Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona is nu al overtuigd en wil smaakmaker langer aan de club verbinden’

Laatste update:

FC Barcelona zet in op een langer verblijf van João Félix in Catalonië, zo meldt het Spaanse Sport. De van Atlético Madrid gehuurde Portugees kent een indrukwekkende start bij zijn nieuwe werkgever en derhalve zetten de Catalanen alles op alles om Félix voor nog een seizoen vast te leggen.

Barcelona, dat ondanks het realiseren van een nettowinst van ruim driehonderd miljoen euro nog steeds kampt met financiële zorgen, wist de Portugees afgelopen zomer met een boekhoudkundig trucje te strikken. Félix ging namelijk akkoord met een initieel laag jaarsalaris bij los Azulgrana.

Naar verluidt stond op papier dat de Portugees vier ton zou verdienen op jaarbasis. Nu het er financieel weer wat rooskleuriger uit ziet voor de Catalanen, is het jaarsalaris van Félix reeds bijgesteld naar vier miljoen euro. Dat zou overigens nog steeds slechts de helft zijn van wat de aanvaller bij Atlético opstreek.

Félix maakt hoe dan ook een goede eerste indruk in Barcelona. Bij zijn zelf erkende droomclub is de Portugees dit seizoen met drie doelpunten en evenveel assists al veelvuldig belangrijk geweest. Daarom hebben de Catalanen volgens Sport al plannen in beraad over hoe het Félix langer aan de club kan verbinden.

"We hebben een heel seizoen om een voorstel te doen waarmee we Félix kunnen behouden. We zijn erg blij met zijn prestaties en hij is populair in alle geledingen van de club", zou een anonieme bron binnen de club hebben verteld aan het Spaanse medium.

Félix ligt nog tot 2029 vast in de Spaanse hoofdstad, waar Atlético-directeur Miguel Ángel Marín er alles aan gelegen is een groot deel van de investering in Félix terug te verdienen. De Madrilenen betaalde toentertijd 127 miljoen euro aan Benfica om de aanvaller los te weken.

Daarom zal Barcelona volgens de Spaanse sportkrant de optie verkennen om de Portugees nog een jaar te huren. Daarbij zou de kampioen van vorig jaar overwegen om ditmaal wel een koopoptie in het contract op te nemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat betreft Felix zou ik het toch echt afwachten en kijken hoe hij het gaat doen verder in het seizoen. Cancelo zou ik wel direct halen als de mogelijkheid er is.Felix begon goed maar speelt de laatste weken toch wat minder. Zal ook een duur grapje worden.

Heb dan liever Nico Williams die aankomende zomer transfervrij is.

15 oktober 2023 om 13:11

Precies dit, Cancelo zsm over proberen te nemen die speelt echt fantastisch. Felix zeker gezien het prijskaartje nog afwachten.

15 oktober 2023 om 13:47

De lijst van gewenste versterkingen begint nu wel een behoorlijke vorm aan te nemen; João Cancelo, een vervanger van Sergi Roberto, een vervanger van Marcos Alonso, een controlerende middenvelder, blijkbaar nog een extra 'nummer acht', Vitor Roque en tot slot moet ook João Félix definitief worden overgenomen van Atlético Madrid. In de jaarverslagen van de club lijken de omzet- en winstcijfers kunstmatig opgeschroef door middel van de verkoop van (toekomstige) inkomsten uit televisierechten en minderheidsbelangen in entiteiten van de club. Op de achterkant van een bierviltje lijkt dat zo'n driehonderd miljoen euro te zijn, met als voornaamste doel om weer in de 1:1 categorie van de Spaanse financiële spelregels te komen. Kortom, voor elke euro die er binnenkomt mag je ook een euro uitgeven. Maar is dat genoeg om alle bovenstaande versterkingen binnen te halen? En moet je nog meer financieel risico wel willen nemen? Wat mij betreft zijn de prioriteiten duidelijk; João Cancelo op nummer één, een controleur op nummer twee, daarna back-up vleugelverdedigers en daarna pas João Félix.

15 oktober 2023 om 14:24

Vitor Roque mag ook wel tussen die prioriteiten natuurlijk.

Ik denk dat Barca toch moet proberen om een aantal van deze vacatures vanuit La Masia op te vangen. Dan denk ik aan Julian Araujo en/of Valle voor de backs bijvoorbeeld, die nu beide een verhuurperiode hebben.
Daarnaast is een linkervleugelaanvaller toch ook gewoon heel hard nodig volgend seizoen? Fati lijkt me sterk dat die opeens wel goed genoeg gaat zijn, en verder is er eigenlijk niemand voor op links. Het hoeft natuurlijk niet perse Felix te zijn, maar wel iemand in ieder geval. En qua profiel is Felix eigenlijk ideaal, maar goed het gaat natuurlijk enorm afhangen van de vraagprijs van Atletico Madrid of het haalbaar en te verantwoorden is.

15 oktober 2023 om 16:47

Ik denk dat de rust langzaam weer terugkeert bij Barcelona, maar het is voor mij nog onduidelijk op welk salaris en transfer budget je dan structureel uit komt, na aftrek van de inkomsten die aan derden zijn beloofd. Ik neem aan dat de club niet meer in de stratosfeer bij Manchester City, PSG en Real Madrid zit, maar zitten ze dan qua financiele mogelijkheden in de categorie Liverpool, United, Chelsea, Bayern? Of meer in de categorie Tottenham, Juventus, Atletico?

15 oktober 2023 om 17:17

Dat je United onder Madrid, City en PSG plaatst vind ik wel heel gek. United zit al bijna 2 decennia steevast bij de top 3 betreffende omzet en hoewel ze vorig jaar slechts 4e kwamen zaten ze nog steeds ruim voor PSG. Evenals Liverpool overigens.

Barca zat al ruim achter Madrid en City en overigens ook United en Liverpool. Die zaten tussen Bayern en Chelsea op ongeveer 85 procent van City en Madrid. Dat was al voor ze hun inkomsten deels weggenomen zagen worden.

15 oktober 2023 om 18:24

Natuurlijk is de financiële situatie van de club aanzienlijk veranderd sinds de eerste termijn van Joan Laporta (i.e., meer omzet, meer restricties opgelegd door Spaanse bond, meer totale schuld, minder kortlopende schulden, etc.), maar het was eigenlijk jarenlang een gulden regel dat Barcelona zestig miljoen euro te besteden had plus de inkomsten uit de verkoop van spelers. Het zou me niets verbazen als de nieuwe balans ergens in die richting ligt; zestig, zeventig, tachtig, negentig miljoen euro of iets dergelijks.

Maar zoals we weten, de transfersommen zijn niet direct de oorzaak voor problemen bij Barcelona. Dat is het salarishuis. En in de exacte cijfers en onderlinge overeenkomsten met spelers hebben we natuurlijk geen inzicht.

15 oktober 2023 om 21:45

Omzet is leuk maar een groot deel daarvan gaat naar de Glazers. Als je kijkt naar de salarisuitgaven van United, Chelsea en Liverpool is het de laatste jaren stuivertje wisselen tussen die drie. PSG en Real Madrid zitten daar inmiddels toch duidelijik boven.

15 oktober 2023 om 17:08

Nico Williams gaat gewoon bijtekenen denk ik, word gewaardeerd in Bilbao en zijn broer speelt er natuurlijk.

15 oktober 2023 om 17:14

Die zie ik persoonlijk niet gratis vertrekken. Kan me overigens best inbeelden dat als Barca concreet wordt dat ie dan de overstap wil maken maar denk dan dat ie het op een akkoordje gooit met Bilbao en bijtekent met een ontsnappingsclausule van 45-50M om de club iets op te leveren. Zou hij overigens wel waard zijn wat mij betreft.

15 oktober 2023 om 18:32

Dat lijkt mij nou net het meest onrealistische scenario. Eigenlijk is er slechts één scenario waarin spelers vertrekken bij Athletic Club; transfervrij of tegen de clausule in het huidige contract. Nico Williams heeft dus een keuze. Verlengen bij Athletic Club tegen een hogere clausule, of transfervrij vertrekken. Onder de streep sluit ik me aan bij je eerste zin; het lijkt me veel logischer dat hij alsnog bijtekent dan dat hij transfervrij vertrekt. Als in, tachtig procent zeker dat hij bijtekent en twintig procent dat hij transfervrij de deur uit loopt.

15 oktober 2023 om 20:03

Een lagere clausule bedoel je dan? Of zit zijn huidige clausule echt onder de 50M momenteel?

15 oktober 2023 om 21:10

Volgens mij is de huidige clausule in zijn contract ergens rond de vijftig miljoen euro, maar bij een contractverlenging gaat Athletic Club natuurlijk mikken op een hogere clausule. Het lijkt me niet echt een club die het op een akkoordje gooit met een speler, meestal is het verlengen of vertrekken. Maar mijn onderbuikgevoel zegt dat Nico Williams waarschijnlijk ergens in de komende weken of maanden gewoon een contractverlenging tekent. En als hij dan toch transfervrij vertrekt (en het onwaarschijnlijke scenario), dan lijkt Barcelona zeker een goede kanshebber.

15 oktober 2023 om 21:41

Tja, als Nico zelf zegt 'ik wil vertrekken maar ik wil jullie nog wat opleveren, dus laten we een schappelijke afkoopclausule die Barca deze zomer kan lichten afspreken' zullen ze daar toch wel mee instemmen lijkt me?

15 oktober 2023 om 21:58

Ja, dat zou je bij iedere andere club goed kunnen voorstellen. Ik denk alleen dat Athletic Club een club is die daar wat anders in staat. Maar goed, wat mij betreft is het een puur hypothetische situatie aangezien Nico Williams hoogstwaarschijnlijk gewoon gaat bijtekenen.

Felix zou ik nog effe mee afwachten, want hij heeft vaak van dat ie begin van het seizoen goed speelt en daarna niet meer,

Van Cancelo ben ik wel overtuigd van en die gaat zeker overgenomen worden.

15 oktober 2023 om 13:29

Felix is gaat nooit de wereldtop halen. Een gevalletje niet goed genoeg. Als barca meer dan 50 miljoen betaald voor hem zijn ze geen haar beter dan het beleid onder bartomeu. Dan heb ik zelfs liever de aankoop van dembele van 120M+ dan deze mentaal zwakke speler

15 oktober 2023 om 13:43

@eafc24sbmm

Wat tof dat jij in de toekomst kan kijken..

En nee ik heb liever Felix dan Dembele die altijd heel lang geblesseerd, op Dembele kun je totaal niet bouwen.

Leuk feitje Dembele heeft maar 1 assist gegeven bij PSG en 0x gescoord, dus dat zegt wel genoeg als je naar de Stats van Felix kijkt is dat een enorm verschil.

15 oktober 2023 om 13:51

Felix gaat nooit de wereldtop halen. Wil je hier een betje om plaatsen? Dembele heeft iets gedaan wat felix nooit gedaan heeft en alleen maar over kan dromen. Dembele is in een half seizoen topassister geworden van la liga & dat alleen is een grotere prestatie dan felix zijn cariere tot nu toe. Wat makkelijk ook om zijn stats bij psg er nu bij te pakken om een punt te maken. Laten we afwachten en ze op het einde van het seizoen met elkaar vergelijken.

15 oktober 2023 om 14:05

@eafc24sbmm

Ja eens lekker afwachten en ze op het einde van het seizoen met elkaar vergelijken.

Ik snap echt niet wat mensen in deze voetballer zien. Deze man heeft nog nooit constant goeie cijfers weerlegt terwijl het een aanvaller is. Ook bij barca momenteel matige cijfers & wisselvallig. Waar wil je hem zelfs opstellen? Is bij lange na geen spits, maar ook geen flankspeler. Buiten zijn goeie techniek en dribbel is het echt niet veel bij hem. Barca had doku moeten halen op de linkerflank wat je eindelijk diepgang & onvoorspelbaarheid had kunnen brengen sinds het vertrek van dembele. Het oogt zo statisch bij barca. Ze moeten die broer van inaki bij bilbao wegplukken & deze felix gewoon gelijk terug naar madrid sturen.

15 oktober 2023 om 13:51

@eafc24sbmm

Felix is de laatste weken wat minder klopt, maar hij is gewoon basisspeler hoor en speelt als linksbuiten en kan daar prima renderen, Felix past met zijn speelstijl uitstekend bij Barca.

Verder heb je gelijk over Nico Williams die is voor mij meer dan Welkom bij Barca.

Felix heeft uitstekende Statistieken ik denk denk dat je wedstrijden niet kijkt of je zegt maar wat.

15 oktober 2023 om 13:53

Jao felix in la liga dit seizoen: 1 goal & 1 assist. Aldus die ‘uitstekende statistieken’ van je. En dan kom je nog grappen maken over dembele zijn rendement lol.

15 oktober 2023 om 14:01

@eafc24sbmm

Felix heeft geloof ik in de CL ook 2x gescoord dus hij heeft geloof ik al meer dan 5 goals gemaakt als je de CL en Laliga erbij pakt.

En ja Dembele zijn rendement is gewoon heel slecht helaas, en is daarnaast ook enorm blessuregevoelig wat ik hier boven al heb aangegeven.

15 oktober 2023 om 16:32

Goals tegen antwerpen als graadmeter erbij nemen & hij heeft in totaal dus 3 goals. Hoe dat mensen je reactie uberhaupt nog liken zegt genoeg over het niveau van deze site. Ik kom later terug op deze reacties wanneer felix weer hopeloos uit vorm is en faalt

15 oktober 2023 om 21:49

@eafc24sbmm Helemaal prima als je dat doet. Maar wij verwachten dan ook een reactie van jou als het kwartje toevallig de andere kant opvalt.

Niet te haastig de kaarten schudden jongens eerst een hele jaar stabiel blijven dan zien wel .bij Atletico Madrid, Chelsea niet veel uit de verf gekomen

Ben benieuwd. Volgens mij is de financiële huishouding nog niet echt in orde bij Barca hé.
Om dan direct Felix te halen voor veel geld, lijkt mij niet de prio.

Vitor Roque komt volgens mij in januari al. Daarnaast zou ik eerder Cancelo halen dan Felix hoor. Is veel meer nodig dan Felix.

Barca kan nog altijd Abdé en Fati terughalen hé. Stukken goedkoper dan Felix. Die leuk is begonnen, maar moet het ook maar eens het hele jaar laten zien. Zou niet te snel toeslaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren