Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona weet situatie rond ‘probleemgeval’ Frenkie de Jong op te lossen

Laatste update:

Barcelona is erin geslaagd om Frenkie de Jong terug naar Spanje te krijgen, zo bevestigen de Catalanen tegenover AS. De Oranje-international verbleef de afgelopen weken tijdens de coronacrisis in Nederland en kon door het uitgevallen vliegverkeer niet zo gemakkelijk terugkeren naar Catalonië. Ook Martin Braithwaite keert tijdig in Barcelona terug om de trainingen weer te kunnen hervatten.

Het plan is nu om maandag en dinsdag het trainingscomplex klaar te maken volgens alle richtlijnen van de autoriteiten, wat mogelijk is nadat de Spaanse regering de coronamaatregelen versoepelde. Barcelona wil dan vanaf woensdag zijn spelers testen, om uiteindelijk donderdag de training in aangepaste vorm te hervatten. Daarvoor moeten de spelers van de Catalanen in deze dagen terugkeren in Barcelona en voor 95 procent van de selectie was dit geen probleem.

De Jong en Braithwaite vormden echter zogenaamde ‘probleemgevallen’. De Oranje-international koos ervoor om tijdens de lockdown in Spanje samen met zijn vriendin Mikky Kiemeney terug te keren naar Nederland, waar de regels soepeler waren. De terugkeer naar Spanje vormde echter een probleem, omdat door de coronacrisis een groot deel van de vluchten is uitgevallen. Ondanks dat er amper directe vluchten vanuit Nederland gaan, zet De Jong zondag of maandag voet op Spaanse bodem.

Ook Braithwaite wordt door Barcelona tijdig teruggehaald naar Catalonië. De Deense aanvaller, die in februari werd overgenomen van Leganés, woonde in Barcelona nog in een hotel, dat vanwege de uitbraak van het coronavirus moest sluiten. Braithwaite keerde terug naar Madrid, waar hij nog een huis had, en gold daardoor ook als een ‘probleemgeval’. Volgens AS kan ook Braithwaite op tijd weer in Barcelona arriveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Barcelona huurt twee privéchauffeurs en stuurt die naar NL om Frenkie te halen. Zo moeilijk is dat toch niet? De grenzen zijn gewoon open.

3 mei 2020 om 11:19

Wat mij betreft stuurt het kabinet per ommegaande een memo naar Macron om Frenkie op de lijst van essentiële beroepen te krijgen

3 mei 2020 om 12:57

Je komt Frankrijk vrij simpel door, enige wat je nodig hebt is een brief van de ambassade dat je naar huis gaat, wel is het zo dat je alleen over de autobaan mag en je dient de kortste route naar je bestemming te nemen.

3 mei 2020 om 11:19

Ook België heeft de grenzen gesloten, dus zo moeilijk is dat wel Theo

3 mei 2020 om 11:54

Privejets lijken me juist aannemelijker. Uit de tekst wordt alleen niet echt duidelijk hoe Barcelona het heeft opgelost.

Maar hoe hebben ze hem nu in Spanje gekregen dan?

De Jong kan toch makkelijk rijden naar Barcelona? Ben je ongeveer tussen de 12 uur en 18 uur onderweg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren