Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona zal een middelmatige club worden als het uit LaLiga vertrekt’

Laatste update:

Het is politiek gezien nog steeds onrustig in Catalonië en welke effecten dat precies gaat hebben op LaLiga is nog niet duidelijk. De Spaanse voetbalbond schrijft doorgaans rond deze tijd van het jaar een offerte uit voor de verkoop van de internationale televisierechten, maar heeft dat proces nu twee weken uitgesteld, zo maakt voorzitter Javier Tebas duidelijk.

“We hebben het proces dat we normaal rond deze tijd van het jaar in gang zetten uitgesteld om te zien wat er gaat gebeuren in Spanje. Dit is een probleem dat veel impact kan hebben op de waarde van onze competities”, vertelde de bestuurder, die zich eerder al fel uitsprak tegen de afscheiding van Catalonië, op de World Football Summit in Madrid.

LaLiga heeft de waarde van de rechten naar verluidt voor de periode van 2016 tot 2019 omhoog weten te krijgen tot 1,6 miljard euro per seizoen, maar het eventuele verdwijnen van el Clásico tussen Real Madrid en Barça zou hier een grote impact op kunnen hebben: “Je zou kunnen denken dat Barcelona vijftig procent van de competitie vormt, maar zo is het niet. Ik denk dat we het over 20 tot 25 procent hebben.”

Jose María Gay de Liebana, hoogleraar economie aan de Universiteit van Barcelona, is het eens met Tebas dat een eventueel vertrek van Barcelona veel geld gaat kosten. Hij meent dat er dan meteen ‘minimaal tweehonderd miljoen euro’ van het inkomen uit tv-rechten van LaLiga weggestreept kan worden. “Barcelona zal dan ook geen recordinkomsten meer kunnen overleggen. Ze zullen een middelmatige club worden”, legt hij uit.

Denk jij dat Barcelona inderdaad uit LaLiga gaat verdwijnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In welke competitie komen ze dan terecht als ze weg moeten uit la liga?

19 oktober 2017 om 13:13

Ligue 1 of de Premier League

19 oktober 2017 om 13:21

Mensen halen vaak aan dat Monaco in de Ligue 1 speelt en Swansea in de Premier League, terwijl die ploegen officieel ook niet bij Frankrijk en Engeland horen. Toch heeft Monaco meer met Frankrijk te maken en Swansea meer met Engeland dan Barcelona met één van die landen heeft. Als Barcelona aan één van die competities mee zou doen zou het toch absurd zijn.

Los daarvan gaat het natuurlijk nooit gebeuren daar Catalonië toch niet onafhankelijk wordt.

19 oktober 2017 om 14:04

Lique 1 kan niet, Frankrijk wil dat niet dus dat gaat niet gebeuren. premier league gaat ook niet gebeuren. Ze zullen een Catelaanse competitie op moeten zetten.

19 oktober 2017 om 14:09

Iets te maken hebben met, doet zo niet ter zake. Dat slaat werkelijk nergens op.

Monaco is een soeverijne staat, Wales niet; dat is een land binnen het verenigd koninkrijk. In beide gevallen hebben de voetbalbonden van Frankrijk en Engeland besloten om clubs buiten hun land toe te laten tot de bond. Wanneer Calalonie een soeverijne staat wordt, kan de FFF of welke andere bond dan ook besluiten op Catalaanse clubs lid te laten worden van de bond. Aangezien het heel aantrekkelijk is om Barcelona bij je bond te hebben, kan ik het me niet voorstellen dat een grote voetbalbond Barcelona gaat weigeren; ik vermoed dat Barcelona de competities voor het uitkiezen heeft wanneer Catelonie een soeverijne staat wordt.

Daarnaast stelt de Spaanse regering zich zo star op, dat de afkeer van de Catalaanse bevolking van Spanje steeds groter wordt. De autonomie van Catalonie wordt zaterdag ingenomen en dan gaat de zaak alleen maar verder escaleren, wellicht met een opstand of zelfs burgeroorlog tot gevolg. Het kan kort of lang duren, maar zoals het nu gaat kan dit niet anders aflopen dan een permanente afscheiding van Spanje.

19 oktober 2017 om 14:25

@doncoxxx:

De voetbalbonden van Engeland, Frankrijk of zelfs Italie kunnen wel veel willen. Dit hele gedoe is een politieke aangelegenheid en als FC Barcalona "amnestie gaat vragen" in de Ligue 1, Premier League of Serie A dan gaan de politici van de desbehorende landen er zich ook mee bemoeien. Nu wil het lot zo zijn dat Frankrijk ook een (mildere) onafhankelijkheidsbeweging kent in Frans Catalonie, alsmede in Occitanie en Frans Baskenland; het VK kent er eentje in Schotland en de Troubles zijn nog niet zo heel lang geleden; Italie kent ook regio's met sterke autonomie en hunkering naar onafhankelijkheid zoals Veneto en Sardinie.
Het opnemen van Barcalona in je landelijke competitie zou een signaal afgeven dat een onafhankelijkheidsverklaring geen zware negatieve gevolgen voor het dagelijks leven hoeft te hebben door steun van andere landen. Ik denk dat geen van de eerder genoemde landen een dergelijk signaal wil afgeven.

19 oktober 2017 om 15:28

Barcelona kan misschien in Engeland willen spelen, dat wilden Celtic en Rangers ook. Maar dan moet Barcelona wel helemaal onder aan de voetbalpiramide beginnen, dus op het 8e niveau, niet heel aantrekkelijk zou ik zo denken, dan duurt het dus minimaal 7 jaar voor je in de PL speelt.

19 oktober 2017 om 14:54

Misschien een rare vraag hoor.... Maar gaat er ook een (eventuele) verhuizing voor espanyol plaats vinden of mogen die stikken?

19 oktober 2017 om 15:08

Espanol bestaat veelal uit pro Spanje aanhangers. De naam zegt het eigenlijk al..

Hoezo blijven jullie met dit soort berichten komen Voetbalzone ?

Er zal nooit een onafhankelijkheid komen.. de Spaanse regering in Madrid heb dit al duidelijk aangekondigd .. Baskenland heeft het jarenlang geprobeerd met aanslagen van de ETA..

Dus Barcelona blijft gewoon in La Liga .. totaal overbodige discussies steeds weer .. zal never nooit gebeuren..

19 oktober 2017 om 13:36

Dat is gewoon neokolonialistisch onzin. Als deze mensen hun onafhankelijkheid via een politieke weg willen bereiken zou dat gewoon moeten kunnen in een democratisch land als Spanje. Deze discussie speelt al heel lang en is nu weer erg actueel door nieuwe ontwikkelingen. Als de afscheiding daadwerkelijk tot stand komt zou dit veel invloed hebben op het voetbal in Spanje en zelfs daarbuiten. Dit rechtvaardigt zeker de berichten van Voetbalzone over deze kwestie. Als je ze niet wilt lezen kun je ze ook gewoon overslaan. Maar natuurlijk heeft de regering niet toegegeven aan de ETA terroristen, maar via een politieke discussie met een referendum tot gevolg zou het gewoon moeten kunnen. Dus ga vooral door met deze berichten Voetbalzone.

19 oktober 2017 om 13:51

Heeft niets met kolonialisme te maken. Catalonia heeft mede dankzij de geografische ligging en het klimaat veruit de beste voorwaarden van Spanje voor een sterke economie. Zou wat zijn als de meest profitabele regio's van landen zo gemakkelijk onafhankelijkheid kunnen uitroepen. Anders moeten we dat in de randstad ook maar gaan doen.

19 oktober 2017 om 14:01

Moet je dan eens kijken hoe rijk Groningen in een keer wordt met al dat gas daar.

19 oktober 2017 om 14:57

Je praat onzin en snapt weinig van de regio en haar geschiedenis. Pak er eens een boek bij zou ik zeggen.

Waarom zou Spanje zelf geen welvarende havenstad kunnen stichten die net zo of nog gunstiger dan Barcelona gelegen is?

Catalunya betaald al jaren vele malen meer dan er ooit in de eigen regio is geïnvesteerd. Dat speelt nu voornamelijk. Het oude sentiment heeft maar heel weinig met dat geld te maken, maar met het negeren van de wens van het volk niet te verenigen met Castel i Leon. Dit gebeurde toch door een koninklijk huwelijk. De laatste moslimenclave in Spanje is verslagen door...je raadt het al, het leger van Catalunya.

De onderdrukking van het Catalaanse volk is al eeuwen oud en de wens om onafhankelijk te worden is niets nieuws onder de zon.

Vergelijkingen met Nederland gaan hier totaal niet op, wij hebben namelijk geen onderdrukte regio's.

Nogmaals, pak er nog eens een boek bij.

Je praat onzin.

19 oktober 2017 om 23:06

Dat geld in bijna alle landen, de Randstad betaald, op Groningen wellicht na, ook veel meer dan de rest van Nederland. Maar dat is nou eenmaal zo in een land. Onafhankelijkheid maakt een regio niet rijker, het onvermijdelijke vertrek uit de EU, uit Schengen etcetera maakt een regio juist straatarm. Alle niet-regionale bedrijven zullen vertrekken, handelstromen zullen opdrogen door de extra belastingen. Er blijft werkelijk niets over van de lokale economie.

Darnaast, wie mogen er stemmen? Alleen de inwoners van de regio? Voor de goede orde, de meerderheid van de inwoners van Catelonie ging geeneens naar de stembus.

Maar goed, het is gewoon een non-discussie. Spanje is vrij duidelijk, Catalonie blijft gewoon een Spaanse regio.

19 oktober 2017 om 13:37

Dus omdat iets wel of niet gaat gebeuren, mag er maar niet over geschreven worden? Iedereen dacht ook te weten dat Trump geen president zou worden, Leicester geen kampioen en GB uit de EU zou stappen.
En guess what.. It all happened!

Het is nu actueel en zolang er nog geen duidelijkheid is, hoort hier over geschreven te worden. Als je het niet wil lezen, doe je het niet.

19 oktober 2017 om 14:24

Zegt degene met de onafhankelijkheidsvlag? (Catalaanse vlag met ster is van de onafhankelijkheidsbeweging, zonder ster simpelweg van Catalonië). Zou je niet juist deze discussie willen voeren? Ik zie het ook niet gebeuren overigens, een groot deel van die beweging is gestoeld op onderbuikgevoelens en foutieve aannames dat ze zoveel rijker zouden zijn zelfstandig, daarbij vergetend dat het een uitloop van bedrijfsactiviteit zou betekenen, want als bedrijven ergens een hekel aan hebben dan is het onzekerheid en handelsbelemmeringen

19 oktober 2017 om 19:50

Voetbalzone staat volledig in zijn recht omdit soort berichten te tonen. Het is een probleem wat zelfs een heel groot probleem zou kunnen worden. Misschien blijft barcelona inderdaad in Laliga maar hun houding ten op zichte van derest van Spanje is ronduit belachelijk te noemen waardoor Laliga met een groot probleem komt te zitten. Het harde optreden gaat soms wat te ver maar sommige dingen kan je maar beter de kop in drukken. Persoonlijk : ik kan niet wachten tot catalonie onafhankelijk is. Amsterdam is ook een stad op zich dus ik denk dat we Amsterdam ook wel onafhankelijk kunnen krijgen. Geen enkele regering zal mee werken aan zo een achterlijk verzoek.

Als je deze berichten niet wil lezen, klik er dan niet op.

Mocht het zover komen, dan valt idd de Classico weg, dat devalueert de PD maar ook Barcelona.
Stel dat de ploeg zich inschrijft in Frankrijk (wat ook een Catalaans gedeelte heeft) dan krijg je een competitie met PSG (neymar, Mbappe), Monaco (veel talent), Olympique Lyon (aanvallend leuke ploeg) en nog een paar ploegen met daarbij Barcelona (messi, Iniesta, Suarez) klinkt niet gek.

Maar laten we even eerlijk zijn. Waarom zou Barcelona niet in de PD blijven? Bilbao en Sociedad spelen al jaren in de PD terwijl die in Baskenland zitten.
Voetbal moet toch afgezonderd blijven van de politiek.

19 oktober 2017 om 13:37

Baskenland is een autonome regio(soort provincie), net als Catalonië nu is(en Andalusië, Madrid etc.) en hoort dus gewoon bij Spanje. Ook heeft de voorzitter van de PD al aangegeven dat wat hem betreft Barca niet meer welkom is als Catalonië onafhankelijk wordt.
Dit laatste zal waarschijnlijk niet gebeuren dus is er straks geen probleem meer.

19 oktober 2017 om 14:05

Frankrijk (de overheid) zal dat niet toestaan dus dat gaat niet gebeuren. Er zal een Catalaanse competite moeten komen.

Baskenland is niet onafhankelijk maar een onderdeel van Spanje. Net zoals Catalonie dat nu is.

19 oktober 2017 om 14:59

Frankrijk heeft al aangegeven dat dus wel toe te staan. Even bijblijven vriend.

19 oktober 2017 om 15:57

Frankrijk zit niet te wachten op een onafhankelijk Catelonie. Zie het bericht:

'de Franse president Emmanuel Macron heeft in een telefoongesprek met de Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy zijn steun uitgesproken door op het belang van de 'grondwettelijke eenheid van Spanje' te wijzen.'

De EU wil het ook niet:

‘als we Catalonië laten afscheiden – maar dat is onze zaak niet – zullen anderen dat ook doen. Dat wil ik niet, zei de Luxemburger, die in 2019 afzwaait als voorzitter van de Europese Commissie. Hij sprak zich uit tegen separatistische visioenen.'

Dus nee, met zoveel politieke weerstand laat men Barcelona echt niet toe in de Ligue1.

19 oktober 2017 om 18:03

Fifa eist scheiding tussen politiek en voetbal, dus heb geen idee waar je dit vandaan haalt. Het is iedere competitie vrij om over zijn eigen inrichting te gaan zonder tussenkomst van politiek. Dat is al decennia het geval.

De afscheiding ligt natuurlijk gevoelig, zeker nu er een Brexit is. Nog een deel van de EU verliezen? Dat is een nachtmerrie. Om maar te zwijgen over de vraagstukken die komen na de onafhankelijkheid (iedere dialoog met Catalunya zal tegen het zere been van Madrid zijn).
Maar! Wat denk je echter dat dat de gemiddelde Catalaan boeit?
Precies, exact 0,0.

Wat is volgens jou de manier om deze onafhankelijkheid te voorkomen? Ik kan je namelijk zo goed als garanderen dat het ingrijpen van Madrid tijdens het referendum de laatste nagel in de doodskist is geweest van een verenigd Spanje.

19 oktober 2017 om 23:09

Wat een onzin, de EU bepaald en de Fifa zal zich daar gewoon bij neerleggen. De Fifa durft geen conflict met de EU aan te gaan, anders komen ze van een hele koude kermis thuis.

De onafhankelijhkeid hoeft niet voorkomen te worden, er is namelijk helemaal geen sprake van onafhankelijkheid. Catalonie is en blijft een regio in het koninkrijk Spanje, het maakt werkelijk niet uit wat een lokaal partijtje wil. We hebben tientallen jaren gewapende strijd gezien van de Basken en waar heeft dat toe geleid? Inderdaad, tot helemaal niets.

19 oktober 2017 om 17:02

Ben het eens met je onderste standpunt maar barcelona devalueert zeker niet als ze naar de BPL gaan. Sterker nog dan is 1 classico om de zoveel maanden echt niks. Barca speelt dan elke week tegen sterke ploegen zoals arsenal chelsea city man u. Dat is toch beter dan alleen maar eens in de zoveel tijd tegen madrid? Tuurlijk is de rivaliteit altijd een factor geweest die el classico nog groter maakt maar dat kun je ook krijgen in andere competities.
Verder zullen ze alleen betere deals krijgen omdat er in de bpl veel meer geld omgaat. Zowel tv geld als sponsors. In spanje hadden ze ook altijd het nadeel dat spelers heel veel salaris moesten inleveren dus spelers aantrekken zal nu ook wel wat makkelijker zijn tov van Bpl.

En de Primera Division een zeer middelmatige competitie. Ik hoop op afscheiding. Goedschiks of kwaadschiks. Zowel Frankrijk als Engeland hebben al aangegeven ruimte te maken in de competitie, ik weet zeker dat Italië er ook wel oren naar zou hebben.

Laat Spanje maar eens lekker verrekken, stel fascisten.

19 oktober 2017 om 15:59

Dat zijn de besturen van de competities. Politiek gezien is het niet haalbaar en zal het ook nimmer gaan gebeuren. Niemand in Europa zit te wachten op een onafhankelijk Catalonie.

19 oktober 2017 om 17:57

Je bedoelt behalve de meerderheid van de Catalanen?

19 oktober 2017 om 19:53

De meerderheid van de catalanen die ondanks de waarschuwingen toch naar de stemlokalen gingen? De enige mensen die zijn gaan stemmen zijn de mensen die te dom waren om de waarschuwingen serieus te nemen. De mensen die er op tegen waren zijn dus Niet gaan stemmen. Wat is de reden dat je ook maar iets van waarde hecht aan dat referendum? Het is Fake namelijk

19 oktober 2017 om 20:11

Je vergeet de Catalaanse verkiezingen zeker, of denk je dat het uit de lucht is komen vallen dat de meerderheid in het parlement pro-seperatistisch is. Dit is gewoon gekomen na een reguliere verkiezingsronde.
Makkelijk om te vergeten als je iets zo graag wilt weerleggen.

En hou op met het woord Fake, je komt daardoor net zo intelligent over als die blonde sinaasappel van de VS.

Wat een onzin. Die man weet niet waar hij over praat. Ze kunnen uit alle competities kiezen. Als ze voor de Bpl gaan en ze dat accepteren dan krijg barca zeker veel meer geld. Er is veel meer tv geld daar en spelers zullen dan ook niet zoveel salaris moeten inleveren als nu bij spanje.
Ik zou elke wedstrijd weer gaan kijken als ze naar de BPL gaan. Dat zou voor beide partijen geweldig zijn.
Als barca zich nou aansluit bij nederland of belgie of zo kan ik het me nog wel voorstellen aangezien in die competities minder geld omgaat. Naar Frankrijk Italie of Duitsland is ook een optie. Ze zullen misschien dan wat geld inleveren maar dat zal niet veel zijn. Als ze de Cl weer winnen enzo dan komt er meer dan genoeg geld binnen voor super transfers. Kijk naar Bayern die doen het gewoon prima zonder olie geld zoals psg. Barca heeft de liga niet nodig het is juist andersom. Zonder barca is het een saaie boel.

19 oktober 2017 om 22:17

Ze kunnen misschien in al die competities terecht maar ze zullen toch echt op het laatste niveau beginnen en moeten promoveren om op het hoogste niveau te komen. Zal een aantal jaren duren....

19 oktober 2017 om 22:54

Heb je hier een bron van of is dit hoe je denkt/hoopt dat het zal zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren