Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona hoort vraagprijs vanuit Engeland voor oude bekende’

Laatste update:

Manchester City wil Eric García niet zomaar laten gaan. Volgens de BBC is de vraagprijs voor de centrumverdediger vastgesteld op omgerekend 33 miljoen euro, inclusief bonussen. Manager Josep Guardiola gaf donderdag op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Real Madrid aan dat García zijn tot 2021 lopende contract niet wenst te verlengen. Hierdoor lijkt een voortijdig afscheid onafwendbaar geworden.

Komt bovengenoemd bedrag niet op tafel, dan is Manchester City bereid om García transfervrij te laten vertrekken, zo klinkt het. Volgens de BBC doet de situatie omtrent de Spaanse mandekker denken aan die van Leroy Sané. De vleugelaanvaller stond eveneens voor zijn laatste contractjaar in het Etihad Stadium, maar dat was voor de clubleiding geen reden om de vraagprijs flink te laten zakken. Sané vertrok uiteindelijk voor een minimaal bedrag van 45 miljoen euro richting Bayern München.

"García wil zijn verbintenis bij Manchester City niet verlengen. Hij ligt nog een jaar vast. Maar er komt zeer waarschijnlijk niet nog een jaar bij. Dat is jammer voor ons. Ik denk dat hij naar een andere club wil vertrekken", liet Guardiola donderdag optekenen tijdens de persbijeenkomst in het Etihad Stadium. Volgens de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano is Barcelona de eerste keuze van García en de goed ingevoerde journalist meldt tevens dat de gesprekken tussen alle betrokken partijen in volle gang zijn. De verdediger maakte jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van Barcelona, voordat hij in 2017 bij Manchester City tekende.

De BBC benadrukt dat Manchester City de hoop op een nieuw contract voor García nog niet helemaal heeft opgegeven. Desondanks lijkt het er sterk op dat de verdediger na drie seizoenen in Engeland terugkeert richting Spanje. García had in de laatste fase van afgelopen seizoen nog wel een basisplaats onder Guardiola, die hem naast Aymeric Laporte posteerde in het hart van de defensie. Manchester City heeft de verdediging inmiddels versterkt met Nathan Aké, voor 45 miljoen euro, terwijl naar verluidt ook Napoli-speler Kalidou Koulibaly in beeld is in Manchester.

Eric García is klaar voor de stap naar Barcelona

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet Barca gelijk halen. Speler komt uit La Masia en is nog piepjong en heeft inmiddels een “basis” plek onder Guardiola. Piqué heeft een kompaan nodig die hem gaat vervangen en Eric kent de club door en door en de speelstijl. Betalen dat bedrag en ophalen!

7 augustus 2020 om 17:20

Barcelona kan hem volgend jaar gratis oppikken. Het terugkopen van jeugdpelers voor zulke bedragen geeft een slecht signaal af aan andere jeugdspelers.

Moet Barca gelijk halen. Speler komt uit La Masia en is nog piepjong en heeft inmiddels een “basis” plek onder Guardiola. Piqué heeft een kompaan nodig die hem gaat vervangen en Eric kent de club door en door en de speelstijl. Betalen dat bedrag en ophalen!

7 augustus 2020 om 19:45

Heb dit volgens mij vandaag eerder gelezen

Ik vind 33 miljoen voor een speler die nog maar een eenjarig contract heeft echt gortig. Maar we hebben hem wel echt nodig dus is het een moeilijke beslissing. En jaar wachten kan grote gevolgen hebben. Jongen en goede centrale verdediger dus IMO 33 miljoen neertikken en binnen hengelen die hap!

7 augustus 2020 om 15:43

Ik vind 33 miljoen voor Garcia zeker gortig. Sané voor 49 miljoen naar Bayern vind ik dan weer een prima bedrag. Heeft natuurlijk alles te maken met wat iemand al heeft gepresteerd.

7 augustus 2020 om 15:59

Nouja leeftijd heeft hier ook een grote rol in natuurlijk

7 augustus 2020 om 15:56

Je zegt zelf dat het een moeilijke beslissing is; dan is het zeker niet te gortig. Anders was het geen moeilijke beslissing

Mijn god, 33 miljoen! Echter denk ik dat hij voor minder ook op te halen zal zijn. 33 is hij uiteraard nooit waard, gezien hij zich nog nauwelijks bewezen heeft op het hoogste niveau. Daarnaast moet City hem nu verkopen willen ze iets verdienen dus als hij echt laat blijken te willen vertrekken en Barca komt met een redelijk bod verwacht ik dat hij voor 20 zeker op te halen zal zijn. We gaan het zien!

7 augustus 2020 om 16:14

Een speler is waard wat de gek ervoor betaalt. Als Barca 33 zakken van een miljoen naar Manchester stuurt is ie dat gewoon waard..

Gewoon geduld hebben en volgend jaar gratis ophalen. Gozer wilt graag terug naar t oude nest, bewaar wat van dat geld en steek t in z'n salaris. Pep zie ik over 2 jaar terugkeren bij Barca als TD dus die doet nou al wat voorwerk, helemaal prima.

Garcia - Todibo zou geweldig zijn of Garcia - Araujo. Als je Alaba op kunt halen die heel graag naar Spanje wilt en moet “slechts” 30 miljoen kosten. Eric Garcia rechtscentraal, Alaba links centraal naar dat niveau moet je streven.

7 augustus 2020 om 16:12

Alaba is natuurlijk een droomaanwinst voor elke topclub. Ik kan het niet echt onderbouwen, maar gevoelsmatig vind ik Alaba meer een Real-speler dan een Barca-speler eigenlijk.

7 augustus 2020 om 16:20

Hoezo niet gewoon Lenglet Garcia? Vind Lenglet het persoonlijk ook heel goed doen als Lcv, is bovendien pas 24/25.

7 augustus 2020 om 17:21

Dan heb je geen snelheid centraal achterin. Dat brengt een speler als Pau Torres well.

7 augustus 2020 om 18:41

@el_guaje7 Alaba wilt naar Engeland toch wat ik begreep? Tenminste, dat zag ik hier vaak voorbij komen op VZ over Arsenal dat dat ze club is waar die graag heen wilt

7 augustus 2020 om 19:58

Volgens de meeste (Duitse) media wil ie het liefst naar Spanje. Daarmee is Engeland niet uitgesloten natuurlijk. Noch barca noch Madrid kan hem betalen denk ik trouwens

8 augustus 2020 om 00:21

Zie jij in Araujo echt zo'n groot talent?

In de Spaanse pers is het 23m + bonussen terwijl de BBC het over £30m heeft waarin een deel bonussen zitten.. das ongeveer hetzelfde natuurlijk maar is zeker geen 33m harde cash! Bovendien loopt zn contract op 30.06.21 af en schatten transferwaardesite's zn huidige waarde in het covid tijdperk op 16m.. 20m lijkt dan "matktconform", al is het natuurlijk wel de natuurlijke opvolger van Pique die best zsm gehaald wordt en waarvoor je dus best 3m extra neerteld..

Als Barcelona hem voor 33 miljoen haalt dan is dat net zo een achterlijke actie als United voor Maguire. Vooral om het feit dat deze jongen 3 jaar geleden voor 2 miljoen is vertrokken. Bovendien ben ik er vrij zeker van dat hij bereid is om een jaartje te wachten om gratis naar Barcelona te gaan.

7 augustus 2020 om 16:43

Ja dat is ook een beetje hoe het werkt toch? Zijn genoeg voorbeelden van spelers die voor enkele miljoenen kwamen en een jaar later voor het veelvuldige vertrokken. Vergeet niet dit bedrag is inclusief bonussen! Kijk als ze hem voor een bedrag van 20-23 milj excl. bonussen kan halen moet je dat gewoon doen.

7 augustus 2020 om 17:04

Bro, check hoe bijvoorbeeld Real zaken heeft gedaan met Carva, Morata, Hakimi etc. Zo hoor je zaken te doen. Bij Barca zijn het echte beunhazen.

33 miljoen voor een 19-jarige verdediger met wat, 15 wedstrijden in de premier league? Ook nog eens een aflopend contract. Barca zou gek zijn als ze dat op tafel leggen. Gewoon lekker afwachten hoe ze eind september reageren. Voor 20 miljoen halen en anders gewoon een jaartje afwachten en gratis binnenhalen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren