Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Banneling wil juridisch gevecht aangaan na harde boodschap Mourinho

Laatste update:

Het lijkt onrustig te zijn binnen de selectie van AS Roma. Trainer José Mourinho wenst geen gebruik meer te maken van onder meer Davide Santon, Federico Fazio en Steven Nzonzi en die beslissing valt nogal slecht bij het drietal. Corriere dello Sport weet zelfs te melden dat Fazio juridische stappen wil ondernemen tegen Roma en Mourinho.

De 34-jarige Argentijnse verdediger, die is begonnen aan zijn laatste contractjaar bij AS Roma, wil volgens bovengenoemde Italiaanse krant dat zijn naam gezuiverd wordt door de clubleiding. Het bestuur van de huidige nummer drie in de Serie A is desondanks niet van plan om Fazio tegemoet te komen, zo klinkt het. De routinier kwam in 2016 op huurbasis binnen bij AS Roma en werd een jaar later voor ruim drie miljoen euro definitief overgenomen van Tottenham Hotspur. Hij mocht deze zomer wel vertrekken, maar een deal met een andere club werd niet gesloten.

Santon en Nzonzi stonden net als Fazio eveneens op de nominatie om AS Roma in de zomerse transferperiode de rug toe te keren. Hun aanblijven betekent volgens technisch directeur Tiago Pinto echter niet dat Mourinho ze een tweede kans zal geven. De drie spelers zullen in geen geval meer worden ingezet door de Portugese oefenmeester, zelfs niet bij schorsingen en blessures.

Nzonzi, die ook vastligt tot medio 2022, laat het er net als Fazio niet bij zitten .Volgens Corriere dello Sport heeft de vader van de Franse middenvelder er bij de Roma-leiding op aangedrongen om de verbintenis af te kopen. Het is nog niet bekend of het bestuur van de Romeinen Nzonzi die handreiking wil doen. De grote schoonmaak van Mourinho had al als gevolg dat Javier Pastore zijn contract liet ontbinden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Davide Santon, ooit toch een aardig talent bij Inter maar wat is het er allemaal niet van gekomen zeg.. Echt een hele matige speler geworden. Doodzonde want deze jongen had tot in lengte van jaren de back van Italië kunnen zijn!

2 september 2021 om 14:39

Inderdaad! Ik zou zelfs zeggen dat die bij Inter een meer dan aardig talent was. Volgens mij debuteerde hij onze Mourinho, toch? Maar nadien is het wel snel bergaf gegaan met oa een anonieme passage bij Newcastle... Jammer maar zo zijn er tal van voorbeelden van jongens die hun potentieel niet waarmaken.

2 september 2021 om 14:51

Zelfde geld voor De Sciglio; Baresi en Maldini, 2 van beste verdedigers ooit, waren fan van hem, ook niets geworden, Calabria leek ook het zelfde lot te ondergaan, maar die is sinds vorig jaar zo sterk ontwikkeld en zo stabiel nu.Kortom, of je nou de wereldtop wordt toegedicht, of niemand ziet het meer in je zitten, het kan ongelofelijk kantelen.

2 september 2021 om 16:08

Is nooit langdurig fit, valt van de ene blessure in de andere. Als je denkt dat Robben van glas is dan ken je Santon nog niet. Sinds zijn vertrek bij Inter heeft die nog nauwelijks een aantal wedstrijden achter elkaar gespeeld.

Eigenlijk is zijn potentie geknakt na die zware knieblessure die hij opliep bij Newcastle. Daarna is die nooit meer teruggekomen op niveau.

Wat is dat toch met Mourinho? Hij heeft overal wel de pik op iemand.. Iker Casillas, Luke Shaw, Dele Alli, nu deze jongens weer.. zit wel een patroon in toch?

2 september 2021 om 14:38

Mourinho is gewoon een duidelijke en harde coach. Hij zegt waarschijnlijk gewoon eerlijk: jij bent niet goed genoeg, ik heb je niet nodig. Dat is best een harde boodschap zeker als je jaren bij Roma hebt gespeeld zoals Fazio. Ik denk niet dat het persoonlijk is voor Mou. Hij kijkt echt naar wat hij nodig heeft in een voetballer. Echt een people manager lijkt het me dan ook niet…

2 september 2021 om 14:41

Als je patroon zoekt, gaat hij in dit geval mank. Waar Casillas, Shaw en Alli tot de komst van Mourinho basisspelers waren, zouden deze jongens door iedere trainer richting de uitgang gestuurd worden.

2 september 2021 om 14:50

Alli was voor Mourinho al zijn basisplaats kwijt. Mourinho stelde hem juist weer op in het begin, maar doordat hij niet presteerde raakte hij zijn plek weer kwijt.

2 september 2021 om 16:46

Je hebt inderdaad gelijk. Alli valt dus inderdaad in dezelfde categorie als deze Roma spelers.

2 september 2021 om 18:49

Kan me dan ook niet echt inbeelden dat men echt denkt deze drie nodig te hebben. Ik vind hier helemaal niks raar aan.

2 september 2021 om 14:52

Elke coach heeft toch spelers waar hij mee kan werken en spelers die hij kwijt wil? Heel normaal dit.

2 september 2021 om 15:40

@nick dit doen meer trainers. V Gaal, Koeman. Die doen vaak ook gelijk op eerste dag zonder kennismaking of spelerd testen.

Die Nzonzi was toch zo'n briljante aankoop van Monchi. Die heeft er wel een puinhoop van gemaakt en bij Sevilla gaat het gewoon weer goed.

2 september 2021 om 15:35

Ik vind monchi eigenlijk helemaal niet zo sterk. Hij koopt gewoon superveel spelers en daar zullen altijd een paar van slagen. Noem zoiets nou niet echt geweldig beleid

2 september 2021 om 16:37

Wenger deed dat toch ook indertijd. We onthouden alleen spelers als Cesc (die toen al een van de grote talenten was bij Barcelona). Als je een paar goede spelers scout dan kun je het je permitteren af en toe de mist in te gaan.

Binnen de selectie van Roma is t helemaal niet onrustig! Er is juist van begin af aan duidelijkheid geweest richting die spelers waar Mourinho niets in zag. Deze 3 spelers trainen dan ook apart van het 1e elftal mee, maar willen niet mee werken aan een transfer. Dat is uiteraard hun goed recht, maar dan moeten ze niet gaan zeuren dat ze niet met t 1e elftal mogen mee trainen.

Precies wat Giannini zegt. De sfeer is prima in de groep met alle neuzen dezelfde kant op. Wat er nu gebeurt is gevolg van wanbeleid onder vorige eigenaar Pallotta en td Monchi. Er zijn langdurige contracten en verlengingen aangeboden tegen een hoog salaris aan spelers die eigenlijk al in de nadagen van hun carrière zaten of veelal geblesseerd waren. Deze spelers zijn verhuurd (Nzonzi, Olsen) of simpelweg voorbijgestreefd door andere spelers (Fazio, Santon). Dan heb je ook nog de categorie “altijd geblesseerd” waarin o.a. Pastore zich bevond.
Onder het nieuwe bewind zijn deze spelers aan het begin van de voorbereiding apart gezet van de kern en ruimschoots in de gelegenheid gesteld een nieuwe club te zoeken. Die keuze is gemaakt om te bouwen aan een compacte selectie het groepsproces niet te laten verstoren door spelers die toch niet in de plannen voorkomen.
Er zijn ontzettend veel aanbiedingen geweest voor de spelers uit dit artikel en ondanks een doorlopend contract bij Roma heeft Roma zich coulant opgesteld door geen transfersom te vragen. Sterker nog: als het salarisaanbod van de geinteresseerde club lager lag dan het salaris bij Roma was de club bereid dit aan te vullen om zo af te zijn van de gigantische salarisposten.
De enige met wie een dergelijke afspraak gemaakt kon worden en zich redelijk heeft opgesteld is Pastore. Die heeft afgezien van ruim een jaar salaris en heeft een krap jaarsalaris uitgekeerd gekregen waardoor hij nu vrij is over te stappen. Voor hem waren geen aanbiedingen binnen gekomen.
Nzonzi en Fazio zeggen daarentegen “nee” tegen ALLE aanbiedingen en willen hun contract afgekocht zien worden zonder dus te hoeven voetballen.
Vanuit deze achtergrondinfo hoop ik dus dat iedereen begrijpt dat het meer dan terecht is dat Roma zich in deze hard opstelt en niet bereid is deze spelers alsnog in het team te integreren.

MAND!

Hoe raar kan het lopen Mourinho was degene die Santon liet debuteren. Kan me nog herinneren dat hij uitstekend speelde tegen CR7. Nu heeft die hem verbannen. Het kan heel raar lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren