Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona speelt kraker tegen Napoli; zware loting voor Van Bronckhorst

Laatste update:

Barcelona begint zijn debuut in de Europa League met een dubbele confrontatie met Napoli, zo heeft de loting in Nyon maandagmiddag uitgewezen. Giovanni van Bronckhorst staat met Rangers voor de moeilijke opdracht om Borussia Dortmund uit te schakelen.

Bij de loting werden de acht nummers twee uit de Europa League gekoppeld aan een nummer drie uit de groepsfase van de Champions League. De zestien clubs spelen een zogeheten play-offronde, die door het nieuwe format van het toernooi dit seizoen geïntroduceerd wordt. De acht clubs die de play-offs overleven, voegen zich bij de laatste zestien van de Europa League. Acht teams zijn al zeker van die ronde, dat zijn de groepswinnaars van de Europa League.

De wedstrijden in de play-offronde worden gespeeld op donderdag 17 en 24 februari. De geplaatste teams (de teams afkomstig uit de Europa League) hebben het voordeel om te beginnen met een uitwedstrijd. Barcelona ontvangt Napoli dus eerst in het Camp Nou.

Volledige loting:

Sevilla (Spa) - Dinamo Zagreb (Kro)
Atalanta (Ita) - Olympiacos (Gri)
RB Leipzig (Dui) - Real Sociedad (Spa)
Barcelona (Spa) - Napoli (Ita)
Zenit Sint-Petersburg (Rus) - Real Betis (Spa)
Borussia Dortmund (Dui) - Rangers (Sch)
Sheriff Tiraspol (Mol) - SC Braga (Por)
FC Porto (Por) - Lazio (Ita)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit gaat Napoli gewoon winnen. Is in mijn ogen nog een beter team als Benfica, al zijn ze laatste weken beetje uit vorm.

13 december 2021 om 13:26

Napoli neemt EL niet serieus. Die gaan vol voor scudetto.

13 december 2021 om 13:27

Tegen Barcelona vast wel

13 december 2021 om 13:27

Barcelona is anders wel een leuk affiche vaak nemen dit soort clubs de EL niet serieus, maar wanneer de poulefase voorbij is wel.

13 december 2021 om 13:39

Dan moeten ze nog kans maken voor de scudetto. Een aantal speelrondes geleden stond inter nog 7 punten achter. Momenteel staan ze 4 voor. Napoli zit dus niet in een geweldige vorm en dan komt de Afrika cup er nog aan waardoor ze mogelijk verder op achterstand komen te staan.

13 december 2021 om 16:52

Napoli was anders aardig blij na hun overwinning tegen Leicester, zag naast dat ze allemaal op elkaar sprongen zelfs een buikschuiver. Daarnaast de EL winnen na het jqar dat Maradona is overleden is een mooi eerbetoon.

13 december 2021 om 17:24

De scudetto is niet haalbaar voor Napoli. Ze zijn veel te inconsistent geworden na het enorm sterke begin. Die moeten zich gewoon focussen op het behouden van de CL-plek.

13 december 2021 om 13:29

Dat ligt aan de blessures van Koulibaly, Osimhen, Ruiz en nog een paar. Scheelt toch heel wat als je beste verdediger, middenvelder en aanvaller ontbreken. Tegen die tijd zullen wel weer op volle oorlogssterkte zijn.

13 december 2021 om 13:45

absoluut correct,
nappoki op volle sterkte en ik geef barcelona weinig kans, maar je ziet dat door alle blessures de motor aardig begint te stuiteren, en ze gewoon niet zo'n brede kern hebben

Leuke loting tegen Napoli. Wel erg voorspelbaar weer door de Maradona connectie.

13 december 2021 om 13:43

Haha triest, gaan we er in EL ook meteen uit.

13 december 2021 om 13:47

Voorspelbaar door de Maradona connectie? Laten we nu ook niet overdrijven ik weet dat uefa vaak rare dingen doet maar dit is een beetje een reach

De 1e ronde van de Europa League knock out en Barca gaat er gewoon in als underdog. Bizar!

13 december 2021 om 14:02

Sorry hoor maar barca is zwaar favoriet

13 december 2021 om 16:39

Is het niet de voorronde van de eerste ronde van de europa league knockout?

Zware loting voor Barca. Ik zie Napoli dit zo winnen

13 december 2021 om 13:24

Nu wel. Met Pedri en Fati verandert er wel iets. Hopelijk hebben we een speler als Ferran Torres dan ook binnen.

13 december 2021 om 13:34

Hoop het niet. Slaat nergens op dat je met zo hoge schulden nog aankopen mag doen.

13 december 2021 om 13:44

Heb jij een hypotheek? Stop jij dan ook met eten kopen?

13 december 2021 om 14:20

Ik hoop dat ze Ferran Torres in januari kunnen huren. Dat hebben we wat meer mogelijkheden/kwaliteit en de aanval.

13 december 2021 om 14:42

Een hypotheek wel, maar ik zit niet in de schuldsanering ;d

13 december 2021 om 15:29

Ongelofelijk dat er nog 18 mensen een duimpje geven op die onzinnige hypotheek vergelijking, die gaat natuurlijk volledig mank. Aan de andere kant is VZ overspoelt met leden die waarschijnlijk nog jaren van kennis over hypotheken afzitten en denken dat het het doel van een voetbalforum is om onwelgevallige meningen te roasten, dus in dat kader is het wel te verklaren.

Zonde voor Barca overigens, maar tegen Napoli zijn ze de underdog.

Het zit ook niet mee voor barca….

13 december 2021 om 13:29

Het is een goede test. Als je niet van Napoli kunt winnen dan kun je ook niet van teams als Dortmund en Sevilla winnen. In Sevilla de EL winnen zou wel wat zijn. Ons grootste drama tegen Steau in de EC1 finale speelde zich af in Sevilla.

13 december 2021 om 13:43

Met het verschil dat je natuurlijk in een toernooi kunt groeien. Gezien we een gemiddelde hebben van 22 jaar dat op het veld staat en ín dat gemiddelde oudjes als Busquets, Pique en Alba verwerkt zijn, weet je dat alle ervaring die de jonge honden opdoen, mooi meegenomen is.

13 december 2021 om 15:05

Zeker. Ik hoop overigens dat Xavi nu ook het lef heeft om volgend seizoen Busquets en Pique niet meer te laten starten. Het moderne voetbal is te fysiek voor hen op hun leeftijd.

13 december 2021 om 17:30

Dat moderne voetbal-gelul is precies dat: gelul. Het is van alle tijden dat de oudere garde het minder goed aan kan. Het probleem is dat ze ouder zijn en geen 50 wedstrijden per jaar in topconditie kunnen zijn.

Sterker nog, als je kijkt naar de fitheid van een Pique of Jordi Alba nu, dan is dat vergeleken met twintig/dertig jaar geleden een groot verschil. En ook toen konden spelers die +33/34 waren al een stuk moeilijker mee.

Als we een beetje een degelijke selectie hadden, dan had een Busquets nog makkelijk genoeg 25/35 wedstrijden per seizoen kunnen spelen op topniveau. Nu kun je hem zo goed als niet rouleren en dát is het probleem.
Wat spelers als hij inleveren op conditie en snelheid, maken ze ruimschoots goed met ervaring en positionering.

13 december 2021 om 17:52

Busquets kun je prima rouleren maar hij wordt er echt telkens uitgelopen in de grote wedstrijden. Het grote probleem blijft dat we of dertigers of tieners hebben. En de paar spelers die we ertussenin hebben zoals Memphis en Frenkie renderen niet en nemen niet het voortouw.

En dat was Barca uit de Europa league, ik zie ze gewoon niet winnen van Napoli.. Dit is misschien wel een van de meest vervelende ploegen die ze konden loten.

EL is erg leuk dit seizoen. Echt hele leuke wedstrijden zitten hier tussen! Ben benieuwd

13 december 2021 om 13:26

De Conference League maakt de EL weer veel leuker.

13 december 2021 om 13:45

En de Conference League is net zo troep als de EL was.

13 december 2021 om 14:45

conference league slim bedacht. De zwakke clubs toch een toernooi geven zodat ze niet zeuren en denken dat ze Europees wat voorstellen.

Vervolgens een sterkere en serieuzere EL creëren.

Hahahaha meteen mooi eruitvliegen tegen Napoli. Is maar goed ook eigenlijk. Europa League winnen is een bevestiging van je afgang na 20 jaar CL. Daarnaast had Barca de Europa League sowieso al niet gewonnen dit jaar.

13 december 2021 om 16:47

Slaat natuurlijk nergens op

EL winnen is je enige weg naar de CL zoals het nu lijkt

Zitten dit jaar een aantal behoorlijke teams tussen en voor de stage van dit toernooi al wat mooie potten.

Hahahaha barca kan er voor maart al uit liggen. In een B competitie. Erg zeg dat verval. Misschien wel beter ook gezien hun selectie en blessures. Maar je mag alsnog wel minimaal halve finale verwachten van ze. Zeker als Ferran en nog wat spelers komen. Verder redelijke saaie loting. Voor een tussenronde dan.

Als Napoli weer wat sterkhouders terug krijgt wordt dit toch een klein makkie voor Napoli

Zware loting, grote kans dat we er gewoon uitvliegen. Napoli heeft veel meer dynamiek en aanvalskracht dan Barca. De wedstrijd is pas over 2 maanden, maar ik zie het heel somber in.

Hopen dat er in Feb gewoon een team staat zonder geblesseerden, dan ben je in mijn ogen favoriet. Ansu Fati, Pedri, Dembele, Alba hebben dit jaar gewoon nog niet 1x met elkaar gespeeld, lachwekkend hoeveel blessures er waren dit halfjaar

13 december 2021 om 13:35

Kans dat Dembele fit is is nihil. Die gast is nog breekbaarder dan glas.

Napoli is denk ik wel een sterke tegenstander. Ze staan in Italië best wel goed. Scorend vermogen en defensief ook niet al te zwak. Wordt nog pittig voor Barcelona.

2 jaar geleden nog in de CL tegen elkaar gespeeld in de 8e finale. Ik zie voor Napoli deze keer echter goede kansen gezien de huidige vorm en kwaliteitsachteruitgang van Barca.

13 december 2021 om 13:33

Was volgens mij toen toch de wedstrijd voor Bayern? Zie Napoli met gemak doorgaan. De enige reden dat we Napoli toen versloegen waren een paar briljante momenten van ene Messi. Zonder Messi hebben we niks te vertellen tegen Napoli.

13 december 2021 om 15:49

Met gemak? De wedstrijd is pas over 2 maanden, er kan zo veel veranderen. Wij missen met Fati en Pedri wel twee enorm belangrijke krachten.

13 december 2021 om 16:49

Fati doet me erg denken aan Diaby, fantastische speler, maar altijd geblesseerd

13 december 2021 om 17:25

Ja het was idd voor het debacle tegen Bayern. Barca had misschien beter 2-2 kunnen spelen tegen Napoli, want dan was die 2-8 nooit gebeurd ;p

Dit maakt het toch des te pijnlijker dat Leicester eruit ligt. Leicester - Barca was een schitterende affiche. Balen ook dat Braga makkelijk loot. Nu kunnen de Portugesen nog meer punten sprokkelen.

13 december 2021 om 14:24

Voor de tussenronde krijg je geen punten.

PSV had er dus ook al gelijk uit gelegen tegen RB Leipzig

Ik heb er nou juist alle vertrouwen in gekregen door dat ik hoorde dat de "hand van Xavi" zichtbaar is geworden.
Onder Koeman was er veel slechter geloot !!!

Mede door die Conference League, is de Europa League nu ook een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. Leuke potjes!

Op volle oorlogssterkte is Napoli hier licht favoriet denk ik. Probleem bij Napoli is de ziekenboeg op het moment en de Afrika Cup. Spelen al een paar weken gedwongen met een half B-elftal.

Tja niks nieuw dit, Barca loot altijd zwaar.
Barca loot zwaarder dan sommige clubs in de CL.
Maar gelukkig is die wedstrijd pas binnen 2 maand.
Tegen dan kan veel veranderen

Pfoe, pittige tijden. Ansu Fati, Pedri, Dembele en Jordi Alba moeten er sowieso bij én in vorm zijn wil Barca enigszins kans maken. En wie weet lukt de Ferran Torres deal (van welk geld ben ik wel echt benieuwd naar, Goldman Sachs?). Wat ik trouwens wel zou zien zitten is dat Felix betrokken kan worden in de Griezmann deal. Denk dat Felix als trequartista geflankeerd door een Fati/dembele/torres weleens goed zou kunnen uitpakken. Blijft een groot talent die Felix.

Napoli gaat winnen helaas ben Barca fan 4 always maar nu verdien ik geld blijf verliezen culo’s

Napoli mist op dit moment zijn belangrijkste spelers. En je ziet meteen hoe het gaat. Nog steeds geen makkelijke loting voor Barcelona maar goed

En qaarim was het voor Sporting niet mogelijk om Lille te loten?

Braga treft uitgerekend die ploeg waar ze wel van gaan winnen. Dat is minder voor de uefa ranglijst punten.

Met een beetje mazzel liggen 3 Portugese ploegen er in de komende ronde uit. Sporting-Juve, Benfica-Real Madrid en Porto-Lazio

Napoli begon heel sterk dit seizoen, maar bakken er volgens mij nog weinig van. Duel van de lammen en de blinden.

Apart seizoen in de EL: Geen Engelse en Nederlandse clubs. Wat dat zegt over het niveau is onbekend maar het illustreert wel het gaat van de topclubs in de landen (en in Engeland de kracht van de wisselspelers) en de rest wat eronder zit.

Ik ga dus voor Moldaviers en Lazio juichen in deze prachtige tussenronde. Ik hoop oprecht dat Braga en Porto er uit vliegen.
Had wel liever gezien dat Braga een pittigere tegenstander had, maar vooruit met de geit. Sherif verdient het wel.

Denk dat Barca een zwaarder loting heeft dan van Bronkhorst.

Als je tegen barca goed speelt met overlapping aan de zijkanten dan heb je barca waar je wilt hebben oftewel in de tang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren