Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça-voorzitter huurde bedrijf in om Messi en co zwart te maken’

Laatste update:

Diverse Spaanse media melden dat Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu het bedrijf I3 Ventures heeft ingehuurd om 'tegenstanders' bij Barcelona zwart te maken. Onder meer Catalunya Radio, Marca en Mundo Deportivo melden dat het PR-bedrijf vanaf 2017 via ongeveer 65.000 berichten op social media de reputatie van Bartemou moest beschermen en het imago van anderen, zoals Lionel Messi, Xavi, Gerard Piqué, Josep Guardiola en Carles Puyol moest beschadigen.

In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf via honderden accounts op social media diverse kopstukken van Barcelona aangevallen met als doel het imago van Bartomeu op te poetsen. Zo vielen deze accounts bijvoorbeeld Messi aan toen hij zijn beslissing om een nieuw contract te ondertekenen steeds uitstelde, terwijl Piqué kritiek kreeg vanwege zijn loopbaan als zakenman, waarbij hij onder meer verantwoordelijk is voor de opzet van de Davis Cup in het tennis.

Enkele voorbeelden van het werk van het PR-bedrijf.

Barcelona zou iets minder dan een miljoen euro betalen aan het bedrijf, dat enkele bekende accounts beheert. Naar verluidt zouden er ook duizenden bots zijn ingezet bij polls op websites en social media om een positief beeld naar voren te halen. Volgens Catalunya Radio zou Barcelona het bestaan van de accounts hebben erkend, maar de club ontkent tegelijkertijd dat er sprake zou zijn van een campagne om bepaalde mensen te beschadigen.

In Spanje speculeert men of Bartomeu wel kan aanblijven als het nieuws klopt. Barcelona en de voorzitter hebben nog niet gereageerd. De berichtgeving van maandag volgt niet lang na het conflict tussen Lionel Messi en technisch directeur Eric Abidal. Laatstgenoemde was kritisch op ex-trainer Ernesto Valverde en de selectie, waarna Messi zijn onvrede uitte via Instagram Stories. Inmiddels zou deze rel gesust zijn na diverse gesprekken achter de schermen bij Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oei oei oei, dat gaat het einde worden van onze grote vriend.

17 februari 2020 om 13:58

Je hebt het over Messi neem ik aan toch?

17 februari 2020 om 14:54

Dan had ie wel 'kleine vriend' gezegd

17 februari 2020 om 15:13

Pas maar op IMaestro21 je mag hier geen grap maken, dan word je reactie verwijderd. Je kan wel gerust het woordje "tering" gebruiken, dan laten ze je reactie gewoon staan.

17 februari 2020 om 15:04

2e grote club deze week waar een schandaal over naar buiten wordt gebracht. En hij is pas net begonnen. Wat is de voetbalwereld toch eigenlijk smerig en corrupt.

Wat is dit nou weer, dan ben je toch enorm sneu als je dit soort dingen zou doen. Voorzitter of niet. Als dit zo is, moet die man per direct weg. Lachwekkend wat er daar al jaren gebeurt.

17 februari 2020 om 14:13

Wat een kneus zeg. Het hele bestuur bij Barca is gewoon een chaos. Ik denk dat deze club over een jaartje of 5 geen topclub meer is. Ze zijn hard op weg om flink af te glijden. Het wordt een gevalletje Man U en AC Milan.

17 februari 2020 om 14:32

Deze week City al, binnenkort Barça, Ik verwacht ook dat PSG gesnapt wordt. Waar gaat de voetbalwereld heen?

17 februari 2020 om 15:03

Juist wel, volgend jaar zijn er nieuwe verkiezingen en kan er een flinke wind waaien door de hele organisatie. Het geld en de aantrekkingskracht is er. Barcelona zal niet ineens een subtopper worden. Dat is nergens op gebaseerd.

17 februari 2020 om 14:46

Zeker sneu..gebeurt natuurlijk buiten het voetbal ook veel. Lelijke ontwikkeling.

Hahahahaha wat een teringzooitje is het daar ook. 😂

Wat een trieste vent als dit waar is..

Sow, dit is natuurlijk wel heeeel erg triest. Als dit bewezen kan worden, ben ik bang dat Bartomeu's dagen als Barcelona-voorzitter geteld zijn. Wat een circus..

Als dit waar is kan Bartomeu beter zijn koffers pakken.

Whow. Dan heb je wel echt het beste met de club voor...

Wacht, wat? Dit klinkt wel heel erg vreemd en kinderachtig, en mocht dit waar zijn denk ik niet dat deze man nog lang op zijn plek zit, dit is in principe je club schade toebrengen.

Wat is dit nou? Waarom zou hij dit willen? Je wilt toch het best voor je club? Meteen wegsturen die Bartomeu!

Pijnlijk moment voor sommige die dachten dat spelers te veel macht hadden binnen de club. Dit bewijst het absolute tegendeel. Niet dat er ooit uberhaupt bewijs was dat een speler als voorzitter, technische directeur en trainer functioneerde

17 februari 2020 om 13:59

Dat je dat sws al voor waarheid aan zou nemen dat spelers beleid bepalen etc.

17 februari 2020 om 14:03

DAn heb je nar mijn mening te veel papperazi bladen in je huis liggen. Te veel hollywood achtig

17 februari 2020 om 14:24

Toch niet zo raar? Denk je nou echt dat Barcelona zelf op Martino kwam? Dat Barca zelf zei van laten we die prutser van een Pinto een contract geven? Iedereen weet dat Messi een hele grote rol speelt in de club, meer macht dan de voorzitter weet ik niet, maar zeker wel meer dan de manager en misschien ook andere functies.

17 februari 2020 om 14:29

Dat je dit soort onzin nog gelooft zelfs na een berichtgeving als deze bewijst maaar weer eens dat mensen feiten minder belangrijk vinden dan hun ondergevoelens. Ik denk inderdaad dat barca zelf op martino kwam. Die prutser pinto inderdaad zelf een contract gegeven , pinto was wel een penalty killer en hield zich koest als 2e doelman. Het enige wat gevraagd wordt aan messi is: hey messi, wat denk je van martino. Messi:" ja kan wel, weet ik veel, jij bent de technische directeur"

17 februari 2020 om 14:33

Houd eens op met die aannames die nergens op gebaseerd zijn. Ga eens met echte bewijzen komen ipv dingen gaan verzinnen omdat het jou mooi lijkt. Ik wacht op die bewijzen hoor, kom maar.

17 februari 2020 om 14:39

'iedereen weet' ....nee, jij roept dat zonder ook maar enige vorm van bewijs aan te leveren. Precies dit zorgt ervoor dat makkelijk beïnvloedbare mensen dezelfde mening aan gaan nemen. Helaas is er te weinig bewustzijn onder de mensheid om zich dit te realiseren als ze weer eens wat de wereld in slingeren.

17 februari 2020 om 14:45

Ik denk niet dat spelers bepalen, maar ze geven zeker wel hun mening, wat als “bepalen” wordt gezien. Messi is iemand die wordt gezien als de beste Barca speler ooit dus is toch normaal dat ze zn mening vragen. Ik heb heel veel interviews gezien van ex top voetballers die aangeven dat dit heel normaal is. Maar de media dramatiseer alles natuurlijk.

17 februari 2020 om 15:06

Natuurlijk geven ze hun mening, wellicht ook wel eens ongevraagd, maar hier wordt gesuggereerd dat hij qua macht net onder de voorzitter zit....echt, waar hebben we het over? Wat een gel*l is dat.

17 februari 2020 om 15:07

Jeonowit. Martino en Messi hebben elkaar nooit ontmoet voordat hij bij Barcelona kwam, hoe kom je er dan bij dat Messi de persoon is die hem wilde aanstellen? Ik vraag het me oprecht af, want dat is de grootste leugen die er bestaat. Lees zowel interviews van Martino als van Messi maar terug.

17 februari 2020 om 14:45

Eerder een bewijs dat de spelers veel macht hebben. Bartomeu durfde niet openlijk kritiek te hebben op zijn spelers, dus deed hij het op deze achterbakse en vuile manier, zodat hij buiten schot zou blijven.

17 februari 2020 om 14:48

Met alle respect, dit is een echte wanhoopspoging van je. Accepteer het maar. Het is gedaan met die verhaaltjes. Je had mij bijna overtuigd ( helemaal niet dus) .

17 februari 2020 om 14:51

Geloof wat je wil. Jouw liefde voor Messi is groter dan jouw liefde voor Barca.

17 februari 2020 om 14:58

Ik heb geen liefde voor allebei. ik ben fan van voetbal. Goed voetbal en fan van barca. Liefde heb ik alleen voor het spelletje voetbal. En voor mn vriendin maar dat is een andere soort liefde

Dotan Bartomeu! Of zijn het de namen in kwestie die dit naar buiten brengen om Bartomeu zwart te maken...hmmm, interesting. Fokking soaps altijd in Spanje

17 februari 2020 om 14:33

Ze zijn in ieder geval zo consequent om ook naast het veld door te gaan met al dat drama. Hulde.

Lol wat is dit nou weer zeg. Het is wel echt chaos daar in Barcelona de laatste weken. Eerst Messi en Abidal nu dit weer. Ben benieuwd naar Messi zijn reactie hierop die hij vast weer gaat delen via Instagram.

Lol. Ik kijk hier niet van op. Dotan is dus niet de enige. Einde van Bartomeu is er in ieder geval sneller dan gehoopt.

Zie hier, het gevaar van social media.

Hopen dat dit eindelijk exit betekent. Wat mij betreft Laporta maar terug laten komen. Marc Overmaat als technisch directeur erbij en de clubkleuren weer eer aan geven. Wat een bende is het nu.

Mocht dit kloppen dan is dit het meest trieste wat ik in tijden heb gelezen. Het klopt misschien dat de invloed van Messi & co te groot is, maar om via sociale media de beste speler uit de voetbalgeschiedenis en andere clublegendes te schofferen is gewoon bizar. Barcelona is allang niet meer dan een club. Sterker nog ze zijn minder dan een club, de samenhang en klasse is ver te zoeken. De mythische status die Barcelona begin van het vorige decennia verkreeg is langzaamaan aan het afbrokkelen.

Zou natuurlijk schandalig zijn als het waar is en een nieuw dieptepunt over hoe deze bestuurder te werk gaat. Je kan het je bijna niet voorstellen dat je een bedrijf inhuurt om spelers van de club waar jij leiding aan geeft te beschadigen. Daar is geen clubbelang meegediend en daar zit je voor als voorzitter. Aan de andere kant kijk ik ook weer nergens van op met de machtspelletjes die binnen het voetbal worden uitgevochten.

Bah bah bah, misselijkmakend ventje. Oprotten ermee. Sinds Rosell en Bartomeu is de naam van Barca serieus besmeurd. Oprotten met hem!!

17 februari 2020 om 14:05

Enorm ironisch dat dit van jou komt. Jij hebt min of meer hetzelfde als bartomeu gedaan. Ik moet wel stiekem bekennen dat ik nieuwsgierig was naar je reactie hierop. Ik ben het voor het eerst met je eens, oprotten met deze gasten

17 februari 2020 om 14:18

Voor zover ik weet heb ik niemand betaald om mensen zwart te maken. Maar oké...

17 februari 2020 om 14:24

Ik snap zijn opmerking wel, jij was er toch van overtuigd dat Messi grote invloed heeft binnen Barca?

17 februari 2020 om 14:25

Andere methode, zelfde doel en resultaat. je hebt met man en macht geprobeerd om bepaalde spelers binnen de club barca zwart te maken. Door ze uit te maken voor dictators, "het probleem", "ziekte".

17 februari 2020 om 14:35

En daar ben ik nog steeds van overtuigd. Maar dat is iets wat ik zelf heb opgemerkt, heb geen van die reputatie artikels gelezen, aangezien ik de Spaanse taal niet machtig ben.

17 februari 2020 om 14:39

‘Zelfde resultaat en doel’. Ik wil het beste voor de club, terwijl Bartomeu zijn eigen reputatie wil hooghouden. Je slaat de plank compleet mis, zoals welvaker. Je bent verblind door je liefde voor Messi, ik had dat ook tot het debacle in Rome. Iemand die tijdens de wedstrijden teamgenoten bewust negeert, zelf geen meter te veel rent en in de grote momenten zijn kopje laat hangen mag kritiek verwachten van mij. Niemand is ongenaakbaar en niemand is groter danDe club. Maar wat heeft mijn kritiek op Messi nu te maken met dit stinkende bestuur dat ik even graag weg wil uit de club?

17 februari 2020 om 14:45

De man met 16 assists in totaal dit seizoen negeert zijn teamgenoten. Hij rent geen meter te veel nee. HAd je die kritiek ook in 2010? Jou kritiek op messi heeft er mee te maken dat jij de afgelopen periode enorm hhard hebt zitten roepen dat hij het probleem is achter de schermen en op het veld. Nu blijkt er dat het totaal niet zo is. Die macht en dictatuur die jij uit de blauwe lucht hebt geconcludeerd blijkt helemaal niet waar te zijn.

17 februari 2020 om 14:47

Juist wel waar. Bartomeu durfde niet openlijk zijn spelers te bekritiseren want anders gaat die op de vingers getikt worden door Messi en co dus deed hij het op deze achterbakse manier om zelf buiten schot te blijven.

17 februari 2020 om 14:50

oke wagwan. Ik ga niet meer in op die verhaaltjes van je die in een hollywood magazine thuis horen. Dit is de allerlaatste keer dat ik er op in ben gegaan. Je geloofwaardigheid wat dat betreft heeft een enorme dreun te verwerken gehad na deze artikel

17 februari 2020 om 14:52

Messi was de virus van de club. maakte de club kapot van binnen en had te veel macht volgens wagwan. Iedereen kan zien dat na laporte het bestuurd dramatisch slecht is.

Dat snap ik nooit, als voorzitter ga je toch niet je beste speler ooit van Jouw club zwart maken? Zo absurd. Je weet dat als je ruzie gaat maken met Messi, het einde betekend bij de club.

17 februari 2020 om 14:10

Ach genoeg barca fans hebben hetzelfde gedaan de afgelopen periode. Messi werd door sommige hier als "ziekte" "het probleem" en dergelijke benoemd door de fans nog wel. Het zijn er wel een klein aantal echter schreeuwen die enorm hard hier op voetbalzone . Hij zou te veel macht hebben en weet ik veel wat. Als voorzitter is het inderdaad een stap erger.

17 februari 2020 om 14:16

Hetzelfde? Een fan geeft hooguit wat onverantwoorde kritiek veilig achter een toetsenbord, maar een voorzitter die de moeite neemt een bureau in te huren om zijn eigen spelers zwart te maken?

17 februari 2020 om 14:37

Het resultaat en doel blijft toch hetzelfde? ze hebben beide inderdaad andere risico's aan wat ze zeggen.

17 februari 2020 om 14:41

Welk resultaat en doel? Bartomeu wil zijn eigen reputatie hooghouden ten koste van de club, terwijl de supporters het beste willen voor de club. Twee totaal verschillende resultaten en doelen lol.

17 februari 2020 om 14:47

Het is toch duidelijk wat het doel is? spelers binnen de club zwart maken. Tevens ook het resultaat wat hij nog niet behaald heeft.

Wow, ik ben benieuwd wat hier daadwerkelijk van waar is. Ik vind het natuurlijk een specifiek gekozen onderwerp waardoor ik het in dermate geloof dat er ergens een kern van waarheid in zit. Is het waar, dan moet Bartomeu als de sodemieter opdonderen uit het Camp Nou.

Hahah dat is echt kansloos gewoon, shit hits the fan en nu komt alle vuile was naar buiten.

Maar waarom zou hij dat doen? Klinkt als bulshit dit. Dit kan ook gewoon weer een andere persoon zijn die Bartomeu zwart wil maken aangezien de verkiezingen eraan komen.

17 februari 2020 om 14:11

Om zijn eigen termijn te verlengen. Als mensen messi als het probleem gaan zien dan moet messi eerder de club uit dan bartomeu zelf. Dat zou ik dan denken ALS dit waar is

17 februari 2020 om 14:13

Zodat hij kan ‘laten zien’ dat hij deze problemen op kan lossen of iets dergelijks? Je creeert (valse) problemen en probeert goodwill te creeeren door deze problemen zogenaamd op te lossen en zo fans voor je te winnen.

Ik weet niet of dit waar is, maar ik vind dit een heel slecht gekozen moment om dit nieuws naar buiten te brengen.
Barca draait niet goed, en er is veel onrust rond de club, dan kom je toch niet met zo’n nieuws af.
Als dit een krant van Madrid was kon ik het nog begrijpen, maar dit zijn allemaal catalaanse media.
Wacht gewoon tot het seizoen is gedaan.

17 februari 2020 om 14:14

Waarom wachten met het uitbrengen van nieuws? Vooral nieuws van dit formaat? Dit is vele male groter en belangrijker dan het restant van dit voetbalseizoen

17 februari 2020 om 14:20

Idd daarom de naam 'Nieuws' wachten tot het niet veel uitmaakt.

Ik wou zeggen; dit moet haast wel een gerucht zijn. Maar er zijn toch een paar grote namen in de Spaanse journalistiek die dit naar buiten brengen. Heel benieuwd hoe dit zich ontwikkelt.

17 februari 2020 om 14:31

Klopt, zelfs barca biased media zit er tussen. Er zal vast een kern van waarheid in zitten

17 februari 2020 om 14:47

Zeker, daar ga ik nu ook wel van uit. Volgens mij is Radio Catalunya ook wel redelijk goed geïnformeerd rondom FC Barcelona, en hebben ze er veel baat bij als de club in positief vaarwater zit. Die zullen echt niet zulke berichten naar buiten brengen zonder goede bronnen.

Even serieus, weet iemand hier toevallig of niemand binnen Barcelona dit bestuur er voortijdig kan uitwerken? Moeten we wachten tot de verkiezingen of is er een andere mogelijkheid dat dit bestuur opstapt? Ik heb hier onvoldoende kennis van en ik hoop dat iemand mij dit kan uitleggen.

Wat een complete bende is het daar zeg. Niet te zuinig. Lijkt wel een filmscript.

Wat een soapserie daar in Barcelona. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Deze man is gewoon een psychopaat.

Wel een hele mooie timing om dit uit te laten lekken zo vlak voor een hele belangrijke week met wedstrijden tegen Napoli en Real Madrid. Wel heel toevallig
allemaal, geloof er ook geen moer van.

17 februari 2020 om 15:03

Zelfs barca based media brengt dit uit. Kan best een kern van waarheid in zitten. En wat maakt de timing nou uit. Nieuws is nieuws als je mij vraagt. ALs de president geprobeerd heeft iemand te vermoorden moeten we dan ook wachten met het uitbrengen van het nieuws omdat hij zijn campagne kan beinvloeden tijdens verkiezingen

17 februari 2020 om 16:44

Het is wel Catalunya Radio? Dus 99 procent zeker dat dit gewoon klopt.

Dan zak je toch wel erg laag.
Vrag me af of je dan jezelf nog wel serieus kan nemen.

Het is daar een aardige rommel.

Het is nu nog slechts een niet bewezen gerucht. Maar mocht van dit bericht een feit kunnen worden gemaakt dan lijkt mij dat Bartomeu onmiddellijk naar buiten moet worden gegooid als voorzitter. Vervolgens kan ik mij voorstellen dat een aantal beschadigde personen binnen de club, naar het schijnt o.m. Messi en Pique een zaak tegen Bartomeu zullen beginnen.

Als dit nieuws klopt lijkt me dit het einde van Bartomeu. Geen enkele basis om te blijven. Of alle genoemde spelers moeten vertrekken. Maar als je dit als baas doet, daar zelfs geld voor betaald, moet je nooit meer in het voetbal mogen werken. Of sowieso geen enkele vergelijkbare functie mogen bekleden in welk bedrijf dan ook.

Wat een kinderachtig zooitje zeg! Als je iets tegen iemand (in dit geval tegen Messi) hebt los het dan zelf eigenhandig op en ga niet anderen erbij betrekken om je machtiger te voelen.. Volwassen mensen die zich als kleine kleuters gedragen bah bah.. Griezels!!

Dit is geen nieuws uit Spanje. Dat gebeurd in Nederland toch ook al honderd jaar? En niet alleen via de telegraaf en het AD, maar ook via voetbalwebsites zoals deze. Hoe transparant zijn de cijfertjes voor spelers op deze website? Door zijn we de berichten ingestoken, en wie zit achter de comments. En de zogenaamde berichten dat speler A, B,C in de belangstelling staat van topclub A, B en C. Voetbal is business. Clubs, makelaars, bestuurders hebben allemaal een belang bij behoud of verkrijgen van positie en de beeldvorming is daarvoor essentieel. Reken maar dat die personen en partijen personen opdracht geven om ook hier ook de comments te vullen. Zullen we even ons kop niet zo diep in het zand stoppen? Bij bol.com, coolblue, etc gaat het in de reviews toch net zo. Wake up.

Als dit is wat nodig is om die clown van een bartomeu daar weg te krijgen so be it. Liever een schandaal van jewelste en daarna zijn ontslag te eisen dan dat die de club nog meer gaat verzeiken als dat ie nu al doet. #BartomeuOut

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren