Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona vermaakt publiek met vijfklapper tegen subtopper Sevilla

Laatste update:

Barcelona heeft Atlético Madrid weer gepasseerd op de ranglijst van de Primera División. Het team van Luis Enrique klopte zaterdagavond Sevilla (5-1), onder meer door drie doelpunten van Lionel Messi, die nu topscorer aller tijden is van de Primera División. De Catalanen staan nu met 28 punten op de tweede plaats, twee punten minder dan Real Madrid. Nummer drie Atlético heeft er 26.

/

Barcelona had de touwtjes van begin af aan volledig in handen en het was een kwestie van tijd voordat de openingstreffer viel in Camp Nou. Na acht minuten kreeg de gastheer een eerste mogelijkheid, maar Messi kon niet genoeg kracht achter een schot zetten en een fractie later kwam Luis Suárez net te kort om doelman Beto te kunnen omspelen. Sevilla beperkte zich tot de counter en het geven van lange ballen op aanvalsleider Carlos Bacca, maar die tactiek leverde niets op. Na een kwart wedstrijd spelen kwam Barcelona dan toch op voorsprong, door een schitterende vrije trap van Messi.

Die 1-0 was absoluut niet onverdiend, maar Barcelona moest achterin blijven oppassen, want Jérémy Mathieu moest met een noodgreep bijvoorbeeld voorkomen dat Bacca gelijk kon maken. Het speltempo daalde en in het restant van de eerste helft werd Barcelona nog maar één keer serieus gevaarlijk. Jordi Alba schoof de bal onder Beto door, maar op de doellijn bracht Daniel Carriço met een sliding redding. Diezelfde Alba had vlak na rust opnieuw weinig geluk, want hij tikte de bal na een voorzet van Denis Suárez per ongeluk in zijn eigen doel: 1-1. Sevilla kon echter niet lang genieten van die treffer, want na 49 minuten werd het 2-1.

/

Neymar knikte de bal uit een vrije trap van Xavi in de verre hoek en halverwege de tweede helft besliste Barcelona de wedstrijd. Ivan Rakitic kopte de bal binnen na een ragfijne voorzet van Suárez: 3-1. De Kroaat juichte ingetogen, uit respect voor zijn voormalige werkgever. Barcelona drukte door en nadat Alba een goede mogelijkheid had laten liggen, was het opnieuw Messi die scoorde. Hij gleed de bal van dichtbij binnen en ging zo Telmo Zarra voorbij op de topscorerlijst aller tijden. De Argentijn completeerde twaalf minuten voor tijd, na snel combinatiewerk, zijn hattrick: 5-1. Barcelona gaat dinsdag op bezoek bij APOEL Nicosia, terwijl Sevilla het twee dagen later opneemt tegen Feyenoord.


Denk jij dat Lionel Messi dit seizoen de topscorer van de Primera División wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

nu dinsdag die andere record pakken

22 november 2014 om 22:02

Die?

22 november 2014 om 22:16

die?
Wel goed doen he.

22 november 2014 om 22:38

Ja in Vlaanderen zegge we die

Er is maar plek voor 1 beste voetballer allertijden!!!

22 november 2014 om 22:12

En dat is C.ronaldo!

22 november 2014 om 22:57

Juist

23 november 2014 om 00:25

Whajahahahaha

23 november 2014 om 19:53

Grapjas

Van het slechtste Barcelona in jaren tegen Almeria naar het beste Barcelona in jaren tegen Sevilla. Echt genoten!

22 november 2014 om 21:57

Inderdaad jammer voor jou zal de bestuur niet vertrekken.
Als Barcelona deze lijn vasthoud.

22 november 2014 om 22:04

Zubi en Bartemeu werden uitgefloten. Laat wel zien dat de Cules het helemaal gehad hebben met hun.

22 november 2014 om 22:00

Na een kwartier kijken, stond ik met een mond vol tanden en dacht dus even na met wat Luis markeerde de voorbije wedstrijden, ik dacht meteen aan het seizoen 2010-2011. Nu hij even 2 weken tijd had om na te denken kon hij in alle rust werken, juist wat hem nodig had?

23 november 2014 om 07:12

@guaporta

Weet je wat ik nog zei een paar dagen terug? Iets met niet tijdens emotionele momenten beslissingen nemen. Kom op in 2 wedstrijden tijd van het slechtste in jaren naar het beste.

Barcelona is nooit slecht geweest. Ze zijn alleen niet zo sterk als Real en het kan dat ze dat zelf ook niet hadden verwacht waarna vervolgens een kleine mentake inzinking toe treedt.

Het mentale vlak en het onoverkomelijke ongeluk of gelyjsfactor wordt zo underrated.

lekkere wedstrijd was dit messi was weer eens goed hoop dat hij vanaf nu weer gaat flammen en nee hij verdient die gouden bal nog steeds niet niet overdrijven fanboyss ronaldo was allround de betere dit seizoen

22 november 2014 om 21:59

Hij gaat m verdienen!

22 november 2014 om 22:59

Wat gaat hij verdienen? Hij speelt ook 1 wedstrijd goed

23 november 2014 om 09:20

Ronaldo speelt bijna nooit een wedstrijd goed. Het enige is dat hij dan wel scoort en daardoor wordt er gezegd dat hij goed speelt. Messi speelt bijna constant goed. Hij is minstens twee klassen beter dan Ronaldo. Ga Ronaldo alstublieft vergelijken met Klose enzovoorts. Vergelijken wij Messi met de grootste allertijden

Wat een goeie wedstrijd van Barca. Alles ging goed combinaties en aanvallen. Jammer van die tegen doelpunt, Pique speelde eindelijk een keer goed samen met Mathieu. Messi was weer de beste vandaag, wat een speler ook. Mooie doelpunten bijna alles ging via hem. Scheidsrechter had wel vaker kaarten mogen geven aan Sevilla.

Op naar Apoel

22 november 2014 om 21:57

Werd wel tijd vond je niet.. Messi was lang niet zo best..althans in vergelijking met zijn.normale abnormale niveau... Hopelijk gaat het weer een krankzinnige compititie worden messi ronaldo in bloedvorm is altijd een mooi gevecht om de titel pichchi en alle prijzen die er zijn te winnen..

22 november 2014 om 22:08

Precies, hij had vandaag erg veel plezier in z'n spel. Hoop dat hij deze lijn zo houdt en dinsdag het andere record pakt

Gefeliciteerd Messi, geweldige prestatie waar je alleen respect voor kan hebben, geweldige prestatie van een geweldige voetballer

Messi goat.... Dacht dat ll cool j was...

Neuer en Robben maken weer geen kans voor plek 1 en 2.
Het zal gaan om Ronaldo en Messi waarbij ik toch vind dat Ronaldo het meer verdient.
En als Suarez zo blijft spelen kansen verpesten.
En blijft Messi in de weg lopen.
Dan heeft Barcelona de grootste miskoop ooit gehaald.
Die een assist pet wedstrijd kan Pedro ook geven.

22 november 2014 om 22:10

Verschil is dat Pedro die assist niet geeft en Suarez wel. Zoals tegen Almería 2 weken terug. Zijn toch 3 punten die Suarez binnenhaalt en niet Pedro. Het gaat uiteindelijk om beslissend zijn.

22 november 2014 om 22:37

Tegen Almeria geeft Pedro ook gewoon assists hoor.
Ben je nu al de Pedro van 2 seizoenen geleden vergeten.
Met Villa en Messi deed hij het niet slecht.
Suarez voegt weinig toe aan Barcelona en hij verprutst heel veel kansen.

22 november 2014 om 23:21

Heel objectief ben je precies niet he, straight.

4 assist heeft Suarez al in La Liga, dus hij voeg wel iets toe?


Achja, waarom reageer ik nog op jou.

22 november 2014 om 23:45

Als je nou je bril op deed.
Dan kon je namelijk zien dat ik zij dat Suarez weinig toevoegd.
En niet niks dus hou maar op met je 4 assists dus hij voegt wel wat toe.
En mag ik geen kritiek geven?
Moet ik zeggen Suarez speelde geweldig?
Heeft weer kansen verprutst en loopt alleen Messi in de weg.
Als je mij mening niet wil horen. Moet je ook niet op reageren.

23 november 2014 om 08:28

Damn! Terug naar de basisschool jij!

22 november 2014 om 23:58

2 seizoenen geleden ? We zitten in het heden hoor. Ik heb Pedro dit seizoen nog niets goed zien doen. Ik ben juist erg fan van Pedro maar Suarez voegt wel degelijk veel meer toe al is het maar verdedigers naar zich toe trekken. Wacht maar tot Suarez gaat draaien en ook doelpunten gaat maken. 1 ding is zeker. Suarez is nu al beslissend voor Barcelona.

Proficiat aan Messi, ik heb nog nooit een voetballer gezien als hij!
Ben benieuwd of dit nieuwe record ooit nog verbroken wordt!
Visca Barca!

held!

geweldige wedstrijd vandaag niks weg gegeven jammer van de eigen goal maar hoort erbij.
Messi all time topscorer hij heeft het verdiend en hij pakt hem met een hattrick nu nog dinsdag het CL record pakken.

Luis kon deze weken zeer hard werken welke nodige dingen moesten veranderd worden en eindelijk zag ik balans op het middenveld, het was niet 100% perfect maar wel duidelijk beter dan de voorbijgaande wedstrijden.

Zeer veel druk zetten, bij elke bal van Sevilla werd er duidelijk goed gepositioneerd, hierdoor kan Barca zeer snel naar de overkant en maakt het makkelijk voor Neymar en Suarez hun nodige ruimte te geven.
Zo'n wedstrijden wil ik meer zien Luis en kappen met die domme jeugdspelers in de basis te zetten, lesje is geleerd en altijd starten met de sterkst mogelijke opstelling af en toe kan het anders zijn maar nu gewoon de volgende 3 matchen met een vast middenveld starten!

Wat een prachtige wedstrijd, Barca als vanouds en helemaal na de 2-1. Barca heeft weer honger en dat mag ook wel weer! Enige minpunt is Pique, hij deed vandaag niet veel fout maar dat slappe inkomen van hem begin ik moe van te worden. Hieruit kwam ook de goal, maar verder mooie wedstrijd.

Geweldige prestatie van Messi die 3 mooie goals scoort en natuurlijk eindelijk all time topscoorder is van La Liga voor diegene die roepen dat Ronaldo 5 jaar later bij Real is gekomen en daarom zover achter ligt heb ik een nieuwtje ik weet zeker dat Messi en Ronaldo niet ver van elkaar af zitten sinds hun beide in dezelfde competitie actief zijn. Dus dat argument kan ook weer de prullenbak in.

Daarnaast is hij een Legende die pas 27 is al zoveel heeft gewonnen (op het Wk na, hij was er dichtbij) en voor mij al voor dit seizoen de beste ooit was. Hoe makkelijk alles gaat de precisie waarmee hij scoort en het gemak waarmee hij de openingen en kansen kan creëren voor zichzelf en andere. De Dribbel, het schot, zijn techniek, zijn inzicht het is allemaal verpakt in dit voetbalgenie. Als die even ruimte krijgt zoals hij dat vandaag kreeg tegen Sevilla dan gaat het wel heel makkelijk allemaal.

Laat ik ook realitisch zijn dat die natuurlijk niet zijn beste wedstrijd was maar het gemak waarmee hij scoort en eindelijk weer eens een prachtige vrije trap scoort is natuurlijk weer van uitzonderlijke klasse. Messi = Simplicity seems obivious that its genius #goat

22 november 2014 om 22:21

Perse Ronaldo erbij willen halen? Typerend voor jou en je mede-fanboys... Reken ermaar bij dat Ronaldo zich eerst moest aanpassen aan Real Madrid, de speelstijl, zijn teamgenoten en de competitie.. Maar neehoor, laten we dat maar vergeten! Dus dat argument kan je weer uit de prullenbak halen, het is alsnog zo. Of denk je dat Ronaldo net zo veel had gescoord als hij bij Real Madrid altijd al had gespeeld?

Tenminste vind ik het wel fijn dat je het beargumenteerd, zelfs met goede argumenten, in tegenstelling tot andere hier (3 reacties hierboven). Ik vind persoonlijk het schot en de techniek van Ronaldo beter, maar dribbelen en inzicht heeft Messi inderdaad een stuk meer. Wel heeft hij niet het loopvermogen, snelheid, kopkracht/precisie,schotkracht/precisie en skills van Ronaldo. Oftewel, ze zijn allebei goed in verschillende dingen. Daarom lijkt mij het als neutrale fan ook moeilijker om te kijken wie er de beste is, als je niet enkel op de statistieken wilt afgaan, maar hoe goed iemand in werkelijkheid is. Als Messi-fanboy zul je wel geneigd zijn om de kant van Messi te nemen, ookal was die maar 3 jaar echt aan het pieken.

Dat hij pas 27 is, vind ik niet heel raar. Hij heeft gewoon eerder gepiekt, een vroege speler dus. (weet niet precies de term daarvoor) Nu is hij een stuk minder dan in 2011, dus is hij maar 3 jaar absolute top geweest. Je kan niet beweren dat dit hetzelfde niveau is als 3 jaar geleden.. Dit besliste voor mij dat ik Ronaldo beter vond, o.a omdat hij langer piekte/piekt, en dus zijn niveau enorm lang vasthoud! Sinds 2007-2008 bij manchester united tot nu!

22 november 2014 om 22:38

Dat is iets wat je jammer genoeg nooit zult weten . Messi heeft het record en begon als een jonkie terwijl Ronaldo op zijn top naar Madrid kwam. Oftewel vergelijk alleen Messi zijn topjaren met die van Ronaldo nu. Oftewel dat niveau zal Ronaldo nooit halen. Dat zijn de feiten en de rest van jou is speculatie. Doei.

22 november 2014 om 23:02

Iscodisco

Droom lekker verder van je Ronaldo d'or dat zal het nooit worden. Ronaldo is goed maar niet beter dan Messi. Dat is mijn mening en er is echt niks wat dat kan veranderen. Messi is de beste van deze generatie en voor mij de beste ooit ik heb nog nooit zo'n speler gezien. Indirect haal ik dan elke andere speler erbij dus ook Ronaldo. Niet zo huilen en zeggen dat bepaalde reactie van mij typerend zijn. Het is typerend dat jij op mij reageert. Messi heeft denk ik vanaf het moment dat Ronaldo bij Real zit ongeveer net zoveel goals gemaakt en anders is zijn goals + assist ratio sinds Ronaldo bij Real zit en als we vanaf daar gaan tellen net zo goed. of beter...

23 november 2014 om 01:25

Zit echt diep hé dat Messi nog steeds een klasse beter is als Ronaldo of niet?

Vooral die laatste regel geeft al aan wat voor niveau je bent, zielig!

23 november 2014 om 08:07

19messi33

Je praat nu wel een hele hoop onzin, maar k zie geen enkel argument in jouw bericht staan. Wat wil je dat ik hierover ga reageren...

290 = Goals Messi sinds 2009 - 280 wedstrijden
277 = Goals Ronaldo sinds 2009 - 264 wedstrijden

Inderdaad, Messi heeft meer goals gescoord, 13 om precies te zijn. Maar hij heeft ook veel meer gespeeld, 14 om precies te zijn..

Je kan daarmee meerekenen dat Ronaldo zich ook moest aanpassen aan Real Madrid, na voor de 3e keer van club te zijn verhuist, en niet zoals Messi heel zijn leven bij Barcelona speelde, en zo kon opgroeien met de speelstijl, zijn teamgenoten en het land/competitie zelf.. Natuurlijk zijn dat factoren waar mensen zoals jij niet aan denken, had ik niet aan moeten twijfelen.. Het is ook typerend (!) dat het een Barcelona-topic is, maar je perse met Ronaldo wilt komen. Dat je terwijl niemand het over Ronaldo had, toch eens haarfijn moest vertellen waarom jouw Messi in jouw ogen beter was dan die Ronaldo...

Dit was de reactie op je 2e bericht trouwens

23 november 2014 om 09:25

Misschien moet je eens stoppen met naar de statistieken te kijken. Anders zouden wel heel veel legendes in het voetbal in een keer slecht zijn tegenover anderen. Messi is voetballend gewoon twee klassen beter. Qua inzicht, techniek, balbehandeling, passing, precisie, positioneel veelzijdig. Ronaldo is eigenlijk gewoon een doelpuntenmachine a la Klose. Want wat is het naast het scoren dat Ronaldo toevoegt aan het spel ?

Wat een manier om de record te breken jeetje!! Een prachtige openingsgoal en daarnaast een hattrick!

Dit was bij verre de beste Barcelona dat ik dit seizoen heb gezien. Sevilla had totaal niks te zoeken in Camp Nou en werd helemaal zoek gespeeld. De tempo was hoog en daar had Sevilla geen antwoord op. Neymar speelde ook goed. Daarnaast speelde Messi zoals ik Messi ken wat was hij geweldig. Ook zat hij mee te verdedigen wat je haast nooit zag vorige seizoen.

Prachtig om te zien hoe zijn record gevierd werd. Iets dat hij samen met zijn teamgenoten heeft bereikt en daar maken zij deel van uit.

Messi heeft gedaan wat hij moest doen, geantwoord op het veld!

Ben blij met deze prachtige 5-1 winst voor Barca, beste wedstrijd tot nu toe van dit seizoen! Messi met weer een record en ballon d'or zit er misschien wel in. Verdediging stond prima buiten de eigengoal van Alba. Op naar de volgende wedstrijd!

Jammer Sevilla hoopte op een stuntje maar eerlijk is eerlijk, Barca won verdiend en was 10x sterker. Dan maar hopen dat het volgende week Valencia lukt om Barca te verslaan

Geweldige wedstrijd en de sfeer in het stadion was heerlijk! Genoten!

heerlijke wetstrijd. iedereen bij barca haalde voldoende alleen alves en rakitic vond ik af en toe wat minder. messi op rechts vind ik toch een verademing want zo komt suarez beter tot zijn recht en raakt messi meer betrokken in het spel met zn geniale acties. neeymar was vandaag ook goed en de verdedging deed zn werk naar behoren. lang niet zo een gedreven pique gezien dat was mooi

Ben echt blij dat ik aanwezig mocht zijn toen die kleine Argentijn geschiedenis schreef. Speelde echt lekker. Bij die vrije trap wist je gewoon dat hij hem erin zou peren en dat het zijn avond zou worden. Prachtig ook hoe het hele publiek hem een staande ovatie gaf na zijn derde. Suarez speelde af en toe nog ongemakkelijk, maar je ziet dat hij zijn draai begint te krijgen. Goede assist op Rakitic. Alleen mag ook een keer zelf schieten. Die bal op Messi was goed bedoelt en hij gunde hem dat record, maar op dat moment mocht hij echt zelf schieten.
Verder snap ik niet waarom Alba zo laag scoort. Hele wedstrijd blijven rennen en aanvallen eruit gehaald. Niet voor niets dat hij een soort applauswissel kreeg. Alleen dat eigen doelpunt was een minpunt. Het middenveld vond ik ook erg goed spelen. Xavi mag dan ouder zijn, maar toch echt de leider op het middenveld. Verdedigend stond het solide.

Al met al een prachtige avond gehad die ik nooit zal vergeten.
Gracias, Leo.

Messi! Topscorer Aller tijden van de Primera Division! Topscorer Aller tijden Europa Cup 1! Respect! Of geen respect?

Leo heeft meer goals gescoord dan Ronaldo sinds hij bij Real Madrid zit. En tevens meer assists, veel meer.

23 november 2014 om 01:26

Ronaldo 452 goals in 705 wedstrijden = gemiddeld 0,641
Messi 413 goals in 538 wedstrijden = gemiddeld 0,767

Messi Messi messi Messi planeet

Gelukkig, er is een reactie gekomen van Barca. Na het dramatische spel sinds Madrid uit was een reactie echt nodig.

Lucho maakte nog enkele bizarre keuzes zoals Mascherano rust geven in zo een belangrijke wedstrijd, maar het was wel duidelijk zichtbaar dat hij leerde van zijn fouten. Suárez begint rechts maar naarmate de pot volgt, blijft hij in de punt hangen en daar is hij gewoon op zijn best. Prachtige assist geeft hij opnieuw, wacht maar tot hij begint met scoren!

Messi is Messi, hij is de voetballer en dat behoeft geen uitleg lijkt mij. In de voorgaande potjes stopte het houtwerk hem telkens met het verbreken van het record. Het was in de sterren geschreven dat het in Camp Nou moest gebeuren met een hattrick. Dinsdag Raúl verbreken en Messi heeft de week van zijn leven.

Daarnaast speelde Busquets eindelijk weer een goede wedstrijd dit seizoen, de middenvelders speelden meer centraler waardoor hij niet teveel ruimte moest afdekken. In deze rol is Busi gewoon op zijn best. Tot slot vond ik Alba en Neymar ook briljant. De Braziliaan is dit seizoen zoveel sterker en toont aan het stokje in de toekomst te gaan overnemen van Leo en Cristiano. Alba was een ware plaag voor Sevilla en deed ook verdedigend enorm veel goed. Dat eigendoelpunt was pure pech en niet zijn schuld. Volgende week Valencia uit? Dat wordt de wedstrijd en gelukkig lijkt dit een goede voorbode op volgende week. Visca Barcelona y Visca Catalunya!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren