Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça verlengt met jongste debutant ooit en neemt astronomische afkoopsom op

Laatste update:

FC Barcelona heeft Lamine Yamal langer vastgelegd, zo maakt de Catalaanse club bekend via de officiële kanalen. Yamal heeft een contract getekend tot medio 2026, met een afkoopclausule van maar liefst een miljard euro. Vorige week sloeg Barcelona ook al een belangrijke slag, toen het contract van Alejandro Baldé werd verlengd tot medio 2028.

De verlenging van Yamal hing al een tijdje in de lucht. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde in juli al dat wanneer Yamal zestien jaar oud zou worden, hij een contract tot medio 2026 zou tekenen. Yamal vierde op 13 juli zijn zestiende verjaardag en was sindsdien met zijn werkgever in onderhandeling. Maandag is er dus eindelijk witte rook afgegeven door de club.

Yamal werd in april de jongste debutant ooit voor Blaugrana. Hij debuteerde op vijftienjarige leeftijd in een competitiewedstrijd tegen Real Betis (4-0 winst). De tweevoudig international van Spanje viel in voor de Braziliaan Raphina. Laatstgenoemde zei na de wedstrijd ongelofelijk trots te zijn op het megatalent. “Hij scoorde ook nog bijna, ik weet zeker dat hij het gaat halen.”

Intussen is het toptalent bijna niet meer weg te denken uit het elftal van trainer Xavi en heeft hij ook al zijn debuut en zijn eerste doelpunt voor het nationale elftal van Spanje gemaakt. In LaLiga staat de teller dit seizoen op acht wedstrijden, waarin hij nog niet scoorde, maar wel al goed was voor twee assists. Ook kwam hij in actie in het Champions League-duel met Royal Antwerp FC (4-0 winst).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Barca is goed bezig. Eerst Balde en nu Yamal langer aan de club verbonden. Het geraamte voor de toekomst bij Barca ziet er veelbelovend uit. Dit team zal de komende jaren alleen maar beter worden.

2 oktober 2023 om 15:24

Ik hoop het ook, maar dit is niet de eerste keer dat de hoop gevestigd wordt dat de volgende generatie jeugd de kern voor de toekomst zou worden. Het is extreem lastig te voorspellen of dit soort spelers het traject naar de top ook voortzetten, of dat er ergens halverwege stagneert. Ik was bv ook overtuigd dat Fati de wereldtop zou halen, dat valt ook nogal tegen.

2 oktober 2023 om 23:53

Maar je beseft hopelijk ook dat Fati's voortgang is belemmerd door die blessure, toch? Voor die blessure liet hij namelijk ook dingen zien dat tekenen zijn van een jochie bestemd voor de wereldtop

3 oktober 2023 om 17:53

Een miljard... die gaat dus of transfervrij of nooit weg

2 oktober 2023 om 16:03

Goed bezig??....met miljoenen smijten terwijl je in feite failliet bent.....corrupte bende..

2 oktober 2023 om 16:29

@SL100, het verlengen van deze contracten heeft niets te maken met het wel of niet smijten met miljoenen. Het langer vastleggen van deze talenten is gewoon prima werk van Barça.

2 oktober 2023 om 16:30

Jeugdspelers zijn zo goed als gratis hoor ;-)

En dat met miljoenen smijten valt deze zomer überhaupt wel mee toch? Huur voor Felix en Cancelo, en Romeu voor een paar miljoentjes binnengehaald, en Gundogan was transfervrij. Verder is er weinig gebeurd, en wel verkocht voor veel geld.

Nog los van het "in feite failliet zijn" terwijl er banken in de rij staan om Barca van geld te voorzien.

2 oktober 2023 om 17:52

In de afgelopen drie seizoenen heeft Barça netto 26 miljoen euro uitgegeven aan transfers (uitgaven - inkomsten van transfers).

Wat bazel je nou precies?

Goed nieuws dat zowel Balde als deze jongen man hebben verlengd. Manchester City probeerde van de zomer beide binnen te halen, maar de avances zijn onsuccesvol gebleken.

Vooral deze Yamal kan een hele hele grote speler worden als hij geen zware blessures oploopt. La Masia draait op volle toeren. Ook van Fermin Lopez ben ik echt gecharmeerd die ook al zijn contract heeft verlengd

2 oktober 2023 om 15:06

@EI_Guaje7

Ik wist niet dat City ook Lamine wilde hebben, gelukkig is hij niet gegaan ik zie Lamine en Balde nog heel lang voor barca spelen, ik hoop stiekem voor altijd maar de toekomst mag dat weten.

Barca is geweldig bezig, Zodra Lamine Yamal 18 wordt zal die tot 2030 bijtekenen meldt Mundo Depertivo.

Echt een geweldige toptalent en nog zo jong ook 16 jaar pas. Stiekem vind ik het ontzettend jammer dat ie niet voor Marokko heeft gekozen, maar ik kan niet anders dan hem het beste toewensen bij Spanje, Lamine Pedri Gavi Balde de toekomst van spanje.

La Masia is toch een ongekend iets in topsport. Het maakt niet uit hoe hard ze het daar verpesten in Barcelona en ze doen hard hun best om het daar te verpesten, met La Masia hebben ze altijd regelmatig een of ander wonderkind tussen de 16 en 18 dat opeens komt opduiken.

En de enige keer dat er ergens anders een Spaans toptalent opduikt (pedri), gaat die ook gelijk naar Barcelona.

2 oktober 2023 om 15:07

@TheRoscoe

Eens, La Masia is voor mij ook de beste Jeugdopleiding ter wereld, ze hebben ook niets voor niets Messi Xavi Iniesta Busquets Alba Puyol Pique uit de jeugd gehad.

2 oktober 2023 om 15:13

Valt wel mee hoor. Bij de laatste wereldtalent moet ik denken aan Messi, Xavi en Iniesta. De rest hebben het nooit waargemaakt, zoals Bojan, Tello, Puig en Ansu Fati,

2 oktober 2023 om 15:23

Tis ook geen bakker dst je elke dag hetzelfde kan produceren. Je noemt nu 3 die de beste waren in hun positie, komt een speler van categorie eronder voort wil noet zegge dat het meteen slecht is.

2 oktober 2023 om 15:43

@bellapartita

Je noemt wel mogelijks 3 van de beste spelers op hun positie van deze eeuw, het is zoals @thegunner030 zegt, het is niet omdat ze dat niveau niet hebben gehaald dat het daarom koekenbakkers zijn.

Tello was aardig belangrijk tussen 2012-2014 , Bojan was mentaal dan weer niet 100% (kwaliteiten had hij echt wel hoor) , Ansu Fati is gekilled door blessures en Puig is dan weer een gevalletje te hoog in het bol krijgen.

Je vergeet overigens Pedro en Busquets ;-).

2 oktober 2023 om 16:59

De spelers die het niet halen hebben vaak toch een mooie carriere. In Engeland is het veel somberder die worden verhuurd aan KKD clubs, Championship of lager en vaak zijn ze zelfs clubloos.

2 oktober 2023 om 19:54

En fati is nog steeds een groot talent alleen heel blessure gevoelig vandaar dat die weinig heeft gespeeld laatste jaren

3 oktober 2023 om 12:07

Moet toch lachen soms, dat iedereen denkt dat la masia zogezegd de beste jeugdopleiding is. Het levert zeker heel goed werk op topniveau, zoals alle andere topclubs en dan zelfs subtopclubs en ook andere clubs.. Volgens sommige hier zijn de rest amateurs. Goede professionele opleiding is nodig om de top te bereiken, maar op de 1ste plaats moet je talent hebben .. anders heb je niets. Dan mag de opleiding zo goed zijn…

Ik weet dat het bij wet verplicht is om een afkoopsom in een contract te zetten in Spanje. Maar dit is toch ook gewoon een vorm van kunstmatig een veel te hoge waarde aan een speler binden. Daar zijn in het verleden al tich teams van beschuldigd en zelfs voor veroordeeld. Waarom kijkt niemand hier vreemd van op dat de clubs in Spanje belachelijk hoge afkoopsommen vraagt?

2 oktober 2023 om 15:13

Je ziet wat er gebeurd als er à la Neymar 222m in het contract wordt gezet. Niet de goede oplossing voor generationele talenten. Heeft verder weinig te maken met waarde hangen aan een speler.

2 oktober 2023 om 15:14

Wordt in Spanje best veel gedaan. Gewoon een compleet absurde afkoopsom, omdat het verplicht is.

2 oktober 2023 om 15:19

Welke clubs zijn hiervoor veroordeeld dan? Ik kan me niet voorstellen dat dat over de waarde van een afkoopclausule gaat. Wat wel een probleem is, is het betalen van buitengewoon hoge transfersommen (denk aan de Arthur-Pjanic deal), maar dat heeft weinig met afkoopsommen te maken.

Je kunt nu gewoon met Barca onderhandelen, zonder dat je direct deze afkoopsom op tafel moet leggen. In praktijk hebben dit soort spelers dus dezelfde status als elke speler in de Eredivisie die geen clausule heeft. Ik zie het probleem dus eigenlijk niet.

2 oktober 2023 om 15:26

Lol volgens mij snap je het niet hoor. En van beschuldigd? Voor wat?

Het is meer als bescherming, maar het betekent niet dat die Yamal nu 1 miljard waard is lol. Het is enkel voor barca verplicht een bedrag te noteren in het contract maar het liefst noteren ze niets. En dan is dat bedrag meer symbolisch zo van, hij is niet te koop! Maar neem Fati nu, die heeft ook een 1 miljard clausule. Maar als een club komt dat 50 mil wil neerleggen en barca accepteert het, dan kan ie gewoon gaan.

2 oktober 2023 om 16:05

Ik dacht dat de afkoopsom het bedrag is wat de verkoper voor z'n speler wil hebben. In dit geval zegt Barca dus dat Yamal 1miljard waard is. Dat vind ik onrealistisch. Maar blijkbaar heeft de afkoopsom niets te maken met de echte waarde van een speler. Dus eigenlijk is zo'n afkoopsom compleet nutteloos.

2 oktober 2023 om 16:23

Ja dat moet je dus idd als 2 verschillende dingen zien. En ja het is een vreemd iets in Spanje. En natuurlijk heeft het zijn voor en nadelen, de ene keer voor de speler en de andere keer voor de club e.d. En nu willen clubs als barca en ook Real geen risico's meer nemen (zie Neymar transfer, we weten wel waarom en van waar) en dus gooien ze er zulke clausules tegenaan! Soort symbolische bescherming.

Het is eenmaal zo dat het verplicht is en daarom moet het in het contract staan.

2 oktober 2023 om 16:33

Kleine aanvulling nog, het is niet helemaal verplicht, maar als er geen clausule is kan de speler eventueel via een rechter of commissie een overstap afdwingen tegen een tarief wat door die commissie wordt bepaald. Dat is vaak nauwelijks de transferwaarde, en al helemaal niet het bedrag wat een club er anders voor kan krijgen. Vandaar dat het praktisch altijd gebeurd in Spanje.

Dit soort hoge sommen zijn dan weer vooral om Neymar-scenario's af te schrikken.

2 oktober 2023 om 16:48

Als ik het goed begrijp is dit een soort vangnet voor de club. Als de speler weg wil heeft vervelend doen(ziek melden/blessure faken) geen enkele zin om een transfer te forceren. Dan moet die afkoop clausule worden geactiveerd, anders kan de club de speler aan zijn contract houden.

2 oktober 2023 om 17:05

Je kunt een speler sowieso aan zijn contract houden als die zich ziek meldt of blessures faked. Het is alleen zo dat veel clubs zo'n speler niet meer willen, en dan dus wel mee gaan werken. Maar dat hoeft zeker niet, dus daar heeft het niet mee te maken.

Het gaat echt puur om het afdwingen van een transfer via een speciale commissie, wat clubs willen voorkomen, omdat de daar vastgestelde bedragen te laag zijn.

Dat is overigens ook de reden dat de speler dit geld zelf bij La Liga moet storten als die het contract af wil kopen, en niet bij de verkopende club.

2 oktober 2023 om 17:47

Oké, daar wist ik dus echt niets van. Bedankt voor de uitleg heren. Dit is dus begonnen na de Neymar saga of is dit al langer van toepassing?

2 oktober 2023 om 17:56

Bij Neymar werd al gedacht dat 222 miljoen bizar hoog was. Toen kwam echte die knurt uit Qatar en veranderde het spel.

Daardoor zijn de afkoopsommen naar 500 miljoen en hoger gegaan. Als er weer zo'n zure mat komt, dan heb je in ieder geval iets mooi's gevangen.

Overigens gaat dit alleen op voor de absolute topclubs. Andere spelers hebben afkoopsommen van bv 19 miljoen (braithwaite bij Leganes) of een miljoen of 40-80. Dat zijn clubs die er veel baat bij hebben om te verkopen, maar dan wel graag het maximale willen vangen.

2 oktober 2023 om 18:53

De "verplichte" clausules zijn al heel oud, ondanks dat ze dus technisch gezien niet verplicht zijn maar nodig zijn om geen lage transfersom via zo'n commissie te voorkomen. Maar bijvoorbeeld Unai Simon bij Athletic Bilbao heeft geen clausule in z'n contract staan, als teken van wederzijdse waardering.

Bij Neymar dachten ze er te zijn, maar toen stortte PSG 222 miljoen op de rekening van Neymar, en die stortte het door op de rekening van La Liga, en weg was ie. Sindsdien zijn de clausules nog hoger geworden.

@almogaver ik ben het niet helemaal met je eens, omdat een hogere clausule eigenlijk nooit nadelig is, omdat je altijd nog voor een lagere prijs kan verkopen. Dus ik zie niet perse in waarom het voor lagere clubs voordeliger is om lagere clausules te hebben. Misschien klopt je uitleg wel, maar ik snap het gewoon niet haha.
Wat wel sowieso nog meespeelt is dat spelers bij een club als Barca of Real zelf ook niet zomaar weg willen, en dus zo'n clausule van 1 miljard prima vinden. Bij een subtopper ligt dat natuurlijk anders, omdat een speler dan misschien nog een vervolgstap wil in de toekomst.

2 oktober 2023 om 19:02

Voorbeeld dat ik gaf, Braithwaite, is een prima voorbeeld. Hij was natuurlijk nooit 19 miljoen waard. Alleen omdat het een betaalbaar bedrag is, kan Leganes het daarbij houden. Had ie een clausuel gehad van 100 miljoen, dan had dat de onderhandelingen voor Leganes moeilijk gemaakt. Dat is namelijk voor een speler van zo'n club en van zijn kwaliteiten idioot. Geen enkele grote club gaat dat bedrag neerleggen, terwijl 19 miljoen een bedrag is dat een grote club makkelijk kan ophoesten en dan is het "take it or leave it".

Een kleine club kan niet de illusie hebben dat ze spelers voor de absolute hoofdprijs kunnen verkopen. Maar als je met een "lage" clausule die extra 2-6 miljoen erbij kunt pakken, dan geeft het je een sterkere positie.

En-Nesyri is nog zo'n geval. Twintig miljoen is een bedrag dat Sevilla destijds makkelijk zat op kon hoesten. Vijftig miljoen, daarentegen, niet. En dan ga je als kopende club eerder wijzen naar de waarde van de speler op dat moment.

2 oktober 2023 om 21:04

Hm ja dan begreep ik je dus toch al goed. En er zit zeker wat in inderdaad.

Alleen het leek mij dat ze bij Braithwaite bij een clausule van 50 miljoen nog steeds met de onderhandelingen hadden kunnen zeggen voor 20 miljoen en niet minder. Dan heb je hetzelfde effect lijkt me. Afijn, je hebt zeker een punt, maar in principe kan een club bij een hogere clausule ook "take it or leave it" zeggen bij 20 miljoen. Maar wellicht dat je in praktijk dan toch wat zwakker staat met een hogere clausule, dat zou goed kunnen.

Overigens heb je zeker bij jongere spelers wel het risico dat ze enorm boven verwachting presteren, en ze voor een relatief laag bedrag vertrekken.

Wat natuurlijk wel een voordeel is van de lagere clausules, is dat je onvrede van spelers voorkomt, omdat je wat makkelijker kunt uitleggen welk bod je wel en niet accepteert.

2 oktober 2023 om 15:42

Na Neymar denk ik dat je wel genoodzaakt bent om dit te doen. Als je een realistische afkoopsom in een contract laat zetten, als club zijnde, maak je jezelf compleet kwetsbaar voor de imbecielen bij PSG en Chelsea. Zij zullen er geen seconde over twijfelen om een niet-schrikbarend-hoge-clausule te lichten.

2 oktober 2023 om 15:54

@Tijger-wit

In Spanje is dat verplicht, en sinds Neymar naar PSG vertrok in 2017 hebben alle clubs over de hele wereld zon beetje een mega clausule in hun contract gezet, dus dat snap ik wel niet dat ze dat bedrag meteen waard zijn, maar gewoon om ervoor te zorgen dat geen een club hem wegkoopt.

2 oktober 2023 om 17:55

Nou ja, de speler zelf moet er ook mee eens zijn natuurlijk. Als die eist dat er een 100 miljoen afkoopsom in moet, dan kan de club daar niet eenzijdig 1 miljard van maken, dat moet dan in de onderhandeling gecompenseerd worden met salaris loyaliteitsbonussen of andere zaken.

2 oktober 2023 om 17:57

Het is niet verplicht. Het is een gewoonte.

Ik vind Barca zo'n nare egoïstische club. Ondanks dat hebben ze echt een geweldige jeugdopleiding en zitten er bijna in elke lichting toppers tussen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren