Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola kondigt vertrek aan; Romano dicht Barcelona beste papieren toe

Laatste update:

Eric García lijkt voor een tussentijds vertrek bij Manchester City te staan. Manager Josep Guardiola gaf donderdagmiddag in de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Real Madrid van vrijdagavond te kennen dat de centrumverdediger zijn tot 2021 lopende contract niet wenst te verlengen. De keuzeheer van the Citizens verwacht op korte termijn afscheid te nemen van García.

"García wil zijn verbintenis bij Manchester City niet verlengen. Hij ligt nog een jaar vast. Maar er komt zeer waarschijnlijk niet nog een jaar bij. Dat is jammer voor ons. Ik denk dat hij naar een andere club wil vertrekken", laat Guardiola optekenen tijdens de persbijeenkomst in het Etihad Stadium. Volgens de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano is Barcelona de eerste keuze van García en de goed ingevoerde journalist meldt tevens dat de gesprekken tussen alle betrokken partijen in volle gang zijn.

‘Man City aast nog op concurrent voor Aké en drie andere aanwinsten’

Manchester City is na het binnenhalen van Nathan Aké nog niet klaar op de transfermarkt.Lees artikel

De pas negentienjarige García is geen onbekende voor Barcelona. De jonge mandekker maakte negen seizoenen lang deel uit van de jeugdopleiding van de Catalaanse grootmacht, voordat hij in 2017 overstapte naar Manchester City. In Engeland bleef een definitieve doorbraak echter uit. Voor de aan Barcelona gelinkte García staat de teller op 22 wedstrijden in het elftal van Guardiola.

Guardiola versterkte zijn verdediging al met Nathan Aké, die voor circa 45 miljoen euro werd overgenomen van Bournemouth. Sky Sports wist donderdag te melden dat de Spaanse manager nog niet klaar is op de transfermarkt. Op het wensenlijstje van Guardiola prijkt naar verluidt ook de naam van Napoli-stopper Kalidou Koulibaly.

Denk jij dat Eric García goed genoeg is voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou eindelijk weer eens een goede aankoop zijn voor Barcelona. Spaanse speler die relatief goedkoop op te halen is en goed in het spel van Barcelona past. Lijkt mij een uitstekende opvolger voor Pique.

6 augustus 2020 om 15:53

Heel goede aankoop inderdaad. Jammer dat hij vertrekt, had een vaste basisplaats beet. Maar met Koulibaly in aankomst werd hij terug eerste bankzitter volgend seizoen. Hij wordt beter dan Pique. Ik had graag Foden en Garcia volgend jaar als vaste basisspelers gezien. Maar voor jeugd moet je niet bij Guardiola zijn.

6 augustus 2020 om 16:24

Heb ik ik wat gemist koulibaly in aankomst?

6 augustus 2020 om 16:56

Hij is inderdaad niet lang, maar moet het vooral hebben van zijn inzicht en positie kiezen. Hele slimme speler die voetballend ook erg goed is. Bij een ploeg die veel aan de bal is past hij dus uitstekend.

6 augustus 2020 om 17:00

Hij wordt beter dan Pique? Een van de veste verdedigers sinds 2010, we zullen het zien. Pique wordt belachelijk ondergewaardeerd.

6 augustus 2020 om 17:20

Vind het ook een zeer frappante uitspraak die nergens op gebaseerd is. Piqué is al jaren een van de beste verdedigers ter wereld (begint wel wat af te nemen)

6 augustus 2020 om 17:51

Verfrissend om dit van een City-fan (op vz) te lezen. Heel jammer overigens want verder heeft City echt een uitstekend jeugdsysteem. Zonde dat Pep er geen gebruik van maakt.

6 augustus 2020 om 17:52

Ik vind piqué net een van de meest overroepen verdedigers van de laatste 20 jaar. Defensief gewoon zwak imo, enkel in de lucht sterk. 1 op 1 een ramp. Ook relatief traag. Zijn positionering en het spel bij barca maken het een en ander goed. Bij een ander team (op Bayern na wellicht) zou hij imo grandioos door de mand vallen.

6 augustus 2020 om 18:18

Won praktisch alle 1 op 1 tegen Cristiano op z'n hoogtepunt. Daarnaast is het al-tijd makkelijker om dichtbij het doel te verdedigen, dan op hoge afstand. Dat je beweert dat ie bij een ander gigantisch door de mand zou vallen (negerend dat hij het erg goed deed bij Zaragoza en Sir Alex baalde dat Pique weg ging), laat zien hoe weinig verstand van zaken je hebt.

6 augustus 2020 om 18:18

Dan kan jij de periode vast niet herinneren waarin Pique zowat een eenmansdefensie bij Barcelona vormde. Is makkelijk om zo te praten over spelers wanneer ze minder in vorm/op hun retour zijn.

6 augustus 2020 om 18:48

pique was een goede verdediger, maar ik heb hem regelmatig zien schutteren bij barca en in het spaans elftal (tegen Nederland 2014 bv) dus zo feilloos als jullie willen doen geloven was hij niet. Barca moet gewoon 1 a 2 nieuwe centrale verdedigers halen, zo'n speler als Varane zou er eigenlijk prima passen. Of Alaba in een mascherano rol met een grote sterke kerel naast hem.

6 augustus 2020 om 22:02

Ik heb Ramos ook regelmatig zien schutteren.

6 augustus 2020 om 15:57

Wat is dit nou weer voor onzin??!! Een goede opvolger voor Pique?? Alsof deze jonge met zijn 19 jaar Pique’s plek moet overnemen. Hij “pas” net 22 wedstrijd gespeeld. Prima aankoop en kan in de toekomst een goede verdediger worden maar Barca moet hem niet halen om gelijk in de basis te laten spelen

6 augustus 2020 om 16:07

Pique gaat nog wel een aantal jaar mee dus hij kan hem in die tijd rustig aan vervangen. Als je met 19 jaar in de basis staat bij City heb je daarnaast echt al een goed huidig niveau hoor.

6 augustus 2020 om 16:46

Pique kan inderdaad nog een paar jaar mee. De vraag is echter op welk niveau. Pique vind ik nou niet de beste verdediger. En al helemaal niet een speler die in de basis 'moet' staan bij Barca. Hij gaat met sprongen achteruit

6 augustus 2020 om 17:54

22 wedstrijden bij City hè! Foden speelt ook geen ruk in de prem en is een van de grootste talenten van zijn generatie.

6 augustus 2020 om 23:04

22 wedstrijden bij city waarvan de helft bij het 2e elftal/jeugd. 1 cl pot waar city toch al door was, 2 in de FA cup, 3 in de EFL Cup en een handje vol wedstrijden in de prem waar ook al zeker was dat city die niet ging winnen. Hij heeft talent maar laten we nou niet doen alsof meneer al een grote speler is.

6 augustus 2020 om 15:58

Dan kan die oude Piqué ook eens een wedstrijdje toekijken. Zal hijzelf ook wel kunnen waarderen. Afgelopen seizoen zag je echt dat hij aan het aftakelen is

6 augustus 2020 om 16:23

Dat zag je een aantal jaren terug al, maar als een ploeg kampioen wordt, lijken mensen dat ineens weer te vergeten en is hij plots weer een fantastische verdediger. Pique speelt al een aantal jaren steeds minder goed. Verder heb ik Pique nooit een hele fenomenale verdediger gevonden, maar dat is m'n persoonlijke mening.

6 augustus 2020 om 16:35

Sirius, geen idee of je echt barca kijkt of dat je gewoon maar wat roept hier maar Pique is juist nu al 2 a 3 seizoenen heel stabiel. Vooral vorig seizoen vond ik hem echt heel sterk. Pique lijkt het juist nooit goed te kunnen doen, wordt meer beoordeelt op zijn tweets dan op zijn spel

6 augustus 2020 om 16:50

Precies. Pique is nooit echt een 'Puyol' geweest waarvan je wist dat is de slot op de deur. Nooit!! Pique heeft mooie momenten gehad maar zelf vond ik hem echt geen super verdediger. Hij was vaak stabiel maar dat ging gepaard met zijn medespelers. Tijd voor nieuw volk.

6 augustus 2020 om 18:19

Merkwaardig statement, gezien hij de beste verdediger is die we de afgelopen seizoenen hebben gehad. Alleen Lenglet komt in de buurt.

6 augustus 2020 om 20:02

Pique heeft zoveel goede spelers weten te neutraliseren waaronder Ronaldo in vele Clasivos. Hij is zwaar onderschat, kan ook inschuiven als de beste, deze Piquenbauer.

6 augustus 2020 om 23:09

Dat pique de beste us die barca de afgelopen seizoenen heeft gehad zegt meer iets over het wanbeleid van barcelona dan over Pique. Pique is al jaren drama, te sloom en zijn 1op1 is ook niet zo best. Stabiel? Week in week uit heeft de defensie van barca het moeilijk en gracias a ter stegen is Pique niet elke week voor schut gezet. Daarbij komt ook nog eens kijken dat hij al een paar jaar bezig is met het plannen van zijn leven voor na het voetbal.

6 augustus 2020 om 16:42

is die Garcia dan echt zo goed? leuk en aardig dat hij jong is maar dat maakt hem niet automatisch een uitzonderlijk talent. ik vond hem niet heel imponerend voor alsnog bij City. ik vind Ake ook geen wereldtopper en als Garcia echt zo goed was kan ik me niet voorstellen dat Ake was gehaald en dan had City hem denk ik gewoon gehouden

6 augustus 2020 om 17:09

City heeft weinig keus, omdat hij zijn contract niet wil verlengen. Vind hem in de minuten die ik hem heb zien spelen wel heel sterk ogen voor een 19-jarige. Kan uitstekend positie kiezen en straalt veel rust uit aan de bal.

6 augustus 2020 om 17:17

@magistra ok, ik ben benieuwd hoe hij het bij Barca gaat doen. hij moet wel naast Pique komen te staan dan want hij is niet lang met zij 1.82 meter

6 augustus 2020 om 17:57

Tja nu hebben ze geen keuze nee. Als ze echter in de eerste plaats met hem hadden gesproken en zeiden: kerel we gaan geen extra concurrent voor je halen, jij speelt dit seizoen minstens 15 wedstrijden in de prem en aan jou om jones/otamendi eruit te spelen. Dan had hij allicht een aantal maanden geleden al verlengd. Natuurlijk gaat ie dat nu niet meer doen. Die leest al die geruchten over defensieve versterkingen ook wel

Als dit waar is dan is dit eindelijk weer een goed nieuws voor Barcelona! Jonge centrale verdediger die vol met Barcelona DNA zit! Ik hoop dat dit waar is, want dit zou wel eens een goede opvolger van Pique kunnen worden in de nabije toekomst!

Als dit waar is moet araujo een jaar verhuurd worden aan een middenmoter in la Liga en dan kunnen ze over twee jaar het duo vormen. García die heel goed is aan de bal en goed kan opbouwen en araujo met zijn snelheid. Ze hebben allebei enorm veel potentie maar nu al met die twee samen spelen is vragen om problemen want ze moeten allebei ect nog stappen maken in het pure verdedigen maar in de toekomst kunnen ze een heel goed centraal duo vormen

6 augustus 2020 om 16:09

Ik kan me niet voorstellen dat García (mits hij komt) en Araujo het toekomstige centrale duo van Barcelona gaan worden samen. Lenglet is pas 24 jaar en is gewoon een wereldverdediger. García of Araujo zal dan op rechts Pique opvolgen.

6 augustus 2020 om 16:31

Ja maar met lenglet en García mis je wel snelheid en wordt barca er bij counters uitgecounterd dat had barca dit seizoen ook al met piqué, araujo heeft wel snelheid en zou daarom handig zijn als hij zich een jaar op huurbasis ontwikkeld en dan basis kan spelen bij barca

6 augustus 2020 om 16:21

Moet eerlijk zeggen dat ik Ronald Araujo niet in dezelfde categorie zou plaatsen als bijvoorbeeld Eric García en Jean-Clair Todibo. Sterker nog, als ik een pikorde zou maken van verdedigers waarvan ik dacht dat ze het tot het eerste elftal zouden schoppen... Dan staat Araujo onderaan. Zou dan eerder kiezen voor Eric García, Jean-Clair Todibo, Marlon Santos (in zijn periode in het tweede elftal was hij echt fenomenaal en verdiende een kans in mijn ogen) en dan pas Ronald Araujo. De Uruguyaan is in mijn ogen te ongepolijst en komt vooral in de opbouw tekort. Idealiter heeft een centrumverdediger van Barcelona het vermogen om onder druk het middenveld in te spelen. Araujo houdt het bij eenvoudige breedteballen richting de vleugelverdedigers, terwijl spelers als Eric García en Jean-Clair Todibo kunnen vertrouwen op een goede basistechniek die hen in staat stelt om in dat soort situaties meer risico te nemen. Neemt niet weg dat Ronald Araujo in de huidige situatie een capabele stand-in kan zijn, want de ruwe ingrediënten voor een goede verdediger zijn aanwezig. Maar 'enorm veel potentie' en op hem gokken als toekomstige basisspeler? Dat gaat me wat ver. Geef mij dan maar Jean-Clair Todibo, die ondanks zijn risicovolle spel en een foutje hier en daar in mijn ogen meer potentie heeft om te slagen bij Barcelona dan de Uruguyaan.

Zou een goeie zijn ja, denk wel wel dat hij voetballend goed mee kan komen...

Echt wat een zure website is dit aan het worden. Clickbait, clickbait en altijd maar weer clickbait. Constant wordt hier commentaar op geleverd, maar er iets aan doen, zeker niet. Dit was er weer eentje van jewelste. Lekker bezig jongens op de redactie. Doe waar jullie goed in zijn; goedkoop clicks scoren en de community negeren. Triestheid ten top.

6 augustus 2020 om 20:07

Irritant he? Ik ben er ook weer ingetuind. Wel heel treurig als je op deze manier aan clicks moet komen, maar zo werkt het tegenwoordig nou eenmaal

6 augustus 2020 om 22:48

@fr-manfred jouw bijdrage is ook zuur. Als je beetje voetbalnieuws had gevolgd dan wist je dat om Garcia gaat.

7 augustus 2020 om 00:41

Voetbalzone verdedigen in deze, jij bent een echte. Ze houden Vzers als jij daar bij de redactie; mensen die ja en Amen zeggen. Die foto van Guardiola er bij maakt het zoals iedereen het hier ervaart. VZ herhaalt dit kunstje wekelijks maar jij bent er blind voor. Dat ik jou dit hier moet uitleggen zegt genoeg over jou.

Barca moet niks kopen!!! Alles verkopen en vertrouwen op la masia. Ze produceren zoveel talent, maar vertikken het te gebruiken

6 augustus 2020 om 19:59

Met Aurejo en Tobido hebben we ook al 2 verdedigende talenten.

Barcelona moet deze jongen niet terugkopen. Hij wilde zelf weg. Volgend seizoen mag hij transfervrij komen. Pau Torres, daar moeten we ons geld aan spenderen.

6 augustus 2020 om 22:30

Is Pau Torres wel goed? Ik denk dat Salisu van hoger niveau is. Dan kan Barca beter hem halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren