Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Swingend Girona is weer koploper van LaLiga na indrukwekkende zege op Barça

Laatste update:

Girona heeft zondagavond de koppositie in LaLiga heroverd. Op bezoek bij FC Barcelona bleek de ploeg van trainer Míchel, die bij vlagen oogstrelend voetbal op de mat legde, met 2-4 te sterk. Door de overwinning is Girona weer koploper in Spanje, terwijl het gat met Barça tot zeven punten werd vergroot.

Voor Xavi was er geen reden om wijzigingen in zijn basiself door te voeren ten opzichte van het gewonnen competitieduel met Atlético Madrid (1-0) van een week geleden. Frenkie de Jong kon dus weer rekenen op een basisplaats, net als João Félix, die zichzelf tegen zijn werkgever tot matchwinner kroonde. Bij Girona begonnen Daley Blind en ex-PSV’er Sávio vanaf het eerste fluitsignaal.

Barça kreeg al snel een domper te verwerken, want binnen dertien minuten keek het tegen een achterstand aan. João Cancelo wist een dieptepass van Yan Couto niet te onderscheppen, waarna Viktor Tsygankov alle tijd en ruimte had om breed te leggen op Artem Dovbyk. De Oekraïense spits kon simpel van dichtbij binnentikken: 0-1.

De Catalanen wisten hier weinig tegenover te stellen, maar kwamen na twintig minuten toch uit het niets op gelijke hoogte, toen Robert Lewandowski een hoekschop van Raphina overtuigend tegen de touwen knikte 1-1.

Girona nam vervolgens weer het heft in handen en kreeg twee grote kansen via Miguel Gutiérrez. Beide keren schoot de linksback echter rakelings voorlangs. João Félix liet aan de overzijde na om Barcelona op voorsprong te schieten. De Portugees stuitte op doelman Paulo Gazzaniga, terwijl hij beter terug had kunnen leggen op Lewandowski.

De verkeerde keuze van João Félix kwam de thuisploeg uiteindelijk duur te staan, want Miguel zorgde in de 40ste minuut voor een nieuwe voorsprong van Girona door met een puntertje op fraaie wijze doel te treffen: 1-2.

Barcelona liet zich direct na rust zien via een gevaarlijk afstandsschot van De Jong. Ook invaller Ferran Torres was hierna dicht bij de gelijkmaker, maar hij zag zijn schot rakelings langs de rechterpaal gaan. Barça bleef jacht maken op de 2-2, echter was het Girona dat de marge vergrootte. Valery Fernández stond koud in het veld toen hij de hoek voor het uitkiezen had na mistasten van Jules Koundé: 1-3.

Sávio had Barcelona hierna nog meer pijn kunnen doen, al moest hij toezien hoe doelman Iñaki Peña met zijn hoofd redding kon brengen. Ilkay Gündogan bracht de spanning in de wedstrijd in blessuretijd nog terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Catalanen niet doordat Lewandowski een enorme kopkans om zeep hielp. Invaller Cristhian Stuani gooide het duel vervolgens alsnog voor Girona vroegtijdig in het slot: 2-4.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3326614984
2Girona3322562971
3FC Barcelona3221742770
4Atlético Madrid3219492161
5Athletic Club32161062258
6Real Sociedad33131281151
7Real Betis3212128248
8Valencia3213811147
9Getafe33101310-443
10Villarreal3211912-442
11Osasuna3211615-939
12Alavés3310815-738
13Sevilla3291013-437
14Las Palmas3310716-1137
15Rayo Vallecano3271312-1234
16Real Mallorca3261313-1231
17Celta de Vigo3371016-1331
18Cadiz3241315-2325
19Granada 323920-2818
20Almería3311121-3514

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Girona gaat kampioen worden.

Diepe respect en buiging voot Girona, Barca was in de eerste helft best goed bezig en Lewandowski scoorde gelukkig weer na een lange tijd. Maar Barca had gemakkelijk in de eerste helft voor kunnen staan. Maar de kansen worden zoals altijd weer niet goed afgemaakt. Met name Raphinha ik heb er echt geen woorden meer voor hoeveel hij mist. Ik zal hem komende zomer gewoon verkopen voor een mooie bedrag is echt niet het niveau wat barca nodig heeft.

Ook Gundogan was verschrikkelijk vandaag, zovaak balverlies hij heeft mij dit seizoen nou ook niet bepaald overtuigd. Behalve vorige week tegen Atletico was die heel goed maar daar blijft het bij. Ik denk oprecht dat Gundogan geen basisspeler was geweest als Gavi niet het hele seizoen eruit lag.

Complimenten naar Eric Garcia die speelde een hele goeie wedstrijd speelt het hele seizoen al heel goed bij Girona, hopelijk kan Barca hem voor een mooi bedrag verkopen komende zomer, ook Daley Blind speelde heel goed.

Positiespel van Girona was echt goed, vele malen beter dan die van Barca. En die Miguel Gutierrez was heel goed vandaag oud speler van Real ook nog wat een goeie linskback is dat toch.

Deze 2-4 nederlaag tegen Girona doet mij veel pijn, maar Girona is het hele seizoen geweldig bezig en als ze dit volhouden worden ze met gemak kampioen. Bij Barca vrees ik gewoon echt dit seizoen

10 december 2023 om 23:02

Girona gaat kampioen worden ? Dat is wel heel makkelijk gezegd

10 december 2023 om 23:05

@mbappevangalen

Als Girona dit blijft volhouden kunnen ze gewoon kampioen worden hoor. alhoewel Real ook gewoon evenveel kans hoor heeft.

10 december 2023 om 23:14

Ik geef Real Madrid toch wel iets meer kans hoor. Hoe knap het ook is met wat ze tot nu toe voor elkaar boksen, dit is gewoon heel moeilijk een jaar lang vol te houden. Wanneer dat effect wat die trainer heeft weten te creeren ook maar iets wegebt, dan kan je niet genoeg op kwaliteit leunen.

Heel benieuwd hoe lang die trainer dit team zo kan laten draaien. Zou een Leicester 2.0 verhaal worden mochten ze dit heel het seizoen weten vol te houden. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet had verwacht dat ze Barca zo relatief makkelijk weg zouden zetten. Ze doen echt gewoon mee.

11 december 2023 om 08:03

Dat zeiden ze over Leicester ook! Als je het al zolang volhoud als Girona dat doet dan is het gewoon mogelijk.

11 december 2023 om 09:34

Leicester deed het wel meer op eigen kracht. En hoe knap ik het ook vind van Girona, het is gewoon een Machester City filiaal en met de miljoenen van de oliesjeiks kun je blijkbaar kampioen worden in Spanje.

11 december 2023 om 10:23



Daar zit ik ook een beetje mee ja. Het is leuk voor een seizoen, maar als het het nieuwe City gaat worden is er bij nog een competitie de spanning voor het kampioenschap weg.
Wat bij Girona wel mooi is is dat er nog niet voor megabedragen is ingekocht, en dat de aankopen wel erg gericht zijn geweest. Maar ja, er blijft een nare nasmaak aankleven wat mij betreft. Ook als je bedenkt dat City via de transfer van Cancelo ervoor heeft kunnen zorgen dat Eric Garcia nu bij Girona speelt, dat zijn toch ook gewoon erg vreemde zaken eigenlijk.

edit: als toevoeging aan "niet voor megabedragen is ingekocht" vergeet ik wel te melden dat ze enorm voordelig huurspelers binnen kunnen halen via City group. Dat bedoelde ik vooral met een nare nasmaak.

11 december 2023 om 10:41

Girona heeft toch ook niet heel gekke dingen gedaan? Ja ze hebben steun van City maar het is niet dat er een 2e elftal van City loopt. Qua transferuitgaven valt het ook allemaal reuze mee. Ik gun het de lokale Girona supporter meer dan iemand uit Madrid of Barcelona. Die hebben het al vaak genoeg meegemaakt. Barcelona en Real Madrid hebben ook niet alles op eigen houtje gedaan. Ik zal je uit de droom helpen, elke club wordt linksom of rechtsom geholpen.

11 december 2023 om 13:08

Er lopen weinig grote sterren bij Girona , dus beetje kort door de bocht. Je haat tegen City schijnt een beetje door....

11 december 2023 om 13:56

Haha komt er iemand aanzetten met termen als "haat tegen City". Tja, daar ga ik geeneens woorden aan vuil maken.

@Ali feit is dat Girona op een goedkopere manier dan andere vergelijkbare clubs aan betere spelers kan komen door hun "samenwerking" met City. Daardoor hoeven de transferuitgaven ook niet heel hoog te zijn, en toch kunnen ze hele goede spelers/talenten binnenhalen.
Dat maakt voor een seizoenentje niet uit, maar is voor mij in de toekomst wel zorgwekkend.

Om maar de veelbesproken vergelijking met Leicester City te maken; het is wat mij betreft prachtig dat zo'n club een keer kampioen wordt. Het zou nóg mooier zijn geweest als ze vanaf toen structureel aan hadden kunnen haken bij de Engelse top, maar dat is een ontzettend lastige stap. Echter, het eerste kampioenschap (technisch gezien 3e, maar dat was ver voor mijn tijd) in 2012 was ook nog wel leuk, maar doordat ze daarna met belachelijke financiën de PL zijn gaan domineren is de spanning in de PL er deels afgegaan, en dat is gewoon jammer. Ik zou het leuk vinden als een La Liga team grotendeels op eigen kracht aan weet te haken bij de top 3 clubs, maar als dat op dezelfde manier zoals bij City gaat is dat juist niet meer leuk.

Hebben ze bij Girona nu al heel veel gekke dingen gedaan? Nee, zeker niet, hoewel er echt wel een aantal spelers zijn die er puur zijn komen te spelen via/door City. Dat doet niks af aan dat ze hele goede aankopen hebben gedaan, en een uitstekende trainer hebben.

Ik vind het stiekem ook best leuk als eens een keer geen Barca, Real of Atletico kampioen wordt, maar dan is het wat mij betreft veel mooier als een van de Spaanse prachtclubs zoals Betis, Sociedad, Villareal o.i.d. ermee vandoor gaat, dan toevallig net de ene club die onderdeel is van City group, en waarbij de kans er best in zit dat ze door allerlei constructies net als City over een aantal jaar de hele spanning om het kampioenschap in nóg een competitie weghalen.

Dat verhaal van lokale Girona supporter geloof ik niet zo in. Voor nu is het leuk, maar over een aantal jaar misschien niet meer. Of denk je dat @Man City_1970 ook een lokale Manchester City supporter is? ;-)

En ja Ali, elke club wordt linksom of rechtsom geholpen. Echter, de mate waarin Man City geholpen is, is bijzonder zorgwekkend, en dat is wel wat meer dan "linksom of rechtsom geholpen worden". Dit was gewoon recht door het midden, met belachelijke opgeblazen sponsorcontracten en ga zo maar door. Aangezien Girona onderdeel is van dezelfde Group moeten we niet verbaasd zijn als ze over 10 jaar La Liga domineren, via vergelijkbare belachelijke constructies die echt wel een aantal stappen verder gaan dan bij andere clubs.

10 december 2023 om 23:03

Tuurlijk niet gewoon Real. Barca is gewoon niet zo bijzonder, blijkt in de CL ook al jarenlang.

10 december 2023 om 23:05

Grappig dat je CL zegt en niet La Liga lol

10 december 2023 om 23:07

En toch denkt Laporta dat Barcelona favoriet is om de CL te winnen. Barcelona werd bij vlagen weggetikt.

10 december 2023 om 23:08

Hij heeft toch gewoon een punt? Barcelona in de CL is al jaren slecht.

10 december 2023 om 23:13

Barcelona gaat niks bereiken in de CL met dit middenveld. Als je al zoveel gaten laat liggen tegen Girona in eigen huis dan wordt je in de UCL ook afgestraft. Gavi was de enige die nog echt zijn best deed om die gaten dicht te lopen want ze missen nog steeds een fatsoenlijke opvolger voor Busquets. Nu heb je met Gã¼ndogan en Pedri die de gaten nooit kunnen dichtlopen.

10 december 2023 om 23:18

De vorige twee jaar was idd dramatisch, maar dit jaar is Barcelona in de CL anders behoorlijk goed.

10 december 2023 om 23:20

Je hebt inderdaad een betere 6 nodig. Gundogan is handig in de 16 van de tegenstander, maar daarbuiten lijkt het net een oude vent.

Je hebt bij Barca ook wel veel eenlingen lopen hoor. Vooral die 2 voorin; Lewandowski en Rafinha. Die lopen er echt puur voor zichzelf bij. Vinden het vooral belangrijk dat ze zelf scoren. Precies een probleem wat Girona totaal niet heeft.

11 december 2023 om 06:00

Maar op het middenveld van Barcelona speelt toch Frenkie, de beste middenvelder in de wereld?

11 december 2023 om 09:17

@riddle bij andere sites kom je tegen dat Barcelona mits iedereen fit blijft een kanshebber is voor de CL volgens Laporta. Dat is al een stuk realistischer.
Nu is mijn Spaans erg matig, maar ik heb toch het idee dat het woord favoriet behoorlijk verkeerd vertaald is.

@modricmagic ik vermoed dat Gavi anders gewoon basis had gestaan, maar ja die is geblesseerd. Een middenveld Frenkie, Gavi Pedri/gundogan is al veel meer in balans dan dit. Maar ja door de blessure van Gavi is dit gewoon de best mogelijke optie.
Overigens helpt het ook al als Frenkie weer als pivot wordt gezet, ipv Gundogan.
En het zal me niet verbazen als er in een echte topwedstrijd in de CL weer een 4 mans middenveld staat met Romeu erbij. Dan is her al een stuk lastiger om er doorheen te komen.

Tenslotte wil ik dit middenveld wel nog even tijd geven. Frenkie is nog niet terug op het niveau van begin dit seizoen, en Pedri heeft er al helemaal enorm lang uitgelegen.

10 december 2023 om 23:06

Met gemak kampioen nog wel zegt hij … volgens mij doet real ook nog mee .ondanks 8 blessures draaien ze aardig mee en is het gat maar 1 puntje … Real won eerder bij girona en thuis zie ik ze ook wel winnen van girona. Maar voor het zover is zie ik girona echt nog wel hier en daar punten laten liggen ( geld ook voor Madrid ) Maar Seizoen is niet eens op de helft. Het is nog een hele lange weg met je girona met gemak kampioen Messi 🤷🏻 we gaan het zien

11 december 2023 om 07:38

Dit zegt hij dan ook om te provoceren naar Madrid. Barcelona staat op 10 punten, laat ik dan maar doen alsof Girona de beste is en niet Real Madrid! Sowieso typt hij er weer op los zonder enige samenhang. Barcelona was de 1e helft beter had voor moeten staan maar eindigt hij zijn verhaal dat Girono heel erg goed was. Girona heeft tactisch gewoon erg sterk voetbal neergelegd en daar mag de trainer de complimenten voor krijgen. Compact spelen gepaard met goed voetbal. Vergelijkbaar met het voetbal van Real Madrid onder Mourinho. Hele snelle uitvallen met loopvermogen op de vleugels.

10 december 2023 om 23:07

Begint toch wel echt op het leicester city verhaal te lijken. Hopelijk houden ze het vol en halen ze minimaal CL volgend jaar

11 december 2023 om 13:58

Een heel groot verschil is wel dat Leicester City het echt op eigen kracht heeft gedaan, terwijl hier op de achtergrond toch wel wat hulp bij komt kijken.
Dat maakt het voor mij wel minder knap, ondanks dat het nog steeds heel goed is hoe sterk ze spelen.

Wat een heerlijke ploeg is Girona toch. Die hebben fantastisch ingekocht, gaan uit van voetbal en benutten spelers op hun sterke punten, in plaats van naar gebreken te kijken. Ik kan echt genieten van ze dit seizoen. Ook vandaag winnen ze gewoon verdiend. Complimenten aan Michel. Die levert ongelofelijk knap werk.

Barcelona zie ik dit seizoen geen prijs pakken op deze manier. Het is allemaal vrij zwak. De steunpilaren van vorig seizoen zijn geen steunpilaren meer, belangrijke krachten ontbreken veel door blessureleed en er zit zorgwekkend weinig gedachte achter het spel. Ze zetten vreselijk hoog druk, maar worden telkens met speels gemak weggecounterd. De aanval is dit seizoen erg teleurstellend en het middenveld staat raar. Gündogan heeft een andere rol dan bij City en nu mis je zijn scorend vermogen waar Frenkie maar weer eens te weinig betrokken wordt in de eerste fase van de opbouw. Tot slot zijn de twee Joao’s veel te vrijblijvend. Wisselen uitstekende wedstrijden af met hele slordige potten. Dat kan je op den duur ook op gaan breken.

Ik ben benieuwd naar Vitor Roque. In Brazilië ziet het er best leuk uit, maar het is altijd nog maar de vraag hoe zo’n jongen dat vertaald naar een nieuwe competitie in een nieuw continent. Je hebt weinig garanties met zo’n jongen, maar voor Barcelona in de eindfase van het seizoen, zou het erg welkom zijn als hij direct een waardige concurrent voor Lewandowski kan zijn.

10 december 2023 om 23:51

Ik snap niet helemaal waarom Frenkie niet gewoon als teruggetrokken 6 vlak voor de verdediging speelt. In wedstrijden zoals deze waar Barcelona niet constant in balbezit is, wordt hij helemaal overlopen - in balbezit was-ie wel gewoon goed.

Gundogan wordt denk ik overbelast op zijn leeftijd, er is in Januari hard een extra middenvelder nodig met het loopvermogen om tegen dit soort ploegen overeind te blijven.

Of je moet veel dominanter gaan spelen en de bal continu in de ploeg houden, maar dan moet je wel een tegenstander hebben die dat toelaat en minder dom balverlies lijden.

11 december 2023 om 10:18

Ik denk dat Frenkie nog even in vorm moet komen, en dat die daarom hoger staat opgesteld. Vorige wedstrijd waren er wel een aantal wankele momentjes met Frenkie, en hoger op het veld zijn de gevolgen daarvan wat kleiner.
Begin van het seizoen was die namelijk gewoon een van de beste middenvelders ter wereld, ook op de enkele 6 positie. Als die dat niveau terug kan halen, is die daar veel beter dan Gundogan.

Een middenvelder met loopvermogen lijken me overigens Gavi en Lopez, alleen helaas is de meest verdedigende van die twee voorlopig geblesseerd.

Maar eens een (half) wedstrijdje meegepakt van Girona, maar dit elftal lijkt serieus voor het kampioenschap mee te kunnen doen. Wat een heerlijk elftal om naar te kijken zeg, lekker aanvallend combinatie voetbal, wat je normaal gesproken bij hun tegenstander van vandaag zou moeten zien. Blijf het ook wel echt ronduit lachwekkend vinden als je Blind daar vandaag ook weer echt ronduit fantastisch ziet spelen, en dan was ie zogenaamd voor Ajax niet goed genoeg meer hahah

10 december 2023 om 23:13

Ook voor het eerst dit seizoen hele pot girona gekeken. Lang niet meer met zoveel plezier naar een ploeg gekeken. Positiespel, balvastigheid. Samen met leverkusen en aston villa toch wel de verrassingen van dit seizoen.

11 december 2023 om 04:03

En Stuttgart. Leverkusen en Villa hebben gewoon een sterke selectie.

10 december 2023 om 23:42

Ik vond Blind heel sterk spelen vanavond, was echt onder de indruk. Denk dat deze opstelling ook ideaal is voor hem zo op het einde van zijn loopbaan.

10 december 2023 om 23:44

Misschien dan eens tijd om een hele wedstrijd te bekijken blind had vooral de eerst helft een paar keer knullig balverlies en stond soms niet op zijn plek bij een snelle tegenaanval. Tweede helft deed hij het beter maar om hem nu op te hemelen vind ik ook overdreven. Een prima en degelijke voetballer niet daarvan!

11 december 2023 om 06:40

@EhvMrc Blind speelde een fantastische pot man, kijk X erop na. Blind speelde gigantisch sterk, en doet het het hele seizoen al erg goed.

Maar Blind is Blind en sommige zullen alles benoemen om Blind naar beneden te praten.

11 december 2023 om 09:02

Hahaha, zo typisch, zo voorspelbaar. Geef gewoon de credits als dit op zijn plaats is en verzin niet van alles om je vooroordelen recht te lullen. Blind speelde gewoon een hele goede wedstrijd, zo simpel is het.

11 december 2023 om 18:30

@ehmrc

Je kan dit optelsommetje zelfs voor de beste spelers van Girona en Barca die wedstrijd maken.

Vraag je dus af waarom je dit specifiek alleen bij Blind er uit pikt. Dit is oprecht wat men al heel zijn carrière doen, los van dat je duidelijk niet persé iets tegen hem hebt.

11 december 2023 om 19:56

@Herosennin44, had ik dan een opmerking moeten maken over Neymar onder deze reactie? Wat een rare opmerking. Ik heb de hele wedstrijd gezien, ik heb knullig balverlies gezien rond het midveld. De commentator zei nog een keer in de eerste helft toen barca 3 tegen 3 kwam in een counter “waar is blind gebleven” of iets in die trant. Hij speelt elke week vol en dat is prima, heeft ook goede statistieken. Maar zijn prestatie tegen barca ophemelen gaat wel een beetje te ver.

Blind ouwe strijder! Heerlijk man

Lewa niet goed genoeg, raphina niet goed genoeg, felix en cancelo te wisselvallig, torres niet goed genoeg, gundogan te wisselvallig.

Hoeveel van de aankopen sinds Xavi hebben het team nu echt beter gemaakt?

10 december 2023 om 23:06

Ik vind het toch altijd bijzonder dat een grote speler als Lewandowski bij Bayern de ene na de andere erin schiet en bij Barca loopt te stuntelen. Je ziet het bij meerdere grotere spelers als ze van club wisselen.

10 december 2023 om 23:10

De Lewandowski van Barca is ook inmiddels 35. Bij Bayern was hij 10jaar jonger en had een wereldtemperatuur om zich heen.

10 december 2023 om 23:19

Bij Bayern wisten ze het ook wel, niet voor niets kreeg hij daar maar een 1-jaars verlenging aangeboden.

10 december 2023 om 23:22

Laten we eerlijk zijn Lewandowski begint oud te worden. Wordt in 2024 ook al 36 jaar. Het lichaam houdt een keer op en dat zie je aan alles bij Lewandowski dit seizoen. Die gaat langzaam gewoon zijn loopbaan afsluiten buiten Europa.

10 december 2023 om 23:20

Als je die namen hoort dan denk ik niet dat het zozeer aan de spelers ligt maar meer aan de coach Xavi, die niet het beste uit zijn eigen spelers haalt. Als je dat vergelijkt met de coach van Girona die het met veel minder kwaliteit veel beter doet. Ik had meer verwacht van Xavi, zo een slimme prachtige voetballer die onder geweldige coaches heeft gespeeld. Ik dacht dat hij á la Xabi Alonso een soort revolutionaire coach ging worden, maar hij is gewoon een matige coach gebleken.

Girona kan wel voetballen zeg! Prachtige positiespel gezien vandaag.

Echt heel knap van Girona. Als ze zo blijven spelen zit de CL er gewoon in. Ze zullen vast nog wel een dipje gaan krijgen, maar vooralsnog heel goed. Het is ook leuk om naar te kijken en Barcelona is gewoon afgetroefd. Blind zit er ook echt op zijn plek.

Heerlijke pot om zo te kijken, af en toe even switchen met het schaken bij de Champions Chess Tour Finals. Met vlagen echt geweldig combinatiespel van Girona; wisten vaak echt mooi onder de druk uit te voetballen. Jammer dat de mannen op de flanken zoveel slechte keuzes maakten. Had nog makkelijk kunnen uitlopen.

Wat was ik in het bijzonder onder de indruk van Miguel, linksback van Girona. Wellicht ook wat gekleurd gezien zijn Madrid verleden, maar wat speelde hij een indrukwekkende pot. Technisch zo verfijnd, aanvallend niet te stoppen. Bestreek zo de hele linkerflank. Moet Madrid toch eens over nadenken om terug te halen. Heerlijke goal ook met die buitenkant voet. Blind ook echt goed niveau. Paar keer echt een mooie steekbal ook.

Je kan bij Barcelona wel over alle spelers wat negatiefs schrijven, leek echt nergens op. Lewa die zoveel kansen verprutst, de verdediging die gewoon echt slecht stond. Het was hem in totaliteit gewoon niet.

Ontzettend knap dat Girona nu gewoon aan kop staat.

11 december 2023 om 09:22

Kijk eens aan, nog een schaakfan, mooi man. Speel je zelf ook veel?

Miguel was inderdaad echt sterk. Hij kreeg wel enorm veel vrijheid van Raphinha (die gek genoeg normaal juist altijd meeverdedigd, dus dat zal wel een opdracht van Xavi zijn geweest), waarna Kounde het ontzettend lastig kreeg tegen 2 tegelijk.

11 december 2023 om 23:09

In het koffiezaakje hier in de straat speel ik weleens met vrienden en ook weleens online. Mag geen niveau hebben maar vind de top wel tof om naar te kijken. Zeker met commentaar van Hess en Howell -- jij dan?

Eens overigens met je punt over Miguel hoor, maar als ik het vergelijk met wat we daar nu hebben rondlopen..

Blind prima gespeeld. Kunnen alle haters ook niet meer met het excuus komen dat hij het tegen de grote tegenstanders in la Liga niet laat zien. Als centrale verdediger nog altijd een topper.

11 december 2023 om 02:16

Van Blind haters ga je het nooit winnen. Die zien het gewoon niet.

11 december 2023 om 07:07

Klopt het is wachten op de eerste pot van NL...

11 december 2023 om 08:59

ligt altijd aan het goede elftal waar blind in speelt niet hem zelf. maar bij een matige pot van dat team ligt het allemaal aan hem. Tegen real had hij ook een van de hogere cijfers volgens de statistieken dus laat ze maar lullen

Drama. Ik weet niet zozeer wie ik aan kan wijzen als hoofdschuldige, maar de verdediging was vandaag ontiegelijk slecht, slechter dan in het tijdperk van Koeman.

Raphinha, ik heb spelers op rechts in de KKD gezien waarvan meer dreiging uitkomt dan van hem. En dit moet 60 miljoen kosten. In de huidige markt zouden Messi/CR7 prime 6 miljard kosten. Lewandowski, hou de eer aan jezelf en verkas naar Al Hilal ofzo, fk nietsnut.

Girona fantastisch gespeeld zeg voor hun doen. Durven te voetballen zelfs tegen Barcelona uit. En spelen daarnaast echt als een team zowel verdedigend als aanvallend. Mooi dat ze niet na een voorsprong helemaal terugzakken maar blijven zoeken naar de volgende goal. Een teamprestatie die Barcelona heeft verslagen. Mooi voor verguisde jongens zoals Blind en Garcia die het nota bene het fantastisch doen in de verdediging. De terechte koploper en ben benieuwd of ze het hele jaar mee kunnen doen om de titel.



11 december 2023 om 01:15

Hoe hebben wij uit bij Girona, vrij wel gemakkelijk gewonnen? Lol. Ook hun enigste nederlaag tot nu toe.

Laten we eerlijk zijn. Ze doen het echt magistraal. Dit had letterlijk niemand verwacht. Maar weet je. Ik vind het aan de andere kant wel altijd lachen als dit soort teams in verschillende landen, gewoon plotseling maandenlang boven in meedoen.

Als je het aan mij vraagt, maak ik me nog steeds geen zorgen. Ik ga er nog altijd vanuit dat Girona echt wel een periode krijgt dat ze opeens 3/4 potjes achterelkaar niet winnen. Maar respect, tot nu toe doen ze het magistraal. Ik had er ook voor getekend dat Girona zou winnen. Loop je toch een puntje uit op Barca, komt er weer druk op Xavi en zijn spelers, en hun volgende potje is Valencia uit. Terwijl wij gewoon naar onzself moeten kijken en onze potjes moeten winnen, ook al missen we stuk of 5/6 basisspelers.

Allereerst pleit ik al een tijdje voor een ontslag van Xavi gewoon een matige trainer wel een legende als voetballer.

Hij kan gewoon niet van dit geheel een goed elftal maken spelers niet beter maken spelers niet laten uitblinken .

Hij laat ze juist slechter speler dan de kwaliteiten die hun bezitten .

Het beleid Laporta Deco heeft zwaar gefaald.
Waarbij topclubs voor 50 miljoen of meer , talenten scouten of kopen of wat dan ook .

huren wij een matige speler als felix die we misschien nog voor 70 miljoen gaan kopen .
huren we een 30 jarige cancelo
transfervrij een gundogan en met klap op de vuurpijl een verslette Lewa .

Ik schaam me ogen uit me kop voor het wanbeleid . wij zijn het grote barca maar bijzonder matig beleid met een dramatische trainer

10 december 2023 om 23:27

Je weet toch dat er financieel grote beperkingen zijn? OK, dat is voor een groot deel het werk van Laporta, maar daar hebben alle leden voor gestemd dus dan kan je moeilijk klagen.

Barcelona moet het hebben van pensionados als Lewandowski en Gundogan, plus andere transfervrije/goedkope spelers die bij andere topclubs weg moeten - dat zijn geen spelers waarvan je kan verwachten dat ze wekelijks constant hoge prestaties leveren, anders waren ze niet haalbaar geweest. Idem met de jonge talenten - ze zijn goedkoop maar wisselvalligheid hoort er dan wel een beetje bij.

Het duurt een paar jaar voordat het budget weer het aankopen van toppers toelaat. Tot dan ga je wisselvalligheid krijgen, en soms pakt dat nog heel aardig uit, zoals met de landstitel vorig jaar.

11 december 2023 om 08:09

Ze hebben geld uitgegeven aan de verkeerde spelers.
Rapinha, lewa, en ferran zijn gewoon aankopen waar Xavi om vroeg, allemaal mislukt.
Oriol Romeu ook een speler die Xavi graag zag komen.
Xavi is gewoon niet de juiste trainer.

11 december 2023 om 13:56

Romeu speelde gisteren niet, dus die kan je moeilijk de schuld geven hier.

Lewandowski was inderdaad een slechte beslissing, maar van wat ik heb begrepen was dit een Laporta prestige deal, er moest en zou een spits van grote naam komen ongeacht het torenhoge salaris of de riskante 3-jaars contractduur. Dat was eerst Aguero, en daarna Lewandowski.

Raphinha, Ferran Torres, Romeu, dat is nou eenmaal de vijver waar Barcelona in vist, daar doe je niet zoveel aan.

11 december 2023 om 14:00

Het punt van prestigedeal is inderdaad wel interessant om te benoemen, ook omdat Lewandowski zichzelf via extra inkomsten door bijvoorbeeld shirtverkoop en sponsoring etc. ook voor een aardig deel heeft terugverdiend.

Girona was wel heel indrukwekkend zeg. Miguel, wat een wedstrijd, haal hem terug. Ik denk dat Girona nog wel wegzakt, al is het maar vanwege gebrek aan diepte, maar we zullen zien. Met dat idee was dit wat mij betreft de beste uitslag.

10 december 2023 om 23:21

Zou Mendy echt verkopen en Miguel en Fran laten concurreren voor een basisplek.

10 december 2023 om 23:33

Mendy vond ik de laatste weken wel weer goed overigens, gisteren weer iets minder.

10 december 2023 om 23:34

Naah laat Miguel maar daar. Ancelotti speelt Fran Garcia al amper en dat gaat hetzelfde gebeuren met Miguel. Ook speelt hij natuurlijk in een 5-mans verdediging. Dat is toch heel anders dan bij Real. Prioriteiten moet eerst op de aanval worden gezet.

10 december 2023 om 23:45

Volgens de Athletic kan RM hem voor 8 miljoen terughalen. Dat is toch een koopje hoor. Je kan volgens mij zowel Fran als Mendy voor meer verkopen dus dat is altijd een optie en houdt je meer geld over voor offensieve versterkingen.

11 december 2023 om 00:33

Ik vind het eerder zonde voor Miguel om net zoals Fran op de bank te gaan zitten. Ik ga er niet vanuit dat Mendy weggaat. En als hij weggaat dan heeft de club volgens de geruchten hun aandacht op Alphonso Davies. Zo’n jongen als Miguel moet gewoon spelen.

11 december 2023 om 07:14

ModricMagic, Miguel heeft eerder getoond het niet slecht te doen in een 4-mansverdediging onder Zidane. Dat deed hij altijd uitstekend. Soms liet hij wat gaten vallen, maar hij is jong en wie weet heeft hij zich in dat opzicht ontwikkeld. Girona speelde vorig jaar namelijk wel vaak in een 4-mans verdediging. Het is geen Frimpong ofzo, ik heb Miguel genoeg tegenover Raphinha gezien.

10 december 2023 om 23:29

Als je Miguel zag spelen . En wij moeten het dan met een Mendy doen. Snel terughalen !

Weggespeeld, geen andere woorden voor. Zo slap allemaal. Raphinha schrikt zich een ongeluk zodra hij in de buurt van de goal komt. Lewandowski die compleet onzichtbaar is en Joao Felix die zo ongelooflijk wisselvallig is. Slappe hap. Zonder een stabiele controleur op het middenveld ga je nooit wat kunnen brengen tegen aanvallend sterke tegenstanders

2 goals uit een xG van 4.06 en 5 grote kansen gemist krijg je eenmaal met prutsers als Lewandowski en Raphinha. Na de winterstop lekker spelen met jongens als Roque & Yamal, want de aanvallers die vandaag in het veld stonden ga je geen potten mee breken.

10 december 2023 om 23:31

Dat je Lewa een prutser wil noemen als de rest ook te kort komt. Kounde die meermaals voorbij word gedribbeld, en een zwak middenveld wat veel gewoon onnodig verliest.

10 december 2023 om 23:59

Zeker weten balans mist op het middenveld, zeker na het vertrek van Busquets.

Maar het grootste probleem vandaag was toch echt de prutsende Lewandowski want kansen werden wel degelijk gecreëerd.

11 december 2023 om 08:12

Aanval is het probleem, en niet het middenveld.
Als lewa en rapinha hun kansen afmaken, dan win je de wedstrijd.
Aanval van Barca, geen snelheid, geen actie, en ook geen goals, dan wordt wedstrijden winnen heel moeilijk.
Al die aanvallers zijn spelers waar Xavi om heeft gevraagd.
Auba was goed bezig, maar Xavi wou lewa, een speler die totaal niet bij Barca past.
Rapinha en Ferran zijn spelers voor Granada, meer niet.

11 december 2023 om 09:53

Kounde is ook een CB, heeft meerdere malen aangegeven dat hij daar het liefst speelt en het zijn beste positie is. Dat Xavi hem RB opgesteld om vervolgens Cancelo LB te zetten en dan later Balde erin brengt en hem CB zet is het toch echt de onkunde van Xavi.

te veel egoisme in de ploeg atlijde maken ze voor de goal de verkeerde keuzes raphinha dirct verkopen newcastle wil hem hebben

Genoten van girona. Wat een verrassing dit seizoen. Dat blind nog zo n avontuur mag meemaken … Gaat nog spannend worden. Jan en feb zijn meestal hele drukke maanden voor Madrid en barca. Zal niet gek zijn als girona nog wat verder uitloopt ….

Ik heb maar eens gekeken, en het had net zo goed 3-3 kunnen eindigen, Barcelona had echt wel de kansen. Maar Barcelona loopt idd niet zo lekker en heeft al vaker met de hakken over de sloot de punten gepakt, vroeg of laat lukt dat dan een keer niet, en Girona kan dat aardig goed afstraffen dan.

Ik moet wel zeggen, met dit spelersmateriaal zijn ook geen wonderen mogelijk. Natuurlijk kan het incidenteel wel swingen en ze kunnen allemaal echt wel voetballen, maar het zijn ook voornamelijk spelers die niet (meer) in beeld waren bij de Europese top. En begrijp me niet verkeerd, ik vind dat Barcelona gezien hun budget beperkingen een prima selectie bij elkaar heeft gebracht maar er zit gewoon een groot gat tussen de verwachtingen van Barcelona als absolute Europese topploeg, en het niveau spelers dat nu daadwerkelijk onder contract staat. Er wordt geklaagd over de wisselvalligheid, maar bij geen van de spelers is dit een echte verrassing - als ze bewezen constant een hoog niveau aan zouden tikken, zouden ze niet haalbaar zijn geweest.

Xavi heeft met deze spelers in de CL vooralsnog prima gepresteerd dit seizoen en overwintering is zeker (dat was de vorige twee seizoenen nog moeilijk genoeg), en top 4 en een CL ticket voor volgend seizoen is ook min of meer veilig. Dat is in mijn ogen wat je van Xavi en deze spelers kan verwachten, alles meer (een landstitel, een kwartfinale of verder in de CL) is een mooie bonus.

11 december 2023 om 08:03

Als barca 4e wordt en in de achtste finales uit de cl worst geknikkerd, is het natuurlijk een dramatisch seizoen.

11 december 2023 om 14:03

Uberhaupt overwinteren in de CL is al een behoorlijke vooruitgang op de vorige twee seizoenen, en hoe erg ze in Barcelona een 4e plaats vinden zal voornamelijk afhangen hoe ver ze achter de nummer 1 staan - uiteindelijk zit er geen verschil in plaats 2-3-4 (of zelfs 5).

11 december 2023 om 08:26

Tja in de CL is het toch ook geen verrassing? Die hebben de makkelijkste groep.

Grappig, het verslag zegt dat de Catalanen (Barca) daar weinig tegenover stelde. Girona zijn ook Catalanen 😂

Wat een tactische onbenul is Xavi. Totaal geen plan. Spelers sloffen maar wat. Linies te ver uit elkaar. Verkeerde spelers op verkeerde posities. Ze spelen Girona in de kaart met zo'n kamikaze tactiek. Knap en mooi gespeeld overigens. Geweldig team om naar te kijken

Wat is dit genieten zeg! Barcelona is gewoon een veel te wisselvallige ploeg. Laporte die nota bene nog ff roept dat ze de favoriet zijn voor het winnen van de CL, laat me niet lachen man. Girona dik en dik verdiend gewonnen. Echt een goed voetballende ploeg!!

Echt van harte gefeliciteerd Girona! Jullie hebben echt fantastisch gespeeld. En het zou mij niks verbazen als Girona wel eens kampioen zou kunnen worden dit jaar. Hebben echt de juiste spelers gevonden. Geen sterrenelftal maar wel een goed gestructureerd elftal. Wat betreft Barca eigenlijk heel weinig te zeggen. Tig kansen gehad maar Barca heeft op dit moment geen enkele speler waarbij je garantie hebt dat die de kansen ook daadwerkelijk benut. Dan ga je dit soort wedstrijden verliezen.

uiteindelijk heeft een catalaanse ploeg gewonnen

10 december 2023 om 23:21

Dankjewel Cruijff!

Barcelona moet leren dat verdedigen ook bij voetbal hoort en niet met z'n allen als gekken aanvallen. Twee vleugels aanvallers die niet mee terug komen , middenveld wat niet mee verdedigd is vragen om problemen. Dit elftal is uit balans en top 3 wordt moeilijk zo.

Wauw bereknap zeg, ze doen het formidabel. Blind trekt ook een lange neus.

11 december 2023 om 02:19

De mensen die Blind bij Ajax weg hebben gekregen moeten zich echt schamen. Nu staat Martha linksback en als Hato geblesseerd of geschorst is hebben we Avila daar staan. Blind was ook nog eens de leider geweest die dit Ajax mist. Maar goed, hij maakt wel een voetbalsprookje mee, dat is hem gegund.

12 december 2023 om 00:34

Ja echt he, ach een koe in de kont kijken, maar heel mooi voor die jongen.

Zou een stunt zijn als ze kampioen worden… Girona het Leicester van Spanje.

Had Barca misschien toch de schulden af moeten lossen ipv middelmatige spelers halen met vreemde constructies. Mooie ploeg dat Girona, kunnen zomaar eens kampioen worden.

Daley Blind prachtig dat je dit nog mag meemaken. Je verdient dit en bent veel te vroeg weggestuurd door Schreuder. Hoop echt dat Girona kampioen gaat worden in Spanje. Spelen echt mooi en aanvallend voetbal.

Ik vond de verdediging van Barça af en toe ook echt matig, gaven teveel ruimte weg.

Begin Xavi en Lewa wel echt zat te raken hoor, steeds vreemde opstellingen en ondanks wij de meeste kansen creeeren van Europa missen we ontiegelijk veel. Laat Torres even een paar wedstrijden spelen want met Lewa gaan we de oorlog niet winnen.

Ik kan over Barcelona beginnen, maar dat zou eigenlijk tekort doen aan de prestatie van Girona. Zij verdienen namelijk de credits voor het vertoonde spel. Tactisch werden wij gewoon overklast, onze pressing (daar is trouwens heel veel werk aan) werd continu uitgespeeld waardoor ze zeëen van ruimte hadden. Sterk gezien van Michel. Vond ze trouwens meer Cruijfiaans spelen dan dat wij dat doen, ondanks die 5-3-2 waar ze in aantreden. Overigens ook een s/o naar Koeman. Dit is hoe je een 5-3-2 (3-5-2 hoe je het ook bekijkt) het best speelt.

Sleutel tot de overwinning van Girona was het volgende : ze trokken continue 3-4 spelers van Barcelona naar een kant door daar even kort te gaan tikken en eens die (passieve) pressing van Barcelona kwam speelden ze meteen verticaal naar een speler die terugkaatst en het spel werd meteen verlegd. Barcelona had daar absoluut geen antwoord op en ik heb Pedri denk ik nog nooit zo zien zuchten na weer een onsuccesvolle pressing.

Barcelona heeft meerdere problemen die vorig jaar er eigenlijk niet waren. Efficiëntie voor het doel is echt enorm naar beneden gegaan, want we hadden op zich de wedstrijd ook kunnen winnen als je de kansen afwerkt op die bepaalde momenten. Pressing zoals ik hiervoor al benoemde, is echt ondermaats. Wij zetten druk, maar we winnen de bal nauwelijks terug, dat was vorig seizoen echt beter. Nog zo'n kinderlijke fout : ingooi. Had het na de wedstrijd tegen Sociedad ook al benoemd, dit is echt een probleem bij ons. Elke ingooi is balverlies aan onze kant. Ik snap niet hoe Barcelona dat niet onder de knie heeft, daar kan je makkelijk op trainen.

7 punten achter Girona en 5 achter Real. Het is nog geen drama, maar je moet quasi een perfecte terugronde spelen om dat in te halen. Ik zie het op dit moment somber in La Liga. Champions League is weer een ander verhaal, maar met dit niveau worden we kansloos uitgeschakeld tegen een sterk team. Als je ziet hoe een Girona die ruimtes benut, laat staan als je dat tegen City/arsenal/inter doet.

Er moet dringend een kentering komen bij Barcelona, we zijn veel te wisselvallig. Met het huidige niveau zie ik Barça prijsloos aan het einde van het seizoen, en dan is het wat mij betreft einde Xavi.

Ben Barça fan, maar zou het mooi vinden als Girona de Liga kan winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren