rouleren in balbezit. Baldé zorgt toch wel voor de snelheid en diepte met zijn stoomtrein.

17 mei 2023 om 13:46

We gaan het meemaken, maar die is daar natuurlijk wel een beetje uit nood beland. Die wil uiteindelijk op zn natuurlijke positie spelen, maar we gaan het zien.
Blijft opvallend dat Xavi niet uitspreekt dat Frenkie de opvolger is van Busquets, en dat er openlijk berichten uitlekken over eventuele opvolgers.

17 mei 2023 om 14:30



Ik zie in de stijl hoe Frenkie het liefst etaleert hem ook niet als directe opvolger van Busquets. Frenkie zijn kracht is juist om ineens aan de bal ook te versnellen en linies te doorbreken. Dan moet hij niet de laatste bewaker op het middenveld zijn. Barca speelt nu eenmaal met 1 pivot en in een dergelijke opstelling zou ik dan ook voor een echte verdedigende middenvelder a la Busquets gaan.

17 mei 2023 om 16:45

Ik denk dat ze gewoon nog niet 100 procent zeker weten of er een geinteresseerde club meldt voor Frenkie. Als er iemand komt met een flink hoge transfersom en een dik salarisvoorstel, dan is het voor Barcelona heel verleidelijk om hem van de loonlijst te kunnen halen en te vervangen door een goedkopere opvolger.

Dit staat verder helemaal los van Frenkie's voetballende kwaliteiten of bijdrage aan het spel, puur een financiele afweging.

Pfoe mooie naam om even een gerucht over te lezen. Lijkt zo 1 2 3 onwaarschijnlijk om te halen, maar dat was Lewandowski ook. Hoe dan ook, klinkt wel heel complimentair aan Frenkie om samen het verdedigend middenveld mee te vormen.

Frenkie de Jong is toch de opvolger van Busquets.. ze moeten dus een ander soort middenvelder vinden; ik zou Ziyech een erg geschikte en betaalbare keuze vinden.

Zo, dat zou een aanwinst voor Barca zijn zeg. En een absolute aderlating voor Bayern.

Gundogan, Messi, Zubimendi, Inigo, Kimmich. Geld teveel daar in Barcelona, houden ze ons misschien gewoon voor de gek en hebben ze helemaal geen schulden?

17 mei 2023 om 14:15

Het probleem van Barcelona is de FFP regels van Laliga, en dan met name het salarishuis. Spelers aantrekken is geen probleem.

17 mei 2023 om 14:35

Lol, het probleem van Barcelona (lees: Laporta) is het allergisch zijn voor financiele verantwoordelijkheid en de gewoonte de problemen op de lange baan te schuiven en in de tussentijd te doen alsof 'spelers aantrekken geen probleem is'. Laat je niet zo in de luren leggen.

17 mei 2023 om 14:47

Probleem van barcelona is denk ik dat ze 1,3 miljard schuld hebben, regel hoor je gewoon na te leven en Barca is slachtoffer van hun eigen arrogantie. Zijn geen Europese top meer maar kunnen het maar niet loslaten voor een paar jaar.

17 mei 2023 om 15:01

Natuurlijk is dat wel een probleem. Barcelona zet momenteel helemaal niet genoeg om voor wat het wil spenderen. Dat wisten ze in de zomer van 2022 te verbloemen met die constructies, maar dat wordt na dit seizoen heel wat lastiger. Dat geld is immers al voor een groot gedeelte op en door die constructies zetten ze ook minder om.

17 mei 2023 om 16:19

@ Kaka: Je vergeet Frimpong, Dalot, Neymar, Foyth, Amrabat, Neves en Olmo. Die gaat Laporta ook nog halen. Het geld probleem boeit niet, dat mag zijn opvolger oplossen.

Toch blijft het vreemd dat je in eerste instantie hoort dat ze gavi misschien niet eens kunnen verlengen en vervolgens lees je dat allerlei contracten toch verlengd worden. Nu willen ze ook nog eens Messi, kimmich, Geertruida en weet ik het wat. Of de media praten enorm veel stront uit hun nek of Barcelona is weer aan het goochelen met cijfertjes

17 mei 2023 om 15:02

Mua, bij clubs als Barcelona gebeurt dit elk seizoen. Daar heeft de financiele situatie niets mee te maken. Nu valt het alleen meer op.

Zou Kimmich dan zoveel minder salaris opstrijken dan Busquets dat het mogelijk wordt om Messi te halen? Hè???

Lijkt mij logischer om die positie op te vullen met Frenkie en Kessie en daarna in te zetten op Messi. Anders bespaar je helemaal niets...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren