Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

2 tieners krijgen Bernabéu op de banken: ‘Zij worden de sterren van het WK’

Laatste update:

Lamine Yamal (16) en Endrick (17) maakten er dinsdagavond een groot voetbalfeest van tijdens de oefeninterland tussen Spanje en Brazilië (3-3) in Estadio Santiago Bernabéu. De twee tieners, die de komende jaren onder contract staan bij FC Barcelona en Real Madrid, kunnen dan ook rekenen op behoorlijk wat complimenten van de Spaanse media en beide bondscoaches.

Spanje leidde dinsdag in Madrid met 2-0, maar zag Brazilië vervolgens knap terugkomen. Palmeiras-spits Endrick, die komende zomer aansluit bij de Koninklijke, was na vijftig minuten verantwoordelijk voor de gelijkmaker in Bernabéu. De jonge goaltjesdief vierde zijn eerste treffer in het stadion van Real Madrid middels een innige knuffel met zijn vader.

Dorival Júnior, de bondscoach van Brazilië, kwam tijdens het persmoment na afloop superlatieven tekort over de prestaties van Yamal en Endrick. “Ik weet zeker dat Yamal en Endrick de twee grote sterren van het volgende WK in 2026 worden.” Over zijn eigen pupil sprak de Braziliaan iets uitgebreider. Endrick schoot Brazilië zaterdagavond op Wembley al langs Engeland.

“Hij ontwikkelt zich heel snel”, erkent Dorival. “Hij heeft zich laten zien in grote stadions als Wembley en Bernabéu. Zijn kwaliteiten voor het doel zijn uniek. We moeten voorzichtig zijn met hem, zodat hij beslissend kan blijven.” Endrick speelde in Madrid zijn vierde interland namens de Selecão.

Barça-toptalent Yamal prijkt woensdag op de voorpagina’s van diverse Spaanse sportkranten. De tienersensatie, die tegen Brazilië een assist afleverde op Dani Olmo, kreeg in het stadion van de aartsrivaal van Barcelona een staande ovatie toen hij in blessuretijd een publiekswissel kreeg van bondscoach Luis de la Fuente.

Yamal staat inmiddels op twee doelpunten en twee assists in zijn eerste zes interlands. De la Fuente wil nog niet met zekerheid zeggen dat de tiener een basisplaats krijgt tijdens het EK in Duitsland. “Hij speelde briljant, maar ik blijf voorzichtig met zulke jonge jongens. Hij is een heel intelligente jongen, die weet hoe hij moet omgaan met deze situatie. Hij kan een heel hoog niveau halen en gebruikt zijn talent op een fantastische manier in dienst van het team.”

Yamal wordt door Mundo Deportivo gekscherend ‘Laminho’ genoemd, daar hij zich tegen uitgerekend Brazilië opnieuw sierlijk tentoonstelde. Sport, de in Barcelona gevestigde krant, vergroot vooral uit dat Yamal uitgerekend in de Spaanse hoofdstad het publiek op de banken kreeg. De linksbenige buitenspeler speelde ondanks zijn leeftijd al veertig officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Barça, waarin hij goed was voor zes doelpunten en zeven assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Yamal is echt absurd. Blijf me wekelijks verbazen wat hij allemaal voor elkaar krijgt tegen volwassenen als 16-jarige broekie. Speelt ook hele gehele EK als 16-jarige. Wordt een maand later pas 17.

Deze jongen zijn dribbels en inzicht zijn echt bijzonder volwassen voor iemand die zo jong is. Normaal zie je bij jonge pingelaars dat ze zich vastlopen, dat ze hun acties te ver doorvoeren, dat ze te laat passen/schieten. Dat heeft deze jongen niet. Die maakt vrijwel altijd de juiste keuze. Echt een genot voor het oog.

Endrick is ook echt buitenklasse, dat zie je aan alles. Wat een snelheid en techniek zit in dat ventje. Real zit wel goed de komende jaren met Endrick, Rodrygo, Mbappe, Vini en in mindere mate Güler. Wat een snelheid en dribbel zit in dat groepje spelers zeg..

gek om te bedenken dat Yamal in 2040 pas 32 is. Deze jongen en Endrick zijn bizarre talenten. Nu hopen dat ernstige blessures ze bespaard blijven, ze hongerig blijven, zich niet teveel laten meeslepen in de weelde. Dat laatste zal de echte uitdaging zijn want talent en kwaliteit hebben ze in overvloed.

Was inderdaad een geweldige pot qua amusement. En ook natuurlijk was het extra leuk om grote talenten zoals Endrick en Yamal te zien. Zeker omdat die natuurlijk bij Real Madrid en Barcelona de aankomende jaren gaan spelen. Yamal natuurlijk wat verder qua voetballend vermogen maar ook Endrick heeft een erg indrukwekkende techniek qua hoe die schiet. Dat zag je al bij die 2-2 dat die uit de draai nog zo kon schieten. Ook zegt het veel dat Yamal een ovatie krijgt van het Bernabeu. Maar ja je ziet nooit een 16-jarige kerel zo spelen. Mag hopen voor hem dat hij het fysiek en er geen grote blessures komen zoals bij Ansu Fati het geval was.

Zag gister al wel een naar trekje bij Endrick. Had natuurlijk gewoon rood moeten krijgen, schopte Cucurella tweemaal.

Ik heb Endrick nog niet zien spelen, dus geen mening daar over, maar wat Yamal nu al laat zien op deze leeftijd is echt buitenaards en doet denken aan een andere speler die heel lang voor Barca heeft gespeeld en door vele als de beste word gezien. Die jongen heeft een heerlijke actie, lichte voeten, snel, goed in de combi en een prachtige trap en nu al eigenlijk veels te belangrijk voor Barca.

Vroeg me wel af waarom Yamal geen enkel keer genoemd is in wedstrijd verslag van VZ. Gelukkig maakt dit artikel het goed. Los van de mooie akties was Yamal bij alle 3 Spaanse doelpunten betrokken. Hij versierde de penalty bij 1-0, gaf de assist bij 2-0, en gaf de pass aan Omo waaruit de 2e penalty (3-2) volgde.

Endrick en Yamal 2 spelers van 16 en 17, die al absurd zijn in de Nationale ploeg en wij praten over Xavi Simons die al 20 is, hij is geen talent meer. In Nederland vinden ze Daily Blind nog een talent😆

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren